Corolla elektronika probléma?
önindító kizárva, azt teszteltem.
az mit jelent pontosan, hogy "ACC"n van az óra? A mûszerfali jelzõk nem azon vannak?
Leginkább most gondolatkísérlet alapon a beöregedett riasztóra gyanakodnék, de azzal meg inkább az lenne jogos, hogy ha beragad az immo rész, akkor utána már sose indul. De ez meg egy idõ után igen.
Asszem kijön a riasztó belõle, és utána megvárom, hogy javult-e valamit...
kösz
az mit jelent pontosan, hogy "ACC"n van az óra? A mûszerfali jelzõk nem azon vannak?
Leginkább most gondolatkísérlet alapon a beöregedett riasztóra gyanakodnék, de azzal meg inkább az lenne jogos, hogy ha beragad az immo rész, akkor utána már sose indul. De ez meg egy idõ után igen.
Asszem kijön a riasztó belõle, és utána megvárom, hogy javult-e valamit...
kösz
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Én is szenvedtem régebben ilyen problémával. Kisértetíesen hasonló dolgokat produkált az enyém is. Menet közben egyszer csak leállt, majd újra indítás után 15 km probléma mentesen tovább, aztán így tovább.
A problémámat az osztófej fedél mögött lévõ osztófejben lévõ két jeladó elkopása okozta, ami nem adott szikrát, nem a rotorra gondolok. Sajnos külön alkatrész nincs belõle vagy bontóban keresgélsz kb. 20e Ft (nekem ez lett berakva komplette) vagy gyári, ami duplája.
A problémámat az osztófej fedél mögött lévõ osztófejben lévõ két jeladó elkopása okozta, ami nem adott szikrát, nem a rotorra gondolok. Sajnos külön alkatrész nincs belõle vagy bontóban keresgélsz kb. 20e Ft (nekem ez lett berakva komplette) vagy gyári, ami duplája.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- Yautja
- Gyakori látogató

Szerintem már a te gyújtáskapcsolód is ilyen:
2 bejövõ állandó, 2 kimenõ gyújtás pont (ezen vannak a visszajelzõk, és az egyik megy a motor felé), 1 kimenõ ACC pont (erre kötik a rádiót, szivargyújtót, órát) ez indításkor elveszi, és egy önindító pont.
A mai autóknál már az egyik gyújtás pontot is elveszi önindító állásban a gyújtáskapcsoló (lámpák, hátsóablakfûtés, ablaktörlõ, ilyesmiket tesznek rá, indításkor ne terhelje az akksit)
A régieknél, acc nem mindig volt, és csak 1 pontosak voltak.
Látnom kellene elektromos betét csatiját.
Azt írtad se kép se hang, vagyis jeladó nem lehet, mert akkor forgatja a motort, de nem indul el.
Még érdemes motor testkábelt, az önindítóra menõ kiskábelt megnézni, nem-e kontaktos.
Ha van próbalámpa, azon kis kábelen ellenõrizhetõ. lehúzva, (valaki többször indítózik), hogy az autó rendszerében, vagy az önindítóban a hiba.
2 bejövõ állandó, 2 kimenõ gyújtás pont (ezen vannak a visszajelzõk, és az egyik megy a motor felé), 1 kimenõ ACC pont (erre kötik a rádiót, szivargyújtót, órát) ez indításkor elveszi, és egy önindító pont.
A mai autóknál már az egyik gyújtás pontot is elveszi önindító állásban a gyújtáskapcsoló (lámpák, hátsóablakfûtés, ablaktörlõ, ilyesmiket tesznek rá, indításkor ne terhelje az akksit)
A régieknél, acc nem mindig volt, és csak 1 pontosak voltak.
Látnom kellene elektromos betét csatiját.
Azt írtad se kép se hang, vagyis jeladó nem lehet, mert akkor forgatja a motort, de nem indul el.
Még érdemes motor testkábelt, az önindítóra menõ kiskábelt megnézni, nem-e kontaktos.
Ha van próbalámpa, azon kis kábelen ellenõrizhetõ. lehúzva, (valaki többször indítózik), hogy az autó rendszerében, vagy az önindítóban a hiba.
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Korábban megfigyeltem, akármennyire kevés van a tankban, nem világít a szintjelzõ alatti kis figyelmeztetõ lámpa. Izzónak jónak kell lennie, mert amikor mûszeregységet cseréltem, jót tettem mindegyik lyukba.
Hogy kellene kimérni, kideríteni, mi a baj? Vegyem ki az üzemanyag szivattyút és nézzek szét a jeladó körül? Vagy ha leszedem a csatiját, akkor ellenállást mérve (Haynes szerint) ki tudom deríteni? Persze tele van a tank, nehogy könnyítsek a dolgomon...
Hogy kellene kimérni, kideríteni, mi a baj? Vegyem ki az üzemanyag szivattyút és nézzek szét a jeladó körül? Vagy ha leszedem a csatiját, akkor ellenállást mérve (Haynes szerint) ki tudom deríteni? Persze tele van a tank, nehogy könnyítsek a dolgomon...
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
-
MFerenc
- Aktív fóruméletet élõ

Mivel a másik mûszercsoporttal és másik izzóval sem volt jó, azt gondolom, nem az izzóval van baj (mindegyiknél mértem, mielõtt beraktam, ezt most kihagynám) Ellenben a holland leírásban benne van, hogy kell ellenõrizni a szintjelzõt a tanknál, majd az alapján megméregetem.
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Egy tipp azoknak, akik akkumulátort akarnak (ill. muszáj) vásárolni a jövõben.
A toyodiy-en az autód adatainak megadása után rákeresel az akkumulátorra
. Miután megtaláltad, a képernyõ jobb oldalán, ahol megjelenik a cikkszám,
ill. egyéb adatok (alvázkód, motorkód...stb) a sor végén találsz egy betûkbõl
számokból álló kódot (pl. :50D20L, vagy 55D23L). Ezt a kódot ha beírod pl. a
google-ba, kidob rengeteg találatot. Az elsõk közül bármelyiket választva az
akksi adatiból megtudhatod, hogy pontosan milyen méretû akkumulátor kell
neked. Így vettem nemrég új akksit az E9-be, és patentul illeszkedik. Nem
kellett semmit berhelni, a gyári tálcába pont beleillik, a leszorító is úgy fogja, ahogy kell.....
A toyodiy-en az autód adatainak megadása után rákeresel az akkumulátorra
. Miután megtaláltad, a képernyõ jobb oldalán, ahol megjelenik a cikkszám,
ill. egyéb adatok (alvázkód, motorkód...stb) a sor végén találsz egy betûkbõl
számokból álló kódot (pl. :50D20L, vagy 55D23L). Ezt a kódot ha beírod pl. a
google-ba, kidob rengeteg találatot. Az elsõk közül bármelyiket választva az
akksi adatiból megtudhatod, hogy pontosan milyen méretû akkumulátor kell
neked. Így vettem nemrég új akksit az E9-be, és patentul illeszkedik. Nem
kellett semmit berhelni, a gyári tálcába pont beleillik, a leszorító is úgy fogja, ahogy kell.....
Re: Corolla elektronika probléma?
Szerbi skacok!
Elõször is BUÉK minden fórumlakónak!! Kérdésem lenne ismét, turkáltam kicsit a motortérben, (4A-FE USA export) és rájöttem, hogy az EGR szelep vákum része halálba van rohadva.. azt megjavítottam, mert újat találtam USA-ban mintegy 400 dodoért
viszont kuka a benne lévõ kipufogógáz hõgombája is, jelenleg simán rövidre van zárva a csati, hogy ne legyen szakadás, mert akkor a motor kontrol lámpa világít. esetleg tudtok tanácsot adni a szonda beszerezhetõségére, Jap-ker nem játszik kérdeztem õket (nem tudom európai modellt nem szereltek ilyen kütyüvel?) esetleg kiváltás is érdekel, ha némi átalakítást igényel az nem probléma... 
elõre is köszönöm a segítséget: cuccolós
Elõször is BUÉK minden fórumlakónak!! Kérdésem lenne ismét, turkáltam kicsit a motortérben, (4A-FE USA export) és rájöttem, hogy az EGR szelep vákum része halálba van rohadva.. azt megjavítottam, mert újat találtam USA-ban mintegy 400 dodoért
elõre is köszönöm a segítséget: cuccolós
AE92, 1992 Liftback
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
TOYODIY
Ez alapján keresd meg az alkatrészt és rakj be képet, cikkszámot róla. Akkor mi is pontosan tudjuk, hogy mirõl van szó.
Ha találunk rá alternatívát, megpróbálunk segíteni.
De megpróbálok mondani majd új árat is az amcsi alkatrészre
Ez alapján keresd meg az alkatrészt és rakj be képet, cikkszámot róla. Akkor mi is pontosan tudjuk, hogy mirõl van szó.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
Köszönöm, próbáltam, de nem nyesem az angoltPacsker írta:TOYODIY
AE92, 1992 Liftback
regelés kb 2 percet vesz igénybe,de ha nem akarsz a parts reference menüpont alatt a select your car-ra kattintva végigzongorázod a dolgokat,és kész....cuccolós írta:Köszönöm, próbáltam, de nem nyesem az angoltPacsker írta:TOYODIY
De megpróbálok mondani majd új árat is az amcsi alkatrészre, és értelmezésem szerint jelszavat kér. Jól sejtem? Regelni kell?
cuccolós írta:Köszönöm, így talán sikerül legyõznöm az akadályokat

25620-as számú alkatrész az EGR szelep, amit már meg kamurestauráltam. Az ebben lévõ kipufogógáz hõmérséklet érzékelõt viszont nem találom az elektromos cuccok között sem, és itt se hozza. Kivillogtattam, a 71-es kódot, adja ami ere a szondára utal.
üdv
AE92, 1992 Liftback