Gumi
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Elvileg nem jelentõs az árbeli eltérés a 175/65 és 185/60 méretek között, mert R14 átmérõben konfekció méret mindkettõ (sok kisautónak ma is ez a gyári gumi mérete), így én inkább a 185-öst tanácsolom megvenni, mert a szélesebb gumival azért stabilabb az autó fékúton, illetve kanyarban is, az alacsonyabb oldalfala miatt (merevebb), mint a 175-ös.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Gecsa!
Az a titka, hogy buzi méretet kell keresni. Használtan olcsóbb, mert ott rohad a gumisoknál.
Nekem most ilyen van fent, kicsit drágábban vettem, de 6mm-es profilmélységgel. Ha felszerelve, kicentírozva kipróbálható, akkor érdemes megvenni ezt is akár: Conti PremiumContact
Az a titka, hogy buzi méretet kell keresni. Használtan olcsóbb, mert ott rohad a gumisoknál.
Nekem most ilyen van fent, kicsit drágábban vettem, de 6mm-es profilmélységgel. Ha felszerelve, kicentírozva kipróbálható, akkor érdemes megvenni ezt is akár: Conti PremiumContact
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Amit leírtál, azt hívják úgy, hogy szemcsésedés. És az szar, azt jelenti, hogy túlmelegedett a gumi felülete és akkor bizony tapadást veszt és csúszik, ettõl jobban kopikbubidisc írta:Miért lepõdtök meg ha egy gumi úgy viselkedik mint egy gumi? Intenzív, nem rendeltetés szerû használat esetén mint pl. szlalom egy forró nyári napon, a felülete könnyen ellágyul (többek közt ettõl tapad), és bizony ahol a felület ellágyúlt, eldeformálódik, (*)aztán lehülve az eldeformálódott részek leszakadnak. Ez a természetes. Gyertek ki a ringre néha ott láttok ennél cifrább dolgokat is. Én is meglepõdtem amikor a 0 kilóméteres barumokkal kimentem a ringre és nem csak a lefordulás csíkot láttam hanem a mintázat eme "átalakulását". Se a tesó se pedig az uniroyal nem hibáztatható, csak is a júzer. A gumi amúgy nem ment tönkre csak bizonyította, hogy mûködik és, hogy tapad.
*korábbi verzió szerint azt írtam megszárad, de az kicsit félrevezetõ.
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Ez így van, (pontosabban is fogalmazhattam volna)
de mégsem írnám le, hogy ez azért történt mert a tesós uniroyalt választottam, utalva arra, hogy a tesós unit szarul tárolták vagy nem ugyanaz a minõség mint bármelyik amit másik helyen vásárolva kapnánk. Amúgy gumisnak kötelessége ellenõrizni az abroncsot amit te fel akarsz rakni, tök mindegy, hogy honnan veszed.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Anno, amikor ezt a teszkós Unit beszéltük a másik fórumon, ott is felvetõdött, hogy biztos nem jól tárolták, vagy gyári selejtes gumik és azért ilyen olcsó. De szerintetek ezt tényleg meg meri tenni, úgy értem, megéri a Teszkónak és/vagy az Uniroyalnak így lejáratnia magát/egymást, ilyen szar minõségû gumival? Megéri Nekik?
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
ez így van..és sajnos van olyan gumis is,aki megmondja,hogy ez a gumi kuka,de azért felrakja..találkoztam ilyennel...van olyan is,aki azt mondja,hogy nem adja hozzá a nevét..mondjuk,akihez járok,az ilyen..volt,amikor vittem neki az elõzõ autómról a felniket,és úgy volt felrakva a gumi,hogy 2 belsõ is volt benne..pedig TL...azt mondta,hogy legszívesebben eltörné a kezeit annak,aki ezt így valakinek megcsinálta...sajnos meg kell válogatni a szakembereket,mert több ember életével is lehet így játszani...inkább fizetek 500 forinttal többet kerekenként...bubidisc írta:Ez így van, (pontosabban is fogalmazhattam volna)de mégsem írnám le, hogy ez azért történt mert a tesós uniroyalt választottam, utalva arra, hogy a tesós unit szarul tárolták vagy nem ugyanaz a minõség mint bármelyik amit másik helyen vásárolva kapnánk. Amúgy gumisnak kötelessége ellenõrizni az abroncsot amit te fel akarsz rakni, tök mindegy, hogy honnan veszed.
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

Azért történt, mert az utcai gumik nem bírják a pályázástbubidisc írta:Ez így van, (pontosabban is fogalmazhattam volna)de mégsem írnám le, hogy ez azért történt mert a tesós uniroyalt választottam, utalva arra, hogy a tesós unit szarul tárolták vagy nem ugyanaz a minõség mint bármelyik amit másik helyen vásárolva kapnánk. Amúgy gumisnak kötelessége ellenõrizni az abroncsot amit te fel akarsz rakni, tök mindegy, hogy honnan veszed.

ez a helyes tárolás...a tesóban csak oda vannak szexuálva egy raklapra...és a raktárba nem látunk be...[Walaki]D`Lair írta:Azért történt, mert az utcai gumik nem bírják a pályázástbubidisc írta:Ez így van, (pontosabban is fogalmazhattam volna)de mégsem írnám le, hogy ez azért történt mert a tesós uniroyalt választottam, utalva arra, hogy a tesós unit szarul tárolták vagy nem ugyanaz a minõség mint bármelyik amit másik helyen vásárolva kapnánk. Amúgy gumisnak kötelessége ellenõrizni az abroncsot amit te fel akarsz rakni, tök mindegy, hogy honnan veszed.
Szerintem tökjól tárolják a teszkóban a gumikat, melegben vannak, nem lehet bajuk...

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Bepi! Nem a gumival volt gond.bepi81 írta:Anno, amikor ezt a teszkós Unit beszéltük a másik fórumon, ott is felvetõdött, hogy biztos nem jól tárolták, vagy gyári selejtes gumik és azért ilyen olcsó. De szerintetek ezt tényleg meg meri tenni, úgy értem, megéri a Teszkónak és/vagy az Uniroyalnak így lejáratnia magát/egymást, ilyen szar minõségû gumival? Megéri Nekik?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

Amit én láttam teszkót, ott így vannak tárolva. Plusz a fasz tudja, hogy a polcrakerülés elõtt a gumis hogy tárolta, hogy szállították, etc...gecsa írta:ez a helyes tárolás...a tesóban csak oda vannak szexuálva egy raklapra...és a raktárba nem látunk be...[Walaki]D`Lair írta:Azért történt, mert az utcai gumik nem bírják a pályázástbubidisc írta:Ez így van, (pontosabban is fogalmazhattam volna)de mégsem írnám le, hogy ez azért történt mert a tesós uniroyalt választottam, utalva arra, hogy a tesós unit szarul tárolták vagy nem ugyanaz a minõség mint bármelyik amit másik helyen vásárolva kapnánk. Amúgy gumisnak kötelessége ellenõrizni az abroncsot amit te fel akarsz rakni, tök mindegy, hogy honnan veszed.
Szerintem tökjól tárolják a teszkóban a gumikat, melegben vannak, nem lehet bajuk...

Remélem jó helyen járok:).
Szeretnék megválni az E12es téli szettemtõl: Racingbazar link, ha valaki a forumon vásárolná meg, az ár is lehet még alkuképes!
Illetve szeretnék egy sokszor említett, több oldalról vizsgált, ám még mindig nem biztos kérdés is feldobni. Amint tudjátok, láttátok összetörtem a corollát (E8 GT), 175/R13 volt rajta a baleset pillanatában, édesapám megrögzött véleménye hogyha 155 vagy akár csak 165 lett volna akkor nem csúszik meg, mások viszont azt mondják hogy nem lett volna szabad 15" alá mennem, és akkor is legalább 185/55 de inkább 195/50 R15 lenne a megoldás a legjobb tapadás érdekében... Most akkor melyik tábornak van igaza? vagy beszélhetünk-e optimális méretrõl (azon belül akár a legjobbnak vélt márkáról tipusról). Az eddigi terveimben nyárra a 195/45 R16 volt a szimpatikus, de már nem tudom kinek kellene hinnem, az idei szett még 195/50 R15 volt, ha érdemes maradhatok ennél is.
Szeretnék megválni az E12es téli szettemtõl: Racingbazar link, ha valaki a forumon vásárolná meg, az ár is lehet még alkuképes!
Illetve szeretnék egy sokszor említett, több oldalról vizsgált, ám még mindig nem biztos kérdés is feldobni. Amint tudjátok, láttátok összetörtem a corollát (E8 GT), 175/R13 volt rajta a baleset pillanatában, édesapám megrögzött véleménye hogyha 155 vagy akár csak 165 lett volna akkor nem csúszik meg, mások viszont azt mondják hogy nem lett volna szabad 15" alá mennem, és akkor is legalább 185/55 de inkább 195/50 R15 lenne a megoldás a legjobb tapadás érdekében... Most akkor melyik tábornak van igaza? vagy beszélhetünk-e optimális méretrõl (azon belül akár a legjobbnak vélt márkáról tipusról). Az eddigi terveimben nyárra a 195/45 R16 volt a szimpatikus, de már nem tudom kinek kellene hinnem, az idei szett még 195/50 R15 volt, ha érdemes maradhatok ennél is.
Szerintem amire õ gondol az az akciós "raklap-sziget", a gumi nem attól megy tönkre hogy fektetve van azon a raklapon, ugyanis nem túl sokat pihen ott és ezt leszögezhetjük:D. Illetve magával a gumival sincs nagy probléma ,1.0 suzukira 1.4 astrára pont tökéletes, téli/nyári legyen guruljon kész, nem kell ezen agonizálni, aki meg pályázik advant rendel?!:D[Walaki]D`Lair írta:Amit én láttam teszkót, ott így vannak tárolva. Plusz a fasz tudja, hogy a polcrakerülés elõtt a gumis hogy tárolta, hogy szállították, etc...gecsa írta:ez a helyes tárolás...a tesóban csak oda vannak szexuálva egy raklapra...és a raktárba nem látunk be...[Walaki]D`Lair írta: Azért történt, mert az utcai gumik nem bírják a pályázástSzerintem tökjól tárolják a teszkóban a gumikat, melegben vannak, nem lehet bajuk...
errefelé egyik tesóban sincs ilyen polc...csak raklapos megoldás...
én az e8 gt-re 14,vagy 15 collban gondolkodnék..hogy a 155 jobban tapad,mint a 185??
szerinted ha kisebb felületen érintkezik a gumi az aszfalttal,akkor jobban tapad??
jégen tökmindegy...
a gumi minõsége viszont sokat számít..olvasgass teszteket..
én az e8 gt-re 14,vagy 15 collban gondolkodnék..hogy a 155 jobban tapad,mint a 185??
szerinted ha kisebb felületen érintkezik a gumi az aszfalttal,akkor jobban tapad??
jégen tökmindegy...
Apám indoklása: mivel 910kg az autó, így kisebb felületen nagyobb erõvel tud tapadni. ( egyébként mûszaki ember tehát lehet hogy van valamilyen alapja, ám ebben azért nem bíznék).gecsa írta:errefelé egyik tesóban sincs ilyen polc...csak raklapos megoldás...![]()
én az e8 gt-re 14,vagy 15 collban gondolkodnék..hogy a 155 jobban tapad,mint a 185??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jégen tökmindegy...