E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Húha, megy a kavar...

Szóval, E11-et Japánban KEZDTÉK gyártani 1997-ben, majd kb fél év múlva a Liftback kaztnit áthozták Angliába. A sedan, kombi, és hatchback mindig is Japánban készült. A faceliftet követõen ismét volt pár száz, vagy 1000 db, amit Japánban gyártottak, majd a liftback újra Angliába került.

Az E12-t 3 országban is szereltek össze karosszéria változattól függetlenül: Japán, Anglia, Törökország

A sedan jellemzõen Török összeszerelésû, a többi változó.

A gyártás kezdetét követõ többedik évben a statisztikák szerint (figyelem!!!) a Török összeszerelésû E12-k voltak a legmegbízhatóbbak, ezekkel fordult elõ a legkevesebb meghibásodás.

Alapvetõen az E12-nek egy komolyabb hibája van a kezdetetktõl fogva, és az a fékrendszere (Bosch). A gyári féktárcsák idõ elõtt hullámosodnak (xar alapanyag) és a fékbetétek is gyorsabban kopnak, mint kellene.

Az európai beszállítók (valeo elsõsorban) az E11 óta vannak jelen a Toyota gyártásában, és való igaz, hogy az átlagnál több is a gond a nem eredeti japán alkatrészekkel, azonban, ez még mindig csak a Toyotán belül jelent több hibát bármilyen (!) más gyártóhoz képest még mindig nagyságrendekkel megbízhatóbb autó a Toyota.
...fõleg az E11. Ennél nem érezhetõ még a spórolás, jók a kárpitok belül, strapás a mûszaki arzenálja (futómû). Igaz, a vvt-i -vel az elsõ pár évben bakott lõtt némileg a Toyota (olajfogyasztás), de példátlan gyári garanciában cserélte ezeket a blokkokat, úgyhogy, nem gondolom, hogy az imidzse ezzel romlott volna.
Az E11 esetében, úgy gondolom, az elõzõekben beszélt C150-es vált volt szinte az egyetlen alkatrésze, amire a spórolás hatott negatívan.

Mindent egybe vetve az E11 semmivel sem gázabb, mint az E10, mindkettõ modell igazi strapagép.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Azért rakd hozzá a nagyzatos kijelentésekhez, hogy szerintem :)
Alapvetõen egyébként tényleg szívós autók és kategóriáján belül igenis szuper választás. Azonban szerintem látszik már rajtuk a kis visszalépés, de Sede7-ét, vagy pl egy G6TTE-t még akár vennék is a Vikinek :)
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

bepi81 írta:Húha, megy a kavar...

Szóval, E11-et Japánban KEZDTÉK gyártani 1997-ben, majd kb fél év múlva a Liftback kaztnit áthozták Angliába. A sedan, kombi, és hatchback mindig is Japánban készült. A faceliftet követõen ismét volt pár száz, vagy 1000 db, amit Japánban gyártottak, majd a liftback újra Angliába került.
...
A toyotatr oldala szerint 1998 augusztusától gyártották a szedánokat. Az még az elsõ szériás E11, nem? Ha rosszul gondolom, bocsánat, ha rosszul tudom, melyik a "8th generation", akkor fõleg bocsánatot kérek.
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Pacsker írta: ...
Alapvetõen egyébként tényleg szívós autók és kategóriáján belül igenis szuper választás.
...
Ezzel meg úgy értek egyet, hogy még csak egyszer vezettem, kb. 2 km-t, após kombiját. Most van benne 240e km, 7-et fogyaszt, és csak megy, megy, megy...
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Azért rakd hozzá a nagyzatos kijelentésekhez, hogy szerintem :)
Alapvetõen egyébként tényleg szívós autók és kategóriáján belül igenis szuper választás. Azonban szerintem látszik már rajtuk a kis visszalépés, de Sede7-ét, vagy pl egy G6TTE-t még akár vennék is a Vikinek :)
Ha írtam vmi olyasmit, ahova oda KELL írjam, akkor most pótlom: szerintem... :lol: :wink:

Amúgy a gyártási helyeik ezeknek az E11-eknek nem annyira követhetetlen, mint az E11 facelift felszereltség... :lol: :lol: (...gondolom, amiatt írtad, hogy tegyem hozzá...)

Ahogy néztem, a hahun még eladó a debreceni fekete G6TTE (LLL-xxx rendszám), amit tavaly nyáron láttam is élõben Kakucs-ringre menet a 4. sz. fõúton. Csodaszép élõben is, bazi jó állású autó. :)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

toytomi írta:Már az E11 is tele van Bosch meg Valeo cuccokkal még a japán is. Sajnos :( . Most konkrétan nem tudom, hogy E10-et gyártottak-e európába, de Carina E-t 94-tõl gyártottak angolok ha jól tudom, szóval lehet h már E10-be is van angol. Ja és hozzá teszem, hogy a japán gyártású Carinába az 1.6 benzinesbe nagyon sok volt hengerfejes, úgyhogy már a JT se garancia :( . És tudjátok mi a vicc??!! Az hogy a flanhsziah gyártású Yarisokkal soha semmilyen gond nem volt, semmit nem kellett cserélni. :shock: :lol: Na ez a durva!
Szerencsére nekem még mindkét E11 Denso cuccokkal van tele, az angol Liftback esetenként spanyol Denso alkatrészekkel, de inkább az legyen, mint az említettek... :)

Egy Valeo alkatrésszel találkoztam eddig az angolban, a gyújtáskapcsoló. Volt is gond vele, nagy melegben egyszerûen nem mûködött, indításnál semmi. Banális hiba, az a mûanyag része kopott el, amibe a zárnyelv belemegy, ezért nem tudta indító pozícióba forgatni a kulcs. De mire erre rájöttem... :)
A szokásos körök után (indítómotor, relé ellenõrzése után) kisakkoztuk, hogy a gyújtáskapcsoló lesz a ludas. Kiszedtem, szétszedtem, pucoltam, összeraktam, 2 napig jó volt.
Utána vettem egyet bontóból, de kiderült az csak 1998 augusztus elõttiekhez jó (japán, más bekötésû, fehér színû, míg a másik fekete)
Utána szereztem egy megfelelõ bontottat, de ugyanaz volt a jelenség azzal is, 2 napig jó csak. Szétszedtem, pucoltam, semmi...
Valeo alkatrész-szám alapján sem sikerült beszerezni újat, pedig még a veszprémi Valeo gyárban is próbálkoztam. (mellesleg indexkapcsolókat és egyebeket gyártanak ott)
A Toyota márkaszervizben kapásból cserét javasoltak (kb. 30 ezer a kapcsoló, plusz a beszerelés 6 ezer, egybõl dobtam egy hátast)
Aztán rájöttem a hibájára, két kis alu lemezkével kitömködtem a rést, és azóta is tökéletes... :)
Aztán valahol olvastam is késõbb róla, hogy ez típushiba, de nem részletezték a megoldást.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Amúgy mondtak olyat is, hogy tán amikor van a modell váltás, akkor az elsõ fél évben csak JT-s vázszámúak jönnek be az országba. Nem emlékszek már pontosan hogy miért, de így van tán.
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

toytomi írta:Amúgy mondtak olyat is, hogy tán amikor van a modell váltás, akkor az elsõ fél évben csak JT-s vázszámúak jönnek be az országba. Nem emlékszek már pontosan hogy miért, de így van tán.
Jaja, ezt írtam én is.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jorn írta: a gyújtáskapcsoló. Volt is gond vele, nagy melegben egyszerûen nem mûködött, indításnál semmi...
Én megvettem a gyári újat, mert utángyártott ebbõl nem létezik. Természetesen Made In Spain Valeo.

Most 11évig megint nem lesz vele baj...
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az autónk elõzõ tulajdonosa megviccelt, valószínûleg eltört nála a vezetõoldali visszapillantó tükör, és nem fûthetõt tett be a helyére, így jóhogy nem fût :)
Kb. mennyibe kerül egy fûthetõ tükörlap ?
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Jorn írta:Az autónk elõzõ tulajdonosa megviccelt, valószínûleg eltört nála a vezetõoldali visszapillantó tükör, és nem fûthetõt tett be a helyére, így jóhogy nem fût :)
Kb. mennyibe kerül egy fûthetõ tükörlap ?
3-4e korul megcsinaljak.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszi, de úgy érted, hogy beviszem 'akárhová' és ennyibõl kb. bárhol kijön a fûthetõ tükörlap meg a munkadíj ? Vagy ez egy bontottnak az ára, munkadíj nélkül ?
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Jorn írta:Köszi, de úgy érted, hogy beviszem 'akárhová' és ennyibõl kb. bárhol kijön a fûthetõ tükörlap meg a munkadíj ? Vagy ez egy bontottnak az ára, munkadíj nélkül ?
Ez egy ujnak az ara, ennyiert csinalja meg egy mester, a projektem elejen (1-3. oldal) megtalalod a szamat, Sede7 ajanlotta. A berakas nem tudom, hogy benne van-e az arban, de az nem egy egetrengeto melo.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:
Jorn írta:Köszi, de úgy érted, hogy beviszem 'akárhová' és ennyibõl kb. bárhol kijön a fûthetõ tükörlap meg a munkadíj ? Vagy ez egy bontottnak az ára, munkadíj nélkül ?
Ez egy ujnak az ara, ennyiert csinalja meg egy mester, a projektem elejen (1-3. oldal) megtalalod a szamat, Sede7 ajanlotta. A berakas nem tudom, hogy benne van-e az arban, de az nem egy egetrengeto melo.
Ok, értem, köszi.
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Tudja valaki, hogy E11 liftbacken a hátsó szárny javít-e érdemben a stabilitáson, vagy leginkább optikai kiegészítõ?
És a toronymerevítõnek van érdemi haszna, érezhetõ hatása, normál (nem ringes) használat mellett?
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
Válasz küldése