Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Krisztián!

Eleje lett lezúzva :( lámpák, lökös, motorháztető, zárhíd, nyúlványok :( Persze tettes elmegy, aztán fizethetem én. Bár az alkatrészes dolgot Tibcsi jóvoltából igen jutányosan :) el tudtuk intézni, de a fényezés még vár rám. Csak el ne üssön :cry: Nem jött jól az biztos!
Köszönöm a bókot ! Jól esett!

89-es harmadik generációs 4A-GE. az első a porlasztós kivitel 83-tól, majd az injektoros kék, fekete feliratu szelepfedéllel "blue-top", a 3. pedig a leendő szive picikémnek nagyobb főtengely csapágyakkal a blokk oldalbordázott megerősítésével és fekete-piros szelepfedél felirattal azaz "red-top" :wink: Sajnos még ugyanúgy csak a 115 lovas.

Motorcsere, hogy mennyiből jön ki? nemtudom pontosan. Ha már kézbe lesz a blokk akkor szeretném megcsinálni rajta az apró karbantartásokat/szépítkezseket: gyári toyota tömítés, szimering szett, vezérműszíly, feszítő, ékszíly, olaj, váltóolaj csere... Na meg szépen kimosni kipucolni a motorteret, a csöveket valami gumi/műanyagápoló kenceficével áttörölgetni, lefesteni a szelepfedelet, esetleg a blokkot is...
legalább ezek 50 ezerbe fognak kerülni, plusz a vételár, amit Tibcsi szab meg a mostani motorom beszámításával.
A hazai forrásból lesz amotor. Amiből az elejét legóztuk össze a töréés után.
Hány ae-92 gti? Ha a liftback-ekre vagy kiváncsi, szerintem 10 és 20 között beleértve Erickáék Geo-ját. Ha a hatchbackeket, akkor max 50 együtt. Tehát nem sok.
Most gondolkozva... talán sokat mondtam.
Papírok? reménykedünk az új jogszabályban, hogy "nem kell motorkód". Csak meg lesz oldva valahogy :)
Remélem kimerítően válaszoltam.
Pacsker

Cucu!

Ennyire biztos, hogy a gyertyáktól nőtt meg a fogyasztás???
ráadásul másfél literrel legalább. Hm... Furának tartom picit. De akkor tuti cserések. :)
Lehet, h dárga, de ha nem a tiedbe való (más az égéshője, netán méretre is más...) akkor jól átvertek. Bár kétlem.
De akkor meg nem értem? Rossz a gyújtáselosztód és kettőböl csak egyszer szikrázik? :)
Akkor gyenge , jobban nyomod a gázt, emiatt többet eszik. Ültél már uolyan kocsiba mint a tied? meg kéne nézned hogy megy azokhoz képest.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Pacsker írta:Cucu!

ráadásul másfél literrel legalább. Hm... Furának tartom picit. De akkor tuti cserések. :)
Lehet, h dárga, de ha nem a tiedbe való (más az égéshője, netán méretre is más...) akkor jól átvertek. Bár kétlem.
De akkor meg nem értem? Rossz a gyújtáselosztód és kettőböl csak egyszer szikrázik? :)
Akkor gyenge , jobban nyomod a gázt, emiatt többet eszik. Ültél már uolyan kocsiba mint a tied? meg kéne nézned hogy megy azokhoz képest.
Én hogy taliztam vele tegnap este a Pólusnál már akkor én mondtam, hogy alacsny az alapjárat és akkor sem megy feljebb ha világítást vagy bármit bekapcsol. De ti is tudjátok hogy PL a GTi ben is bármit megnyomtam már nyomta is fel az alapjáratot. Így ennek függvényében simán lehet hogy gyengusok a gyertyák avagy valami más jellegű injektor vagy vezérlési gond lehet. Computer ilyesmi???
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

Akkor gyenge , jobban nyomod a gázt, emiatt többet eszik. Ültél már uolyan kocsiba mint a tied? meg kéne nézned hogy megy azokhoz képest.[/quote]

Én hogy taliztam vele tegnap este a Pólusnál már akkor én mondtam, hogy alacsny az alapjárat és akkor sem megy feljebb ha világítást vagy bármit bekapcsol. De ti is tudjátok hogy PL a GTi ben is bármit megnyomtam már nyomta is fel az alapjáratot. Így ennek függvényében simán lehet hogy gyengusok a gyertyák avagy valami más jellegű injektor vagy vezérlési gond lehet. Computer ilyesmi???[/quote]

Az én javaslatom:

nézd meg a gyertyakábeleket, esetleg cseréld át újra, vagy egy hasonló kocsiról, vagy nézd meg sötétben, hogy látsz-e szikrát.
Én is így jártam egyszer, hogy a kábelen áthúzott a szikra és kihagyott az egyik henger néha. A jelenség méginkább előjött nedves-párás időben.

Egyébként a gyertya minősége is nagyban befolyásolja a dolgokat, a legjobb, ha a hozzávaló NGK, vagy Nippon xxx gyertyát teszel bele, egyéb márkák: Bosh, Champion felejtős, hiába ajánlják a típushoz, sokkal rosszabb lesz a menettulajdonság és a fogyasztás.
Úgy tudom a Toyotákba való NGK, vagy másik japán gyertya ára olyan 4000-5000 ft/db.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Első sorban Denso, aztán NGK az ajánlott szerintem. :wink:
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Matyi!

Köszi a válaszokat, kimerítőek voltak. Nagyon jó dolog, hogy a klubon belül meg lehet oldani az aktuális problémás ügyeket.

Amúgy tegnap voltam Kaposváron, autópálya Tiszaújváros-Balatonlelle, majd a 67-es út oda és vissza:
a fogyaztás 8,2-re jött ki, ebbe az útba 150-160 közt volt zömmel, + 2 óra dugó az M7-esen, továbbá egy Opel calibra megkergetése, majd levillantása 210-nél :lol:

Kb. ilyen fogyira számíthatsz majd a Gti motorral. :lol:
Forró Fecske
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Az csak egy 8 szelepes lehetett. A 2000 köbcentiméter már nem segített rajta.... :twisted:
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Cucu
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Cucu »

Pacsker írta:Cucu!

Még nem volt alkalmam kipróbálni másik ilyet, de az szerintem nincs rendben hogy anyám 1,3-as suzukija (68ló) odab*sz 0-tól 70-ig... :( :cry:
Sanja fogalmam nincs milyen gyertyákat kaptam, de megmondom őszintén elég gyermeteg fogalmaim vannak a motor működéséről, nem értek hozzá sajna. De hála Kiss Máté tagunknak -akinek ezúton is szeretném megköszönni a segítséget- pénteken megyek egy szentendrei szakihoz aki comptueres diagnosztikát csinál majd, és megmondja mi a baj. Hallottam olyat is, hogy valami lambda szonda vagy mi a bűnös...
Remélem nem kell vagyonokat költenem megint a kocsira :( :?
Pacsker

Remélem nem lesz nagy baj! Ne keseredj el! Csak megoldja Máté! :)

Viszont a kis 1.3 as Suzukikra sajnos azt kell, h mondjam mennek rendesen. Úgyh ne csodálkozz rajta. lóerő ide vagy oda... :)
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

Cucu írta:Még nem volt alkalmam kipróbálni másik ilyet, de az szerintem nincs rendben hogy anyám 1,3-as suzukija (68ló) odab*sz 0-tól 70-ig... :( :cry:
gyári gyertyákkal van az 1.3as Cori, de nem emlékszem, hogy gondot jelentett volna akármilyen Suzuki is :)
(1.9 PDTDI VW Touran se gyorsabb/nem gyorsul jobban) :)

valamit nagyon elcsesztek.
gondolom márkaszervízben nem sokat jár a kocsid... :(
E11 facelift
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Ha lambdaszonda, akkor vigyázz! A GT-inél úgy van, hogy csak a Denso jó bele, mert az NGK-nak más az ellenállása (26e forintos információ). Viszont jó hír, hogy a vaterán lehet olcsón gyári lambdaszondát venni. (40 helyett 14-ért szerintem baráti.)
Eladva...
Cucu
Visszajáró
Visszajáró

konásandrás írta:
Cucu írta:Még nem volt alkalmam kipróbálni másik ilyet, de az szerintem nincs rendben hogy anyám 1,3-as suzukija (68ló) odab*sz 0-tól 70-ig... :( :cry:
gyári gyertyákkal van az 1.3as Cori, de nem emlékszem, hogy gondot jelentett volna akármilyen Suzuki is :)
(1.9 PDTDI VW Touran se gyorsabb/nem gyorsul jobban) :)

valamit nagyon elcsesztek.
gondolom márkaszervízben nem sokat jár a kocsid... :([/quote

Nincs rá pénzem, hogy megfizessem a mérkaszervizt, gondolom, már arra is vagyonokat kérnek, hogy rápillantsanak a vasra. Reméljük a computeres diagnosztika egyértelmű eredményeket hoz majd, és nem horror összeget kell kiadnom....
Cucu
Visszajáró
Visszajáró

paradoxx írta:Ha lambdaszonda, akkor vigyázz! A GT-inél úgy van, hogy csak a Denso jó bele, mert az NGK-nak más az ellenállása (26e forintos információ). Viszont jó hír, hogy a vaterán lehet olcsón gyári lambdaszondát venni. (40 helyett 14-ért szerintem baráti.)
Layosh is Denso-t ajánlott, basszus lehet olyat kellett volna belerakatnom és most nem lennék szarban.... mind1 mindenképp köszi a segítséget, mindenkinek. Pénteken kiderül mi lesz a megoldás :shock: fuck! előbb kellett volna regisztrálnom a CCH-ba! Aznap amikor elhoztam a kocsit a kereskedőtől! :)
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Cucu!

Sose bánd, már köztünk vagy, jó helyen vagy! :P :D 8)
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Porlasztó, vagy injektor?

AE92 1,3 és 1,6 típusok esetében ugyanaz a motor létezik porlasztós és injektoros verzióban is.
Érdekelne melyek a karburátoros verzió előnyei, illetve hátrányai (karbantartás, fogyasztás, megbízhatóság, stb.) az injektoros verzióhoz képest?
Forró Fecske
Válasz küldése