Vásárolnék / Keresek

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Pacsker írta:Amikor E85-öt mondtam, akkor tiszta E85-rõl beszéltem. Átalakító elektronikáról. A megfelelõ topicban lehe tolvasni róla. És teli tanknál ezreseket lehet spórolni okosan beálított szerkezettel.
Igen, így már biztos van, de átalakító nélkül keverve nincs, az tuti. Mondjuk én kicsit félteném tõle a motort...de ez az én bajom.
Pacsker írta:A 6-os váltónál ne feledjétek, hogy nem lehet a végtelenségig csökkenteni az utazó fordulatot, mert átbillen azon a határon, hogy már kisebb fordulaton jobban kell nyomni a gázt, hogy tartsa azt, mert erõlködik a motor. A légellenállás és az emelkedõknél tapasztalható gravitáció nagy úr!
Bizony-bizony, én is ezt mondom. Kis ccm-es benzinesnél nincsenek csodák.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Szerintem is nagyon kellemes a 6 gangos váltó és ugye nincs nagy motorom hozzá csak 1,3 (1,4i 4E-FE). Én is a takarékosság szempontjából választottam ezt, kevesebb teljesítményadó, kevesebb fogyasztás (ez nekem nem jött be 7,2-7,5). Pedig nem vagyok az a száguldozós típus, 70 körül már van hogy 6osban vagyok és onnan is kellemesen gyorsul, ha kell! vagy visszakettõpadlógáz :lol:
Szóval szerintem teljesen jó városi, autópályás közlekedésre ez a felállás.
Már csak a fogyasztáson kell valahogy javítanom.
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ne felejtsük el, hogy neked 6.ban többet forog a 4EFE ugyanolyan tempónál, mint egy sima 5-ös váltóval szerelt 5.ben.
Így nem csoda hogy jól megy. Rövidebb és jobban elosztott fokozatok.
Montoya már jobban beleújt és õ olyat szeretne, ami 2600-at forogjon hatodikban, tehát mégkevesebbet, mint a mostani 5.-e (többek közt a VVti váltás miatt). Erre reflektáltam, hogy lomha lehet egy kis köbcentis és már lehet nem bírná. No de felesleges errõl beszélni, mert ilyen fokozateloszlású váltó nincs gyáriba (csak vvti-hez van hasonló) és egy végáttétel vagy sebességkerék csere már úgyis egyedi és drága megoldás.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
outlaw
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: outlaw »

Pacsker írta:Ne felejtsük el, hogy neked 6.ban többet forog a 4EFE ugyanolyan tempónál, mint egy sima 5-ös váltóval szerelt 5.ben.
Montoya már jobban beleújt és õ olyat szeretne, ami 2600-at forogjon hatodikban, tehát mégkevesebbet, mint a mostani 5.-e (többek közt a VVti váltás miatt). Erre reflektáltam, hogy lomha lehet egy kis köbcentis és már lehet nem bírná. No de felesleges errõl beszélni, mert ilyen fokozateloszlású váltó nincs gyáriba (csak vvti-hez van hasonló) és egy végáttétel vagy sebességkerék csere már úgyis egyedi és drága megoldás.
Ez tényleg így van, annak idején én is G6-ban gondolkodtam a sok pályázásom okán a jobb fogyi miatt. Úgy tudom elérhetõ volt 4A-FE-vel is, de aztán kiderült, hogy semmivel sem forog kevesebbet 6.-ban, mint az 5 gangos társa csak a fokozatok vannak áthangolva illetve rövidebbre véve.
Amúgy az automata (3 gangos) 4E-FE békánkban szinte hajszálra ugyanannyit forog az utsó fokozatban a fõtengely, mint a kéziváltós társában és a fészliftes 3ZZ-FE sem forgott kevesebbet 5.-ben pályán.
Corolla 00' VVTI HB
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

outlaw írta:
Pacsker írta:Ne felejtsük el, hogy neked 6.ban többet forog a 4EFE ugyanolyan tempónál, mint egy sima 5-ös váltóval szerelt 5.ben.
Ez tényleg így van, annak idején én is G6-ban gondolkodtam a sok pályázásom okán a jobb fogyi miatt. Úgy tudom elérhetõ volt 4A-FE-vel is, de aztán kiderült, hogy semmivel sem forog kevesebbet 6.-ban, mint az 5 gangos társa csak a fokozatok vannak áthangolva illetve rövidebbre véve.
Amúgy az automata (3 gangos) 4E-FE békánkban szinte hajszálra ugyanannyit forog az utsó fokozatban a fõtengely, mint a kéziváltós társában és a fészliftes 3ZZ-FE sem forgott kevesebbet 5.-ben pályán.
Jaja, 2800 korul forog, ami nem rossz, de szerintem egy 10%-al hosszabb 6.-at meg elbirna erzesre. Legalabbis meglepoen elgyorsul meg 130-rol is, abszolut nem erolkodik, tehat szerintem van benne azert tartalek. Viszont ezt csak az MR2 es a Celica 1ZZ valtojaval lehetne megoldani, az meg elegge nagy atepitest eredmenyez. (Foleg ha feltengelyt is kell cserelni)

Ilyen szempontbol sajnalom, hogy a g6 Corollat igy oldottak meg, hogy nagyon rovid fokozatai vannak hosszu vegattetel mellett, mert a g6 valto kicsit hosszabb vegattetellel jo alternativa lenne erre a celra, csak epp a gyarilag leghosszabb van benne a rovid fokozatok okan, tehat ez az elgondolas sajnos kutba esett.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Igen, a G6 - szerintem is Sajnos - csak egy pörgõs kocsi, ami arra való, hogy hajtsák a rövid fokozatai miatt. Spórolásra pont nem való. :cry:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Tud valaki max 200-210 körüli E8-E9-et, ami "jó" vétel lenne az árhoz képest?
Ami szóba jöhetett már megnéztem.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
kesorobert
Újonc
Újonc

Japánból Olaszba, soha többé olaszt!

Hozzászólás Szerző: kesorobert »

Sziasztok Corolla Clubtagok!

Én egy Fiat Brava nem boldog tulajdonosa voltam, egészen egy héttel ezelõttig, amikor is elkapták a seggét... A biztosító relatív szépen fizet, így úgy döntöttem nem csináltatom meg, piaci ár alatt túl adok rajta. Lehetséges utód a 97-99 közötti Corolla+ (és még képben van a fabia-), elõzõ autó vásárlásomból tanulva lyukadtam ki a fórumon, hiszen itt már tapasztalt tulajdonosok véleményét olvashatom, ezért kérlek bennetek osszatok meg velem minden olyan típushibát amire figyelni kell vásárlás elõtt! Elsõ autóm (családból érkezett) 91-es Honda Accord volt, rohadt, de fél év alatt csak egy gyertya kábelt evett meg, ellenben az olasz csodára majdnem ráment még egyszer a vételár szervizre! Ilyet nem szeretnék többet, így jutottam vissza a japóig :). Autonavigátor és népítélet is igen jó véleménnyel van a típusról, így ezt nézegetem egy ideje: http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... tt-4803588! (u.i.: kb 700e-ig ér a takaró-vételár-)

Elõre is köszönöm mindenkinek a válaszát.
Köszönettel: Késõ Róbert
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

Elején-bal elején nekem nem tetszenek az illesztések, gyanítom már nem gyári. Belseje alapján pedig õskamu a 104 ezer km. Amúgy a típus jó választás :)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

[Walaki]D`Lair írta:Elején-bal elején nekem nem tetszenek az illesztések, gyanítom már nem gyári. Belseje alapján pedig õskamu a 104 ezer km. Amúgy a típus jó választás :)
Jaja, pl az erõsen lógó belsõ kilincs a bal1-ben gyanús, hogy nem a bácsi 20 fokra klimatizált garázsában ereszkedett meg. :D Nekem 185e után még feszes.

Ez a g6 viszont szimpi, ha tényleg igaz, amit írnak róla. És nem is drága. a 200e km-tõl meg nem kell szerintem félni.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
kesorobert
Újonc
Újonc

Hát azt sejtettem hogy több van benne, de konkrét jeleket nem vettem észre. Köszönöm.

Errõl mi a véleményetek?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ol-4803507

A Sportos autók nekem annyira nem nyerõek, ahogy corollában ezek a lecsapott hátúak se tetszenek.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Késõ Róbert írta:Hát azt sejtettem hogy több van benne, de konkrét jeleket nem vettem észre. Köszönöm.

Errõl mi a véleményetek?

A Sportos autók nekem annyira nem nyerõek, ahogy corollában ezek a lecsapott hátúak se tetszenek.
Ködlámpa körüli keret érdekes, jobb elsõ lámpánál nem százasok az illesztések, solnak biztos nem sol, mert az még '99-ben nem volt, egyébként nem tûnik rossznak.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Lobo »

montoya írta:
Késõ Róbert írta:Hát azt sejtettem hogy több van benne, de konkrét jeleket nem vettem észre. Köszönöm.

Errõl mi a véleményetek?

Ködlámpa körüli keret érdekes, jobb elsõ lámpánál nem százasok az illesztések, solnak biztos nem sol, mert az még '99-ben nem volt, egyébként nem tûnik rossznak.

Na ja. A 4-ik képen van SOL logó, az 5-iken mintha nem lenne...
E11 Sedan - Linie Terra - 4AFE
kesorobert
Újonc
Újonc

Õszintén lövésem sincs mi az a SOL, motor változatokon se nagyon igazodok ki, vividben 1.3nak írja azt ami szerintem ha.hu-n 1.4. Ezen "béka szemû" példányokat ugye nem szerelték láncos vezérléssel?

4E-FE kódú amit linkeltem? (E11 mit jelent?)
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Késõ Róbert írta:Õszintén lövésem sincs mi az a SOL, motor változatokon se nagyon igazodok ki, vividben 1.3nak írja azt ami szerintem ha.hu-n 1.4. Ezen "béka szemû" példányokat ugye nem szerelték láncos vezérléssel?

4E-FE kódú amit linkeltem? (E11 mit jelent?)
4e-fe, igen. E11 az 1997-2001 közötti Corolla. 2000-ben jöttek be a vvti-k. Azok már láncosak, 3zz és 4zz motorkóddal. A 2000 utáni példányok összevont lámpával rendelkeznek. A 4e-fe 1332ccm talán, a 4zz 1398, tehát az 1.4, a 4e-fe inkább csak 1.3.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése