Segítség kellene!

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

nem igazán tudom hova írni, új topicot nem akarok neki nyitni, ha útban van, töröljétek.

E10es coriba tettünk tegnap este központizárat.
először csináltunk ilyet, 3-4 óra alatt kb.
sok vesződség volt a 12 volt megtalálásával.
ha valaki hasonló cipőben jár, tudok segíteni (tanácsokkal)
az egész beavatkozás anyagköltsége kb. 3-4 ezer Ft volt.
tökéletesen működik
E11 facelift
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Én is nemrég raktam az enyémbe a kp zárat, a +12V-tal nem vesződtem túl sokat. Fogtam magam, oszt rákötöttem a fejegység konstans 12V-jára. Eleget álltam már fejen a biztitábla környékén ahhoz hogy megutáljam az ott mürmölést. A kp zár meg 2 motort kell, hogy vigyen, azt is rövid löketekkel, ahogy mértem, bírja az a pont is. Viszont a gyári ajtó gégecsőbe befűzni a kábeleit... egy óborzalom.
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Én meg ma délután szedtem rendbe kicsit a kábeleket a műszerfal körényékén...
Az előző gondos tulaj úgy hagyta rám az autót, hogy a kiszerelt fejegység, valamint a hangszóró kábelei ott lettek hagyva középen, csak igy simán, parasztba, még egy szigszalagot se volt képes rátenni a 12V végére... :evil: Volt egy két szikra mire megtaláltam mi rázott meg mint a disznó. :x
Persze a műszerfal rögzitő csavaroknak a 3/4e hiányzik. A kormány mögötti műanyagdobozt meg összesen 1 darab csavar fogja. Ráadásul az se bele való.
Valaki le tudná irni milyen csavarok kellenének bele?
A szellőző állitó műszerfal világitásába milyen izzó kell, és honnan férek ahhoz ohzzá cserélni?
Meg az is érdekelne, hogy a szellőző venti kapcsolónak a tolóellenállását hol találom. Az javitható? Vagy cserés?

Van egy pár kérdés, de még nem nagyon ismerem a műszerfalat belülről. :roll:
Köszi.
Auris MK1 HSD Sol 5 door Hatchback
OFF: 2003 Patrol Y61 LWB ZD30
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Mindenre válaszolok pontosan csak majd holnap!

Vagy hívj fel
Pacsker

Szia!

Kábelezés. Hogy elkerüld lgközelebb a levert biztiket, a szikrákat és a zárlatokat, mérd ki szép óvatosan melyik melyik, aztán húzd le az akksiról a sarut, utána rendezgesd a kábeleket :)
Csavarokat tudok adni, ha nem találtál. Van vagy 3 fajta menetemelkedésű. A kormány mögötti műanyag dobozba reménykedj, hogy nincs nagyobb baj. Könnyen elképzelhető, hogy csak azért fogja már 1 csavar, mert a többi fröccsöntött menet már ki van szakadva. (nekem ez volt, lötyögött össze vissza.) A gti még szűz volt szerencsére. Abba a burkolatba CSAK lemezcsavar kell ha jól emlékszem. Tehát az aranyszínű sűrűmenetesek. Van belőle vékony, van vastag és hosszú kettő. Mondom ha jól emlékszem a feketék, amiből van temérdek abból nem kell oda. Egyébként megvan a régi dobozkám. Azért ennyire nem volt ramaty állapotba, tehát ha gondolod úgyis két félből áll és összelegózunk a 4 félből valami tutit.
Szellőző vezérlő pilács: ha jól emlékszem, 2 vagy 3 wattos pici vékony puska izzó, ami nem bajonett záras, hanem dugós (lapított végő) HA rajta van a régin a kék bugyi mentsd emg mindenképp! Cseréje: Leszeded a középkonzolt, majd elengeded a 4 csavart a szellőzőnél. Kibuktatod valamennyire, amennyire a bowdenek engedik (elengeded az elektromos kábeleket 1 csatlakozó). Aztán alulról hátra nyúlsz, újjaidat visszakanyarintod magad felé és közép tájt az alsó felén lesz egy kb 5-6 mili átmérőjó bajonettzáras foglalat. Fekete műanyag, lapított a vége, hogy könnyen forgathasd. Tehát negyed fordulat, hátra kihúzos és mehet is a csere. most jut eszembe uolyan a foglalata, mint a kuka megvilágításáé. A szivargyújtód azthiszem világít (nagy mázli) mert az és a kettő kapcsolóé (ködlámpa, hátsó ablakfűtés) nagy szopás, mert olyan izzót nem kapsz, ha csak nem márkaboltba. De be lehet fűzni oda egyet. Amivel olyan lesz mint a gyári, csak abból Apunak is kevés van. Na majd kitalálunk rá vmit.
Szellőző Shönt (jól írom? :) ) ellenállása anyósülés előtt kesztyűtartó jobb alsó sarka mögötti nagy ventillátor aljába van becsavarva (nem kell hozzá bontani semmit) egy csillagcsavar és már ki is bukik (óvatosan) Nem javítható! Csak cserés. Bontó és remény, hogy az jó.

Ha van kérdés ezekbe tudok segíteni.... :)
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Kösz a részletes választ! :)
A Kormány mögötti műanyagdoboz legócserebere az érdekelne, ha komolyan gondoltad, mert abból nem csak a csavarok hiányoznak, hanem ahogy írtad, szét is van törve... 7es facsavar volt beleeröltetve a szétpattant menetbe... :?

A ködlámpa kacsolójában is kéne lennie visszajelző kislámpának? Mert az nem ég, csak a h.ablakfűtésé.

Ja és még egy kérdés: a műszerfal fényerő állító kis csavarós kapcsoló melletti pici led az minek a visszajelzője? :roll:

Meg mégegy: a hátsó ablak fűtésének fűtőszálai ugye nem az üvegben vannak, hanem az utasfülke felől?

Sorry, ha láma kérdések, de jobb megkérdezni, mint rosszul tudni... :roll:

Most jut eszembe a következő: :)
Emelési pontok hol vannak a karosszérián?
És a kereket milyen menetemelkedésű csavarok fogják? Finom? Ugye a mérete az 12es?

Na hirtelen "csak" ennyi. :D
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Lyani írta:Ja és még egy kérdés: a műszerfal fényerő állító kis csavarós kapcsoló melletti pici led az minek a visszajelzője? :roll:
Elvileg nem gyári megoldás, tehát lehet riasztó, vagy ahelyett álcának bekötött LED, vagy ha van vonóhorog az autódon, akkor az utánfutó index visszajelzője is lehet. Leginkább a színéből lehet következtetni a funkciójára, az utóbbinak pl. zöld :)
Lyani írta:A ködlámpa kacsolójában is kéne lennie visszajelző kislámpának? Mert az nem ég, csak a h.ablakfűtésé.
Igen, abban is van egy izzó, és nekem is cserélni kellett, mert nem világított :wink: Viszont azt most nem fogom tudni megmondani, hogy milyen izzóról van szó, mert a probléma megoldását kiadtam alvállakozásba. El is szúrták, de erről korábban már értekeztem :lol:
Eladva...
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Lyani írta:
Most jut eszembe a következő: :)
Emelési pontok hol vannak a karosszérián?
A köszübön látod, hogy ki van belőle mecve egy kicsit!
Az elsők az ajtó zsanérok vonalában vannak a hátsók az üléssor vonalában!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker

Kedves kollegák túl gyorsak hozzám képest :)
Ezt már szeretem! :lol:

Van még kérdés ami kimaradt?
Igen belülről vannak a fűtőszálak ha jól emlékszem! Érdekességképp a Carina E Gti-be elől is van az egész szélvédőben. Természetesen nem látszik. Eddig csak egy Ford mondeo valami extrába láttam ilyet. Látjátok a Toyota találta ki előbb :) Legalábbis remélem! :)

Más kérdést nem találtam.

Na Lyani hogy néz ki? Pampihoz kérezkedsz vagy külön kocsi? Jön Ákos is és akkor lehet jöhetnétek ketten a gti-vel a tieddel. Csak ötlet.
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszönöm a válaszokat, gyorsak vagytok. :)

Közben rájöttem, hogy a led a riasztómé, csak valahogy kiment a fejemből.
Ami még mindíg kérdés, az a kerékrögzítő csavar. :?:

A szilveszteri utazást meg még ki kell találni. :roll:
Pacsker

Na ezt én fejből nemtudom!

Mihez kell? akarsz venni anyákat? Vigyél mintát!
nemethaky
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: nemethaky »

Na Lyani hogy néz ki? Pampihoz kérezkedsz vagy külön kocsi? Jön Ákos is és akkor lehet jöhetnétek ketten a gti-vel a tieddel. Csak ötlet

Sziasztok!

Megoldódni látszik a hóhelyzet, nem jeleznek előre havat, na meg lehet lesz téli gumim. :D
Jövök én is külön autóval. :D
Nagyon jó lesz! :wink:
Pacsker

:) Kirááááály
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Azon egyszerű oknál fogva érdekel nagyon a kerékcsavar, mert bal elöl csak három darab van...
Nem nagyon kéne vele így járkálni... :oops: :?

Ákos menjünk az enyémmel! :wink: Vagy a tieddel. De semmiképpen se menjenek kocsik egy személlyel.
Az nagyon gazdaságtalan. :roll:
Pacsker

Van anyám kölcsönbe Jani! Nem édesanyám, hanem kerékanyám :D Nemtudom hogy hol vannak, de valahol meg kéne lenniük. Úgyh eljössz és megkeressük.
Válasz küldése