Nekem nemrég vizsgázott. A "mûszaki szemle" csak az NKH vizsgaközpontokban kérhetõ.zoli99 írta:Lehet, hogy mûszaki vizsgánál bárhol lehet, én csak "mûszaki szemlére" szemlére vittem és azt mondták, hogy csak vizsgaközpontban lehet...
Minden esetre egy telefont megé, érdeklõdjetek a legközelebbi helyen az biztos nem légbõlkapott infó...
Szóval akkor irány a Mozaik utca.
És ott kit/mit keressek, melyik osztályt?
Ha megkérdezik, hogy mibõl gondolom, hogy nem megfelelõ a környezetvédelmi osztályba sorolás, mit érdemes mondani?
Euro II besorolást vagy arra utalást nem találtam sehol, amire hivatkozni lehetne... valaki próbált kérni ilyet a Toyotától nem kapott, õk sem tudják, nyilván mert nem is minõsítették annó (én azt hiszem a régiek nem is Euro II-esek, tudtommal pont emissziós problémák miatt lett 96-tõl vissza véve a motor teljesítmény 88-ról 75LE-re, aztán késõbb megváltoztatták a gyújtást és a szívó oldali beömlõ részt és 86LE-s lett.) De ez most mellékes, ha úgy van az adatbázisban, hogy 4E-FE 1992-1997 Euro II megfelel akkor nincs gond. De ha az ügyintézõn múlik, hogy az 1992-1997-et választja, vagy az 1992-1995, akkor jóindulatra is szükség van.
Neked hány kW szerepelt a forgalmiban a felülvizsgálat elõtt és után?
Szóval azt mondjátok, hogy nem is a motor a kérdéses, mert a nyilvántartás szerint tudja az Euro II-t, hanem az a kérdés, hogy a zaj kibocsátásról találnak-e katalógusadatot? Az elég nagy baj lenne, ha hiányozna, mert ha egyedileg kell beméretni és szakvéleményt kérni
Szóval nektek mázlitok volt és simán volt errõl adat, csak nehezen találták meg? Esetleg meg tudod adni az ügyintézõ/felülvézsgálatot végzõ ember nevét (priviben), hátha emlékezni fog, hol kell keresni az adatokat.