Corolla elektronika probléma?
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Kijavítottam a linket.
Olvasd el ezt:
viewtopic.php?t=1133
Autódra visszatérve, olyan nem nagyon létezik, hogy 91-es AE97 Liftback. Kérlek küld át az autód alvázszámát. Rakj be pár képet az autódról. Majd az alapján utánamegyek a hibakódnak (sok helyen eltér az USA és az EU hibakód jelentése) és behatárolom az autód pontos típusát!
Olvasd el ezt:
viewtopic.php?t=1133
Autódra visszatérve, olyan nem nagyon létezik, hogy 91-es AE97 Liftback. Kérlek küld át az autód alvázszámát. Rakj be pár képet az autódról. Majd az alapján utánamegyek a hibakódnak (sok helyen eltér az USA és az EU hibakód jelentése) és behatárolom az autód pontos típusát!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
Elírtam, AE92Pacsker írta:Kijavítottam a linket.
Olvasd el ezt:
viewtopic.php?t=1133
AE92, 1992 Liftback
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Privibe küld át az alvázszámot, mert kell a teljes egésze.
Így nem tudok segíteni.
Rakj már be képet a kocsiról! Esetleg projektet is nyithatnál. Klímás, tempomatos?
Így nem tudok segíteni.
Rakj már be képet a kocsiról! Esetleg projektet is nyithatnál. Klímás, tempomatos?
Klubelnök

- MDaemon
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2001
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Harmony
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Tegnap reggel érdekes dolgot csinált faterom E11 faceliftje lámpánál megállás, majd elindulás után a pillanatyni fogyasztása 0,0 l/100km mutatott folyamatosan, viszont egy pár sarok után az átlagfogyasztás elkezdett csökkenni (elõzõ du volt nullázva tankolásnál). Motor leállít, gyújtás levesz, indítás után már mutatta normálisan, azóta szemmel láthatóan nincs vele gond.
Hogy a mai nap is jól induljon, szintén reggel munkába jövet felgyulladt a "Check Engine" lámpa...
Semmi változást nem vettünk észre, ment rendesen az autó, csak zavaró az a fránya sárga lámpa...
Szetrintetek a kettõnek lehet köze egymáshoz? Esetleg hibakód kiolvasásban tudna vmelyikõtök segíteni?
Hogy a mai nap is jól induljon, szintén reggel munkába jövet felgyulladt a "Check Engine" lámpa...
Szetrintetek a kettõnek lehet köze egymáshoz? Esetleg hibakód kiolvasásban tudna vmelyikõtök segíteni?
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony 
Pacsker írta:Privibe küld át az alvázszámot, mert kell a teljes egésze.
Így nem tudok segíteni.

A vasról majd hétvégén, ezek az EGR, és a benne lévõ hibás szondának a képei. Csak a szonda érdekelne, mert a szelepet már megjavítottam.
üdv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cuccolós 2011 jan. 22, 01:02 pm-kor.
AE92, 1992 Liftback
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Szívesen megsasolnám élõben.
Azonban ennek sehogysem olyan az orra, mint az enyémnek. Erõteljesen Sedan az autó
Azonban ennek sehogysem olyan az orra, mint az enyémnek. Erõteljesen Sedan az autó
Klubelnök

Üdv nektek!
Egy 2005 1.4 4zz motoros corollán gyertyát cseréltem és azóta a gazdájának autópályán berángatott többször, olyan mintha 3 hengerezett volna,elõtte ilyet nem csinált.Eredetileg bosch gyertyák voltak benne horribilis 2,5-3mm-es elektróda hézagokkal és most ngk került bele katalógus szerinti.Check engine lámpa nem gyulladt ki, hibatároló is üres. Trafóra gyanakodom de nem egyértelmû. Esetleg van valami tippetek?
Más:
U.E. a vas de hidegen nehéz kapcsolni a fokozatokat a gazdája szerint, szerintem melegen is föleg a kettes hármast. Munkahengereket átnéztem,kilégtelenítettük de nem változott,más hibajelenség (csúszás,kemény pedál) nincs. Az autóban óra szerint 102000 km van de sanszos hogy tekergették eladás elõtt az óráját mert szervizkönyve nincs.....
Egy 2005 1.4 4zz motoros corollán gyertyát cseréltem és azóta a gazdájának autópályán berángatott többször, olyan mintha 3 hengerezett volna,elõtte ilyet nem csinált.Eredetileg bosch gyertyák voltak benne horribilis 2,5-3mm-es elektróda hézagokkal és most ngk került bele katalógus szerinti.Check engine lámpa nem gyulladt ki, hibatároló is üres. Trafóra gyanakodom de nem egyértelmû. Esetleg van valami tippetek?
Más:
U.E. a vas de hidegen nehéz kapcsolni a fokozatokat a gazdája szerint, szerintem melegen is föleg a kettes hármast. Munkahengereket átnéztem,kilégtelenítettük de nem változott,más hibajelenség (csúszás,kemény pedál) nincs. Az autóban óra szerint 102000 km van de sanszos hogy tekergették eladás elõtt az óráját mert szervizkönyve nincs.....
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Második hiba olvaslására próbáljatok meg egy olajcserét. Alapvetõen sem a legjobb a Toyota gyári váltóolaja. Ha meg már soksok kilóméter van benne, akkor nem árt. Sokszor javít a helyzeten (Motul vagy Castrol TAF-X).
Hallottam már beszart hengerenkénti trafóról 4ZZ-nél. Nem kizárt...
Hallottam már beszart hengerenkénti trafóról 4ZZ-nél. Nem kizárt...
Klubelnök

Köszönöm a gyors infókat!
A gyertya japcsi-e vagy francia azt passzolom de utánanézek,az olaj problémára mi is gondoltunk úgyhogy az lesz a köv próbálkozás!
Közben felmerült még egy probléma de ez is csak azért mert szóltunk a tulajnak kvázi õ már megszokta....
Alacsonynak tûnik az alapjárat és ebbõl kifolyólag remeg az egész kasztni. Tartóbakokat átnéztem de hibátlanok,fojtószelepet és környékét kitakarítottuk de nem változott semmi, a szívó oldal csövein nem találtam repedést. Esetleg az Egr szelep?
A gyertya japcsi-e vagy francia azt passzolom de utánanézek,az olaj problémára mi is gondoltunk úgyhogy az lesz a köv próbálkozás!
Közben felmerült még egy probléma de ez is csak azért mert szóltunk a tulajnak kvázi õ már megszokta....
Alacsonynak tûnik az alapjárat és ebbõl kifolyólag remeg az egész kasztni. Tartóbakokat átnéztem de hibátlanok,fojtószelepet és környékét kitakarítottuk de nem változott semmi, a szívó oldal csövein nem találtam repedést. Esetleg az Egr szelep?