Motorfajták

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

tibierdrol írta:Melyik motornak milyen környezetvédelmi besorolása van és milyen színû matricát kéne kapjon mûszaki vizsgán? Engem konkrétan a régi 88 és az újabb 86 lóerõs 4E-FE érdekelne, de jó lenne ha valaki egy átfogó listát írna amiben a többi típus is benne van és mindenki kimazsolázhatná a sajátját. Vagy tudtok linket adni ahol utána lehet ennek nézni?
A mieink pirosat kapnak általában - rosszul. Visszakeresem majd, hogy melyik színût kellene kapnunk.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Már nincs ilyen!!
Már csak sárga, és fekete matricák vannak!
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Na igen, látszik hogy nem mostanában voltam ZK-n. :lol: (Elnézést akkor a téves infoért)
Visszakerestem régi fotókat, nekem és kolleganõm 2001-es E11-én is piros matrica volt, az enyémen most kék van (ha jól látom a fotókon, ha ilyen nincs, akkor fekete), májusban megyek mûszakira.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Tavaly vezették be ezt a két színû rendszert.
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Pepe
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Pepe »

Pontosan nem tudom melyik hónapban de 2010-ben változott meg a környezetvédelmi besorolások. Szóval idáig vagyis 2010-ig csak sárga és zöld plakett jelezte a környezetvédelmi besorolást, ami megváltozott és és most van fekete, piros, kék, zöld. A fekete a legrosszabb besorolás. zöld a legjobb. A fõvárosba szmogriadó esetén a fekete és piros plakettos kocsik nem hajthatnak be vagy ha igen azt 30000 ft büntetéssel díjazzák. Általában a 4EFE-k sárgát kapnak E10 és E11-ben is. A 4AFE.k viszont már kéket kapnak. De ez függ az évjárattól is.Vagyis ahhoz hogy megkapd a kék plakettet 95 vagy 96-nak kell lennie az autódnak. Van a neten egy nagyon pontos leírás azt hiszen 9 vagy 10 besorolás szerint van. De nem találom ha megvan akkor majd esetleg belinkelem...
MR2 - 2001
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Úh tényleg, elnéztem.
Viszont a szmogriadós büntetés még nem igazán él...
Én eddig számtalanszor jártam a belvárosban, igaz, még régi rendszeres zöldkártyám van.
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
horvatht
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: horvatht »

most van fekete, piros, kék, zöld.... Általában a 4EFE-k sárgát kapnak E10 és E11-ben is.
Ennek így nincs értelme. Viszont az én '96os 4E-FE-m tényleg kék matricát kapott.
(EP71 Starlet
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
Pepe
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Pepe »

Lehet hogy nincs értelme, de sokszor a vizsgán sem azt a plakettet rakják fel ami rá való. Elmentem egy autósboltba ahol az eladónak egy 5 éves benzines BMW-je volt. Mondom neki hogy tudja-e hogy rossz plakettet raktak a kocsijára. Azt mondja õ nem tudta, de a vizsgán kérdezték tõle, hogy sokat jár-e a városban mert ha nem akkor nem adnának kék plakettet... Lehet hogy kevés volt nekik és lusták beszerezni...:) no comment
MR2 - 2001
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Vagy sokkal inkább egy öregebb, kék plakettet nem érdemlõ autóra került a kék, mert nekik el kell számolniuk a felragaszott plakettekkel ;)
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Tehát akkor májusban, ha megyek mûszakira, én is verjem az asztalt, hogy kéket kapjak mindenképp? 8)
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

"A 2010. január 1-tõl érvényes rendszer más határokkal dolgozik, és ismét négy kategóriát ismer:

Fekete színû plakett - korszerûtlen, nem környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 0, 1, 3.
Piros színû plakett - korszerûtlen, kevésbé környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 2.
Kék színû plakett - korszerû, környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8.
Zöld színû plakett - korszerû, kiemelten környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 9 és az e fölöttiek.

0: katalizátor nélküli, benzinüzemû, a jóváhagyási elõírások szerint nem minõsített dízelüzemû, ENSZ-EGB 83.00-83.01/A vagy 49.00-49.01/A elõírás szerinti jóváhagyási jellel ellátott dízelüzemû;
1: katalizátoros, nem szabályozott keverékképzésû, benzinüzemû;
2: katalizátoros, szabályozott keverékképzésû, benzinüzemû, kivéve a 4. osztályba sorolt EURO-II minõsítésû gépjármû;
3: EURO-I minõsítésû dízelüzemû gépjármû;
4: EURO-II minõsítésû, katalizátoros, szabályozott keverékképzésû - benzinüzemû vagy EURO-II minõsítésû dízelüzemû gépjármû;
5: tiszta gázüzemû vagy elektromos meghajtású, illetõleg hibrid (a gépjármûvet meghajtó elektromos-, valamint benzin- vagy dízelmotorral is ellátott) hajtású, kivéve, ha belsõ égésû motorja nem éri el az EURO-III minõsítést);
6: EURO-III minõsítésû, katalizátoros, szabályozott keverékképzésû, benzinüzemû gépjármû;
7: EURO-III minõsítésû dízelüzemû gépjármû;
8: EURO-III minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
9: EURO-IV minõsítésû, katalizátoros, szabályozott keverékképzésû benzinüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
10 és 11: EURO-IV minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
12: EURO-V minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
13: EEV minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
14: EURO-V minõsítésû gépjármû;
15: EURO-V minõsítésû gépjármû

Amennyiben a hibridhajtású jármû belsõ égésû motorja legalább EURO-III minõsítésû, a belsõ égésû motor szerinti kategóriába kell besorolni."

E10-et még nem láttam kékkel, igazából friss mûszakival sem, E11-et pedig hol pirossal, hol kékkel...
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

MFerenc írta:"A 2010. január 1-tõl érvényes rendszer más határokkal dolgozik, és ismét négy kategóriát ismer:

Fekete színû plakett - korszerûtlen, nem környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 0, 1, 3.
Piros színû plakett - korszerûtlen, kevésbé környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 2.
Kék színû plakett - korszerû, környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8.
Zöld színû plakett - korszerû, kiemelten környezetbarát jármûvek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 9 és az e fölöttiek.

0: katalizátor nélküli, benzinüzemû, a jóváhagyási elõírások szerint nem minõsített dízelüzemû, ENSZ-EGB 83.00-83.01/A vagy 49.00-49.01/A elõírás szerinti jóváhagyási jellel ellátott dízelüzemû;
1: katalizátoros, nem szabályozott keverékképzésû, benzinüzemû;
2: katalizátoros, szabályozott keverékképzésû, benzinüzemû, kivéve a 4. osztályba sorolt EURO-II minõsítésû gépjármû;
3: EURO-I minõsítésû dízelüzemû gépjármû;
4: EURO-II minõsítésû, katalizátoros, szabályozott keverékképzésû - benzinüzemû vagy EURO-II minõsítésû dízelüzemû gépjármû;
5: tiszta gázüzemû vagy elektromos meghajtású, illetõleg hibrid (a gépjármûvet meghajtó elektromos-, valamint benzin- vagy dízelmotorral is ellátott) hajtású, kivéve, ha belsõ égésû motorja nem éri el az EURO-III minõsítést);
6: EURO-III minõsítésû, katalizátoros, szabályozott keverékképzésû, benzinüzemû gépjármû;
7: EURO-III minõsítésû dízelüzemû gépjármû;
8: EURO-III minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
9: EURO-IV minõsítésû, katalizátoros, szabályozott keverékképzésû benzinüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
10 és 11: EURO-IV minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
12: EURO-V minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
13: EEV minõsítésû dízelüzemû gépjármû, OBD-rendszerrel ellátva;
14: EURO-V minõsítésû gépjármû;
15: EURO-V minõsítésû gépjármû

Amennyiben a hibridhajtású jármû belsõ égésû motorja legalább EURO-III minõsítésû, a belsõ égésû motor szerinti kategóriába kell besorolni."

E10-et még nem láttam kékkel, igazából friss mûszakival sem, E11-et pedig hol pirossal, hol kékkel...
Pedig E10 euro2, E11 vvti meg euro3, ha jól tévedek.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Köszönöm mindenki nevében MFerenc!

:rizspekta: :rizspekta: :rizspekta: :rizspekta: :rizspekta: :rizspekta: :rizspekta: :rizspekta:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Igazán nincs mit!
Tehát annak ellenére, hogy szerintem is Euro 2-es az E10, csak piros matricást láttam a hahun, E11-bõl pedig kék, piros, mikor milyet. Majd valahogy átrugdosom az enyémet mûszakin, aztán meglátjuk, mennyibe kerül egy kék matrica :D
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Úgy hallottam, Battán ezt könnyen el lehet intézni! Ráadásul majdnem ingyen. :D
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Válasz küldése