Üzemanyagok, töltőállomások

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
ngabeee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Üzemanyagok, töltőállomások

Hozzászólás Szerző: ngabeee »

Minőség, mennyiség, kiszolgálás, csalások, szóval minden, ami ide tartozik. Adjátok ki a mérgetek! :twisted:
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...

Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
ngabeee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Tegnap olvasgattam az index Shell-szidós, ősrégi topicját, és gondoltam, rákérdezek itt is a véleményetekre.

Saját tapasztalataim:
Eddig általában a MOL-nál és a Shell-nél tankoltam sima 95-öst, de csörgött tőlük a motor, aztán gondoltam, átállok Shell V-Power 95-ösre. Az utóbbi 4-5 adag ilyen volt. Változás? Nem sok, ettől is csörög, és 300 Ft/l :(:evil:
Van 1általán Magyarországon jó benzin? :x Ha igen, melyik az?

Mindig SK tankolok, legtöbbször hazai pályán, a tatai Shell kúton. Nem vettem eddig észre, hogy átcsesztek volna, sem itt, sem máshol. Illetve nem nagyon :). Mindig kerek számú Ft-ra hajtok, általában 2-3 ezerre, de többször is volt olyan, hogy a kasszánál a gép már pár Ft-tal többet mutat, és ha megnézem a kút számlálóját, ott is a nagyobb összeg van :evil:.
De hiába az odafigyelés, ha a kutat úgy állítják be, hogy 1 liter kijelzett mennyiségre csak 0.7-0.8-at adagol ténylegesen. Erre felfigyelni nem sok esély van, szerintem, ha mégis, mondjátok el, hogyan! Ennél nagyobb gerinctelenséget nem nagyon tudok elképzelni. De ha van, azt is mondjátok el! Én már nem lepődök meg semmin, ebben az országban!

Huh, lenne még mit írni, de már ideje lenne melóznom :lol:!

Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

ngabeee írta:De hiába az odafigyelés, ha a kutat úgy állítják be, hogy 1 liter kijelzett mennyiségre csak 0.7-0.8-at adagol ténylegesen. Erre felfigyelni nem sok esély van, szerintem, ha mégis, mondjátok el, hogyan! Ennél nagyobb gerinctelenséget nem nagyon tudok elképzelni. De ha van, azt is mondjátok el! Én már nem lepődök meg semmin, ebben az országban!
motoros korszakomból: Volt már veletek is olyan, h mondjuk az 5 literes kannába tankoltatok 5,8 ; 6,2-t? vagy ha tényleg pontosabbat akartok, a motorom 7 literes tankjába 8 és felet?.... :) ezen már csak mosolyogni tudok.
Rohadjon meg az összes buzi kutas, aki átállítja a kutakat.... Mondjuk lehet, hogy ez már 1-2 kútnál előírás cégen belül :cry: :cry:

Fel tudom húzni magam. Ja még annyit ehhez, hogy számoljátok ki úgy a kocsitok fogyasztását, hogy nem a műszer által betöltött literrel, hanem amit ténylegesen beleraktok. Ha más miatt nem is, de emiatt legalább örülni fogtok.

Hogy mi is a jó benzin? nemtudom. Arról hallottam, hogy egyedül az OMW szállítja külföldről a benyát. Egyedül ő nem veszi a MOLtól. Bár ez szerintem lényegtelen. A MOL benzine is jó minőségű, a kérdés hogy keverik.
Kiss Gábor mondta nekem, hogy ő fele fele 95 és 98at rak bele. Így nem csörög neki. Aztmondja így olyan mintha tényleges 95öst rakna. Mert amit a kúton látsz annak az oktánszáma 93 körül mozog jóesetben. a 95 csak matrica... Ez talán jó megoldás. De sajna kölcségesebb is. Sőt már kezdik megszűntetni a 98-akat. :?
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Sajnos Magyarország már csak ilyen!

Ha minden más olyan amilyen akkor miért pont az üzemanyaggal ne akarnának minket lehúzni?!

Egyszer húztam fel magamat, de akkor nagyon mikor tankoltam!
Beöntő nyílás kipatt kutas már ott is van! (castrol)
Teletank (mint mindig)! Megvolt megvártam, hogy vissza tekerje! Jatt, de nem sok nehogy elbízza magát! :) Kocsi bezár!
Kasszánál fizetés (kártyás)!
Vissza menet mit látok a csóka simogatja a retkes ablakmosós lötyibe ásztatott ablak lehúzót és takarítja a frissen mosott autó szélvédőjét!
"Ember mit csinálsz?" :evil:
Hát mit ne mondjak! Nem voltam épp nyugott, hogy a tiszta autót össze gányolta azzal retekkel!
Azóta is hangsúlyozom, hogy ablakmosás no!
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Nekem újabban az OMV az egyetlen, ahol tankolok, régebben a Shell-hez jártam. A környékünkön az OMV Carrera 95 kb annyiba kerül mint a shell sima 95, úgyhogy ez az egyik döntő ok. A másik, hogy talán tényleg van különbség az ilyen adalékolt üzemanyagok és a sima között.

Az OMV-nek tényleg vannak kútjai, akik saját benzint árulnak, de nagy részük ha jól tudom ugyanúgy MOL mint az összes többi márka. Jó lenne, ha valahogy ki lehetne deríteni melyik kútnál van a saját.. Valahogy a MOL számomra annyira kerülendő, mint a tűz. Drága, és baromira nem megy vele az autó, ez nem csak az én, hanem "családi" tapasztalatunk.

Apukámmal fordult elő, mikor Németországba ment a Corollájával (2003, 1.4VVT-i) odafelé ugye az itthon tankolt benyával, visszafelé a némettel jött. Mindig 140 körüli autópályával, kerek 1 literrel kevesebbet evett hazafelé...
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

jobb volt az oktánszám, így az ugyanannyi sebességhez kevésbé nyomta a gázpedált.

Nem Magyarország...
ngabeee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Pacsker írta:Hogy mi is a jó benzin? nemtudom. Arról hallottam, hogy egyedül az OMW szállítja külföldről a benyát. Egyedül ő nem veszi a MOLtól. Bár ez szerintem lényegtelen. A MOL benzine is jó minőségű, a kérdés hogy keverik.
Kiborító ez a helyzet :shock:! Egyszerűen nem hagyják, hogy sokáig éljen a kocsim :cry:!!!! Tönkreteszik ezzel a trágyalével!!! :cry:
Pacsker írta:Kiss Gábor mondta nekem, hogy ő fele fele 95 és 98at rak bele. Így nem csörög neki. Aztmondja így olyan mintha tényleges 95öst rakna. Mert amit a kúton látsz annak az oktánszáma 93 körül mozog jóesetben. a 95 csak matrica... Ez talán jó megoldás. De sajna kölcségesebb is. Sőt már kezdik megszűntetni a 98-akat. :?
Ez nem hagzik rosszul, én is gondolkoztam már, hogy mivel lehetne feljavítani a benzint. Egy ismerősömtől hallottam, hogy a nitro kb. 160 oktánszámú benzinnek felel meg, és, ami számomra a legérdekesebb, hogy a vizet megköti, és eléghetővé teszi. Milyen király lenne már 1 ilyen anyag. Mert hát ugye elég sok helyen vizezik a benyát. De nemtom, hogy ebből a dologból mennyi igaz.
A 98-as eltűnéséről én is hallottam, és valóban nem látni már a kutakon. De lehet, hogy 1x kipróbálom a keverést 100-assal. Eddig drágálltam az OMV-t, de most már lehet, hogy kipróbálom. Az egyetlen baj vele, hogy a környékünkön ritka.
A JET kútról kinek mi a véleménye? Bár már régen tankoltam ott, lehet, hogy még1x kipróbálom, mert nem emlékszem csörgésre az ott tankolás után. És olcsóbb is, mint a többi (legalábbis a tatabányai).

paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Alapvetően a MOL-nál szoktam tankolni, a többitől sem ment annyival jobban, mint amennyivel drágább volt. A Shell akkor lett kegyvesztett, amikor még nem voltam Corollás. A Szentendrei úton tankoltunk mindkét autóval (akkor még Pesten laktam). Nekem az lett gyanús, hogy télen nehezen indul az autó, és traktorokat megszégyenítő módon csörög. A meglepetés akkor jött, amikor a családban nagy megbecsülést élvező Hiace hasonló tüneteket produkált. Gyorsan megkérdeztem Apámat, hogy hol tankolt: természetesen Shell, Szentendrei út. Szóval a dermedésgátlóval akkor elég spórolósan bántak, mindez volt 2004-ben. A sorozatos lenyúlási kísérletekről már nem is beszélek. MOL kútnál még soha, OMV-nél is csak egyszer próbáltak lehúzni, de annak is barátságtalan beszélgetés lett a vége.

Amit viszont nem értek, az a benzinkutak közötti árkülönbség. Tavaly Miskolcon volt olyan nap, amikor az olcsónak számító Metro kút, és a fuvarozók által gyakran látogatott Pesti úti MOL kút között 28(!) Ft/l volt a különbség. Ok, frekventált helyen van, de akkor sem tartom jónak. És a ráadás: az üzemanyagot tudtommal Tiszaújvárosból szállítják. Szerintetek melyik a drágább: a tiszaújvárosi vagy a miskolci MOL kút? (Búza tér) Nyert, a tiszaújvárosi kút átlag 12 forinttal adja drágábban a 95-ös literjét a Búza téri kúthoz képest... Tudom, bennem van a hiba, hogy meg akarom érteni :lol:
Eladva...
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Most itt sokatok tapasztalatát összevetve (az enyémmel is) lassan az derül ki, hogy nem azt kell összevetni, hogy Shell vagy MOL, hanem, hogy "Alkotás utcai Shell", "miskolci MOL", "Bach csomóponti OMV", stb.... Valahogy egyébként hallottam, hogy a Shell kutatknál semmi nincs megszabva, rendszerezve, minden töltőállomás teljesen önálló, azt csinálhat az üzemanyagjával amit akar.. meg minden mással is. Nem tudom, hogy más cégek ezzel hogy vannak.

Szóval a lényeg, hogy sajna mindenkinek magának kell azt kitapasztalni, hogy a közvetlen közelében lévő kutak közül melyik a legjobb, és ha elutaznál, ne bízz vakon abba, ami otthon bejött... :?

Remek helyzet.
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Eladva...
Pampi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Pampi »

Öcsémtől hallottam hogy minden benzinkutas cégnek megvan szabva, hogy mennyi "víz" lehet egy tartályban különböző lecsapódások miatt. A MOL-nak kurvasok, és a MOL ezt ki is használja. Most hogy ebből mi igaz és mi nem, azt nemtudom. Az viszont saját és sok ismerősöm tapasztalata, hogy a MOL kuatakat nagy ívben kerülni kell. Nekem sokat eszik a kocsi a MOL-os benzinnel, és nem is megy tőle... Legtöbbször OMV-n tankolok, amivel meg vagyok elégedve. A SHELL-el, és a JET-el sem volt idáig bajom. A sima 95, és a Carrera vagy a V-power 95 közt mi a különbség szerintetek? Mert én az árán kívül nem éreztem különbséget. :?
Ericka
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ericka »

Mi végig próbáltuk a benzinkutakat. Mi a Tesco-nál maradtunk és semmi baja sincs az autónak. Ugyanolyan jól megy, mint amikor a Shell-nél tankolunk.Csak ár különbözetek érezhetők nagyon a két kút között. Bár mostanában szinte 1-5 Ft a különbség a kutak között. Itt Tiszaújvárosban összesen 4 db kút van: Teletank, MOL, Shell és Tesco. Ez egy kicsit sok egy 20 ezres lakosú városra! Nem?!Állítólag itt a legtöbb városban az egy főre eső autók száma, Bp. után. :shock:

Ericka
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Pampi írta:Öcsémtől hallottam hogy minden benzinkutas cégnek megvan szabva, hogy mennyi "víz" lehet egy tartályban különböző lecsapódások miatt. A MOL-nak kurvasok, és a MOL ezt ki is használja. Most hogy ebből mi igaz és mi nem, azt nemtudom. Az viszont saját és sok ismerősöm tapasztalata, hogy a MOL kuatakat nagy ívben kerülni kell. Nekem sokat eszik a kocsi a MOL-os benzinnel, és nem is megy tőle... Legtöbbször OMV-n tankolok, amivel meg vagyok elégedve. A SHELL-el, és a JET-el sem volt idáig bajom. A sima 95, és a Carrera vagy a V-power 95 közt mi a különbség szerintetek? Mert én az árán kívül nem éreztem különbséget. :?
Nálam a megyeri úti OMV vixi a pálmát!
Balázs

C-POWER!!!!!
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Én már Ladás korom óta Esso benzint rakok a kocsimba! A mi környékünkön 4 benzinkút van, PET-RO (Bakonycsernye), Mór Tank, MOL, Esso (Mór). Kezdetben a Mór Tankhoz jártam, amíg nem akartak átvágni egy ezressel. Onnantól megfogadtam, hogy többé nem megyek oda. Aztán jött a MOL. Nem tudom hogy itt a fórumon meséltem e már az élményemet erről a kútról, de elmondom megint. Aki már ismeri a sztorim, az ugorjon lejjebb néhány sort. :wink:
Szóval úgy gondoltam kipróbálom a MOL kutat. Kiszállok a kocsimból, és már jött is a benzinkutas kisasszony! 95-öst kértem, 3000 Ft-ért. Tankolás közben kérdezi tőlem a hölgy, hogy próbáltam e már a 99-es oktánu benzinjüket. Mondtam, hogy még nem. Ó, hát akkor ő nagyon ajánlja, mert sokkal nagyobb teljesítménye lesz az autómnak, és ráadásul kevesebbet fog fogyasztani! Mondtam, hogy nem érdekel a dolog! Hát pedig jár hozzájuk egy idős bácsi, akinek szakadtabb Ladája van mint nekem :shock: , és ő is ezt szokta tankolni, mert annyira bevált neki! Azon kívűl hogy jól lecsaptam volna a beszólása miatt, én kioktattam őt! Mondtam hogy most van friss jogsim, és a KRESZ könyvben az van, hogy nem szabad az előírtnál magasabb oktánszámú üzemanyagot tankolni a kocsiba, mert az hosszútávon tönkreteszi a motort! Erre lefagyott a hölgy, majd csak annyit tudott kinyögni erre, hogy ő még ilyet nem hallott! Annyira lenyűgöztem a szövegemmel, hogy 3000 helyett 5000-ért tankolt! Mondtam neki, hogy én csak 3000-ig kértem! Erre elkezdett mentegetőzni hogy véletlen volt, és hogy fájdalomdíjként lemossa a szélvédőmet! Mit ne mondjak, drága szélvédőmosás volt! :?
Csak arra lennék kíváncsi, hogy mi lett volna, ha nincs nálam 3000-nél több! Kiszívtak volna belőle 2000-et? :roll:
Aztán mentem az Esso-hoz! Önkiszolgáló, ami szerintem a legkorrektebb egy benzinkút részéről! És altalában 1-2 Ft-al olcsóbbak mint a MOL! Úgyhogy mondhatom, hogy törzshelyemmé vált tankolás tekintetében! Néha a PET-RO-hoz is benézek, de oda csak akkor, ha már tényleg csak néhány csepp van a kocsiban.
Szerintem a Shell kutakkal nincs probléma! Nagy ritkán elnézek a Fehérváriba, és mikor mentem a Balcsira, a Veszprémihez is betértem. Ott udvariasak voltak velem a kutasok, és nem akarták minden áron rám tukmálni a 99-es benzinjüket!
JET kútnál eddig csak egyszer voltam szintúgy Veszprémben, mert az átlaghoz képest 10 Ft-al volt olcsóbb a benyájuk! Nem vettem észre semmi különbséget a többi kúthoz képest náluk sem!...
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Válasz küldése