montoya írta:
Azert ezzel nem teljesen ertek egyet. Az enyem is megevett most 7000km-en bo fel liter olajat. Erre viszont egy kerdesem van: oszt?

Ennyire minimalis olajfogyasztas sem problemat nem erezheto tobbletkoltseget nem okoz.
Pont. Ez így van. Nem is ezzel a mennyiséggel van gond, hanem azokkal az egyedekkel, amiket a tulaja 10W, meg 15W-s olajjal etetett, és 60.000km után 2000km-ként 1L-es olajfogyasztást ért el. Sajna a korai 2000-2003. szeptember között gyártott 1zz, 3zz és 4zz-s motorokat konstrukciós hibaként olyan alkatrészekkel szerelték, amit nagyon kényesek voltak az olaj minõségére. Természetesen nem minden egyes korai VVTI-t érint ez a probléma, de jobb az óvatosság és, ha egy 10 éves VVTI motoros Corinak nincs ellenõrizhetõ szerviz háttere, akkor sajnos lutri lesz, hogy vajon az adott motor érintett-e ebben a témában. Viszont, ha az ember csak egy évvel korábbi '99-es corollát vesz a 4E-FE motorral, akkor várhatóan azzal kisebb gondja lesz, persze ez sem 100%, csak az esély rá, hogy probléma mentes autót fog ki, talán nagyobb.
Nem akarom, hogy bárki félreértse, amit mondok, nem fikázom a VVTI-ket, épp ellenkezõleg, imádom ezeket a kis svájci órákat, de objektívnek kell maradni az esetleges hibáikkal kapcsolatban.
montoya írta:Arrol nem is beszelve, hogy:
1, lassan 180e van a motorban... 1M korul azert ennel kevesebbet futottakat is lehet kapni.
Na, ez az, ami nem igaz! Elvileg három lehetõség van: a) vissza van tekerve a km órája 110e-re, természetesen szervizkönyve sincs, hogy esetleg ellenõrizhetõ legyen (10 autóból 6 ilyen!!!); b) szervizkönyves az autó, jó eséllyel 200.000km-t még nem érte el a futása (maradék 4 autóból 3 ilyen!!!); c) valóban kevés km-t futott, visszaellenõrizhetõ elõélettel (jó, ha 1 ilyennel találkozol)
montoya írta:2. 150-bol kapsz egy bontott blokkot. Ld. amit Pacsker arul.
...amit nem ismerek - és
Nem Pacsker hibája -, szemben az én autóm elõéletével, így én inkább a saját blokkomra költeném ezt az összeget.

[/quote]
montoya írta:3. Amugy is 5 literes olajat veszel olajcserenel, mert a tartalek ugyis kell (legalabbis tartalek olaj nelkul kulfoldre indulni felelotlen dontes), tehat problemat nem okoz, ha neha utan kell tolteni.
4L-t szoktam venni, mert 3,5L kell a motoromba és 0,2L kell az olajszûrõbe. Plusz 1L-t ált. az olajcserét követõ kb 4-5000. km-nél veszek, vagy akkor vennék, ha - ahogy Te is írod - külföldre mennénk az autóval.
montoya írta:Ha mar a vvti-nel valami problemas, akkor inkabb pl a viszonylag erzekeny (es draga) hidrotokeket emlitenem. Igaz, nekem 3zz-m van, de kozel sem erzem annyira problemasnak.
Nem a szívócsonkot akartad mondani, ami hajlamos zörögni? Méghozzá csúnyán...