E12 [E13] - (2002-2007)
Kedves Márkatársak!
Friss Toyota tulajdonos lettem. Egy 2003-as 1.4-es Corollára esett a választás. Az autó 97.000km-t futott, márkaszervízkönyves, elsõ tulajos. Hosszas keresgélés után találtam rá. Háznál vettem 76 éves tulajtól, aki nagyon kíméletesen használta, max 3000-es fordulaton, s egybõl felkapcsolt amint bírta az autó.
Egyetlen negatívumot véltem felfedezni eddig. A kuplungot túl keménynek érzem. Normálisan fog, nincs gond az indulással, nincs zavaró zaj vagy ilyesmi, de a beteges térdem nehezen viseli.
Kinek milyen a kuplungja? Ez gyárilag ilyen kemény, vagy feladja magát a szerkezet lassan? De ennyi km-nél? Zavar, hogy az öreg Ladámba puhább a kuplung sokkal.
A többi része nagyon tetszik az autónak, a kuplungot leszámítva bevállt!
Illetve majd klímát szeretnék bele, mert nincs benne. Ha valaki tud egy jó helyet ahol normális áron szerelnek be, ne tartsa magában.
Üdv: BC
Friss Toyota tulajdonos lettem. Egy 2003-as 1.4-es Corollára esett a választás. Az autó 97.000km-t futott, márkaszervízkönyves, elsõ tulajos. Hosszas keresgélés után találtam rá. Háznál vettem 76 éves tulajtól, aki nagyon kíméletesen használta, max 3000-es fordulaton, s egybõl felkapcsolt amint bírta az autó.
Egyetlen negatívumot véltem felfedezni eddig. A kuplungot túl keménynek érzem. Normálisan fog, nincs gond az indulással, nincs zavaró zaj vagy ilyesmi, de a beteges térdem nehezen viseli.
Kinek milyen a kuplungja? Ez gyárilag ilyen kemény, vagy feladja magát a szerkezet lassan? De ennyi km-nél? Zavar, hogy az öreg Ladámba puhább a kuplung sokkal.
Illetve majd klímát szeretnék bele, mert nincs benne. Ha valaki tud egy jó helyet ahol normális áron szerelnek be, ne tartsa magában.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Kuplung rugós, elvben megoldható így a probléma, ugyanakkor pl e11-ben vaj puha. Vagy csak én vagyok túl izmos.BC írta:Kedves Márkatársak!
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szerintem beszélj le egy randit Mozsoval vagy valamelyik E12 tulajjal. Meg tudod nézni, hogy normális-e vagy javítani kell.
Emellett, ha kiderül, hogy rossz, az elõbbi Úriember tud is hasznos tanácsokat adni szerintem!
Emellett, ha kiderül, hogy rossz, az elõbbi Úriember tud is hasznos tanácsokat adni szerintem!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Yautja
- Gyakori látogató

Viszont a fékolajjal közös tartály, E12-nél még nem láttam elfáradt fékolajat.
elvileg az 1.4-es az 1.8 TS kuplungját kapta, hogy ne fáradjon el hamar a tárcsa a sok csúsztatástól.
Nálam ki lehet próbálni, mûhely is van, akár váltó olaj cserére is.
Nekem is elégé elhasználtnak nézett ki, igaz anyámék ignisét semmi sem fogja felül múlni, végére akár a kocsonya, csak fekete volt, valami alien fimben lehetett volna a csúnya idegen massza
E11-emben elég ronda volt már, de ott se volt attól kemény...
elvileg az 1.4-es az 1.8 TS kuplungját kapta, hogy ne fáradjon el hamar a tárcsa a sok csúsztatástól.
Nálam ki lehet próbálni, mûhely is van, akár váltó olaj cserére is.
Nekem is elégé elhasználtnak nézett ki, igaz anyámék ignisét semmi sem fogja felül múlni, végére akár a kocsonya, csak fekete volt, valami alien fimben lehetett volna a csúnya idegen massza
E11-emben elég ronda volt már, de ott se volt attól kemény...
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
A ngyablakos világít, ha igen, mind a négy vagy csak a bal elsõ és hány autómata? Le és fel is?
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Pár napja vezettem nagybátyám céges E12-es Corolláját. Ahogy beültem próbáltam beállítani az ülést, és nem tudtam dönteni a háttámlát. Nagybátyám szerint nem is lehet, az ülõlap és a háttámla fix egymáshoz képest, csak elõre-hátra lehet dönteni az ülést. Ez tényleg így van?
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
Találtam egy videót az ablak automatára állításáról.
http://www.youtube.com/watch?v=we66pU0M ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=we66pU0M ... re=related
- Yautja
- Gyakori látogató

tibierdrol írta:Pár napja vezettem nagybátyám céges E12-es Corolláját. Ahogy beültem próbáltam beállítani az ülést, és nem tudtam dönteni a háttámlát. Nagybátyám szerint nem is lehet, az ülõlap és a háttámla fix egymáshoz képest, csak elõre-hátra lehet dönteni az ülést. Ez tényleg így van?
2 féle üléssel szerelték. enyém azt hiszem négy módon állítható...
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ 
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

A tiédet le lehet dönteni teljesen hanyatt hogy a hátsó ülésre ráfeküdjön a háttámlája? Azért kérdezem, mert szerintem úgy a legkényelmesebb autóban aludni, és ez világgá menéskor jól jön.Yautja írta:2 féle üléssel szerelték. enyém azt hiszem négy módon állítható...
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

tibierdrol írta:A tiédet le lehet dönteni teljesen hanyatt hogy a hátsó ülésre ráfeküdjön a háttámlája? Azért kérdezem, mert szerintem úgy a legkényelmesebb autóban aludni, és ez világgá menéskor jól jön.Yautja írta:2 féle üléssel szerelték. enyém azt hiszem négy módon állítható...
Aludni úgy a legkényelmesebb, ha az elsõ ülés elõrecsúsztatható és hátradönthetõ annyira, hogy a fejtámláját kihúzva, a hátsó ülés ülõlapja elé be lehessen préselni
Sajnos az E9-em volt az utolsó ilyen autó, az E11 már nem ilyen..
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Mi úgy aludtunk az autóban egy hetet hogy csak hátradöntöttük az elsõ üléseket. Még hat nap után is nagyon kényelmes volt, úgyhogy nekem ennél nagyobb luxus nem kell :o)Bandagoose írta:Aludni úgy a legkényelmesebb, ha az elsõ ülés elõrecsúsztatható és hátradönthetõ annyira, hogy a fejtámláját kihúzva, a hátsó ülés ülõlapja elé be lehessen préselni :)