igen,oda tartoznak..bepi81 írta:Az f=4,6mm a fókusz hosszát jelenti, az f/2,6 pedig amikor fotózol, a megadott értékûre nyitja a rekeszt. Minél kisebb a nevezõben a szám (jelen esetben 2,6), annál jobban mossa a hátteret (leginkább kevesebb fény esetén hasznos, kevésbé fog bemozdulni a kép fotózáskor).gecsa írta:valaki mondja már meg,hogy ez mit jelent:
F2.6. f=4.6mm
Ahogy nézem, ezek az adatok Samsung 8800-s telefon fényképezõ részéhez tartoz(hat)nak...
Saját készítésû fotók, megragadott pillanatok / fotózás
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Ez mi? sima fényképezõgép, vagy telefon?
Amúgy egyiktõl sem számítanék sok jóra...
Telefonok között mind a mai napig egyetlen olyan van, ami egészen elfogadható (értsd: kompakt fényképezõgépekkel összevethetõ) minõséget produkál: Samsung innov8
Az összes többi gagyi szükségmegoldás, ami max a telefon saját kijelzõjén mutat jól.
Amúgy egyiktõl sem számítanék sok jóra...
Telefonok között mind a mai napig egyetlen olyan van, ami egészen elfogadható (értsd: kompakt fényképezõgépekkel összevethetõ) minõséget produkál: Samsung innov8
Az összes többi gagyi szükségmegoldás, ami max a telefon saját kijelzõjén mutat jól.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Én inkább egy Pana FZ20-at ajánlanék. Egyszerû, olcsó gép. Kategóriájában verhetetlen objektívval (Leica, 12x zoom, F2.4 teljes tartományban!! Szóval nem változik a fényerõd Tele-Wide állás között) Én ilyet nyúzok már 6 éve. 113.079 expó van benne. És volt már -20 fokban, meg +55 ben is. Gyári akksival!
Pl: ezüst FZ-20
Szerintem világbajnok gép... Könnyû, full automata is lehet, és full kézi is. Fókuszgyûrûje van. TTL vakupapucs. Szóval fotózni meg lehet vele tanulni...
Persze nagyon messze van egy tükörreflexestõl képminõségben, és ISO 200 fölött borzasztó szemcsés a képe. De legalább nem mossa szanaszét a képeket..
Pl: ezüst FZ-20
Szerintem világbajnok gép... Könnyû, full automata is lehet, és full kézi is. Fókuszgyûrûje van. TTL vakupapucs. Szóval fotózni meg lehet vele tanulni...
Persze nagyon messze van egy tükörreflexestõl képminõségben, és ISO 200 fölött borzasztó szemcsés a képe. De legalább nem mossa szanaszét a képeket..
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
ez egy samsung m8910 (pixon II)...az összes kép.amit feltöltöttem,azt az m8800-al csináltam,nagyjából meg vagyok vele elégedve..szintén volt használva minden körülmény között,3500 exponáláson van túl..
viszon sötétben,félhomályban elég kaki képeket csinál...
nézegettünk mostanában fényképezõket,de mint az elõzõ hozzászólásokból is látszik,elég sík vagyok a területen...csak a kattintgatás megy,meg basic photoshop..
nézegettünk mostanában fényképezõket,de mint az elõzõ hozzászólásokból is látszik,elég sík vagyok a területen...csak a kattintgatás megy,meg basic photoshop..
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Ilyen kis optikával sose fogsz igazán jó képeket csinálni. Nem a megapixel számít. 3mp bõven elég egy A4-es méretû képhez... A további mp-ek csak a képkívágásnál számíthatnak. Attól nem lesz szebb a kép mert tizenx megapixeles... Mondjuk én amúgy se vagyok híve az ilyen mindent egybe dolgoknak. Szerintem az egész egy nagy kompromisszum. (telefonnak nehéz, nagyon sérülékeny, fényképezõnek gyenge) Bár, hogy mindig kéznél van nagy elõny...
Persze kérdés mit akarsz elérni. Ha tényleg csak a pillanatot akarod megörökíteni akkor jók ezek a kis gépek. Ahogy látom abban van geotagging... Az hasznos lehet.
Én a megapixel helyett a zoom-ra fektetném a hangsúlyt. Többre mész vele... Pl: TZ-20
Ma szerintem a full-HD-s videó is alap...
Persze kérdés mit akarsz elérni. Ha tényleg csak a pillanatot akarod megörökíteni akkor jók ezek a kis gépek. Ahogy látom abban van geotagging... Az hasznos lehet.
Én a megapixel helyett a zoom-ra fektetném a hangsúlyt. Többre mész vele... Pl: TZ-20
Ma szerintem a full-HD-s videó is alap...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Gecsa!
Véleményem szerint tartsd meg a mostani telódat. Végszükség esetén tûrhetõ kép készítésére alkalmas és ennyi.
Amivel már boldog lennél az szerintem egy egész jó Zoom-os kompakt gép. A legfontosabb, amit már elõttem is emlegettek, az, hogy van benne egy jó optika. Részletgazdagabbak lesznek a képek, a színek élvezhetõbbek, élesebbek... lesz vakud, ellátsz távolra, tudsz makrózzni, este se lesz élvezhetetlen...
Mindemellett tudsz végre majd zoomolni, jó lesz az auto-fókuszod, netán kifogsz egy képstabilizátorost is. Sõt, ha kicsit megtetszik, még el is tudsz játszogatni a manual módjában az egyedi beállítottságokkal.
Amit ajánlani tudnék, az egy Canon Powershot S valami IS. Természetesen használtan már nevetséges áron hozzájuthatsz (nem az utóbbi idõben ebben a topikban tárgyalt százezres nagyságrendek) és ha sikerül kifogni egy megkímélt példányt, sok-sok évig a társad maradhat. Elfér, könnyû, gyors, és élvezhetõ képeket csinál. A zoom tartományuk (OPTIKAI!) nekünk tükörreflekszeseknek irígylésre méltó. Persze nem egy olyan minõség, mint amikrõl beszélünk, de ezerszer jobb, mint egy akármilyen mobiltelefon fényképezõje.
Nekem az említett típus nagyon bevált. Volt S1IS-ünk és most van egy SX10IS is. Könnyen kezelhetõek és árukhoz képest egész jó képeket csinálnak.
Biztos van több gép is, ami jobb, de ninc snagy tapasztalatom.
Amit tudok, hogy ne vegyél: HP, Fuji Finepix...
Amik ÍGY néznek ki azok játékok, nem igazán fényképezõk. Barátnõnek, Anyunak, akik úgyse tudják, hogy dupla állású az Expo gomb
azoknak jó, de neked valahogy ÍGY nézzen ki.
Legyen legalább 10-15x-ös Optikai Zoom-ja, minél nagyobb objektívje és ne legyenek karcosak a lencsék.
Ezek pl a linkelt típusú géppel készültek:
http://farm1.staticflickr.com/190/47895 ... z.jpg?zz=1
http://farm3.staticflickr.com/2558/4200 ... 9135_o.jpg
http://farm1.staticflickr.com/179/43576 ... z.jpg?zz=1
A többiek, majd úgyis megmondják az okosat, de én nem tanácsolom, hogy fényképezõvel fotózz.
Véleményem szerint tartsd meg a mostani telódat. Végszükség esetén tûrhetõ kép készítésére alkalmas és ennyi.
Amivel már boldog lennél az szerintem egy egész jó Zoom-os kompakt gép. A legfontosabb, amit már elõttem is emlegettek, az, hogy van benne egy jó optika. Részletgazdagabbak lesznek a képek, a színek élvezhetõbbek, élesebbek... lesz vakud, ellátsz távolra, tudsz makrózzni, este se lesz élvezhetetlen...
Mindemellett tudsz végre majd zoomolni, jó lesz az auto-fókuszod, netán kifogsz egy képstabilizátorost is. Sõt, ha kicsit megtetszik, még el is tudsz játszogatni a manual módjában az egyedi beállítottságokkal.
Amit ajánlani tudnék, az egy Canon Powershot S valami IS. Természetesen használtan már nevetséges áron hozzájuthatsz (nem az utóbbi idõben ebben a topikban tárgyalt százezres nagyságrendek) és ha sikerül kifogni egy megkímélt példányt, sok-sok évig a társad maradhat. Elfér, könnyû, gyors, és élvezhetõ képeket csinál. A zoom tartományuk (OPTIKAI!) nekünk tükörreflekszeseknek irígylésre méltó. Persze nem egy olyan minõség, mint amikrõl beszélünk, de ezerszer jobb, mint egy akármilyen mobiltelefon fényképezõje.
Nekem az említett típus nagyon bevált. Volt S1IS-ünk és most van egy SX10IS is. Könnyen kezelhetõek és árukhoz képest egész jó képeket csinálnak.
Biztos van több gép is, ami jobb, de ninc snagy tapasztalatom.
Amit tudok, hogy ne vegyél: HP, Fuji Finepix...
Amik ÍGY néznek ki azok játékok, nem igazán fényképezõk. Barátnõnek, Anyunak, akik úgyse tudják, hogy dupla állású az Expo gomb
Legyen legalább 10-15x-ös Optikai Zoom-ja, minél nagyobb objektívje és ne legyenek karcosak a lencsék.
Ezek pl a linkelt típusú géppel készültek:
http://farm1.staticflickr.com/190/47895 ... z.jpg?zz=1
http://farm3.staticflickr.com/2558/4200 ... 9135_o.jpg
http://farm1.staticflickr.com/179/43576 ... z.jpg?zz=1
A többiek, majd úgyis megmondják az okosat, de én nem tanácsolom, hogy fényképezõvel fotózz.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Én már lassan egy éve fgép nélkül vagyok és igazán kezd hiányozni, így a közeljövõben szeretnék venni egy Lumix FZ 45-t.
http://pixinfo.com/cikkek/panasonic_lumix_dmc-fz45
Nem egy Canon (amit szívem szerint vennék), de legalább olcsóbb árfekvésû.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Ahogy látom a Pana még mindig ugyanazt a kis CCD-t használja...
Szerintem az egyetlen gyengesége a márkának.
Erre megéri odafigyelni sztem: FZ-30
Fotózni tanulni tökéletes. És akár 30-40et nagyon bõven megér...
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
rámozdultamPiciPeti írta:Ahogy látom a Pana még mindig ugyanazt a kis CCD-t használja...Szerintem az egyetlen gyengesége a márkának.
![]()
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Konkrétan nem ismerem a típust, de, ha ksz 315 azt mondja, hogy kicsi a CCD-je, az bizony gond, jelentõsen beárnyékolja a felhasználhatóságot.gecsa írta:rámozdultamPiciPeti írta:Ahogy látom a Pana még mindig ugyanazt a kis CCD-t használja...Szerintem az egyetlen gyengesége a márkának.
![]()
Amit pacsker linkelt Canon S3IS nagyon korrekt kis gép, nekem ugye a nagy testvére volt az S5IS. Kompaktok között nem igen kívánhat az ember jobbat.
Ez a vaterás licit, meg, azt ajánlom, hogy figyeld, ne licitálj, majd akkor kattanj rá, ha az aukció végefelé jár, kb az utolsó 1-2 percben, feltéve, ha addig valami "okos" fel nem tornázza az árat. Addig nem érdemes licitálni, nem maradsz le semmirõl...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Azt gondolom, hogy, ha az ember nem tervezi, hogy komolyabb hobbija legyen a fotózás, akkor a legjobb választás mindenképpen egy 80-100.000Ft-os utazó, ún. "ultrazoom", vagy bridge (a 2 nálam ugyanaz) gép. A többi ezeknél olcsóbb kis zsebgép nagyon hamar elvérzik fotózás terén. Ezekben már jellemzõen több manuális állíthatóság van, ami mindenképpen jó, illetve több elõre beállított motívum program. Nagy a zoomátfogásuk, de elfogadható még éppen a torzítás, amolyan mindent tudó (közepesen) gépek. Én itt is maradnék a nagy márkáknál, számomra a Fuji, a Samsung NEM gyárt fényképezõgépet ebben a kategóriában. Canon, Nikon, Pana, esetleg SONY, de utóbbit sem valószínû, hogy vennék.Biagio írta:Én már lassan egy éve fgép nélkül vagyok és igazán kezd hiányozni, így a közeljövõben szeretnék venni egy Lumix FZ 45-t.
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Azért ennyire nem drasztikus a szemcsésedés... ISO 200 alatt hozza az átlagot, képrészletességben pedig átlagon felüli.
Mostmár dobok 2 képet:

Szerintem elég jó kép. Mind a téma, mind a megvalósítás.

Kevésbé jó kép, de csak a motorom dobozán tudtam támasztani a gépet...
És csak ez van most a kártyán...
Azért a zajosság nem olyan durva egy éjszakai képnél sem sztem.
És ami még fontos...Ezeknél a DSLR gépeknél van élõkép. Ami a belépõ szintû tükörreflexeseknél nem jellemzõ. Sõt a régebbi komoly gépekre sem.
Mostmár dobok 2 képet:
Szerintem elég jó kép. Mind a téma, mind a megvalósítás.
Kevésbé jó kép, de csak a motorom dobozán tudtam támasztani a gépet...
Azért a zajosság nem olyan durva egy éjszakai képnél sem sztem.
És ami még fontos...Ezeknél a DSLR gépeknél van élõkép. Ami a belépõ szintû tükörreflexeseknél nem jellemzõ. Sõt a régebbi komoly gépekre sem.
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Manapság már az összes belépõ szintõ DSLR-en van élõkép, de egy-két generációval ezelõtt valóban nem volt még.
Az autós kép nagyon tetszik, bár illett volna olyan képet beszúrni, ami nincs retusálva és teljes méretû.
(így meglehetõsen nehéz...)
Az ISO-ról: Egy bridge kompaktnál ISO 200 fölött már a sötét részeknél szemcsésedik, szinte mindnél, gyártótól függetlenül. Egy DSLR sima legalapabb kitobival (bár a bridge-hez képest nevetséges a zoomátfogása), de ISO 1600-ig simán használható, minden zaj nélkül. Ez igen jelentõs különbség, amit a jóval nagyobb érzékelõ lapka és a minõségibb objektív együttesen okoz.
Félreértés ne essék, én nem fikázom a kompaktokat, könnyûek, mindenesek, a DSLR kategóriában kisebb vagyonba kerül, mire utoléri az ember a bridge gépeket, de minõségben összehasonlíthatatlanok. Azonos körülmények között a DSLR gépek a laikusok számára is láthatóan jobbak, mint a kompaktok.
Én 4 évig használtam boldogan a Canon S5 IS-t, imádtam...
Az autós kép nagyon tetszik, bár illett volna olyan képet beszúrni, ami nincs retusálva és teljes méretû.
Az ISO-ról: Egy bridge kompaktnál ISO 200 fölött már a sötét részeknél szemcsésedik, szinte mindnél, gyártótól függetlenül. Egy DSLR sima legalapabb kitobival (bár a bridge-hez képest nevetséges a zoomátfogása), de ISO 1600-ig simán használható, minden zaj nélkül. Ez igen jelentõs különbség, amit a jóval nagyobb érzékelõ lapka és a minõségibb objektív együttesen okoz.
Félreértés ne essék, én nem fikázom a kompaktokat, könnyûek, mindenesek, a DSLR kategóriában kisebb vagyonba kerül, mire utoléri az ember a bridge gépeket, de minõségben összehasonlíthatatlanok. Azonos körülmények között a DSLR gépek a laikusok számára is láthatóan jobbak, mint a kompaktok.
Én 4 évig használtam boldogan a Canon S5 IS-t, imádtam...