Az autó 1977 4.havi, 94 végén került hazánkba. A 3.tulaja vagyok.Mongi írta:Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy valaha is itt kötök ki...
Nos, a dolog úgy kezd?dött, hogy tesómtól szülinapomra kaptam egy 1977-es Corolla Liftback-et.
Alapjáraton Mazdásnak tartom magam (1járós, 2ritka veterán).
Szülinapom elötti este 11kor jó szokásomhoz híven a hasznaltauto.hu -t böngésztem szigorúan az 1981-elötti sz?réssel.Amikor is megakadt a szemem a kis piros csapottsegg?n. Linkeltem is nyomban öcsinek (szintén Mazdás, családban még Corolla 2005 és Avensis 2005), reggel 9kor indultunk megnézni. A déli határhoz meneteltünk egy nagyon-nagyon kies? picike faluba. Az autó régóta állt, nem volt rajta érvényes semmi 1éve. El?ször 3hengerrel aztán már 4el pöfögött alapjáraton.
Ami természetes egy corollánál, hogy saját lábán hoztuk haza ~200km.
Nagyon szépen bírta a 80as tempót (elöregedett szíj, stb miatt ).
Most ott tart az új kedvenc, hogy kapott fékbowdent, olajat, sz?r?ket, szíjat, lengéscsillapító és fékfelújítást, gömbfejeket, és egy önindító felújítás után viszem vizsgára. A jobb eleje egy ?zet mintáz, így van mit rendberakni rajta. Szép apránként szeretném a gyári állapotot vissza állítani. Mivel 2hetes az élmény így most bóklászok Toyotás körökben mi a dörgés. Remélem nem zavartok el...![]()
1166cm3-es 4hengeres hosszmotoros gigászi 54 lóval, fergeteges nyomatékcsúccsal kapcsolódik a 4 sebességes kéziváltóhoz!
Eredetileg metálbarna volt, aztán egy hirtelen jött 5lett?l vezérelve 5-6éve lefújták egy éjszaka alatt pirosra. Az igényesség odáig tartott, hogy akkori áron 50eFt-ért vettek hozzá gyári piros festéket. A beton talán simább mint a fényezés.
Az órája 54ekm-t mutat, a jófene tudhatja hányszor fordult. A váltó és a kerékcsapágyak alapján 1x. Gyári kerékcsapágyak vannak benne!
A jobb oldali lengéscsillapitó 1az1be elfolyt még régesrégen, megpróbáltam hozzá új Monroe-kat venni, de közölték, hogy már nincs és rendelni sem tudnak. Így aztán felújíttattam ?ket új patronnal. Illetve a már említett karbantartásokat csináltam meg azonnal rajta. Jelenleg a küls? kormányösszeket? gömbfejet szeretném kivarázsolni a korm.rúdból, de mocskosul össze van gyógyulva és nincs mihez er?t kifejteni.
Mikor elforgatom a kulcsot és az önindító is azt akarja amit én, pöcc-röff indul, 0fok körül is alig kell talán 1percet szivatózni félállásban.
A terveim vele: M?szakilag gatyábarázni, aztán m?szaki után egy lelkiismeretes kasznisra lenne szükségem, majd pedig egy jó fényezére. Természetesen ezekben is szeretném kivenni a részem!
IMÁDOM! Nem er?s, nem szép, de rabul ejtette a szívem az biztos. Ha tudtok hozzá bármiféle alkatrészt azt nagy-nagy örmmel fogadnám!
Lentebb 1-2 agyatlan videjózás róla!
http://www.youtube.com/watch?v=BVe8LVlLaLc
http://www.youtube.com/watch?v=IsnESeI1yjk

KE11 Sedan