E10 - (1992-1997)
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

E10 - (1992-1997)
Szevasztok mindenki! Új vagyok még itt, végigpörgettemaz oldalakat, fórumokat, de nem találtam E10 (EE100, CE100, AE101) Corollákról semmit.
Van vkinek rajtam kívül ilyen gépe??
Van vkinek rajtam kívül ilyen gépe??
-
Pacsker
-
Pacsker
Az a szoknya, az a felni. Olyan izléses.
A szoknya mintha a mi E9 gti-nk utódja lenne. Pedig nem létezett belőle. Nemértem. De olyan mintha gyári lenne
Olyan szép. Gyönyörű a színe, a sötétítés. Nem széttuningolt, de nem is gyári. Pont jó!
Figyelitek a háttérben a TTE Corollát ?
Ajánlom figyelmetekbe a Holland Corolla Clubot. Talán a világon az övüké és a mienk a legnagyobb! Megtaláljátok a Hasznos linkeknél a főoldalról.
A szoknya mintha a mi E9 gti-nk utódja lenne. Pedig nem létezett belőle. Nemértem. De olyan mintha gyári lenne
Olyan szép. Gyönyörű a színe, a sötétítés. Nem széttuningolt, de nem is gyári. Pont jó!
Figyelitek a háttérben a TTE Corollát ?
Ajánlom figyelmetekbe a Holland Corolla Clubot. Talán a világon az övüké és a mienk a legnagyobb! Megtaláljátok a Hasznos linkeknél a főoldalról.
- ngabeee
- Gyakori látogató

Egy gyöngyszem ez az E10-es, nagyon bejön, E10-esből amúgy is ez a kasztni-kivitel néz ki szerintem a legjobban. Egyetértek Matyival, nem "agyonoptikaituningolt", de a gyárinál dögösebb, nem kell ennél se több se kevesebb. A sajátommal is jó lenne ennek a szintjére eljutni
.
A TTE Cori no comment :lol:8)! Über!
A TTE Cori no comment :lol:8)! Über!
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Sziasztok!
Elnézést, a múlt héten reggeltől későig a Corollámat pakoltam összefele, mert végre, VÉGRE visszakerült a festőtől. Tekintettel arra, hogy a belteréből minden ki lett pakolva és takarítva, az összes utólagos kábelezést újraforrasztottam, a gyáriak csatlakozásait kipucoltam, és most kapta meg a végleges rezgés és zajcsillapítást, elvoltam egy darabig. Mindenesetre kész van. Az új project a bordásszíj és tartozékok cseréje, és egyúttal az adagoló tömítéseinek cseréje lesz. Közben nyári gumikat nézek az alukra, a választás: Toyo Proxes T1-R. Abban viszont segítséget kérnék, hogy akkor most mi a váltóméret? 195/50R15, 185/55R15, vagy 195/55R15??
Elnézést, a múlt héten reggeltől későig a Corollámat pakoltam összefele, mert végre, VÉGRE visszakerült a festőtől. Tekintettel arra, hogy a belteréből minden ki lett pakolva és takarítva, az összes utólagos kábelezést újraforrasztottam, a gyáriak csatlakozásait kipucoltam, és most kapta meg a végleges rezgés és zajcsillapítást, elvoltam egy darabig. Mindenesetre kész van. Az új project a bordásszíj és tartozékok cseréje, és egyúttal az adagoló tömítéseinek cseréje lesz. Közben nyári gumikat nézek az alukra, a választás: Toyo Proxes T1-R. Abban viszont segítséget kérnék, hogy akkor most mi a váltóméret? 195/50R15, 185/55R15, vagy 195/55R15??
-
Pacsker
Nem tudom sajnos a váltóméretet.
Nekem 95/50ües van fent. Még szerintem türhetõ. Annyira nem ráz, de azért fekszi az utat. Hog mennyit csal lefele vagy felfele a km órám nem tudom. Dehát gyárilag is csal, úgyh nem mindegy?
Tervbe volt véve nekem is, hogy a rezgéseket megszüntetem, mert vason volt belül nekem is a kocsi, csakhát nem volt garázs, se idõ se és inkább összeraktam ahogy volt. Az elején a hiányzó csavarok és a már meglevõk újra húzása, az anyagok feszülése miatt nagyon csendessé vált, örültem is neki, de pár száz km után ezek a k... Pesti utak szétrázták
Tavasszal nekiállnék szvese, már úgyis ismerem a beltér összes csavarját. Valami öntapadós szivacsokat szeretnék a müanyagok illesztéséhez, csatlakozási pontokhoz rakni. Olyasmit mint a nyilászárók szigetelése, csak létezik belõle vékonyakk finomabb. A nagyon netszes helyekre akár bandázsoló szalagot.
Te hogy csináltad? Van valami jó tipped?
Szeretném megcsinálni, mivel a futómüvem szerencsére nem zörög és jó lenne hallani, hogy 20 éves kora létére is milyen szépen suhan.
Nekem 95/50ües van fent. Még szerintem türhetõ. Annyira nem ráz, de azért fekszi az utat. Hog mennyit csal lefele vagy felfele a km órám nem tudom. Dehát gyárilag is csal, úgyh nem mindegy?
Tervbe volt véve nekem is, hogy a rezgéseket megszüntetem, mert vason volt belül nekem is a kocsi, csakhát nem volt garázs, se idõ se és inkább összeraktam ahogy volt. Az elején a hiányzó csavarok és a már meglevõk újra húzása, az anyagok feszülése miatt nagyon csendessé vált, örültem is neki, de pár száz km után ezek a k... Pesti utak szétrázták
Tavasszal nekiállnék szvese, már úgyis ismerem a beltér összes csavarját. Valami öntapadós szivacsokat szeretnék a müanyagok illesztéséhez, csatlakozási pontokhoz rakni. Olyasmit mint a nyilászárók szigetelése, csak létezik belõle vékonyakk finomabb. A nagyon netszes helyekre akár bandázsoló szalagot.
Szeretném megcsinálni, mivel a futómüvem szerencsére nem zörög és jó lenne hallani, hogy 20 éves kora létére is milyen szépen suhan.
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

A Liftback nagyon szép! Ezt a fajta optikai tuningot tudom díjazni. Itt nálunk Szentesen van egy-két (számomra) nagyon elbarmolt autó, semmi ízlés, csak a feltűnés az alapja. De ez a Cori gyönyörű. Ilyen lököstoldatok, meg küszöbspoiler kell nekem is!!! Meg ilyen lámpák: http://www.toyotaoldies.de/ITT2004/ITT023.jpg
A ködlámpáim is szépen lassan mennek be a helyükre... Szabadkai piac rulez! Pont a méret...[/img]
A ködlámpáim is szépen lassan mennek be a helyükre... Szabadkai piac rulez! Pont a méret...[/img]
-
Pacsker
- DBandesz
- Fanatikus fórumozó

Én eléggé prózai anyagokat használtam fel: POLIFOAM és kétoldalas ragasztó. Az ajtókárpitok, a hátsó abalakok alatti burkolat és a csamagtér burkolatai kapták a polifoamot, méghozzá egyszerű sziloplasztos ragasztással. Tudom, hogy ez elsőre kókánynak hangzik, de ha pontosan illeszted és milliméterre pontosan vágod (kell egy két tapétavágóél hozzá:) ) akkor semmi nem látszik belőle. A vasakra autófényező szaküzletben kapható DINITROL rezgéscsillapító lapot tettem, ami egy hőlégfúvóval (kb. 100-120 C) gyönyörűen hajtogatható és illeszthető, csak legyen zsírmentes a felület! (Féktisztító spray, vagy szilikonlemosó)Pacsker írta:Nem tudom sajnos a váltóméretet.
Nekem 95/50ües van fent. Még szerintem türhetõ. Annyira nem ráz, de azért fekszi az utat. Hog mennyit csal lefele vagy felfele a km órám nem tudom. Dehát gyárilag is csal, úgyh nem mindegy?![]()
Tervbe volt véve nekem is, hogy a rezgéseket megszüntetem, mert vason volt belül nekem is a kocsi, csakhát nem volt garázs, se idõ se és inkább összeraktam ahogy volt. Az elején a hiányzó csavarok és a már meglevõk újra húzása, az anyagok feszülése miatt nagyon csendessé vált, örültem is neki, de pár száz km után ezek a k... Pesti utak szétrázták![]()
A műanyag idomok összeillesztéséhez a vékony csíkban felrakott szivacsalapú duplex iszonyatos rezgésgátlást és nyiszogásgátlást ad, csak arra nagyon oda kell figyelni, hogy a burkolat mögött minden rendben legyen, mert ha egyszer összeraktad őket, akkor nagyon nehéz szétszedni. A duplex a szétszedéskor tutira szakad, letakarítani meg csak körömmel/pengével lehet. Régészkedni önhibából meg ne kelljen már.
Teszteltem a szigetelésemet, és jelentem nagyon jó lett. csend van az utastérben, a hármas vasúti átjárón való átsuhanás most tompa dübögéssé csendeedett az iszonytató nyiszogás-kopogásból. A hátsó dobba behordott esővíz zaja még számomra zavaró kicsit, úgyhogy lehet, hogy ott megduplázpm az anyagot.
Ja! a Szilózós ragasztás azért jó, mert könnyen eltűntethető, ha nem jött be a szigetelés, viszont iszonyatosan büdös. Az autóm most fedett helyen szellőzik, mert olyan a beltér, mintha savanyúságot vittem volna benne.