Én nem tenném semmi pénzért. Még esetleg Castrol Magnatecet Castrol Magnatec-el, de két különbözõ márkát?
Olaj ügyeink
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szerintem teljesen más az adalékolásuk.
Én nem tenném semmi pénzért. Még esetleg Castrol Magnatecet Castrol Magnatec-el, de két különbözõ márkát?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
sziasztok!
kis corollám most lesz olajcserés,eddig Castrol magnatec 10w40el szokott járni!
múlt télen tapasztaltam hogy hideg idõben ( -10tõl lefele ) már nehezebben indult,nem a megszokott pöcröf...-15ben már kétszer is indítózni kellett..a kocsiban 430e km van,a motorja sosem volt szétbontva,adagoló-porlasztó sem volt vizsgálva..
erre büszke is vagyok,habár tudom hogy lassan közeleg az ideje..
viszont így a hideg idõ beállta elõtt szerintetek milyen olajat töltsek bele a 10w40 helyett?vagy jóvan az?esetleg valami prolong és társai?
kis corollám most lesz olajcserés,eddig Castrol magnatec 10w40el szokott járni!
múlt télen tapasztaltam hogy hideg idõben ( -10tõl lefele ) már nehezebben indult,nem a megszokott pöcröf...-15ben már kétszer is indítózni kellett..a kocsiban 430e km van,a motorja sosem volt szétbontva,adagoló-porlasztó sem volt vizsgálva..
viszont így a hideg idõ beállta elõtt szerintetek milyen olajat töltsek bele a 10w40 helyett?vagy jóvan az?esetleg valami prolong és társai?
ce90 LB 1.8D
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Ha nincs baja a motornak, akkor semmilyen adalék nem kell bele.
Az izzítógyertyáid legyenek jók, hidegben a jó gázolaj mellett ez számít. Mivel viszonylag régi a motor, én a 10w40-rõl nem váltanék, vagy csak maximum 5W-40-re. Ez picivel hígabb, jobban áramlik, ezáltal jobban is keni a motor alkatrészeit a kritikus helyeken is közvetlenül az indítást követõen. Hígabb olajat semmiképpen nem ajánlok bele.
Esetleg a gázolajba sima Spurit lehet még használni, az nem árt, de a motorba, ha nem muszáj semmit ne tölts a motorolajon kívül.
Az izzítógyertyáid legyenek jók, hidegben a jó gázolaj mellett ez számít. Mivel viszonylag régi a motor, én a 10w40-rõl nem váltanék, vagy csak maximum 5W-40-re. Ez picivel hígabb, jobban áramlik, ezáltal jobban is keni a motor alkatrészeit a kritikus helyeken is közvetlenül az indítást követõen. Hígabb olajat semmiképpen nem ajánlok bele.
Esetleg a gázolajba sima Spurit lehet még használni, az nem árt, de a motorba, ha nem muszáj semmit ne tölts a motorolajon kívül.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Bár én nem vagyok mérvadó, de kivételesen bepinek elletmondanék, én nem javasolnám az 5W40-et. Egy ilyen korú és feltételezem sokat futott autóba, ami a jelek szerint ezer éve ásványi 10W40-nel futott, én továbbra is azt tennék bele, semmi félszint vagy ilyesmi. Szomorú tapasztalat mondatja ezt velem. A motor illesztéseinél olyan gyönyörûen tud folyni az olaj, legalábbis egy 25 éves autónál, hogy "öröm" nézni. 
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Emberek! 5w-40 vs 10w-40 esetben mindig az 5w a jobb, mert a meleg oldali viszkozitás azonos (nem fog jobban fogyni), hidegen pedig nem áll annyira össze. Más kérdés, hogy a legtöbb autó 10w-vel is jól elvan, de ha teheti az ember, fõleg télire, inkább 5w.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Ez a nem fog jobban fogyni sztem nem teljesen igaz. Bár én még nem használtam, de pl Sancy próbálta ki, de seperc alatt elfogyott neki, igaz a 10W is fogy neki, de azért nem annyira. Nem tudom miért, de teljesen elvoltam a 10W-kel és nem is tervezek 5W-t belerakni, sztem az öregebb motoroknak az jobb... de lehet nincs igazam... majd egyszer kipróbálom.
(ha nem huszonéves motorom lenne, amiben több mint 400ezer van, hanem egy zz-s vagy vmi új akkor biztos 5W)
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pepe
- Aktív fóruméletet élõ

Én nem akarok beleszólni de egy kérdésem lenne. Ha van egy gyártói ajánlás azt miért kell felülbírálni és másfajtát belerakni?
Azért mert egy motor már régi attól még ugyan azt az olajat igényli. Vagy javítsatok ki ha rosszul gondolom.
Amúgy meg valahol olvastam hogy a 10W40-es olaj -22C-ig ajánlott, alatta nem.
Nos az elmúlt években nem volt ennél hidegebb vagy én nem tudok róla.
Szerintem sem jó ötlet egy 5W40-es 'iszonyat' híg olajat beleönteni egy 20 év feletti dieselbe.
Azért mert egy motor már régi attól még ugyan azt az olajat igényli. Vagy javítsatok ki ha rosszul gondolom.
Amúgy meg valahol olvastam hogy a 10W40-es olaj -22C-ig ajánlott, alatta nem.
Nos az elmúlt években nem volt ennél hidegebb vagy én nem tudok róla.
Szerintem sem jó ötlet egy 5W40-es 'iszonyat' híg olajat beleönteni egy 20 év feletti dieselbe.
MR2 - 2001
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)