Saját készítésû fotók, megragadott pillanatok / fotózás
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Pacsker, én azt mondom, hogy ilyen árkategóriában már azért szinte elsõdleges a korrekt garancia érvényesíthetõség! Úgy értem, a magyarországi importõr felé! Mert a szürke importos cégek magasról tesznek Rád, tovább pöccintenek, hogy van rá EU garancia, intézd el... azért kaptad olcsóbban, mint a magyar importõröm keresztül...
Egy fényképezõgép vásárlása kapcsán ezek - számomra - nagyon kényes kérdések, így konkrétan lef@som, hogy az MM-ben drágább valamivel (kb 20.000Ft-tal max), 10-12 hónapos törlesztõnél az kb 2000Ft, számomra nem lenne tétel.
Azonban, ha olyan Mûszaki Depót találsz, ahol magyarországi hivatalos garit adnak és még jó árban is van a készülék, akkor megint más a leányzó fekvése...
amúgy is: a szürke importos 2dolgok" engem sokkal jobban idegesítenek, mint a hivatalos magyar importõr nyeresége... de különbözõek vagyunk
Egy fényképezõgép vásárlása kapcsán ezek - számomra - nagyon kényes kérdések, így konkrétan lef@som, hogy az MM-ben drágább valamivel (kb 20.000Ft-tal max), 10-12 hónapos törlesztõnél az kb 2000Ft, számomra nem lenne tétel.
Azonban, ha olyan Mûszaki Depót találsz, ahol magyarországi hivatalos garit adnak és még jó árban is van a készülék, akkor megint más a leányzó fekvése...
amúgy is: a szürke importos 2dolgok" engem sokkal jobban idegesítenek, mint a hivatalos magyar importõr nyeresége... de különbözõek vagyunk
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
A video from YouTube usually appears here. Please contact an administrator.
A video from YouTube usually appears here. Please contact an administrator.
Milyen obi, beállítások és utómunka kell ahhoz, hogy ilyen játéknak tûnjön minden?
Gyorsítanak, mélységélességgel játszanak, kicsit mintha égne is a kép. De még micsoda? Jópofa
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Megnyitottam a topic-ot. Sorry 
Klubelnök

- gasztroterrorista
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2002
- Autód típusa (és generációja): Egyéb nem japán gyártó
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Egyéb
Pacsker írta:
Milyen obi, beállítások és utómunka kell ahhoz, hogy ilyen játéknak tûnjön minden?
Gyorsítanak, mélységélességgel játszanak, kicsit mintha égne is a kép. De még micsoda? Jópofa
http://en.wikipedia.org/wiki/Tilt-shift_photography
http://en.wikipedia.org/wiki/Miniature_faking
'02 VW T4 Caravelle 2.5 TDI, ACV
'91 EE90 1.3 2E-E Liftback
'91 EE90 1.3 2E-E Liftback
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Bárcsak lett volna nálam gép 

Klubelnök

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Pacsker, hogy állsz a fényképezõgép vásárlással?
Ebédelni voltam otthon, mikor mondta az asszony, hogy október 31-ig a Media Markt-ban 10 hónapos ingyen hitel van...
... és nem-e akarok egy 600d-t? ...karácsonyra, szülinapra, névnapra (mind3 dec. 26...) ... és persze a motor elõmelegítõ ugrott... normális, hogy nem tudok dönteni?
Ebédelni voltam otthon, mikor mondta az asszony, hogy október 31-ig a Media Markt-ban 10 hónapos ingyen hitel van...
... és nem-e akarok egy 600d-t? ...karácsonyra, szülinapra, névnapra (mind3 dec. 26...) ... és persze a motor elõmelegítõ ugrott... normális, hogy nem tudok dönteni?
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Hónapok óta csorgatom a nyálam és okulok.
A választás mostmár a 600D és a 60D közt lesz. Lehet, felesleges nekem a 60, de a magnézium és nagyobb váza miatt, plusz a felsõ komfort kijelzõ miatt impozáns. Lehet marad a 600 és a különbözetet hozzárakom egy nagyobb tele árához. Van, hogy néha beugrom az Árkád Media Markt-jába, ott ki van állítva a 600-as és ugyan memória kártya nélkül, de tudom nyomkodni, mert néha feltöltik az akksit. (iszonyat, hogy mennyit esett az ára 2 hónap alatt
)
Hitel nem lesz. Vehetnék fel akármikor 0 kamatos fizetés elõleget 6 hónapra, ami ideális lenne és nem is kell semmi undorító bankkal szövetkeznem hozzá. azonban elvi és lelki kérdést csináltam belõle, így inkább küzdök érte, ha le is maradok 1-2 témáról miatta. Most épp másodállásban, szinte minden szabadidõt felemésztve dolgozok a gép és a kiegészítõi áráért.
Addig is gyakorlásképp vettem 11 ezer Ft-ért
egy makulátlan EOS 300-at AF-es ~22-65-ös alapobival + új külsõ vakuval (színezõ lencsékkel), + táskával + vállpánttal. Amellett, hogy gyakorolni jó és egy kicsit retro feeling a filmezés, minden alkatrésze jó lesz az új géphez, ami csak magába sok 10 ezer lett volna 
Ezek mellé szeretnék venni: memória kártyákat, plussz akksit(esetleg portté markolattal), állványt, polár és UV Hoya szûrõt, makro adaptert, egy legalább xx(70, 100) - 300-as telét, napellenzõt, kijelzõ védõ fóliát távirányítót....
na meg night vision-os adatptert, ami maga 500 ezer ft
A kiegészítõket persze, ahogy lesz majd pénzem. Az alap a lényeg, utána jön a tanulás, mert össze kéne állnia a teli-lakat fényhez az E9 kasszának.
A választás mostmár a 600D és a 60D közt lesz. Lehet, felesleges nekem a 60, de a magnézium és nagyobb váza miatt, plusz a felsõ komfort kijelzõ miatt impozáns. Lehet marad a 600 és a különbözetet hozzárakom egy nagyobb tele árához. Van, hogy néha beugrom az Árkád Media Markt-jába, ott ki van állítva a 600-as és ugyan memória kártya nélkül, de tudom nyomkodni, mert néha feltöltik az akksit. (iszonyat, hogy mennyit esett az ára 2 hónap alatt
Hitel nem lesz. Vehetnék fel akármikor 0 kamatos fizetés elõleget 6 hónapra, ami ideális lenne és nem is kell semmi undorító bankkal szövetkeznem hozzá. azonban elvi és lelki kérdést csináltam belõle, így inkább küzdök érte, ha le is maradok 1-2 témáról miatta. Most épp másodállásban, szinte minden szabadidõt felemésztve dolgozok a gép és a kiegészítõi áráért.
Addig is gyakorlásképp vettem 11 ezer Ft-ért
Ezek mellé szeretnék venni: memória kártyákat, plussz akksit(esetleg portté markolattal), állványt, polár és UV Hoya szûrõt, makro adaptert, egy legalább xx(70, 100) - 300-as telét, napellenzõt, kijelzõ védõ fóliát távirányítót....
A kiegészítõket persze, ahogy lesz majd pénzem. Az alap a lényeg, utána jön a tanulás, mert össze kéne állnia a teli-lakat fényhez az E9 kasszának.
Klubelnök

Ez dícséretesPacsker írta:... (iszonyat, hogy mennyit esett az ára 2 hónap alatt)
Hitel nem lesz. Vehetnék fel akármikor 0 kamatos fizetés elõleget 6 hónapra, ami ideális lenne és nem is kell semmi undorító bankkal szövetkeznem hozzá. azonban elvi és lelki kérdést csináltam belõle, így inkább küzdök érte, ha le is maradok 1-2 témáról miatta. Most épp másodállásban, szinte minden szabadidõt felemésztve dolgozok a gép és a kiegészítõi áráért...
Rámegyünk év végén a groupbuy-ra
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Oktschangow írta:Rámegyünk év végén a groupbuy-ra
Klubelnök

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Bakker, olvasva az elsõ bekezdésedet, pontosan ugyanez forog az én fejemben is!!!!!Pacsker írta:Hónapok óta csorgatom a nyálam és okulok.
A választás mostmár a 600D és a 60D közt lesz. Lehet, felesleges nekem a 60, de a magnézium és nagyobb váza miatt, plusz a felsõ komfort kijelzõ miatt impozáns. Lehet marad a 600 és a különbözetet hozzárakom egy nagyobb tele árához. Van, hogy néha beugrom az Árkád Media Markt-jába, ott ki van állítva a 600-as és ugyan memória kártya nélkül, de tudom nyomkodni, mert néha feltöltik az akksit. (iszonyat, hogy mennyit esett az ára 2 hónap alatt)
Addig is gyakorlásképp vettem 11 ezer Ft-értegy makulátlan EOS 300-at AF-es ~22-65-ös alapobival + új külsõ vakuval (színezõ lencsékkel), + táskával + vállpánttal. Amellett, hogy gyakorolni jó és egy kicsit retro feeling a filmezés, minden alkatrésze jó lesz az új géphez, ami csak magába sok 10 ezer lett volna
Ezek mellé szeretnék venni: memória kártyákat, plussz akksit(esetleg portté markolattal), állványt, polár és UV Hoya szûrõt, makro adaptert, egy legalább xx(70, 100) - 300-as telét, napellenzõt, kijelzõ védõ fóliát távirányítót....na meg night vision-os adatptert, ami maga 500 ezer ft
![]()
![]()
Olvastam összehasonlítást mindkét típussal, hááát, az a 60-80.000Ft diffi fene tudja, hogy megéri-e az én szintemen... Egyszer biztosan megérheti, de a jelenlegi használati módomhoz a 600D is bõségesen elegendõ minden tekintetben. Azért érdekes, hogy olvasgatva a 220V bolt webes értékeléseit, gyakorlatilag nincs negatívum a vélemények között a 60D-re, max annyi, hogy lehetne olcsóbb, de a minõségét semmilyen tekintetben nem éri kritika...
Talán nekem is 600D lesz az optimális választás, aztán idõvel lehet hozzá korlátlan mennyiségben minden szépet és jót vásárolni...
Jaaa, és vegyük hozzá a 600D árához, hogy karácsony még 2 hónap múlva lesz...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Bocsi, ha rossz helyre teszem, de kb ezt találtam alkalmas topicnak...
Elképzelhetõ, hogy eladó sorba kerül hamarosan fényképezõgépem DSLR-re váltás miatt. Jellemzõk:
Típus: Canon S5 IS
Vásárlás éve: 2008
Állapot: kisebb esztétikai hibák (használatból eredõ kopás a sarkokon, vakupapucson, külsõ vaku nem volt rajta), 1 általam okozott sérülés a kifordítható kijelzõ mûanyag hátoldalán 2db apró horpadás, de az LCD sértetlen. Mûszakilag hibátlan, tökéletesen mûködik.
Amit hozzá adnék: Teljes gyári tartozékok (doboz, lemezek, 200oldalas utólag nyomtatott-bekötött használati útmutató, RCA kábel, USB kábel, gyári Canon 32Mbyte-os SD kártya), ezen kívül 4db fél éves akksi (AA méretû), akkumlátortöltõ, 1Gbyte SD kártya, adapter csõ elõtétlencsékhez (58mm), forgatható polárszûrõ (CPL), UV szûrõ, Soft diffusor szûrõ (életlenítõ portékhoz), ND (neutral density) szürke árnyalatos szûrõ szett (3db: ND2-4-8), napellenzõ, fotós táska (kissé hiányos, a mûanyag csatja rideg anyagból készült, eltört, de a zipzár tökéletesen zár, a táska szakadás mentes, vállpántos, alakítható belsõ rekeszei vannak).
Pontos specifikációt ITT találhattok róla.
Teszt és tesztképek ITT olvasható.
Személyes tapasztalat a géppel: DSLR szintû manuális személyre szabhatóság (az állítások intervalluma szûkebb) Kiemelendõ, hogy rendkívül jól használható zoom átfogása van (12x), gyakorlatilag minden távolsághoz elegendõ. Kompakthoz képest gyorsan mûködik, de persze nem DSLR. Szûrõkkel és manuális beállításokat feszegetve a képek DSLR-ekhez hasonlóak (megfelelõ fényviszonyok esetén), mintsem kompaktokhoz. Gyakorlatilag bármilyen szûrõ felhelyezhetõ rá, ami a DSLR-ekre is (58mm átmérõ). Legnagyobb elõnye a kifordítható kijelzõ, amivel szinte tetszõleges a kompozíció kiválasztása. Az akksikat kb havonta töltöm, de folyamatos használattal is több száz kép készíthetõ egymás után. Méreteibõl adódóan könnyû hordozni. Ja, ami a kompaktoknál ritka, hogy külsõ vakupapucsa is van. Negatívumok között egyedül egy olyan van, amit figyelembe kell venni fotózáskor: ha már nem ideális a fényviszony, viszonylag gyorsan zajosodnak a képek
Célközönség: Akinek közel "minden egyben" gépre van szüksége pénztárca barát módon, de az átlagnál jobban érdeklõdik a fotózás iránt. Lelkes kezdõ fotósoknak ajánlott.
Az ár: Mindennel együtt 50.000Ft.
ui.: Természetesen mind a gép lencséje, mind a kiegészítõ szûrõ lencsék karcmentesek, teljesen újszerûek.
Elképzelhetõ, hogy eladó sorba kerül hamarosan fényképezõgépem DSLR-re váltás miatt. Jellemzõk:
Típus: Canon S5 IS
Vásárlás éve: 2008
Állapot: kisebb esztétikai hibák (használatból eredõ kopás a sarkokon, vakupapucson, külsõ vaku nem volt rajta), 1 általam okozott sérülés a kifordítható kijelzõ mûanyag hátoldalán 2db apró horpadás, de az LCD sértetlen. Mûszakilag hibátlan, tökéletesen mûködik.
Amit hozzá adnék: Teljes gyári tartozékok (doboz, lemezek, 200oldalas utólag nyomtatott-bekötött használati útmutató, RCA kábel, USB kábel, gyári Canon 32Mbyte-os SD kártya), ezen kívül 4db fél éves akksi (AA méretû), akkumlátortöltõ, 1Gbyte SD kártya, adapter csõ elõtétlencsékhez (58mm), forgatható polárszûrõ (CPL), UV szûrõ, Soft diffusor szûrõ (életlenítõ portékhoz), ND (neutral density) szürke árnyalatos szûrõ szett (3db: ND2-4-8), napellenzõ, fotós táska (kissé hiányos, a mûanyag csatja rideg anyagból készült, eltört, de a zipzár tökéletesen zár, a táska szakadás mentes, vállpántos, alakítható belsõ rekeszei vannak).
Pontos specifikációt ITT találhattok róla.
Teszt és tesztképek ITT olvasható.
Személyes tapasztalat a géppel: DSLR szintû manuális személyre szabhatóság (az állítások intervalluma szûkebb) Kiemelendõ, hogy rendkívül jól használható zoom átfogása van (12x), gyakorlatilag minden távolsághoz elegendõ. Kompakthoz képest gyorsan mûködik, de persze nem DSLR. Szûrõkkel és manuális beállításokat feszegetve a képek DSLR-ekhez hasonlóak (megfelelõ fényviszonyok esetén), mintsem kompaktokhoz. Gyakorlatilag bármilyen szûrõ felhelyezhetõ rá, ami a DSLR-ekre is (58mm átmérõ). Legnagyobb elõnye a kifordítható kijelzõ, amivel szinte tetszõleges a kompozíció kiválasztása. Az akksikat kb havonta töltöm, de folyamatos használattal is több száz kép készíthetõ egymás után. Méreteibõl adódóan könnyû hordozni. Ja, ami a kompaktoknál ritka, hogy külsõ vakupapucsa is van. Negatívumok között egyedül egy olyan van, amit figyelembe kell venni fotózáskor: ha már nem ideális a fényviszony, viszonylag gyorsan zajosodnak a képek
Célközönség: Akinek közel "minden egyben" gépre van szüksége pénztárca barát módon, de az átlagnál jobban érdeklõdik a fotózás iránt. Lelkes kezdõ fotósoknak ajánlott.
Az ár: Mindennel együtt 50.000Ft.
ui.: Természetesen mind a gép lencséje, mind a kiegészítõ szûrõ lencsék karcmentesek, teljesen újszerûek.