E10 - (1992-1997)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Kalmi »

zoli99 írta:Lehet, hogy mûszaki vizsgánál bárhol lehet, én csak "mûszaki szemlére" szemlére vittem és azt mondták, hogy csak vizsgaközpontban lehet...

Minden esetre egy telefont megé, érdeklõdjetek a legközelebbi helyen az biztos nem légbõlkapott infó...
Nekem nemrég vizsgázott. A "mûszaki szemle" csak az NKH vizsgaközpontokban kérhetõ.
Szóval akkor irány a Mozaik utca.

És ott kit/mit keressek, melyik osztályt?
Ha megkérdezik, hogy mibõl gondolom, hogy nem megfelelõ a környezetvédelmi osztályba sorolás, mit érdemes mondani?
Euro II besorolást vagy arra utalást nem találtam sehol, amire hivatkozni lehetne... valaki próbált kérni ilyet a Toyotától nem kapott, õk sem tudják, nyilván mert nem is minõsítették annó (én azt hiszem a régiek nem is Euro II-esek, tudtommal pont emissziós problémák miatt lett 96-tõl vissza véve a motor teljesítmény 88-ról 75LE-re, aztán késõbb megváltoztatták a gyújtást és a szívó oldali beömlõ részt és 86LE-s lett.) De ez most mellékes, ha úgy van az adatbázisban, hogy 4E-FE 1992-1997 Euro II megfelel akkor nincs gond. De ha az ügyintézõn múlik, hogy az 1992-1997-et választja, vagy az 1992-1995, akkor jóindulatra is szükség van.

Neked hány kW szerepelt a forgalmiban a felülvizsgálat elõtt és után?

Szóval azt mondjátok, hogy nem is a motor a kérdéses, mert a nyilvántartás szerint tudja az Euro II-t, hanem az a kérdés, hogy a zaj kibocsátásról találnak-e katalógusadatot? Az elég nagy baj lenne, ha hiányozna, mert ha egyedileg kell beméretni és szakvéleményt kérni :( de erre nem is gondolok.
Szóval nektek mázlitok volt és simán volt errõl adat, csak nehezen találták meg? Esetleg meg tudod adni az ügyintézõ/felülvézsgálatot végzõ ember nevét (priviben), hátha emlékezni fog, hol kell keresni az adatokat.
E10 Hatchback 1994 4E-FE Kép
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

A másik klubban egyszerûen egy vizsgaállomáson intézték - mûszaki nélkül csak bement a fórumtárs, hogy rossz a környezetvédelmi besorolás mert "a haver ugyanilyen motorú autója szebb színû matrinyát kapott" szöveggel. :lol: A többit leírtam. :)
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

kleingy írta:A másik klubban egyszerûen egy vizsgaállomáson intézték - mûszaki nélkül csak bement a fórumtárs, hogy rossz a környezetvédelmi besorolás mert "a haver ugyanilyen motorú autója szebb színû matrinyát kapott" szöveggel. :lol: A többit leírtam. :)
Ok. Értem és köszönöm.
Amit említesz eset az 1996 elõtti vagy utáni forgalomba helyezésû autó volt?
kori
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kori »

Sziasztok!Nem rég lettem egy e10 vagy e100-as kinek hogy tetszik tulaja.
2.0diesel. Nagyon szeretem.
Valakinek esetleg van ilyen? A fogyasztása érdekelne,és az is hogy kinlódtam most egy csomót a fékemmel mert szorult.
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

kori írta: 2.0diesel. Nagyon szeretem.
Valakinek esetleg van ilyen? A fogyasztása érdekelne,és az is hogy kinlódtam most egy csomót a fékemmel mert szorult.
Gratulálok hozzá! Vigyázz rá (és magadra is).
A fogyasztását a legjobb ha megméred magad a telitank módszerrel. De csak a fék rendbetétele után érdemes ezzel foglalkozni. A fékre egy alapos tísztítással egybekötött átvizsgálást javaslok.
kori
Visszajáró
Visszajáró

Kalmi írta:
kori írta: 2.0diesel. Nagyon szeretem.
Gratulálok hozzá! Vigyázz rá (és magadra is).
A fogyasztását a legjobb ha megméred magad a telitank módszerrel. De csak a fék rendbetétele után érdemes ezzel foglalkozni. A fékre egy alapos tísztítással egybekötött átvizsgálást javaslok.
Az oké!Már szétszedtem a féket és be volt rohadva a fékbetét a tartóba,meg csúszka is.
A fogyasztás meg azérrt érdekel hogy a másé mennyit eszik mert az enyém 5-6között most.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

kori írta:Sziasztok!Nem rég lettem egy e10 vagy e100-as kinek hogy tetszik tulaja.
Itt a Spritmonitoros átlag, katt. :wink:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
kori
Visszajáró
Visszajáró

kleingy írta:
kori írta:Sziasztok!Nem rég lettem egy e10 vagy e100-as kinek hogy tetszik tulaja.
Itt a Spritmonitoros átlag, katt. :wink:
Köszi! Ez jó oldal,amúgy az enyém igy néz ki mint ami a képen van,fehér három ajtós.Most akarok tenni rá alufelnit.
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Kalmi írta:
zoli99 írta:Lehet, hogy mûszaki vizsgánál bárhol lehet, én csak "mûszaki szemlére" szemlére vittem és azt mondták, hogy csak vizsgaközpontban lehet...

Minden esetre egy telefont megé, érdeklõdjetek a legközelebbi helyen az biztos nem légbõlkapott infó...
Nekem nemrég vizsgázott. A "mûszaki szemle" csak az NKH vizsgaközpontokban kérhetõ.
Szóval akkor irány a Mozaik utca.

És ott kit/mit keressek, melyik osztályt?
Ha megkérdezik, hogy mibõl gondolom, hogy nem megfelelõ a környezetvédelmi osztályba sorolás, mit érdemes mondani?
Euro II besorolást vagy arra utalást nem találtam sehol, amire hivatkozni lehetne... valaki próbált kérni ilyet a Toyotától nem kapott, õk sem tudják, nyilván mert nem is minõsítették annó (én azt hiszem a régiek nem is Euro II-esek, tudtommal pont emissziós problémák miatt lett 96-tõl vissza véve a motor teljesítmény 88-ról 75LE-re, aztán késõbb megváltoztatták a gyújtást és a szívó oldali beömlõ részt és 86LE-s lett.) De ez most mellékes, ha úgy van az adatbázisban, hogy 4E-FE 1992-1997 Euro II megfelel akkor nincs gond. De ha az ügyintézõn múlik, hogy az 1992-1997-et választja, vagy az 1992-1995, akkor jóindulatra is szükség van.

Neked hány kW szerepelt a forgalmiban a felülvizsgálat elõtt és után?

Szóval azt mondjátok, hogy nem is a motor a kérdéses, mert a nyilvántartás szerint tudja az Euro II-t, hanem az a kérdés, hogy a zaj kibocsátásról találnak-e katalógusadatot? Az elég nagy baj lenne, ha hiányozna, mert ha egyedileg kell beméretni és szakvéleményt kérni :( de erre nem is gondolok.
Szóval nektek mázlitok volt és simán volt errõl adat, csak nehezen találták meg? Esetleg meg tudod adni az ügyintézõ/felülvézsgálatot végzõ ember nevét (priviben), hátha emlékezni fog, hol kell keresni az adatokat.
Itt is és a másik fórumon is leírtuk, hogy zajlik az átsorolás. Mehetsz bármelyik NKH felügyeletre, nem kell a Mozaik utcába menni (Szigetszentmiklós, pl.). Nem az ügyintézõn múlik, hanem az adatbázison, abban pedig már az 1993-as Corolla is úgy szerepel, hogy kaphat kék matricát. Enyém is simán megkapta a kéket (4E motorkód szerepel a papíron, 65 kW), kb. 2800 Ft az egész, nem mérnek semmit, csak lefényképezik az autót. Ha visszaolvasol ebben a tpicban a nov. eleji hozzászólásokra, vagy a másik fórumon a Carina topicban szintén erre az idõszakra, részletes leírást találsz az egészrõl.
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Igen, ma átolvastam az említett topikokat, de azzal az infóval, hogy "foghíjas az adatbázisuk, meg a zaj dB értéknek is meg kell felelnie az ENSZ elõírásnak" nemigazán hangzott bíztatóan és nem is tudok vele mit kezdeni. Meg azzal az infóval se tudok mit kezdeni, hogy elõtte kérni kellett, de "azóta már kötelezõ a felülvizsgálat vizsgán". Én azóta voltam, de valahogy mégis kimaradt, igaz nem is kértem, mert csak tegnap tudtam meg, hogy van remény.

Holnap megpróbálom.

Azért jövök mindig a Mozaik utcával mert pesti vagyok. Északpestrõl megyek, nekem a Pomázi vagy a Mozaik utcai jöhet szóba kb. azonos távolság. A Mozaik utcában már jártam, igaz még gyerekként a trabiban :D

Ha esetleg ránéznek az se probléma, kívül belül szalon állapot (na jó, csak 87%-os. :) ), se fólia se xenon, vas felni és gyári gumi méret, le is van mosva, az azonosító számok is olvashatóak.

Akkor az elsõdleges feladatom, hogy ne hagyjam, hogy az ajtón állók (portás, sorszám osztó néni) lerázzanak, hanem el kell jutni egy ügyintézõig.

Köszönök, minden segítséget és infót!
zoli99
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: zoli99 »

A kocsidat nem fogják nézgetni, csak addig amíg átragasztják az új matricát. Kizárólag a forgalmidat nézik ez alapján keresnek az adatbázisban...

Kalmi írta:Igen, ma átolvastam az említett topikokat, de azzal az infóval, hogy "foghíjas az adatbázisuk, meg a zaj dB értéknek is meg kell felelnie az ENSZ elõírásnak" nemigazán hangzott bíztatóan és nem is tudok vele mit kezdeni. Meg azzal az infóval se tudok mit kezdeni, hogy elõtte kérni kellett, de "azóta már kötelezõ a felülvizsgálat vizsgán". Én azóta voltam, de valahogy mégis kimaradt, igaz nem is kértem, mert csak tegnap tudtam meg, hogy van remény.

Holnap megpróbálom.

Azért jövök mindig a Mozaik utcával mert pesti vagyok. Északpestrõl megyek, nekem a Pomázi vagy a Mozaik utcai jöhet szóba kb. azonos távolság. A Mozaik utcában már jártam, igaz még gyerekként a trabiban :D

Ha esetleg ránéznek az se probléma, kívül belül szalon állapot (na jó, csak 87%-os. :) ), se fólia se xenon, vas felni és gyári gumi méret, le is van mosva, az azonosító számok is olvashatóak.

Akkor az elsõdleges feladatom, hogy ne hagyjam, hogy az ajtón állók (portás, sorszám osztó néni) lerázzanak, hanem el kell jutni egy ügyintézõig.

Köszönök, minden segítséget és infót!
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK :(
E12 1.6
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Kalmi, Neked azzal hogy mennyi a zajkibocsátás, stb. nem kell foglalkozni, mert nem is tudsz ellene tenni semmit, ezek az adatok már megvannak az adatbázisukban, azért mondom én is nyugodt szívvel, hogy menj, csináltasd meg, mert az enyém '93-as, 4E kód szerepel a forgalmiban, gond nélkül kapta meg! Más-más tapasztalatot szereztünk ezzel az átminõsítéssel kapcsolatban mindannyian, mert pl. Zoli99 azt írja, nem nézik az autót, másoknak lefényképezték, fél szemmel át is nézték (nekem). Természetesen mehetsz Mozaik utcába is (nekem pl. Százhalombattáról a szigetszentmiklósi a legközelebbi), ami Neked közel van, itt a lényeg az NKH felügyelet, tehát nem elég egy NKH által kijelölt mûszakiztató vizsgaállomás.
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
zoli99
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: zoli99 »

Bocsánat, most hogy mondod az óraállást és talán az alvászszámot befotózták nekem is...

De hogy is mondjam...nem értem miért kerítetek ekkora ügyet neki, ha "tiszta" az autó nem kell rettegni semmitõl szerintem! A Mozaikról meg annyit, hogy maximálisan korrektek voltak és segítõkészek...
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK :(
E12 1.6
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Megvan a kék matrica. Gyorsan ment az ügyintézés a Mozaik utcában. Az intézmény nem a mai napi forgalomra van méretezve... :)
Csak a környezetvédelmi osztály változott. Az 55kW vs. 66kW nekik is feltûnt, hogy évjárat szerint nem stimmel, de nem csináltak belõle problémát "akár motort is cserélhettek benne késõbb".

Már csak a forgalmit kell lecserélni.

Ja még annyi, hogy nem foglalkoztak semmivel nem mértek, de tényleg körbefényképezték kívülrõl, és az azonosító táblákat is a motortérben + az óraállást.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmi 2011 dec. 27, 01:00 pm-kor.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Kalmi írta:Megvan a kék matrica. Gyorsan ment az ügyintézés a Mozaik utcában. Az intézmény nem a mai napi forgalomra van méretezve... :)
Csak a környezetvédelmi osztály változott. Az 55kW vs. 66kW nekik is feltûnt, hogy évjárat szerint nem stimmel, de nem csináltak belõle problémát "akár motort is cserélhettek benne késõbb".

Már csak a forgalmit kell lecserélni.
Ööö, most akkor kaptál másik színû matricát, de külön kell fizetned a forgalmicseréért vagy mi?
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Válasz küldése