Íratlan szabályok, tippek, trükkök az autózásban

CCH tagok, leendő klubtag jelöltek, érdekességek...
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Egy szóval sem mondtam, hogy gyorsan megyek és azt kompenzálom... :roll:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Pacsker írta:Egy szóval sem mondtam, hogy gyorsan megyek és azt kompenzálom... :roll:
Én sem állítottam ilyet. Ha Te úgy is lassan mész, vedd megerõsítésnek. És mindenki, aki józanul gondolkodik és lassan megy. :wink:

Távol áll Tõlem, hogy az írások alapján következtetéseket vonjak le, Bárki vezetési szokásáról, és arra reagáljak. Az valami egész más fórum lenne. Én magára a közlekedési helyzetre világítok rá, általánosságban.

Elnézést ha máshogy lehetett érezni! :wink:

Hasznosnak találom ezt a topicot!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

ex bubidisc felhasználó
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Falun és vidéki kisvárosokban gyakori probléma, hogy az autók az
út szélén parkolnak, az egyik sáv nagy részét elfoglalva. Ez
ellen nem lehet mit tenni. Van viszont egy igen kellemetlen
velejárója a dolognak. Sok sofõr gondolja úgy, hogy az
akadálymentes szembejövõ sávban ezért neki egy láthatatlan
területe van. Tehát ö nem várja meg míg az akadálymentes sávban
közlekedõk elhaladnak, hanem elvárja, hogy azok lehúzódva
helyet biztosítsanak neki. Ez kész agyrém!
Az a vicc, hogy a területbitorló, ha szemben teherautó vagy
nagyobb terepjáró jönne , már nem annyira tart igényt
láthatatlan területére, inkább megvárja, hogy biztosan szabad
legyen, netán kisebb autó jöjjön szembe. Innen üzenem, hogy
lényegében mindegy, hogy személyautóval vagy teherautóval
vállalják a frontális ütközés kockázatát. Értelmetlenül
vállalják! Félelmetesen buta dolog! Ha csak 20 km/h-vel
közlekedik mindkét fél az összeadva 40 km/h…

Interaktív szekció:

Kérem, írjátok meg, hogyan kell ezt szabályosan csinálni!
ex bubidisc felhasználó
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Aki irányváltoztatás nélkül halad, annak van elsõbbsége.

Amúgy pedig Krazzal mész, te vagy a raj...

Kép
Zoo.HUN
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zoo.HUN »

http://www.youtube.com/watch?v=PhIsgxMs4iQ&NR=1

Ennyit az arcoskodó csak azért is megmutatom gyerekek vezetési stílusáról, és a nagy BMW mítoszokról..ami nállunk annyi, hogy a bömössel kapcsolatba csak negatív érzéseink vannak, aki vezeti, meg ahogy tényezõk miatt.

És ami a legborzasztóbb, nem feltétlen saját hibájukból halnak meg sokan, hanem a másik hülyesége, vagy megmutatom a csajomnak címû gyerekek miatt. Gondoljatok bele, mennyi olyan volt a Clubból is, hogy más figyelmetlensége miatt lett oda a szépen felépített vas...
E8 1.8D liftback+ ---> Seca :jdm:
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
Kép + Kép
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszi :!:
ex bubidisc felhasználó
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

A téli felkészüléshez tartozó hozzászólásokat áthelyeztem ide:
viewtopic.php?t=1387
AndrewGL
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: AndrewGL »

©autozz.blog.hu

Nap mint nap az autópályáinkat róva eszembe jutott néhány gondolat a közlekedõ társakhoz, melyekkel szeretném segíteni a férfias és a vagány közlekedõket, hogy imponáljanak önmaguknak és barátaiknak, esetleg a mai sikeres tévémûsorok célközönségének:

* Fontos, hogy ne légy középszerû! A világítás felesleges csicsa. Szürkületben, ködben különösen jól áll a szürke autóhoz a rejtõszín. Ha viszont már jók a látási viszonyok, feltétlen kapcsolj világítást. Reflektort, ködlámpákat, vagy a kettõt együtt. Végül is ha süt a nap, nagyobb fényerõ kell, hogy látssz...!

* Ne zavarj össze irányjelzéssel! Engem összezavar, a ki-be kapcsoló sárga fény, ami görcsöket is okozhat. Csak vágj elém, majd lassítok.

* A legjobb, ha folyamatosan a sávelválasztó vonalon haladsz. Elég drága a pályamatrica, hogy elfoglalhass két sávot…

* Az elõzés veszélyes mûvelet! Ezért az autópályán elõzéskor a belsõ sávban lassulj le 90-100 km/órára. Amikor befejezted, menj ki a szélsõ sávba, és told neki 160-ig. Ez azért is jó, mert az elõzés alatt mödötted összegyûltek szabályosan nem tudnak megelõzni, így a kocsid hátulját nézegethetik hosszan.

* A mögötted menõ imád ködzárfényt nézni, az olyan mintha infráznák az arcát. Ezért elõzz meg, akit csak tudsz, majd lassíts le elõtte, hadd sütkérezzen.

* Ha viszont valaki meg akar elõzni, fontos, hogy ne hagyd. Ha már kiharcoltad a belsõ sávot, ne mondj le róla! Ha te ráérsz, 90-nel is sétálhatsz, hiszen jogod van hozzá!

* Ha viszont sietsz, mindenki takarodjon elõled, és még a 160-nal haladókat is küldd le a leállósávba a villogtatással.

* Ha ezek után bajba kerülsz, természetesen mindenért hibáztasd a rendõrt, a mentõst és a tûzoltót. Õk hülyék, és örüljenek, hogy az ilyen menõk eltartják õket
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

AndrewGL írta:©autozz.blog.hu

Nap mint nap az autópályáinkat róva eszembe jutott néhány gondolat a közlekedõ társakhoz, melyekkel szeretném segíteni a férfias és a vagány közlekedõket, hogy imponáljanak önmaguknak és barátaiknak, esetleg a mai sikeres tévémûsorok célközönségének:

* Fontos, hogy ne légy középszerû! A világítás felesleges csicsa. Szürkületben, ködben különösen jól áll a szürke autóhoz a rejtõszín. Ha viszont már jók a látási viszonyok, feltétlen kapcsolj világítást. Reflektort, ködlámpákat, vagy a kettõt együtt. Végül is ha süt a nap, nagyobb fényerõ kell, hogy látssz...!

* Ne zavarj össze irányjelzéssel! Engem összezavar, a ki-be kapcsoló sárga fény, ami görcsöket is okozhat. Csak vágj elém, majd lassítok.

* A legjobb, ha folyamatosan a sávelválasztó vonalon haladsz. Elég drága a pályamatrica, hogy elfoglalhass két sávot…

* Az elõzés veszélyes mûvelet! Ezért az autópályán elõzéskor a belsõ sávban lassulj le 90-100 km/órára. Amikor befejezted, menj ki a szélsõ sávba, és told neki 160-ig. Ez azért is jó, mert az elõzés alatt mödötted összegyûltek szabályosan nem tudnak megelõzni, így a kocsid hátulját nézegethetik hosszan.

* A mögötted menõ imád ködzárfényt nézni, az olyan mintha infráznák az arcát. Ezért elõzz meg, akit csak tudsz, majd lassíts le elõtte, hadd sütkérezzen.

* Ha viszont valaki meg akar elõzni, fontos, hogy ne hagyd. Ha már kiharcoltad a belsõ sávot, ne mondj le róla! Ha te ráérsz, 90-nel is sétálhatsz, hiszen jogod van hozzá!

* Ha viszont sietsz, mindenki takarodjon elõled, és még a 160-nal haladókat is küldd le a leállósávba a villogtatással.

* Ha ezek után bajba kerülsz, természetesen mindenért hibáztasd a rendõrt, a mentõst és a tûzoltót. Õk hülyék, és örüljenek, hogy az ilyen menõk eltartják õket
Nagyon talalo amugy, tenyleg igy megy a dolog. Multkor jottem fel az M3-on, kurTa nagy kod volt, 100-110 korul menve nem nagyon elozott meg senki, hat akkor volt elso-hatso kodfeny. Volt egy auto, amelyiket azert vettem eszre, mert piros volt, es volt a hatan valami prizma. Vilagitas minek, sokat fogyaszt meg draga az izzo!

A masik ugyan ezen az uton, de azon mar csak rohogtem kinomban: ugye latotavolsag kb 0, a sugerek meg felkapcsoltak a belso lampat, hogy ha mar lud, hat legyen kover, nehogy lassonak valamit. :lol:
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Fontos az elõrelátás. Mérjük fel mindig a tetteink súlyát. Még ha abban a pillanatban passzív felek is vagyunk. Egy pillanat alatt aktív részesei lehetünk egy balesetnek. Néhány napja történt, hogy a Szilágyi Erzsébet fasoron haladtam. Esténként olyan csúszós ott az út, hogy 3-ba minden gond nélkül elpörög. Ha a Városmajor felé haladok a ( János kórház elõtt ) jobbra kell sorolnom. Ott van a balra a Moszkva tér felé haladók sávja amibõl a külsõ buszsáv. Na ezt a rövid szakaszt szokták kihasználni az autósok, hogy a Városmajor felé álló hosszú sorban elõrébb pofátlankodjanak, bevágjanak a piros lámpa miatt lassan csorgók elé. Ezen a taknyos úton egy autónak látszó hamutartó ( piros smart ) jött be elém ahogy csorogtam. Szándéka, agresszivitása már korábban észlelhetõ volt. Én hagytam mert tudtam, hogy milyen csúszós az út. Nem történt baj mert így álltam hozzá. Ha esetleg rátartiak vagyunk és beletoljuk a sorba (ahová kívánjuk az elsõ percben ) a következmények minket sújtanak és nem Õt. Ne érdekeljen, hogy ezt a többi is kihasználja, ez van.
ex bubidisc felhasználó
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Kegyetlen miket megengednek egyesek maguknak. Minden nap tapasztalom, hogy a sok szarházi türelmetlen kuki, betolakszik elõre, sorokat elõznek, úgy hogy jönnek szembe, ha kihagysz egy kis helyet, mondjuk hogy ne állj a keresztezõdés közepén, tuti beállnak eléd. A városban már nem lehet nyugodtan autózni, minden percben felhúznak.
Másik, hogy mennyien nem használják a lámpát, vagy nem cserélik a kiégett izzót és nem lehet rendesen látni õket, felmérni a távolságokat. Nagyon elkeserítõ ez a helyzet!

Minap találtam egy érdekes cikket, igaz motorosokról szól, de autósoknak: Miért ütik el a motorost?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Jobb topicot nem talátam. Bár úgysem olvass az illetõ, de itt szeretnék gartulálni annak a paraszt ezüst E11 sedan tulajnak, aki ennél a zebránál tépett el mellettem, biztos átlátott a belsõ sávban álló OFF renault master-en ON, amivel voltam, hogy nem jön senki a zebrán, csak úgy állok ott....
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A 4 napos ünnepen kikészültem teljesen. Mi történik? És nem a hétvégi lámákra gondolok (elnézést), hannem a rosszindulatúság netovábbja.

- M0 Maglódi Auchan lehajtó. Irány befele a 31-esen Rákoskertnek. körforgóból ki, elõttem Xedos6. Megyünk a felüljárón, csak nem gyorsít. 25 km/h. Mondom biztos krúzolós kedvében van. Tök nyugodt voltam, nem dudáltam, nem villogtam. Nagy nehezen vége a záróvonalnak ~200 m, aztán kirakom az indexet, hogy megelõzöm. A Mazdás, azonnal visszavált és üveghangon padlózza... :(
Miért okoz örömöt neki az, hogy velem csakazértis kibaszik. Kezdõ hangulatot megadta.
- Majd 5 perc múlva megérkezek Kikiékhez. Lerakom a kocsit, beriasztom, majd hallom a háromhenger kifújókipufogó ámokfutó õrültet. Tudni kell, hogy nagyon csendes környék, az utcákba is mindenki max 30-al csurog. Ez meg úgy vetõdik be egy utcából, (aminek a sarka rohadtul nem belátható sövénytõl), hogyha sétál ott egy kismama a babakocsival (ami egyébként nem ritka, mert nincs járda), vagy akár érkezne egy autó, akkor elkönyvelhetõ a vérontás. Majd ahogy belibben egyenesbe, ami kifér a csövön parketta a szutyok Kadettnek. kirakom a kezem és tenyérrel a földnek mutogatok, hogy lassítson. Erre nagy fékkel megáll mellettem, majd amikor látta, hogy nem a sutyerák haverja vagyok és kérem szépen, hogy lassabban menjen, akkor kamusziréna nyomkodás és próbál kereket pörgetni, de csak a kuplung csúszik, majd ami kifér a csövön. Jobbos keresztutcán már 60-al ismét. Elment kemény 8 háznyit tõlem, majd beállt a kertjébe (ott lakik). Miért okoz neki örömöt, hogy csakazértis szétparkettázza? MIÉRT?!?!?!
És hányszor volt ilyen? Otthon nálunk (földes utca), mosom a ház elõtt a kocsit. Elõtte már rutinosan fellocsolom az elõttünk levõ utca részt, hogy ne porozzon, de ugye hamar felszárad. Általában intelligens emberek jönnek arra és alapvetõen is csurog mindenki. De azért vannak rajkirálycsávók. mutatom, hogy lassabban. Megáll mellettem, majd pörgõ kerékkel direkt poroz, majd annyira élvezi, hogy az utca végéig satufék, pörgõkerék és így tovább. MIÉRT?!?! ilyen iszonyat primkó balfaszok az emberek? És nem a suta nemfigyelek butaságról vagy lámaságról van szó, hanem a mással kib...ok és boldog vagyok feelingrõl!
Magyarázzátok már meg? Úgy el tudja rontani a napom egy ilyen, mert hülye lelkis vagyok, hogy az nemigaz.

- Majd ma Kucorgótól Home Center felé. szépen élvezve a szépidõt 50-60 körül autózok. Látom szembe áll a sor, balra akar kanyarodni valaki. Jómagyar szokás szerint nem engedi el elõttem senki. Mindig elõzékeny vagyok, ismét tükörbe nézek, mögöttem ninc snagyon senki, így elkezdek reflantani párat és közbe lassítok. Zéró reakció. Majd egyre sûrûbben refizek, még mindig semmi. Majd meg kell állnom nullára (na ezt utálom) közbe már elkezdek a kocsiba artikulálni és mondani, hogy MENJ MÁÁÁR kérlekszépen. Erre begurul félig az én sávomba, félig az övébe maradva nagyon nagyon lassan és elkezd mutogatni és cinikusan röhögni, hogy én mit stresszelek. Majd megáll és direkt 1-es csúsztatott kuplunggal 0,3 km/h-val befordul az utcába. Mögötte már mindenki k...va Anyázik, plusz könyököl a dudán. Csak azért nem fordultam be utána, mert ott ült a felsége és hátul a két kisgyerek. DE MIÉRT merészel ilyeneket? Ez rosszabb, mint akinek villogsz és éppen nem figyel, mert a csillagok állását nézi. Ez észreveszi, majd meg akar nevelni, hogy én miért mondom, hogy menj már, miután megálltam? Nem az lenne az evidens, hogy látja, hogy villogok, gyorsan befordul, nekem alig kellett lassítani, közben kézzel vagy egy villantással megköszöni? (Sokszor még az utána jövõk is, hogy nem kell tovább állniuk). Hogy merészel még megállni és jogtalanul nevelni?
Kész vagyok... :( :(
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
RWD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1981
Autód típusa (és generációja): Starlet
Autód felszereltségi jelölése: STD
Autód karosszéria variánsa: Liftback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: RWD »

Jogos, de nem érdemes az ilyen tirpákokkal túl sokat foglalkozni :wink: :evil:
1981 - Toyota Starlet KP62
1983 - Toyota Corolla AE86
Válasz küldése