Pacsker írta:Beszéltem a Kamera KFt-vel és a Canon Magyarországgal is. Megvan a kiskapu és talán érvényesíthetõ is.
Az alapelv, hogy amelyik termékhez nincs EVC kártya (Európai szavatossági valami), annak a garanciája nem érvényesíthetõ. Ott van a DE

..
Magyarul EU-n belül all in és van is rá gari!!! Ami nagy szó.
Amcsiból a legjobb megoldás, ha valaki hazahozza kibontott dobozzal a repülõn.
Ha nem, akkor meg ott a rizikó, hogy lehetséges nem lesz rá gari, de azért meg lehet próbálni és eddig nekem non plus ultra a Kamera KFT - Canon hozzáállás tapasztalatom. (Korábbi esetek)
Ha 10 ezer ft-ról lenne szó nem érdekelne, de 100 már nagyonis számít.
ÉS nem lenne célszerûbb (biztosabb) Angliából vásárolni? Akkor, ugye vámot és áfát biztoan nem kellene fizetni, ha az ebay.hu oldalt nézed, akkor ez ki is van írva ott.

(szerk.: ja, nem, persze, ilyen árfolyam mellett...)
Amúgy, 100.000Ft miatt én is úgy gondolom, hogy megérheti a garit kockáztatni, bár, ilyen tapasztalatom eddig nem volt, de gondolom, hogy, ha hozzá kell nyúlni (szétbontani) egy tükrös géphez, az minimum egy 50k... 100.000-be, pedig sok minden beleférhet... fene tudja... Én ezért választottam inkább az ingyen hitelt, mert mind a garanciának (3 év Nikon!!!), mind a vám+áfa kérdésnek is kihúztam a méregfogát, ráadásul új a gép. 10 hónap, és 10 db kiszámítható összeg, ami szerencsére belefér, így nem kell egyszerre ilyen sok pénzt kiadni. És, mivel ingyen hitel, plussz költségem sincs rajta (vételár/10 hónap).
Nyugodt vagyok, a Nikon küldi az email-t, ha a gépemhez van ingyenes firmware frissítés.

Szimpatikus.