Autó HiFi

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Jah, jó a felvetés Matyi, de asszem egy két komolyabb DVD-s fejegység már talán nyomja az S-AUDIO CD-t. Még sosem hallottam szólni, de biztos nagyon jó lehet. Azért akármilyen is a rendszerünk, itt magával a műsorral van a baj. MP3 ugye eleve rohadtsok freki vesztesség. A CD sem a legjobb azért már csak azért is mert digitális. És itt van a baj. De hát Audiophile embereknél, ott van az hogy csöves lemezjátszók és kb heló :D

Na mind1 autónál ne menjünk eddig :d
Nekem hétvégére kész lessz a mélyláda elvileg. Úgyhogy remélem leszedi a fejemet.

Viszont Matyi azért még majd rágnálak, hogy az erőlködőt rögzítsük le az autó hátsó ülésére jó??? Csak tényleg segíteni kéne....
:oops:
autos
Visszajáró
Visszajáró

hifi

Hozzászólás Szerző: autos »

Hát összességében a komplett zene ami a kocsiban most muzsikál az kb. fél milla munkadíjakkal. Persze nyugodtan meghallgathatjátok! De a minőség az eredeti cd-t kíván! Az mp3 az már egy tömörített változat és bizony nem olyan a minősége mint a cd-nek! Szóval a minőségi zenéhez áldozni kell a lemezekre is!
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: hifi

autos írta:Hát összességében a komplett zene ami a kocsiban most muzsikál az kb. fél milla munkadíjakkal. Persze nyugodtan meghallgathatjátok! De a minőség az eredeti cd-t kíván! Az mp3 az már egy tömörített változat és bizony nem olyan a minősége mint a cd-nek! Szóval a minőségi zenéhez áldozni kell a lemezekre is!
Na de látod, ezaz pont ezt írtam, hogya jó műsorhoz, ahogy Matyi is írta, már az S AUDIO CD odarakna. :) Sajna autóban más lehetőség nem nagyon van. FLAC és egyéb tömörítetlen formátumokat meg nem nagyon kezelnek a fejek... NEm tom majd az én fejemben az SD karira egy WAV filet felmásolok, nézzük mit kezd vele.
autos
Visszajáró
Visszajáró

DTS

Hozzászólás Szerző: autos »

Sziasztok!
Hallottatok már DTS formában zenét? Az a brutál minőség. Én a házimozi rendszeren hallgattam és nem hittem a fülemnek. Mint az 5.1-es tökéletes.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: DTS

autos írta:Sziasztok!
Hallottatok már DTS formában zenét? Az a brutál minőség. Én a házimozi rendszeren hallgattam és nem hittem a fülemnek. Mint az 5.1-es tökéletes.
Jó hát akkor eljutottunk oda, hogy a kocsiban is DVD fejegység legyen az alap. Audio DVD nesze :) Amúgy nekem van egy Sarah Conor elég jó minőségű DVDm. Külön High-End hanggal.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Nem mondom, repkednek a százezrek összevissza... :D

A magam részéről elég, ha csak sztereóban, de jó minőséggel szól a zene. hangnyomás és hangszépség versenyekre nem akarok járni, annyira nem fizet jól a közalkalmazotti státusz. a Dynamat engem is foglalkoztatott, Karotta műveletei az Elnökivel egészen lázba hoztak, csakhogy ő inkább megteheti a többszázezres kiadást, mint én.

ahogy Róka mondaná: "Sok lóvé van ebben!" :D
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Én is azt vallom, hogy az autóba inkább zene legyen, mint dvd.
Filmet úgyis csak állva néznék. Na az meg nem sűrűn fordul elő. Menni kell az autóval azért van. Tehát feleslegesnek tartom.
Sokszor még a zenét is kikapcsolom, mert szeretem hallani mit mondanak a motor, a futóművek és a fékek.

De zene feltétlenül kell! Sajnos én sem dúskálok a húszezresekben. Mindenképpen úgy szerettem volna megcsinálni a muzsikát, hogy legyen szép magas, közép és mély is egyben. ne csak az utolsó. Szeretem ha maszíroz a mély, de ha nem hallom mellette azenét, akkor szerintem nincs sok értelme. Mivel nem volt pénzem közép kategóriás hangszórókra, ezért kiválasztottam sok sok hallgatás alapján 2 pio-t előre 2 utas, de gyönyörű középpel és magassal. Hátulra a kalaptartóba 2 6*9-es ovál JBL-t 3 utas. Gyönyörű kristály tiszta hangszínekkel, erős magassal és meglepő méllyel.(Ezzel a márkával dolgozom, engem meggyőzött :) és azóta sem csalódtam benne, legfeljebb kellemesen.) Sajnos mivel E9-ig csak a műszerfalban volt elől hangszórónak hely és oda csak 10-es megy be, ezért inkább a 4 hangszórón arra mentem, legyen szép erős a magas tartományban, és pont ezért vettem hátra egy mnc ládát és gelhard végfokot. Nem volt pénzem két erősítőre, így a 4 hangszórót a Pio fejegység hajtja, egész emberesen hozzáteszem, le van véve a mély -4-re és csak a láda szolgáltatja szinte kizárólag a mélyet.
Nem egy hú de csihaj csuhaj, de mindenféle zenei stílust szépen lehet rajta hallgatni. Ha kell van mély bőven, ha kell akkor el lehet mellette beszélgetni és csak maszíroz. :) Van a terveimben fejlesztés, de majd csak később. most legyen rendbe a kasztni és legyen benne a 4AGE :)
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

"Zene nélkül mit érek én..." :lol: 8)

Szeretem mikor szól valami az autóban, de sajnos nincs tehetségem, hogy egy erősebb, jobb és szebb hangtechnikát bele varázsoljak így marad ez! Ami nekem teljes mértékkel megfelel és legalább nem úgy szól, mint egy Szokol rádió! :lol:
DVD-el kapcsolatban meg azt vallom, hogy Taxisoknak, kamionosoknak jó megfelelő hisz ők többet töltenek az autóban, de ha lesz és egyszer remélem lesz "törpém" akkor majd neki veszek egyett hátra a fejtámlába, hogy tudjun rajta mesét nézzni és elfoglalja magát útközben!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker

Pontosan! A gyerekeknek hátra nagyon jó, vagy esetleg dugóban szottyadva magunknak. Láttam Sharanokat, amiben a fejtámlába hátul a gyerekeknek már gyárilag rendelhető. És az annyira nem is magas kategóriás autó. Természetesen fostalicska az autó, csak megjegyeztem.

Persze a gyerek csak hazulról a kirándulás, helyéig nézheti. nem engedem elkockafejűsödni már 2 évesen.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hát az tuti, hogy a gyerekek élvezik és lesz is neki!
Bezony csak addig lehet amíg megyünk az autóval és, ha félbe kell hagyni akkor folytatja, ha megyünk haza! :)
De egy tuti! PS nem lesz a kocsiba! Az a világ legnagyobb .....
Kép
Pacsker

Csak XBOX, mi? :lol: :lol: :twisted: :lol:
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az se nem! :lol: :lol:

Minden ilyen jellegű dolog tabu a kocsiba! :twisted:
Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jajj félreértettetek picit. Nem filmnézés miatt vetettem fel a DVD-s fejegységet, vagy a DVD-t magát. Hanem azért mert egyszerűen szólva az Audio DVD porig alázza az Audio CD-t. Ennyi. Persze S-Audio CD nél már más a téma, mert ha jól tom ott sávonként van rögzítve a zene. A DVD nél meg már adott a lehetőség a több sávra. Persze előbb szavazok én is egy minőségi stereo rendszerre, mint egy ilyen kis csirke 5,1-es rendszerre.

Az én rendszeremben, ugye én maradtam szigorúan a négy gyári 10cmes helynél. A hangszórók hát úgy, ahogy nyomják. SONY, sajnos a SONY nak sosem volt valami űber hangja. De már kinéztem négy darab 10es GROUND ZERO hangszóró ami így 14 rudi.

Nekem a fejegységen a BASS az legalul van a kis hangszórók miatt azaz -7 en van. De -2 vagy 0 ig fel lehet menni, de akkor már a mélyláda az elviselhetetlen erőt adja. Az erősítőm viszont hátul, a GAIN azaz a fő hangerő tekintetében kb 70% on álll. A frekivágóm viszont 180Hz nél azaz maxnál vág, mert hogy így a nagy mélynyomó elveszi a mélyközepet is a kis hangszóróktól. Na persze mert, hogy a fejen meg a BASS -7 en van így a mélyközépnek egy része akarva, akaratlanul is elveszik, továbbá a SUB sem tud annyira erős lenni.

Na mind1, igazán nekem ez volt a fő cél, hogy végre szétrázza a fejemet.
Hát, tényleg azért, ahhoz képest elég jó az a SAL PRO 280 as erősítő.
Persze én először azt szerettem volna, hogy egy négycsatis erősítő, előrre egy komponens set és hátulra meg a láda. De aztán, ahogy beraktam hátulra is a hangszórókat, akkor már mondom maradunk az alap rendszernél. Viszont ki fogom tuti cserélni a kis hangszórkat.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Értettem én a lényeget csak ez úgy eszembe jutott, mint DVD!
Sony kritikán aluli hangrendszerbe és a fejetségei is alsó középkategóriások!
Jelenleg dillemában vagyok hisz fejegység csere elött állok és JVC KD-G332 és LG LAC4710R MP3/WMA között vacilálok! Szerintetek?

Hangszóró témához csak annyit, hogy Layosh az első két hangszórók nálam 12-es (autó megvételkor kicsit dühitett, hogy kilóg a gyári helyéről, de már megbékéltem vele). :) Kell az oda!
Hátul a kalaptartóba két MacAudio ovál "cincog"! És rájöttem, hogy csak Magnet, MacAudiot, Sal valamelyikét fogom használni, ha bele fagyok is! :P
Kép
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Biagio írta:Értettem én a lényeget csak ez úgy eszembe jutott, mint DVD!
Sony kritikán aluli hangrendszerbe és a fejetségei is alsó középkategóriások!
Jelenleg dillemában vagyok hisz fejegység csere elött állok és JVC KD-G332 és LG LAC4710R MP3/WMA között vacilálok! Szerintetek?

Hangszóró témához csak annyit, hogy Layosh az első két hangszórók nálam 12-es (autó megvételkor kicsit dühitett, hogy kilóg a gyári helyéről, de már megbékéltem vele). :) Kell az oda!
Hátul a kalaptartóba két MacAudio ovál "cincog"! És rájöttem, hogy csak Magnet, MacAudiot, Sal valamelyikét fogom használni, ha bele fagyok is! :P
Hmmm 12 es hangszórók elől??? Nem 13 as? És azt is csak úgy lehet ha kivágjuk a műszerfal gyári műanyag rácsát és a hangszórót úgy rakjuk bele. Na ez az amit én nem fogok megcsinálni. És hátulra is csak a gyári helyre megy. Igen sajna a SONY valahogy itt nem tud domborítani. Maga a fejegység jó minőségű (szó se róla) Egy régi barátomnak SONY MD fejegysége van. És több mint 5 éves vagy hány és kiválóan működik, egy picit sem koptak még meg rajta a gombok.

Én most nagyon elvok a BLAU fejjel, amiért sokan tüzet okádnának, hogy Japó autóban. De ez van. Amúgy én neked hát ha a szolgáltatás számít akkor a LG ha meg a minőség akkor nem kérdés JVC.
Válasz küldése