Hali!
Úgy láttam már szétszedted közben a kárpitot, gondolom nem kell fotó... Egy picit viaskodnom kellett vele, a legkritikusabb talán az alsó patentok illetve az ajtónyitó rudazat volt.
Az ajtónyitó-kapcsoló trükkös, a gumi borítást félig fel tudod emelni óvatosan, és akkor a csavart eléred csavarhúzóval. Utána ha kint van már le tudod húzni a gumit az egészrõl sérülés nélkül. Tipp: van egy pici lyuk a mûanyag házán én ott úgy fújtam be mindbe a WD40-et, hogy a kupakját leszedtem a spraynek és a csövet nyomtam rá közvetlen. Fél másodperc és már tocsog bent a kapcsoló olajban...
Elfuserált szegény kapcsoló: fém alja van és mûanyagba van "beleolvasztva" 3 pöttyel... Szóval javítani elég macerás lehet, nekem WD40 óta szuper!
Az én autómban még tökéletesen világít a fûtésnél a lámpa. Bár ha ilyen konstrukciós hibás, akkor már nem sokáig

Nagy macera kiszedni az izzóját, hogy mondjuk led-esre cseréljem (ami nem fût)?
A hõfokszabályzó dettó olyan sz*r ahogy írtad...

Teljesen jobbra tolva ad meleget (attól sem olvad le a fejem

fél centivel balra már langyos, utána végig hideg... Szóval gyárilag eltolták az arányt valahol a keverõnél, azt gyanítom (vagy dugulás, majd megmondom ha szétszedtem a fújómotort).
Kalmi írta:Az enyémben a bal elsõ hangszórónak van repedtfazék hangja, fõleg a mélyeknél zizeg, már amikor egyáltalán szól. Van amikor meg se mukkan, akkor a lejobb. Ki kellene cserélni. Mondjuk amiket hallgatok ott nem zavaró, de ha egy utas felcsavarja, akkor élég ciki, ahogy szól.
Tudsz esetleg feltenni képet az ajtó belsejérõl? Ahol látszanak a kis patentok amik a panelt tartják, illetve a hangszóró. szóval 4 füles 16.5cm kell, gondolom a mágnes mélységi mérete is be van határolva.
Olvastam itt és le is mentettem MFerenc segítõ leírását, de ha van fénykép is, akkor kisebb az esély, hogy valamit elrontok a szétszerelésnél.
Van a panel tetején egy króm díszléc, azt ugye nem kell leszedni, hanem a panellel együtt vehetõ le?
Az ajtó kapcsoló az enyémen is KH-s (kontakt hiba), de csak annyira, hogy vibrál egy kicsit a lámpa, az utas oldali és hátul valamelyik. Van az a védõ gumi rajta, nem mertem lefeszegetni, nehogy kiszakadjon, szóval milyen irányba kell húzni, hogy lejöjjön, mi a titka? Mert ha 5 perc alatt végezni lehet, akkor én is megcsinálom.
Nekem a belsõ lámpa nem mûködött középen a tetõkárpitban, úgy vettem, hogy csak néha világít, azt már megjavítottam. Vas és réz lemez van alu szegeccsel összeszegecselve benne... Nem szoktak ilyen baklövést elkövetni a japánok, de itt mégis.
Szétszedtem és tettem a szegecsek helyére 2-es csavart rugós alátéttel, azóta jó. A pici 10W-os japán méretû szofita izzó is KH-s volt benne, abban a méretben nem találtam (rövidebb a szokásosnál, azt hiszem 31.5mm) helyette egy 3x3 ledes fehér bepasszoló lámpát tettem bele, na annak nagyon jó fénye van, simán lehet olvasni hátul.
A fûtés kezelõ szerveknél a Tiedben milyen a világítás, látni ott valami világosságot? Elvileg világít a 4db kapcsoló csúszkán egy kis vonal (ami ventilátor erõsségét állítja, illetve külsõ belsõ keringetés, hideg/meleg, és hogy hova fújja a levegõt). 1db kis izzó van ott ami egy prizmát világít meg az szórja a fényt mindenhova, de nekem nagyon halvány volt (értsd vak sötétben is alig lehetett halványan látni). az az izzõ bele is olvadt a prizmába és megbarnult körülötte gondolom azért romlott így le. Ott én 4db kis leddel oldottam meg a kérdést. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy az 50 ezres Corollában gyári állapotban tud e jó lenni az a megoldás!
Illetve még egy kérdés. Van a fûtés levegõ hõmérséklet állító csuszka. Koppon jobb oldalt jön a meleg kb. 1cm-re balra tolva langyos, középen már ugyanolyan hideg jön, mint bal oldalt (tehát az egész bal fele úgymond azonos levegõ hõmérsékletet ad, úgymond felesleges), tehát csal a jobb oldali tartomány használható és ott elég érzékeny.
Neked milyen?
A fóliára 3 ötletem van:
-Melegíteni a ragasztásnál (hajszárító) és spaklival óvatosan lassan megpróbálni felszedni.
-Megérdeklõdni, hogy egy új fóliát mennyiért ad a Totyota
-kivágni és a végén befoltozni olyan ragasztószalaggal, mint amit a tetõtér párazáró fóliájánál is használnak
A fûtés motorra nincs ötletem, nekem kifogástalan, még nem találkoztam vele. Van Haynes könyved? Ha nincs, megnézzem mit ír a ventilátor elérhetõségérõl?