Corolla elektronika probléma?

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

Jól sejted, a kormányoszlopon találod meg legegyeszerûbben a bekötési pontokat. A fent linkelt könyv 336. oldalán a C14es számú csatlakozó a világítás bajuszkapcsoló csatija (kormányoszlop alsó burkolatát leszeded, és onnan már hozzáférsz), azon kell a 10 és 11 láb közé kötni a kapcsolót (lábkiosztás a rajzon).
Viszont valszeg a relé nincs benne a kocsiban, uh anélkül kár itt próbálkozni. Bal oldalon az A oszlop aljánál lévõ relétáblán kell lennie, én is csak úgy találtam meg h megnéztem egy másik autón h mi hiányzik az enyémbõl.:)
Azon azért mosolyogtam egy jót, hogy a harmonyban az elektromos ablak reléje ott van benne, viszont a ködlámpáé mellõle meg hiányzik...
Kérj meg vkit, akinek nem idegenek az ilyen dolgok, nehogy rossz helyre kösd be azt a kapcsolót!
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
dogi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: dogi »

Hát, köszönöm szépen, azt hiszem így már rendben lesz, a relétábla ami a kis bármitartó mögött van, - amit ki kell emelni, hogy hozzáférj a biztosítékokjoz - gondolom, és nem a motortérben lévõ fekete dobozra gondolsz...
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Nem azon a biztosíták táblán van, hanem amögött, maga a panel párhuzamos a kocsi hossztengelyével. Nem nem kell lebontani hozzá semmit, a pedálok felõl benyúlva el lehet érni. Az indexrelé is azon a panelen van, azt talán egyszerûbb megtalálni a hangja után. Attól picit feljebb és az autó orra felé van a helye
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1999_T ... 01.17.html
dogi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: dogi »

MDaemon írta:Nem azon a biztosíták táblán van, hanem amögött, maga a panel párhuzamos a kocsi hossztengelyével. Nem nem kell lebontani hozzá semmit, a pedálok felõl benyúlva el lehet érni. Az indexrelé is azon a panelen van, azt talán egyszerûbb megtalálni a hangja után. Attól picit feljebb és az autó orra felé van a helye
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1999_T ... 01.17.html
Hát jó, szétborítottam az elejét, árvergõdtema kábeldzsungelen, de sehol egy szabad lik. A ködlámpavezetékek elõl megvannak, a 10-11-es lábal lözé kapcsoló beiktatva, bevezetékelve, már csak a relét kellene betenni. Nincs valami fotó? Amit linkeltél, azon nem talltam se a 9-est, se a relé számát...
Illetve az lenne a kérdés, hogy normál relé megfelelõ? Ami egy kis fekete doboz, és van neki 4-5 lába, arra gondolok.
Arra is gondoltam, hogy van benne relé, csak a bizti hiányzik elõle, de azt se tudom, azt hol keressen.. :-(
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató

dogi írta:Hát jó, szétborítottam az elejét, árvergõdtema kábeldzsungelen, de sehol egy szabad lik. A ködlámpavezetékek elõl megvannak, a 10-11-es lábal lözé kapcsoló beiktatva, bevezetékelve, már csak a relét kellene betenni. Nincs valami fotó? Amit linkeltél, azon nem talltam se a 9-est, se a relé számát...
Illetve az lenne a kérdés, hogy normál relé megfelelõ? Ami egy kis fekete doboz, és van neki 4-5 lába, arra gondolok.
Arra is gondoltam, hogy van benne relé, csak a bizti hiányzik elõle, de azt se tudom, azt hol keressen.. :-(
Nem kell lebontani hozzá semmit, anélkül is el lehet érni, ha az ember tudja hol keresse.
Kép
100_2775 by akispunk, on Flickr

A jobb oldali felsõ az elsõ ködlámpa reléje, a mellette levõ az elektromos ablaké. Ha nincs elektromos ablakod, akkor egyszerûen át tudod tenni, ugyanaz a típus a kettõ.
Mivel nekem sem volt bent, kivettem fateroméból, és kértem egy ugyanolyat a boltban :) (akkor nem néztem meg h a mellette levõt át tudom-e tenni)
Amugy ez a típus került bele: http://www.ripca.hu/termekek?PID=31523&op=product
A biztosítéka a "kis bármitartó" mögött van a mûszerfal alatt, FOG elnevezéssel, Ha nincs benne, akkor egy 15A-es kell oda.
dim3nsi0n
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: dim3nsi0n »

Nekem is lenne egy gondom, mégpedig az, hogy a gyári rádióm nem mûködik. Történt mindez úgy, hogy egyik nap még mûködött, másik nap már se háttérvilágítása, se fogyasztási adat kijelzése, se bekapcsolási lehetõség. Olyan, mintha nem kapna 12V-ot (vagy épp a teljes rádió megdöglött), totál sötét. A biztosítékokat megnéztem, mindegyik rendben van. Ami csatit elértem, azokat megmozgattam, egyik sem volt kilazulva. A középkonzolon a rádió alatt minden világít (óra, klíma, szivargyújtó).

Van valakinek esetleg ötlete, mi lehet a gond, vagy találkozott-e már ilyen hibával? 12V-ot egyenlõre még nem mértem, mert ehhez elõször azt kell megtalálnom, hogy melyik csatitól megy ki a 12V a rádió felé.

Köszönöm!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Megnézted a motortér tábla biztosítékokat is? Régebbi típusoknál van lefedés az utastérrel pl: Dome
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Multiméterrel 'kicsöngetted', vagy szemre nézted? Mert szemre jó biztosíték engem már szivatott meg. :evil:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
dim3nsi0n
Újonc
Újonc

Igen megnéztem (szemrevételezéssel és kiohmozással is), mindegyik rendben. Egyébként azt vettem észre, hogy néha (olyan 8-10 percenként) fel-felvillan fél mp-re a rádió háttérvilágítása, ha megyek A-ból B-be, vagy állok, és csak rá van adva a gyújtás.
dim3nsi0n
Újonc
Újonc

Megjavult a rádióm meg a háttérvilágítása. :D Ezzel együtt el is felejtett minden beállított csatornát.
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Nem tudom, hogy ez-e a legmegfelelõbb topic, de hadd szóljon!
Kiégett a jobboldali fényszóróm és mindkét helyzetjelzõm. Vettem is helyette újakat. Kicserélni nem volt idõm és fénnyel is rendelkezõ helyszínem aznap késõ este, másnap viszont meglepve láttam, hogy haloványan ég a fényszóró (a helyzetjelzõk továbbra sem). Egy kis telefonos segítség után ma sikerült és kikapnom a lámpát a helyérõl - ez fogadott:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kikaptam a csatlakozót, leszigeteltem a szétolvadt csonkot is, meg a lámpa oldalát is - biztos, ami biztos. Kérdéseim: 1) látott már valaki ilyet? 2) mitõl lehetett? 3) van esetleg valakinek elfekvõben ilyen csatlakozó/kábelköteg?
Azt hiszem, a következõ nagyobb szervizelésnél rá kéne nézni az összes láthatóbb kábelkötegre... :?
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Hasonlót láttam off autóban, bár ott inkább szétporladt a csatlakozó.

Ami biztos, hogy a túlmelegedett, ennek két oka lehet:
- túl nagy áramfelvétel (valami 60W-nál nagyobb tuning izzó ?)
- kontakthiba, tehát nem elegendõ felületen érintkeztek az érintkezõk (koszos volt stb.). Mivel az áram így kisebb felületen folyt át, ezért így jobban melegedett az érintett rész.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Tyû, ez durván néz ki... :o

Jorn: A túlzott méretû izzót és a rossz érintkezést azért zárnám ki, mert:
-3 izzó ment ki egyszerre
-a jelenlegi konfigurációval Dénes elég régen mászkált, probléma nélkül.

Tehát én inkább azt tippelném, hogy valahonnan kapott egy elég nagy áramot, amit nem kellett volna...
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

montoya írta:Tyû, ez durván néz ki... :o

Tehát én inkább azt tippelném, hogy valahonnan kapott egy elég nagy áramot, amit nem kellett volna...
Azt hogy érted hogy nagy áramot kapott?
Hiába adnál te egy fogyasztónak ezer ampert, ha csak tíz ampert képes felvenni.
Itt 100% hogy nagy áramfelvételû izzó okozta a problémát és esetleg társult hozzá egy kis kontakt hiba is.
Azt meg senki nem tudja hogy azok az izzók tényleg egyszerre mentek e tönkre, vagy némi idõkülönbséggel.

Tehát Jorn nagyon jól látja a dolgot :)
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Toytib írta:
montoya írta:Tyû, ez durván néz ki... :o
Azt hogy érted hogy nagy áramot kapott?
Hiába adnál te egy fogyasztónak ezer ampert, ha csak tíz ampert képes felvenni.
Itt 100% hogy nagy áramfelvételû izzó okozta a problémát és esetleg társult hozzá egy kis kontakt hiba is.
Azt meg senki nem tudja hogy azok az izzók tényleg egyszerre mentek e tönkre, vagy némi idõkülönbséggel.
Tehát Jorn nagyon jól látja a dolgot :)
Köszönöm mindenkinek az inputot!
Úgy látszik, fontossági sorrendben kellett volna feltennem a kérdést, mert bár fontos, hogy tudjam, miért következett be, talán még fontosabb, hogy helyre is hozhassam a problémát. Szóval ha valaki azt is tudja, hogy milyen kábelköteget és csatlakozót kell (esetleg honnan) beszereznem, azt nagyon megköszönöm!

Ja, ami tetézi a dolgot, hogy a baloldali lámpát amikor ki akartam szedni, a zárhídhoz rögzítõ csavar reccsent egyet, valami leesett, és azóta körbeforog... :evil:
Válasz küldése