Kuplung problémák
Köszi a választ!Ghee írta:Komplett kuplung-szett csere lesz belõle. Szerkezethibás.
Mit jelent az a kód amit leírtál?
Ennek a blokkjára ez van írva: 1ND-E53C
Mennyire biztos, hogy cserélni kell? Megkérdezhetem ez saját tapasztalat, esetleg ismerõsnek volt már ilyen gondja?
Mennyibe kerül a szerkezet kb? A tárcsa szerintem nem lehet kopott, hisz nem csúszik és "nem fent fog".
Milyen kuplung van ebben? Talán valami valeo? Úristen!
Más szóba sem jöhet! Japánosítani kell.Lackó írta:Lent a munkahengernél nincs állítási lehetõség ?
Ha kuplung alkatrészt veszel, Aisin legyen.
Bár én még nem vagyok biztos, h. kuplung a ludas. Vagy tényleg csak ennyit bír ki a szerkezet?
Ismerõsnek is van korija, állítólag neki is nagyon lent fog. Bár én nem mentem vele.
Azt sem akarom elhinni, hogy ez így normális, igaz két-három nap alatt meg lehet szokni.
Talán a szerkezet anyaga elfárad? Na, de 133ezernél? Épp hogy be van járatva az autó!Én még ilyet sosem hallottam, de már mindenre tudok gondolni.
De szívesen fogadom bárkinek tapasztalatát, esetleg bármi 5-letét.
Köszi.
- Ghee
- Gyakori látogató

Nekem is pont ugyanez volt a problémám. A márkakereskedõt hívtam, ahol vettem a Corollát és ott egybõl tudták a hiba vázolása után, hogy ilyenkor komplett szettet kell cserélni (szerkezethiba miatt, gondolom elfáradtak a lamellák). Nekem is lent fogott és pár centi után már indult a kocsi és némely fokozatot (pl. 4.-et) nehezen vette visszakapcsoláskor és a kuplung kinyomásakor felkeményedett a pedál.
Javítás után em látszott a kuplungcsere a motorblokkon (úgyhogy nem tudom, hogy csinálták), de utána vajpuha lett valamint az amúgy is rövid úton járó kuplung kb. az 1/3-ad úttól kezdett fogni - tehát jó lett. Az elején lötyögõs kuplungpedál továbbra is lötyögõs, kicsit nyikorog a motortérben, de jól mûködik most.
Javítás után em látszott a kuplungcsere a motorblokkon (úgyhogy nem tudom, hogy csinálták), de utána vajpuha lett valamint az amúgy is rövid úton járó kuplung kb. az 1/3-ad úttól kezdett fogni - tehát jó lett. Az elején lötyögõs kuplungpedál továbbra is lötyögõs, kicsit nyikorog a motortérben, de jól mûködik most.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- Ghee
- Gyakori látogató

Nincs mit.
Ingyen cserélte a Pilisvörösvári Mayer, alkatrész amúgy 100eFt körüli összeg mindennel együtt, de kedvezményekkel jóval ólcsóbban megúszod. Mindenesetre mielõtt bevásárolnál, azért nézesd meg, nehogy valami ritka kivétel miatt valami más legyen a hiba okozója.
2000. 02. 03. békalámpás E11 sedan Harmony.
Ingyen cserélte a Pilisvörösvári Mayer, alkatrész amúgy 100eFt körüli összeg mindennel együtt, de kedvezményekkel jóval ólcsóbban megúszod. Mindenesetre mielõtt bevásárolnál, azért nézesd meg, nehogy valami ritka kivétel miatt valami más legyen a hiba okozója.
2000. 02. 03. békalámpás E11 sedan Harmony.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Aisin-Excedy harmadábó, negyedébõl megvan, ha van ismerettséged. És jó minõség!! (gyári)
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Marmint 3000-et elerve fel a fenebe, vagy elindulasnal 3000-re?Peti írta:Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Van egy 1.4es benzin-gáz üzemû corollám amiben van 40.000 km. Mostanában 3000-es fordulatnál felpörög a motor, ha kézifékkel megpróbálok elindulni akkor meg felszántja az utcát.
Mit gondoltok lehetséges hogy kuplungos lett a kocsim? Vagy mi lehet a baja?
Elõre is köszi
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Az Aisin szett Bárdis listaára 46995. Ennyiért te is bármikor meg tudod venni. (pontosabban rendelni kell, mert nincs raktáron)
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

kuplung
Sziasztok!
2hete vásároltam egy 98-as 4E-FE motoros corollát 95000km-el,egy 70 éves mamié volt elsõ tulaj.A kuplunggal lenne problémám nagyon lent fog és elindulásnál kicsit rázkódik a kocsi,de papír szerint elméletileg 69000km-nél komplett szett lett benne cserélve.Kérdésem az lenne,hogy van-e állítási lehetõség rajta,ezeken esetleg ilyen sz@r a kuplung,cseréljek szettet,vagy nézessem meg szerelõvel?
Köszöntem
2hete vásároltam egy 98-as 4E-FE motoros corollát 95000km-el,egy 70 éves mamié volt elsõ tulaj.A kuplunggal lenne problémám nagyon lent fog és elindulásnál kicsit rázkódik a kocsi,de papír szerint elméletileg 69000km-nél komplett szett lett benne cserélve.Kérdésem az lenne,hogy van-e állítási lehetõség rajta,ezeken esetleg ilyen sz@r a kuplung,cseréljek szettet,vagy nézessem meg szerelõvel?
Köszöntem
E11 Liftback 4E-FE