Saját készítésû fotók, megragadott pillanatok / fotózás
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Úgy érzem elbeszélünk egymás mellettbepi81 írta:Most találtam egy ilyet:
Canon 70-200/F4 L szép állapotban, gyári napellenzõvel, UV szûrõvel 115e Ft.
...és ugye, mondanom sem kell, hogy ebben az az "L" betû a lényeg!
Íme az újkori ára...
elhiszem, hogy jó az L-es Obi, de 115 ezerért használtan se tudok venni
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Nézem természetesen a fórumokat is (köszi az index-est Bepi!), de hopp mit találtam:
http://www.objektivek.com/cikk/20080416 ... 00-mizeria
http://lensbuyersguide.com/hu/lens/comp ... 57-338-102
http://www.objektivek.com/cikk/20080416 ... 00-mizeria
http://lensbuyersguide.com/hu/lens/comp ... 57-338-102
Klubelnök

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Jólvanna, azt konkrétan nem írtad le, mennyit szánsz rá.Pacsker írta:Úgy érzem elbeszélünk egymás mellettbepi81 írta:Most találtam egy ilyet:
Canon 70-200/F4 L szép állapotban, gyári napellenzõvel, UV szûrõvel 115e Ft.
...és ugye, mondanom sem kell, hogy ebben az az "L" betû a lényeg!
Íme az újkori ára...
elhiszem, hogy jó az L-es Obi, de 115 ezerért használtan se tudok venniMutatok én is neked kihagyhatatlan ajánlatú Camry Hybridet, mégsem fogod megvenni valószínûleg.
De ezért javasoltam a 70-300 kategória helyett inkább az 55-250-et. Árban és minõségben is jobban járnál vele... (csak azt írom le, amit én magam is megvennék.)
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Persze lehet, hogy gyûjtök és a vége egy 70-300 IS USM lesz. Ahogy nézem azelõtt mindenki fejet hajt és kategóriáján felüli képet társítanak hozzá.Pacsker írta: Ha láttok jó ajánlatot, szóljatok mindenképp! (40, max max 50-ig)
Ráadásul a fókusza se nagyon lassú, halk és van benne IS is.
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1505151848
Ez?
Komolynak néz ki és mindjárt vége. Megvegyem?
Alõnyében a minõségét látom és hogy talán szépen lehet videózni vele.
Hátránya, hogy nincs tasi és a lába nem teljesen terpeszt ki. Ezeket még csak kibírom, de elég a 150 magasság?
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 23703.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 10859.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 31222.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 05515.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 25639.html
Ezeket néztem még. Sajnos a Soligornak nincs feje.
Ha tudtok még idõben válaszoljatok légyszi.
4-5 ezer forintos új hama jellegûeknek (táskával) ugye nincs sok értelme? Vagy igen?
Ez?
Komolynak néz ki és mindjárt vége. Megvegyem?
Alõnyében a minõségét látom és hogy talán szépen lehet videózni vele.
Hátránya, hogy nincs tasi és a lába nem teljesen terpeszt ki. Ezeket még csak kibírom, de elég a 150 magasság?
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 23703.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 10859.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 31222.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 05515.html
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 25639.html
Ezeket néztem még. Sajnos a Soligornak nincs feje.
Ha tudtok még idõben válaszoljatok légyszi.
4-5 ezer forintos új hama jellegûeknek (táskával) ugye nincs sok értelme? Vagy igen?
Klubelnök

-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Bocsi, kicsit megkésve, mert nem tudtam gép elé keveredni korábban.
A legelsõ nem tudom mennyire stabil, de én személy szerint nem vennék ilyen jellegû állványt. Arra jó, hogy megtanulj kb állvánnyal goldozni, és hamar meg is utáld. És ha kinõtted a korlátaid, nagyon nehéz eladni (bár nyilván nem is sok pénzed áll benne).
Mondjuk a linkelt Cullmannok jó darabok, de ugye hasonló felépítésûek.
Mondjuk már másabb árkategória, de ez nekem pl nagyon szimpatikus, kb ilyesmirõl beszéltem (és ha igaz amiket ír a minõségrõl, akkor egy nagyon jó ár/értékû állvány):
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 27074.html
Az egyetlen amit hiányolok a tudásából, hogy a középoszlopot nem lehet vízszintesbe átrakni, ami makrónál meg tárgyfotónál hátrány lehet (esetek kb 1-5%-ban). Azok amik ezt is tudják asszem 40 körül kezdõdnek. Annyit meg már tényleg nem ér a dolog.
A gömbfej videóhoz annyira talán nem jó, de fotózáshoz szerintem a legjobb. Ha meg nagyon sokat videózol, akkor párezerért vehetsz hozzá egy 3D fejet késõbb.
A legelsõ nem tudom mennyire stabil, de én személy szerint nem vennék ilyen jellegû állványt. Arra jó, hogy megtanulj kb állvánnyal goldozni, és hamar meg is utáld. És ha kinõtted a korlátaid, nagyon nehéz eladni (bár nyilván nem is sok pénzed áll benne).
Mondjuk a linkelt Cullmannok jó darabok, de ugye hasonló felépítésûek.
Mondjuk már másabb árkategória, de ez nekem pl nagyon szimpatikus, kb ilyesmirõl beszéltem (és ha igaz amiket ír a minõségrõl, akkor egy nagyon jó ár/értékû állvány):
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/kieg ... 27074.html
Az egyetlen amit hiányolok a tudásából, hogy a középoszlopot nem lehet vízszintesbe átrakni, ami makrónál meg tárgyfotónál hátrány lehet (esetek kb 1-5%-ban). Azok amik ezt is tudják asszem 40 körül kezdõdnek. Annyit meg már tényleg nem ér a dolog.
A gömbfej videóhoz annyira talán nem jó, de fotózáshoz szerintem a legjobb. Ha meg nagyon sokat videózol, akkor párezerért vehetsz hozzá egy 3D fejet késõbb.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

(...bocs, pacsker, én sem voltam már az este gép elõtt)
Tök egyet értek ksz315-tel...
Megpróbálom az elmúlt évek tapasztalatait állvány ügyben átadni:
Nekem még jó pár évvel ezelõtt sikerült beszereznem egy Hama Gamma 74 típusú alumínium állványt. Újként vettem, akkoriban még nem volt hozzá táska, bár, ha jól emlékszem 12-13000Ft-ba került, tehát, a Hama-nak a felsõbb kategóriájáról van szó. Akkoriban - 2003-2004 tájéka - még egy Canon Powershot A200 gépem volt...
(mai szemmel kérdezhetném, hogy ahhoz a géphez ugyan, minek állvány, pláne ilyen...?)
Lényeg: Széles körben használható, de a mai modernebb tripodokhoz képest még összecsukva is nagy, és súlyos, hiába alumínium. Továbbá, van benne vízszintezõ libella, de minek? Használhatatlan, mert nem éter van benne, hanem, szerintem víz és még durva beállításra sem jó. A lábak rögzítõi mûanyagból vannak, ezek mind a mai napig jól szorítanak, megbízhatók, a lábak alján lévõ gumi párnák egy gömbcsonkon a rendelkezésre álló felületre igazíthatók, elsõsegítve a stabilabb állást. Nem csúsznak, ami szintén jól jön bizonyos esetekben.
A váz középsõ csövén föl-le csúszkáló merevítõ egység csak korlátozottan szorítható, kézzel még meghúzott állapotban is lehet föl-le mozgatni.
A lábak tetején van még egy kurblival emelhetõ egység is, amire csatlakozik maga a fej rész. Ezzel a kurblival az én szem magasságom fölé (!) lehet emelni a gépet, de ekkor már nagyon instabil az egész állvány géppel együtt, ráadásul megfigyeltem, hogy a mostani Nikon DSLR-rel alaphelyzetben is ferde, ami az elõzõ Canon-ommal nem volt annyira feltûnõ. Szóval, most sem a vízszintezõt nem használom, és hiába közel vízszintes a felület, ahova az állványt helyezem, még alaphelyzetben is ferde a gép, így annak keresõjébe nézve szemre lövöm be a vízszintet.
Az eltelt 7-8 év használat alatt 2 hete ejtettem le elõször, igaz, akkor bicikli kosárból az aszfalt járdára. Egy fedõ mûanyag lap megrepedt rajta, de más sérülése nincs. Használatban nincs "eredménye" a sérülésnek.
Minden mûanyag elem nyiszorog, de nem lötyög rajta semmi, az évek alatt kissé ridegebbé váltak ezek az alkatrészek.
Összességében, amire én használtam, arra teljesen megfelelõ volt eddig, de a DSLR nagyobb tömege és az állvány a használati évek alatti "lazulása" már korlátozzák a használhatóságát.
Mégegyszer, ha új állványt veszek, biztos, hogy egy Cullmannt, vagy Manfrotto-t nézek, ezek nagyságrendekkel jobb minõségûek, bár, egy Cullmann nanomax 260-as is 18-20.000Ft és még mindig csak alumínium. A komolyabb, masszívabb karbon, vagy magnézium kompozit állványok 30k felett vannak, de egy normális teleobjektívhez ezek adnak kellõ merevséget.
Én egész biztos, hogy gömb fejjel venném az állványt, hiszen fényképezõgépet teszek rá, nem kamerát. Videót szerintem 2 év alatt kb 1-2 alkalommal fogsz készíteni, annyira, meg elég, ha kézbõl készíted a felvételt....
A belinkelt állványok mindegyikét felejtsd el! Kalap ..... mind! Pénzt nem érnek...
Ráadásul, szerintem egy állvány nem tartozik az essential kiegészítõk közé úgy, mint a fotós táska, a memóriakártya, vagy esetleg egy tele obi. Állvánnyal ráérsz még, addig is, inkább gyûjts egy ilyen Cullmannra, amit belinkeltem. Az már vállalható, bár, jóbarátom épp a napokban vett egy ilyet és mondta, hogy az 550D teleobival még mindig remeg, amikor beállítja...de ez nevezhetõ egy minimum szintnek állványok között...
Kicist hosszúra sikeredett, bocs, remélhetõleg sikerül hasznos infókat kihámozni belõle...
...ja, még valami: állványokat már lehet, hogy megéri ebayen is nézni!!!
Tök egyet értek ksz315-tel...
Megpróbálom az elmúlt évek tapasztalatait állvány ügyben átadni:
Nekem még jó pár évvel ezelõtt sikerült beszereznem egy Hama Gamma 74 típusú alumínium állványt. Újként vettem, akkoriban még nem volt hozzá táska, bár, ha jól emlékszem 12-13000Ft-ba került, tehát, a Hama-nak a felsõbb kategóriájáról van szó. Akkoriban - 2003-2004 tájéka - még egy Canon Powershot A200 gépem volt...
Lényeg: Széles körben használható, de a mai modernebb tripodokhoz képest még összecsukva is nagy, és súlyos, hiába alumínium. Továbbá, van benne vízszintezõ libella, de minek? Használhatatlan, mert nem éter van benne, hanem, szerintem víz és még durva beállításra sem jó. A lábak rögzítõi mûanyagból vannak, ezek mind a mai napig jól szorítanak, megbízhatók, a lábak alján lévõ gumi párnák egy gömbcsonkon a rendelkezésre álló felületre igazíthatók, elsõsegítve a stabilabb állást. Nem csúsznak, ami szintén jól jön bizonyos esetekben.
A váz középsõ csövén föl-le csúszkáló merevítõ egység csak korlátozottan szorítható, kézzel még meghúzott állapotban is lehet föl-le mozgatni.
A lábak tetején van még egy kurblival emelhetõ egység is, amire csatlakozik maga a fej rész. Ezzel a kurblival az én szem magasságom fölé (!) lehet emelni a gépet, de ekkor már nagyon instabil az egész állvány géppel együtt, ráadásul megfigyeltem, hogy a mostani Nikon DSLR-rel alaphelyzetben is ferde, ami az elõzõ Canon-ommal nem volt annyira feltûnõ. Szóval, most sem a vízszintezõt nem használom, és hiába közel vízszintes a felület, ahova az állványt helyezem, még alaphelyzetben is ferde a gép, így annak keresõjébe nézve szemre lövöm be a vízszintet.
Az eltelt 7-8 év használat alatt 2 hete ejtettem le elõször, igaz, akkor bicikli kosárból az aszfalt járdára. Egy fedõ mûanyag lap megrepedt rajta, de más sérülése nincs. Használatban nincs "eredménye" a sérülésnek.
Minden mûanyag elem nyiszorog, de nem lötyög rajta semmi, az évek alatt kissé ridegebbé váltak ezek az alkatrészek.
Összességében, amire én használtam, arra teljesen megfelelõ volt eddig, de a DSLR nagyobb tömege és az állvány a használati évek alatti "lazulása" már korlátozzák a használhatóságát.
Mégegyszer, ha új állványt veszek, biztos, hogy egy Cullmannt, vagy Manfrotto-t nézek, ezek nagyságrendekkel jobb minõségûek, bár, egy Cullmann nanomax 260-as is 18-20.000Ft és még mindig csak alumínium. A komolyabb, masszívabb karbon, vagy magnézium kompozit állványok 30k felett vannak, de egy normális teleobjektívhez ezek adnak kellõ merevséget.
Én egész biztos, hogy gömb fejjel venném az állványt, hiszen fényképezõgépet teszek rá, nem kamerát. Videót szerintem 2 év alatt kb 1-2 alkalommal fogsz készíteni, annyira, meg elég, ha kézbõl készíted a felvételt....
A belinkelt állványok mindegyikét felejtsd el! Kalap ..... mind! Pénzt nem érnek...
Ráadásul, szerintem egy állvány nem tartozik az essential kiegészítõk közé úgy, mint a fotós táska, a memóriakártya, vagy esetleg egy tele obi. Állvánnyal ráérsz még, addig is, inkább gyûjts egy ilyen Cullmannra, amit belinkeltem. Az már vállalható, bár, jóbarátom épp a napokban vett egy ilyet és mondta, hogy az 550D teleobival még mindig remeg, amikor beállítja...de ez nevezhetõ egy minimum szintnek állványok között...
Kicist hosszúra sikeredett, bocs, remélhetõleg sikerül hasznos infókat kihámozni belõle...
...ja, még valami: állványokat már lehet, hogy megéri ebayen is nézni!!!
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Állványhetek (-15%) a DigiCam-nél nov. 23-tól:
http://www.digitcam.hu/hirek?mode=hir&hid=313
http://www.digitcam.hu/hirek?mode=hir&hid=313
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Az f=4,6mm a fókusz hosszát jelenti, az f/2,6 pedig amikor fotózol, a megadott értékûre nyitja a rekeszt. Minél kisebb a nevezõben a szám (jelen esetben 2,6), annál jobban mossa a hátteret (leginkább kevesebb fény esetén hasznos, kevésbé fog bemozdulni a kép fotózáskor).gecsa írta:valaki mondja már meg,hogy ez mit jelent:
F2.6. f=4.6mm
Ahogy nézem, ezek az adatok Samsung 8800-s telefon fényképezõ részéhez tartoz(hat)nak...
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Kezd körvonalazódni. Köszi a válaszokat!
Ha jól értelmezem nincs nagyon kompromisszum. Vagy veszek egy olyat, amit Szabolcs szorgalmaz (Igazi Tom Cruise-os Tripod Robot
). Tehát mindenfele állítható és valóban szuper, hogy makrózható a föld fele. Bepi az általad linkelt oldalon is hasonló látható.
Vagy veszek egy olyat, ami a videós vágyaimat is kielégíti. Ehhez kellene segédkar a fejen (lassabb, finomabb "kaszálás" és forgatás az erõkar miatt) és talán a középsõ fej tartó rúd (nemtom mi a neve) tekerentyûs kitolhatósága, ha nem darabos. Ezzel is azt hiszem, hogy lehetne jó vágásokat csinálni.
A kettõ nem összevonható? Nincs olyan, ami ésszerû árkategóriában tudja mindezt? Nem akarok évente állványt venni.
Szabolcsnak már mondtam. Szeretném egy picivel több pénzbõl, de úgy megoldani a fotós kérdést, hogy jó ideig ne buzerálja az agyamat az, hogy jajj ezt kéne, meg az hiányzik stb. Állvány, egész konkrét átfogást nyújtó obik, makró közgyûrû, UV és polárszûrõk, esetleg portrémarkolat, 16Gb SDHC Cl10, esetleg telekonverter.
Ha ezek megvannak, akkor kezdhettek expózni és tanulni, tanulni.
Ha jól értelmezem nincs nagyon kompromisszum. Vagy veszek egy olyat, amit Szabolcs szorgalmaz (Igazi Tom Cruise-os Tripod Robot
Vagy veszek egy olyat, ami a videós vágyaimat is kielégíti. Ehhez kellene segédkar a fejen (lassabb, finomabb "kaszálás" és forgatás az erõkar miatt) és talán a középsõ fej tartó rúd (nemtom mi a neve) tekerentyûs kitolhatósága, ha nem darabos. Ezzel is azt hiszem, hogy lehetne jó vágásokat csinálni.
A kettõ nem összevonható? Nincs olyan, ami ésszerû árkategóriában tudja mindezt? Nem akarok évente állványt venni.
Szabolcsnak már mondtam. Szeretném egy picivel több pénzbõl, de úgy megoldani a fotós kérdést, hogy jó ideig ne buzerálja az agyamat az, hogy jajj ezt kéne, meg az hiányzik stb. Állvány, egész konkrét átfogást nyújtó obik, makró közgyûrû, UV és polárszûrõk, esetleg portrémarkolat, 16Gb SDHC Cl10, esetleg telekonverter.
Ha ezek megvannak, akkor kezdhettek expózni és tanulni, tanulni.
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
http://www.digitcam.hu/termekek/tartoze ... fej_c52603
Ez már egész jónak tûnik, csak lehetne keresztbe rakni a középrudat.
Ez már egész jónak tûnik, csak lehetne keresztbe rakni a középrudat.
Klubelnök