E12 [E13] - (2002-2007)
- Birka
- Fanatikus fórumozó

dieselsuxx írta:Kedves tagok!
Hosszú idõ után visszataláltam ide a fórumra. Történetemet osztom meg veletek:
Mint itt a fórumon olvasható, kimondottan elégédett, boldog e9 tulajdonos vagyok évek óta. Bejártam vele nyáron déleurópát, télen északot...
Tegnap vettem egy e12 hb 1.4 vvti ezüst csudakocsit, mondván korszerûbb, a család sem hal meg baleset esetén, abs aribag, talán megbízhatóbb stb. A színe (ezüst) nem tetszik, de racionális elvek alapján úgy döntöttem, hogy ez nem számít. Eddig kb. 20km-t tettem meg a kocsival. A következõket tapasztaltam:
pozitívumok:
+ biztonságosabb
+ nem esik be az esõ
+ egyenletesebb a motor hidegen (1-es lambda)
+ picit erõsebb (13kg/LE helyett 12,3kg/LE)
negatívumok:
- hátrafele nem látok ki (fõleg 4 és 8 óra irányába)
- a bal lábamat nem tudom kinyújtani vezetés közben az idióta lábtámasz miatt (baszott kényelmetlen)
- belül szûkebb mint az e9
- szimmetrikusan hullámos a padló (mit kellett pont ott vezetni?)
- kissebb a csomagtartó
- a szervó miatt semmit nem érzek a kocsi és az út kapcsolatáról
- a tengelykapcsoló bosszantóan rövid úton jár és nincsen határozott fogáspontja
- olyan helyeken rozsdál, ahol az e9 még nem (motorháztetõ, belülrõl egyes pontok)
Elsõ benyomásra jó ha fele annyira autószerû mint az e9. Kérésem a következõ: Gyõzzetek meg, hogy nem feleslegesen költöttem el az összes spóroltat. Akinek szintén e12-je van: A bal lábatokat ki tudjátok nyújtani? Ha nem, nem idegesít kiábrándítóul?
Továbbá fennáll egy probléma: Az elõzõ tulaj megkarcolta az elsõ lámpabúrát, ami mûanyagból van (!!!!!!!!!!!!). Hogyan tudom a mattrakarcolt mûanyagot kipolírozni? Milyen anyaggal tudom feltölteni a karcokat?
Holott lényegesen korszerûbb autót vettem, a régiben sokkal jobban érzem magam...
Üdv,
Csabi alias dieselsuxx
- Birka
- Fanatikus fórumozó

dieselsuxx írta:Kedves tagok!
Hosszú idõ után visszataláltam ide a fórumra. Történetemet osztom meg veletek:
Mint itt a fórumon olvasható, kimondottan elégédett, boldog e9 tulajdonos vagyok évek óta. Bejártam vele nyáron déleurópát, télen északot...
Tegnap vettem egy e12 hb 1.4 vvti ezüst csudakocsit, mondván korszerûbb, a család sem hal meg baleset esetén, abs aribag, talán megbízhatóbb stb. A színe (ezüst) nem tetszik, de racionális elvek alapján úgy döntöttem, hogy ez nem számít. Eddig kb. 20km-t tettem meg a kocsival. A következõket tapasztaltam:
pozitívumok:
+ biztonságosabb
+ nem esik be az esõ
+ egyenletesebb a motor hidegen (1-es lambda)
+ picit erõsebb (13kg/LE helyett 12,3kg/LE)
negatívumok:
- hátrafele nem látok ki (fõleg 4 és 8 óra irányába)
- a bal lábamat nem tudom kinyújtani vezetés közben az idióta lábtámasz miatt (baszott kényelmetlen)
- belül szûkebb mint az e9
- szimmetrikusan hullámos a padló (mit kellett pont ott vezetni?)
- kissebb a csomagtartó
- a szervó miatt semmit nem érzek a kocsi és az út kapcsolatáról
- a tengelykapcsoló bosszantóan rövid úton jár és nincsen határozott fogáspontja
- olyan helyeken rozsdál, ahol az e9 még nem (motorháztetõ, belülrõl egyes pontok)
Elsõ benyomásra jó ha fele annyira autószerû mint az e9. Kérésem a következõ: Gyõzzetek meg, hogy nem feleslegesen költöttem el az összes spóroltat. Akinek szintén e12-je van: A bal lábatokat ki tudjátok nyújtani? Ha nem, nem idegesít kiábrándítóul?
Továbbá fennáll egy probléma: Az elõzõ tulaj megkarcolta az elsõ lámpabúrát, ami mûanyagból van (!!!!!!!!!!!!). Hogyan tudom a mattrakarcolt mûanyagot kipolírozni? Milyen anyaggal tudom feltölteni a karcokat?
Holott lényegesen korszerûbb autót vettem, a régiben sokkal jobban érzem magam...
Üdv,
Csabi alias dieselsuxx
dieselsuxx írta:Ja, és természetesen megmarad az e9.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Köszönöm Birka!
Nem értettem miért nem tudom folytatni az áthelyezést
Dieselsuxx! Ilyen idõs fórum regisztrációval, kérlek ne kövess el ekkora blamákat! Figyelj a témák jó elhelyezésére!
Nem értettem miért nem tudom folytatni az áthelyezést
Dieselsuxx! Ilyen idõs fórum regisztrációval, kérlek ne kövess el ekkora blamákat! Figyelj a témák jó elhelyezésére!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- MDaemon
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2001
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Harmony
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Az automax oldalán elérhetõ egy szép nagy táblázat, amiben rengeteg típus motor/váltóolaj, szervo és hûtõvíz feltöltési mennyiség meg van adva, típussal együtt.
Eszerint 0W30 vagy 5w40 az ajánlott a motorba (4,3+0,5 liter)
A váltóra a castrolos táblázat nem ír konkrét olajat, uh passz...
http://automax.hu/castrol/edge_turbo_diesel_0w_30/
Eszerint 0W30 vagy 5w40 az ajánlott a motorba (4,3+0,5 liter)
A váltóra a castrolos táblázat nem ír konkrét olajat, uh passz...
http://automax.hu/castrol/edge_turbo_diesel_0w_30/
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony 
Valaki halott vagy látott már olyat hogy a computer az e12-ben fordítva írja ki a pillanatnyi fogysztást???
Ez alatt azt értem hogy padlógáznál olyan 3 l -t mutat ha elengedem akkor meg 35-öt
. Mert ma sikerült 1 ilyennel összefutnom. Holnap megoldom a problémát valószínûleg csak nem tom hogy ez mennyire gyakori dolog.
Ez alatt azt értem hogy padlógáznál olyan 3 l -t mutat ha elengedem akkor meg 35-öt
E11 sedan (4ZZFE)
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Jaja, valami ilyesmi para lesz, Amerikaban ugye mpg-ben merik a fogyasztast, azaz merfold/gallon, ami tenyleg igy valtozik a gazadas hatasara.MDaemon írta:Valszeg csak át lett állítva, hogy ne liter/100 km-ben írja ki a fogyasztást, hanem km/liter vagy vmi hasonló dimenzióban.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd