Egy 2005 1.4 4zz motoros corollán gyertyát cseréltem és azóta a gazdájának autópályán berángatott többször, olyan mintha 3 hengerezett volna,elõtte ilyet nem csinált.Eredetileg bosch gyertyák voltak benne horribilis 2,5-3mm-es elektróda hézagokkal és most ngk került bele katalógus szerinti.Check engine lámpa nem gyulladt ki, hibatároló is üres. Trafóra gyanakodom de nem egyértelmû. Esetleg van valami tippetek?
Más:
U.E. a vas de hidegen nehéz kapcsolni a fokozatokat a gazdája szerint, szerintem melegen is föleg a kettes hármast. Munkahengereket átnéztem,kilégtelenítettük de nem változott,más hibajelenség (csúszás,kemény pedál) nincs. Az autóban óra szerint 102000 km van de sanszos hogy tekergették eladás elõtt az óráját mert szervizkönyve nincs.....
NGK-nak van direct japó vvt-i be való gyertyája....
Motor visszajelzõje nem világít?
Érdemes lenne rádugni diagnosztikára.
Nemtubom jó helyre irok-e?Egy kérdésem volna nemtuom tudja-e valaki hol taélok elektonikát vagy valamita hátsó ablak fütéséhez?Csak a közepe melegszik nem nagyon akarja párátlanitani.
Gondolom, fûtõszálas a Tied is; biztos megszakadt jónéhány szál, akkor pedig ahol nem fût, ki kellene mérni (szakadásvizsgálat), majd a szálakat kijavítani (pl. Loctite 3863 fûtõszáljavítóval)
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
Akkor találkoztam ilyen jelenséggel, amikor már nagyon rég nem volt bekapcsolva egy autón a fûtõszál. Talán nagyobb lehetett a szálak ellenállása, vagy a fene tudja, de fél-1 óra "járatás" után átmelegedett, és utána egyre gyorsabban melegedett már be. Próbátlad már így, hosszabb ideig is bekapcsolni?
Amúgy gond lehet még azzal a kábellel is, amelyik az áramot viszi a fûtõszálba. Lehet, hogy valahol éppenhogy nincs még elszakadva, így jelentõs áramot nem szállít, de valamit még csak-csak. Érdemes lenne kimérni, hogy mennyi jut hátra, és mennyivel indul elöl.
Már állandóan bevan kapcsolva és akkor is nagyon gyenge.
A másodi megoldás az jó lehet. kábel?
Csak azt kellene tudni honnan jön?
Hogy hova megy az ok de honnan???
Ha a szál nem megy, ott semmi sem történik.
Nagyon ritka, hogy a megfelelõ áramerõsség nem jut ki valahova.
Elsõ körben, saruk le az ablakról, és pl. külsõs akksi próba.
Különben egy sima relé végzi a kapcsolást....
Õszintén, a franc tudja fejbõl, van relé tábla bal oldalt lábnál, azt hiszem a bizti táblánál is..., sok autónál jobb oldalt is.
AC reléje bal oldalt van...
Motortérben soha nincs, ami hátra felé megy és nem teljesen elsõ bizti táblás.
Még egyszer, relék nem szoktak kis áramot átengedni, vagy zár vagy nem, az egy vezérelt kapcsoló.
Csatlakozásokat nézd át (valószínûleg be van rohadva) vagy nincs test már a hátsó ajtódon.., és hogy nem-e kezdi a csatlakozó láb elengedni a forrasztást, magán az üvegen...
De mondom, az ablaktól indulj ki visszafelé.
Kb 2 éve én indítottam a topikot, a corollám rejtélyes elektronikai problémájával. Nem sokkal azután, többet nem csinálta a dolgot, így ez feledésbe is merült, de sajnos a napokban ismét elõjött a probléma, megpróbálom részletesen leírni és várom hogy esetleg kinek lenne valamilyen hasznos tippje a problémára.
Tehát, most pénteken kora délután, a legnagyobb melegben, szépen elindultam(pöccre indult) mentem kb 5-10 percet, majd leálltam, bementem boltba, kb egy fél óra után mikor végeztem, visszamentem a kocsihoz, indítóztam, de semmi, ugyanúgy nem tekeri, rádió, világítás ugyanúgy megy mint anno. Próbáltam mindent, akksisaru levétel, kocsi sebessgébe rakás kis tologatás hátha megszorult az önindító stb, semmi eredménye nem volt. Kb 2,5 óra után meguntam, hazajöttem gyalog, vártam, kb 2 óra múlva vissazamentem, akkor már hûlt a levegõ valamennyit, beültem és pöccre indult. Hazajöttem akksit azért kviettem feltöltöttem másnap beleraktam pöccre indult, mondom szuper.
Mai nap folyamán, megint el kellett szaladnom valahova, beültem pöccre ment, szupi célállomáson dolog elintéz(kb 30 perc) visszabe kocsiba, indítom, ugyanúgy semmi, megint 2,5 órás móka, telefonon instrukciók, minden megpróbálva, már az önindítót is kerestem hogy megkocoktassam kalapáccsal mert ez is felmerült, persze nem sikerült megtalálni a zsúfolt motortérben. Utána kníomban megkértem 2 fickót segítettek betolni, rögtön indult, hazajöttem, leállítottam, megpróbáltam indítani semmi. Most este lementem pöccre indult.
Szóval így az fordult meg a fejemben, hogy erõsen összefüggésben lehet ez a rejtélyes dolog a meleggel, mert az elsõ problémánál és másodiknál is dögmeleg volt, eddig amíg nem voltak ilyen 37 fokok, nem csinálta, gondolom az elsõ esetben is visszahûlhetett az a valami, és a másodikban is most estére, és így rögtön indul.
Tehát ki mire gondol, lehet esetleg hõfokszabályzó, vagy valamilyen hõmérsékletmérõ szonda ami esetleg letilthatja az indítást a nagy melegben? Vagy mi az ami a nagy meleg hatására ilyen dolgot produkálhat?
Én még betippelném a gyújtáskapcsoló elektromos betétjét.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Frool írta:Én még betippelném a gyújtáskapcsoló elektromos betétjét.
Végül is lehet, igen, csak azért gondoltam inkább az indítómotorra, mert hideg motornál nem csinálja még meleg idõben sem.....de akár lehet.
Láttunk már ilyet. Pláne ha városi autó, amit sokszor indítgatnak....
Kelpo! Amikor nem indul mennyire forró a zárhenger megérinthetõ része? Kulcs nem szorul ilyenkor?
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE