Saját készítésû fotók, megragadott pillanatok / fotózás

Élet a Corollakon túl. Felhasználók hobbijai, egyéb érdeklődési körei.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Fotóznék, ha lenne hozzá normális eszközöm :(
Van egy családi SX10IS, ami tûrhetõ, bár szerintem rosszabb, mint az S1IS. (nem hasonlítom HP-hoz és hasonló "csúcs" :) készülékekhez.)

500 vagy 550D-t szeretnék. Egyelõre KITobival, de az mrá jó alap. A HD videó miatt fontos, hogy minimum 500-as legyen. A 600-as a kihajtható kijelzõje miatt nem ér meg szerintem ennyi plusz pénzt.
Jelenleg már 150 körül lehetne kapni ilyen szetteket, azonban nem merem rávenni magam a hitelre.
Van a 0THM-es 10 havi, amit még talán tudnék is tartani, de nagyon kattogok, hogy mitévõ legyek.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tschangow »

Pacsker írta:Fotóznék, ha lenne hozzá normális eszközöm :(
Van egy családi SX10IS, ami tûrhetõ, bár szerintem rosszabb, mint az S1IS. (nem hasonlítom HP-hoz és hasonló "csúcs" :) készülékekhez.)

500 vagy 550D-t szeretnék. Egyelõre KITobival, de az mrá jó alap. A HD videó miatt fontos, hogy minimum 500-as legyen. A 600-as a kihajtható kijelzõje miatt nem ér meg szerintem ennyi plusz pénzt.
Jelenleg már 150 körül lehetne kapni ilyen szetteket, azonban nem merem rávenni magam a hitelre.
Van a 0THM-es 10 havi, amit még talán tudnék is tartani, de nagyon kattogok, hogy mitévõ legyek.
(komoly) Gép nélkül is nagyszerû képeket lehet tolni. El is ajándékoztam a tükröst, no nem azért, mert nem jobb :) Akinél van, az sajnos nem is tud vele képeket készíteni, csak kattintgatni. Egyszerûen semmit nem adnak a képek. Szerintem a technika elkényelmesíti a júzert ilyen téren, szebb színek, némi mélység, és kész a kép. Csak nem mond semmit :) Annyira nem lehet rossz az a családi Canon :)
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Pacsker írta:Fotóznék, ha lenne hozzá normális eszközöm :(

:) Na, témánál vagyunk, úgy látom, végre, mert ha megnézed a két linkemet, a Balatoni képek tesóm EOS500D-jével készültek a gyári 18-55mm-es kitobival és a saját cirkulációs polárszûrõmmel. A tavalyi Hurghadás képeim, pedig a saját Canon S5IS-emmel, UV és ugyanezzel a polárszûrõvel.
A tesóméval még csak ismerkedek, de az egybõl lejött, hogy az 500D-vel könnyebben csinálok látványos képeket. Az S5 is egy hihetetlenül jó gép, gyakorlatilag minden jellemzõt lehet rajta állítani manuál módban, éppen csak az állítás tartománya szûkebb, illetve, tisztában kell lenni az optika határaival. Egy ilyen kis bridge kategóriás géppel leginkább a csökkenõ fényviszonyok szabnak határt és éppen a legnagyobb problémája a "családi canon"-nak is! Cserébe nagy zoom átfogású (12x), ami ritkán bizonyul kevésnek.

Azonban az 500D egy egészen más világ, nem kérdés, hogy a kettõ közül melyik a jobb gép, nem beszélve a bõvítési lehetõségeirõl, ami korlátlan, illetve pénztárca függõ.

pacsker: Már az 550D is elérhetõ árban van, jelentõs különbséget nem tudok felsorolni az 500D-hez képest, pár jellemzõben papíron jobb, de, hogy ez a valóságban használva mennyire észrevehetõ, azt nem tudom, pláne kitobival... A 600D lesz az én következõ gépem, talán még idén, ha barátságosabb árban lesz. Egyetlen óriási elõnye van, ami az 500-550D részérõl pótolhatatlan hiányosság, az a kihajtható részletes kijelzõ! Akár hiszed, akár nem, az S5IS kihajtható kijelzõje után nem vennék olyan gépet, aminek fix a kijelzõje. Ezt csak használat közben látja be az ember. Gyakorlatilag tetszõleges szögbõl is tökéletes képet tudsz vele KÉNYELMESEN komponálni, nem kell hajlongani, térdelni, stb. Persze, a mostani kb 40-50.000Ft felárat ez az opció nem éri meg, ezzel együtt is baromi drága a váz, de egy fél év múlva, ha 170-180.000-re csökken, akkor telitalálat lesz. Mint, ahogy a Nikon D5100 is az! :wink:

tschangow véleményével, pedig nagyon nem értek egyet, mert egyáltalán nem kényelmesít el a technika! Sõt, pont megmutatja, hogy adott esetben az ember mennyire nem tud fotózni, a helyes beállításokkal, pedig, mennyire igen! Az, hogy a Photoshop korszakát éljük, egy dolog, az elõtte retusálással töltött idõt (ami elengedhetetlen egy kis f.s géppel készült kép esetén) én sokkal szívesebben töltöm a családommal, vagy fotózok tovább. A Photoshopot csak a képek "kiigazítására" lenne szabad használni, képenként max 5-10 perces munkára és nem az "újrakomponálásra", bár erre is tökéletesen alkalmas a program. Csak abból hiányzik a "fotózás tudománya". :wink:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

bepi81 írta:
tschangow véleményével, pedig nagyon nem értek egyet, mert egyáltalán nem kényelmesít el a technika! Sõt, pont megmutatja, hogy adott esetben az ember mennyire nem tud fotózni, a helyes beállításokkal, pedig, mennyire igen! Az, hogy a Photoshop korszakát éljük, egy dolog, az elõtte retusálással töltött idõt (ami elengedhetetlen egy kis f.s géppel készült kép esetén) én sokkal szívesebben töltöm a családommal, vagy fotózok tovább. A Photoshopot csak a képek "kiigazítására" lenne szabad használni, képenként max 5-10 perces munkára és nem az "újrakomponálásra", bár erre is tökéletesen alkalmas a program. Csak abból hiányzik a "fotózás tudománya". :wink:
Nem baj, ha más véleményen vagyunk :) PS-t én nem használok, csak rajzoláshoz, fényképhez soha. Megtehetem, mert nem vagyok profi fotós :)
Fényviszonyok esetén hatalmas a különbség, ez vitathatatlan, de sajnos azt látom, hogy a látásmódot sokan technikával igyekeznek pótolni, talán ez így a helyesebb megfogalmazás ;)
Ott a technika, úgyis szép lesz a kép, talán sikerül is adni egy kis mélységet, így kiemelõdik a téma, de attól még nem jön át érzés a képen. Én spec ezeket szoktam hiányolni. Egy jó képhez tehetség kell, akarat, és adott esetben rengeteg idõ, végül technika. Szerintem :) Mondjuk én nagyon kritikus vagyok, ez nem azt jelenti, hogy császár képeim vannak :) de ha nincs hangulata akkor töröl, vagy megy a dokumentumfotó könyvtárba. Hobbizás esetén ez nem baj, de sajnos sok profi fotós képeit elnézve kirázza az embert a hideg...sok az élettelen kép.

Nem vagyok CANON párti, de most én is olyannal szemezek, fõleg video miatt. Fránya 5D :(

Abban mindenképp egyetértek, hogy ha 500 és 600D között kell választani, akkor a 600. Nagyon sokat érhet a kijelzõ.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Örülök, hogy van egy újabb közös téma :)

Az SX10IS is kinyitható kijelzõs. Bevallom õszintén ritkán használom, mind akksi kímélés céljából, mind pedig azért, mert sokszor használom a kis kukkeros LCD-t. Valóban jó opció, pl tömeg fölött feltartott kézzel lehajtott kijelzõvel ellõni, de ahogy mondtuk is a fentebbi postokban, jelenleg ezt a felárat nem éri meg.
500 és 550 D közt, ami engem érintõ változás az, hogy HD Readyrõl váltottak FULL HD vidire. Akárhogy is nézzük, a jelenleg hasonló árkategóriában elérhetõ Mini DV és hasonló értelmetlen hendikemek, meg se közelítik egy EOS-el készített videó minõségét. Arról nem is beszélve, hogy az objektív változtatásával nagy a lehetõségek tárháza. Számomra fontos a videó már csak a hobbi, állatkáim, akár viharvadászat szempontjából is. Kell és kész :D Gondolkodtam egy Samsung Galaxy S2-n, hogy az majd csinálja a HD vidit, de hamar elvetettem, mert összehasonlíthatatlan. Ráadásul nem kell akkor 2 készüléket venni. Taperolgattam az 500, 550 és 600 D-t is, azonban egyértelmûen az 500 fogott meg komolyságra a legjobban. Ráadásul az ennél fiatalabbakba is több anyag volt, akarom mondani minõségibb hatást keltett. Jelenleg 550 mellett voksolnék, de mondom az a fránya hitel... :( Tsch! Nem ajándékozol meg engem is egyel? :D

Mindemellett szigorúan HOBBI fotós vagyok. Van egy kis nem evilági barátnõm, aki mindenben megtalálja a témát, én nem ilyen vagyok :) Túl sokszor sikerül képeket készítenem, amit Tsch említett. Persze nem árt gyakorolni, de annyira nem tudnék belebonyolodni, már csak a jelen hobbijaim és munkáim miatt.
Ha láttok Auschanba 550 kittet 0%THM-el azért szóljatok. Lehet elgyengülök :D
Egyébként egy ilyen kit-en kívül mennyit költ még az ember hirtelen? Akksik? Dokkoló? Vaku? Szûrõk? Másik Obi?
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Pacsker írta:Örülök, hogy van egy újabb közös téma :)

Akárhogy is nézzük, a jelenleg hasonló árkategóriában elérhetõ Mini DV és hasonló értelmetlen hendikemek, meg se közelítik egy EOS-el készített videó minõségét. Arról nem is beszélve, hogy az objektív változtatásával nagy a lehetõségek tárháza.

Tsch! Nem ajándékozol meg engem is egyel? :D

Egyébként egy ilyen kit-en kívül mennyit költ még az ember hirtelen? Akksik? Dokkoló? Vaku? Szûrõk? Másik Obi?
-Videoban azért még van velük gond, bár gyönyörûek, ha nem mozogsz vele.

-Nem :) Kifogytam gépekbõl :)

-Õszintén? hát úgy a 4x-esét :) Na jó, szerintem el lehet lenni a gyári kittel simán. Kellhet UV, polár szûrõk, kártya, meg talán egy kis makró elõtét, ha olcsón akarsz maradni.
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Vétel után mi a kötelezõ költség? Pótaksi, és legalább egy jó minõségû cirk. polarizáló szûrõ. Utóbbit én az ebayrõl (USA, Illinois) rendeltem szállítással együtt 4800Ft-ért. Volt a csomiban még egy ingyen napellenzõ, egy UV szûrõ, egy soft diffúzor szûrõ (ami sztem semmire sem való, vagy legalábbis eddig nem jöttem rá, hova jó), mindez egy kis elegáns kívül mûbõr, belül filccel bélelt dobozban. Korrekt, és a polár szûrõvel készült képek magukért beszélnek.

A többit majd ráérsz megvenni, elõször tanuld meg a gépet helyesen kezelni. Ez az elsõ dolgod. :wink:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ha minden igaz 600D lesz 18-55-el nemsokára.
Drága holmi, így részletre veszem.

Valakinek ötlete? Szuper jó helyen? 0% THM-el (nem találok sehol)? Cégesre Áfa visszaigényléssel?

Még egy kérdés!
Mi a 18-55-ös kitobi mögött az IS II jelölés? És hány mm a szája, ahova a szûrõk mennek? 55?
Klubelnök

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Pacsker írta:Ha minden igaz 600D lesz 18-55-el nemsokára.
Drága holmi, így részletre veszem.

Valakinek ötlete? Szuper jó helyen? 0% THM-el (nem találok sehol)? Cégesre Áfa visszaigényléssel?

Még egy kérdés!
Mi a 18-55-ös kitobi mögött az IS II jelölés? És hány mm a szája, ahova a szûrõk mennek? 55?
Afaban lehet, tudok segiteni, rakerdek.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Nem fogsz hitelt kapni.
Felejtõs.
Még 10 hónapra sem adják meg.
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A Media Marktban a Cetelem megadja, csak viszonylag jelentõs önrészt kell ott hagyni. Mi 36 havi ingyen hitelre vettük a TV-nket (nem hittem volna, hogy valaha is TV-t fogok hitelre venni, de tényleg ingyen hitelre van), és a 200.000-es összegbõl 40.000 volt az önrész, atöbbit szétdobták a 36 hónapra és pont. Annyit fizetünk, amennyit a számológéppel kiszámoltak...4444Ft.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Lehet, azért, mert az alapárba már be van építve a kamat? MM az egyik legdrágább hely mûszaki cikkek vásárlására, én nem javallanám.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
neragi
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: neragi »

Én itt vettem a gépemet kb. két hónapja: http://www.goldenit.hu/ Az enyémet mindenhol 55 környékén árusítják, itt 42-ért vettem akciósan.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Miért ne kapnék?
A legfrisebb munkahelyemen 8 hónapja vagyok bejelentve korrekten. (tehát nem minimálbér + boríték). Így a nettóm is szép szám.
Munkáltatói igazolást viszek, szerintem max fél-1 óra alatt hozom is a gépet, nem?!
Vagy mi az amit nem tudok? :D A hitelelbíráláshoz (legyen az akár a cetelem, elolvastam mindent és elvileg ezek a feltételek teljesülnek rám)

De hangsúlyozom 0%-os THM-re szeretném elhozni.
Beszéltem az Auchan beszerzõivel és belátható idõn belül nem tervezik az 550D-t sem forgalmazni, nemhogy a 600-at.

http://www.arukereso.hu/digitalis-fenyk ... 3wodgwwHPw
http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_el ... kit_18_55/
http://www.depo.hu/kereses-600d
http://www.argep.hu/main.asp?suche=600d&x=0&y=0

A 18-55-ös IS II-es KIT-el olyan 200-tól indulnak átlagban. Extreme Digital, 220Volt, Pixmania ad hitelt.
A többit még nem hívtam végig. Fontos, hogy ne 100 évre legyen, hanem 10 max 12 hónap.
Tud valaki jó helyet? Tschangow mondta, hogy máshol is divat a 0%THM, mint pl a 220Voltnál is, de ott csak 3 évet látok egyelõre 25-35% THM-el átlagban.

Ha van ötletetek, segítsetek, mert nem kis összegrõl van szó :)
Persze alaposan átnézek Én is mindent, de hátha tudtok olyat, amit Én nem.
Klubelnök

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pixmania semmikepp, mert garancia eseten Franciaorszagba kell postaznod, ami olykor dragabb, mint amit az egesz cucc meger. Es persze az ugyintezes is dog lassu.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése