Mindenről, akármikor, akárkivel

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

kleingy írta:Pedig ez a turbó körforgó tényleg frankó megoldás. A kétsávost, ami elõtte volt, senki se tudta használni.

http://autozz.blog.hu/2010/06/29/tanuln ... rforgalmat

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/201 ... jetek_oda/
Ilyen forgókat csináltak itt pécsnél is az autópályalehajtóknál...nekem bejön,de aki nem figyel,könnyen bemegy a csöbe..
bezzeg csurgón a mezei változatban már jöttek velem szembe is... :lol:
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

gecsa írta:
kleingy írta:Pedig ez a turbó körforgó tényleg frankó megoldás. A kétsávost, ami elõtte volt, senki se tudta használni.

http://autozz.blog.hu/2010/06/29/tanuln ... rforgalmat

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/201 ... jetek_oda/
Ilyen forgókat csináltak itt pécsnél is az autópályalehajtóknál...nekem bejön,de aki nem figyel,könnyen bemegy a csöbe..
bezzeg csurgón a mezei változatban már jöttek velem szembe is... :lol:
Igenám, de Pécsett meg Érden is ki van táblázva, mégis elbasszák sokan!
Tök idegesítõ, én is félek tõle, meg a hülye autóstársaktól. :?
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Pedig mindenkinek csak a vonalakat kéne figyelni, meg a buckákat... :cry: A forgó automatikusan ott dob ki, ahova menni szeretne az ember.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Slampixxx írta:Pedig mindenkinek csak a vonalakat kéne figyelni, meg a buckákat... :cry: A forgó automatikusan ott dob ki, ahova menni szeretne az ember.
ez már nehéz...
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Hajmeresztõ ötlet jutott az eszembe reggel. Szeretném ha a sok szaki, és sok kispénzû és/vagy néhány nagypénzû klubtag átgondolná a dolgot. Eléggé elhivatottan hozzátok rendbe, extrázzátok, restauráljátok ritkaságaitokat. Miért ne lehetne mégtöbb autót, ritkaságot, kurriózumot megmenteni és közkincsé tenni. Adományokat gyûjthetnénk, támogatókat kereshetnénk egy referinca darab megépítése után. Ha már stabil anyagi, támogatói bázist tudnánk magunk mögött, elkezdhetnénk Magyarország elsõ és egyetlen corolla megmentõ projektbázisát. Egy központi mûhely, látogatható tárlat ( kiállított darabok ), autóalkatrész ellátó hálózat hálózat, szaktanácsdás, segítségnyújtás. Megmentésre váró daranok felkutatása, teljes restaurálás, kapcsolattartás a tulajokkal, szerviz. Közkincsek bemutatása, kipróbálási lehetõségel.
Csak szõrmentén írtam le az ötletet, ha van kérdés, felvetés írjatok, akár PM.-ben.

Kérlek, gondoljátok át. Az írjon csak postot aki lát valami fantáziát a dologban.

Köszönöm!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szeretnék így pénzt keresni. Lehet kishitû vagyok, de ezt Svájcban meg lehetne játszani, itthon kevésbé.
Nagy alaptõke kell hozzá és egy "tárlathoz", bemutató darabokhoz, és minõségi munkához jó anyagok kiváló munka, emiatt sok pénz kell. Magyarországon eszméletlenül kicsi a Japán Veteránok és Youngtimerek iránti rajongó tábor. Ellentétben egy Amerikai veteránautóval, egy álló lámpás Mercivel... A leendõ tehetõs tulajok elviszik restaurálni ezeket pénz nem számít alapon. Egy Japánt nem. Esetleg csak 1-2 ember. Fõelg, hogy Corolla-t. Mi elvetemültek vagyunk, de itt is kevés a veterános és ha megnézzük mind csóró (elnézést).

Sajnos én így látom. Jó ötlet lenne. De rossz helyre születtünk. Ha épp érveket hozol fel ellene, nagyon szívesen meghallgatom!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gasztroterrorista
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2002
Autód típusa (és generációja): Egyéb nem japán gyártó
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Egyéb

Hozzászólás Szerző: gasztroterrorista »

Pedig az ötlet nem rossz. A gond tényleg azzal van hogy az emberek nagy többsége semmibe nem néz egy 20-25-30 éves japán autót, ellenben egy 15 éves W124-es Mercinél, ami lehet hogy sokkal szakadtabb is. Talán ez onnan ered hogy annak idején viszonylag sok használt német autó került az országba és kevés japán. Az öreg japán autók fõleg a kispénzû autósok autói, épp azért megbízhatóak és viszonylag sok mindent kibírnak. De mivel kispénzû, így nem fog belevágni a felújításba, hanem inkább vesz egy másikat.
Az öreg Corollának nincsen túl nagy presztízse a nagy többség számára (kivéve talán az AE86-ot, de ez is csak a driftnek tudható be).
De ha lenne mûhely, szakértõ emberek, némi kezdõtõke akkor talán...
Kezdésnek egy precízen rendberakott szép állapotú Corolla kellene (pl: Matyi kupéja, vagy Sancy GTi-je, Attila 4AGZE-je, van mibõl választani) amit mondjuk valahogy fel kéne juttatni a totalcarra. Vagy elhívni tõlük egy újságírót egy találkozóra, aztán megemlíteni, hogy van aki öreg japán autók rendberakásával foglalkozik. Annak idején én olvastam is cikket Peugeot 405 és talán Citroen BX klub taliról cikket, ott is megemlítettek olyan gurukat, akikhez a kocsikat hordták a tagok.
Valahogy be kéne juttatni a közvéleménybe a lehetõséget, de a kereslet akkor is kétséges.
Lehet hogy amit itt leírtam, az már sci-fi kategória, de ki tudja...
Ötlet?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gasztroterrorista 2010 aug. 27, 04:23 pm-kor.
'02 VW T4 Caravelle 2.5 TDI, ACV
'91 EE90 1.3 2E-E Liftback
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Szeretnék így pénzt keresni. Lehet kishitû vagyok, de ezt Svájcban meg lehetne játszani, itthon kevésbé.
Nagy alaptõke kell hozzá és egy "tárlathoz", bemutató darabokhoz, és minõségi munkához jó anyagok kiváló munka, emiatt sok pénz kell. Magyarországon eszméletlenül kicsi a Japán Veteránok és Youngtimerek iránti rajongó tábor. Ellentétben egy Amerikai veteránautóval, egy álló lámpás Mercivel... A leendõ tehetõs tulajok elviszik restaurálni ezeket pénz nem számít alapon. Egy Japánt nem. Esetleg csak 1-2 ember. Fõelg, hogy Corolla-t. Mi elvetemültek vagyunk, de itt is kevés a veterános és ha megnézzük mind csóró (elnézést).

Sajnos én így látom. Jó ötlet lenne. De rossz helyre születtünk. Ha épp érveket hozol fel ellene, nagyon szívesen meghallgatom!
Nem tudom tanultál e marketinget. Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

Ja és "Merjünk nagyban gondolkozni!"
Tényleg csak átíveltem a tervet és csomó minden kidolgozásra vár ezért több véleményt is meg szeretnék hallgatni. Igazad lehet a szomorú valóságról de el tudod képzelni, hogy olyan világban élj, hogy ezen a valóságon sose akarj vagy tudj változtatni? Ha mi nem változunk semmi se fog! Ha tényleg nem látsz benne semmit az más, de a ha mégis.... akkor....
ex bubidisc felhasználó
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az ötletem az elsõ közvélemény kutatáson (itthon Emivel beszélgettünk róla )nem nagyon akar átmenni. Tudom, hogy kidolgozásra vár és baromi sok meló lenne megírni a projektet amit megint csak még 5-ször átírnánk, hogy mûködjön... de útmutatást és reményt adhatna, ahogy ez a klub is sokunknak.
ex bubidisc felhasználó
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ne az itthoni piacban gondolkodjatok!
Van több olyan restaurátor mûhely, ahol több évre elõre meg vannak a projektek, és nem itthoni kuncsaftokkal! Leginkább Németországból hozzák a Merciket hozzánk...
Menjetek fel a Mobile.de oldalra, nézzétek meg a régi Toyoták árait.
3600 euro egy KE20 ára Mondjuk 1. gazdás, de akkoris.
És szerintem nálunk is egyre többen nézik a japánokat. Lásd a Sapporo amit meg akartam venni. Vaterára mikor felkerült, nagyon sok érdeklõdõ volt.
Lakatos haver is kérdezgette tõlem, milyen modellt restauráljon, pénzkeresés céljából... Szóval lenne lakatos is, aki benne lenne ilyenben. De hát nemtudom.
Elég nagy veterános körben mozgok, vagy legalábbis próbálok. :-)
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Elöbb ahogy jöttem a StopShop-ba netezni, van útközben egy Lukoil kút. Sokszor mennek el fizetés nélkül... Motorral vagyok, csak vetettem egy pillantást a kútra. Nézem, egy Suzuki letakart hátsó rendszámmal, elsõ rendszám nélkül... Megvártam mit csinál, hát tényleg nem fizetett.

Követtem egy ideig, megállt, visszarendezte a rendszámokat, megjegyeztem, visszamentem a kútra, elmondtam nekik, tiszta boldogok voltak. :-) Mondták menjek máskor is.

Kaptam egy italt, meg némi benzint a motorba, ígyis tartalékon követtem a Suzukist. 8)
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Derék!

A kutasok bérét szerezted vissza! Ilyenkor tõlük vonják le. Bár õkis csak akkor kapják meg a lóvét, ha visszamegy valaha a Suzukis. Feljelentést is ha tesznek, nem indul eljárás ellene :S
Magyarország
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pár héttel ezelött is majdnem elkaptam egyett, de akkor Corollával voltam. Az Astrás meg nem törõdött záróvonallal, sebességgel, és így meglépett.
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Slampixxx írta:Elöbb ahogy jöttem a StopShop-ba netezni, van útközben egy Lukoil kút. Sokszor mennek el fizetés nélkül... Motorral vagyok, csak vetettem egy pillantást a kútra. Nézem, egy Suzuki letakart hátsó rendszámmal, elsõ rendszám nélkül... Megvártam mit csinál, hát tényleg nem fizetett.
Ott jártál majdnem nálunk (panelpatkányoknál). :lol:

Vazz ez igen szép volt tõled (meg a kutasoktól is, hogy adtak valamit cserébe).

Érdekes amúgy, mert itt a városi LukOil kúton (gondolom ez itt történt kedves városunkban) nem szokták kinyitni a kútfejet/oszlopot, amíg nincs rendszám / motorosnál nincs lent a bukó, stb. :roll:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Igen, az van kiirva, de hát mint látod...

Amúgy múlt hét szerdán láttalak. :-)
Épp egy Camry-val voltam.
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Válasz küldése