Toyota Corolla E11 S.O.S
Toyota Corolla E11 S.O.S
Sziasztok!
Van egy Toyota Corolla E11-m aproblémám a következõ: A motor beinditása után sziszegõ han jön a fõfékhenger és a rásegitõ felõl és a fék benyomása után levegõs kérdésem lenne,hogy mi a baja mert nem értek hozzá és nem szeretném ,hogy vmi szervizbe lehuzanak.
Van egy Toyota Corolla E11-m aproblémám a következõ: A motor beinditása után sziszegõ han jön a fõfékhenger és a rásegitõ felõl és a fék benyomása után levegõs kérdésem lenne,hogy mi a baja mert nem értek hozzá és nem szeretném ,hogy vmi szervizbe lehuzanak.
- szullosz
- Aktív fóruméletet élõ

Re: Toyota Corolla E11 S.O.S
A fékrásegítõ illetve a hozzá tartozó vákuumcsövek, ha jól értem a problémád...divesto írta:Sziasztok!
Szabber
- Ghee
- Gyakori látogató

Nekem is hasonló problémák adódtak a fékrásegítõvel, csak nekem akkor ad sziszegõ hangot, ha benyomom és addig amíg nyomom. Ha a fék nyomvatartása mellett leállítom a motort, akkor hamar elveszíti a maradék vákuumot. Egyik szerelõ azt mondta, hogy a fékrásegítõ dobon van egy szimmering a fékpedál által nyomott tengelyen, ami szerinte enged. Lehetséges ez vagy valamit rosszul gondolok (ill. gondol a szerelõ)?
Mennyire veszélyes a dolog? Fékhatás van (ráadásul most vizsgázott az autó), csak néha mintha lentebb fogna a fék és nem lenne annyira hatásos (ez általában hidegben, elsõ indulás után). Viszont ilyenkor akár állóra is lehet fékezni a kerekeket, de mi van, ha hosszabb ideig kell fékeznem? Elmegy a rásegítés és nehezebb lesz megállni?
Lehet ehhez rendelni valamit vagy komplett egységet - szervodobot - kell cserélni? Mennyibe fáj, ha meg kell javítani a "hibát"?
A választ elõre is köszönöm!
Mennyire veszélyes a dolog? Fékhatás van (ráadásul most vizsgázott az autó), csak néha mintha lentebb fogna a fék és nem lenne annyira hatásos (ez általában hidegben, elsõ indulás után). Viszont ilyenkor akár állóra is lehet fékezni a kerekeket, de mi van, ha hosszabb ideig kell fékeznem? Elmegy a rásegítés és nehezebb lesz megállni?
Lehet ehhez rendelni valamit vagy komplett egységet - szervodobot - kell cserélni? Mennyibe fáj, ha meg kell javítani a "hibát"?
A választ elõre is köszönöm!
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- Ghee
- Gyakori látogató

Neeem.bubidisc írta:Lentebb fog + elmegy a rásegítés?![]()
Szakik?
Pl. a kerekek állóra fékezéséhez azért kell pedálerõ, nem az a franciás agyonszervózott fék. Gondolom ez normális. Neked milyen a fék viselkedése az angolodon?
Alfás szaki látta, tesztelte és Õ nem gondolja (tapasztalta) hibásnak, lehet csak én használom keveset az autót.
A szaki még annyit mondott, hogy meg lehetne próbálni egy másik szervódob-vákuumcsõvel és a hozzá tartozó visszacsapószeleppel, hogy mi változik - de szerinte nem hibás a fékszervó.
Csak akkor azt nem értem, hogy járó motornál behasalva a vezetõülés elé a féket lenyomva miért jön a pedál felõl egy halk sziszegõ hang a pedál nyomása mellett, ami a pedál felengedésekor megszünik? Vagy ennek így kell mûködnie?
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Az európai típusokhoz képest furcsán de egyértelmûen jobban viselkedik a fékem. Sziszegés nyöszörgés kattogás kerepelés mindig volt és ez nem jelentett komolyabb mûszaki problémát. Ha tényleg aggódsz egy toyota szervizben vizsgáltasd át!Ghee írta:Neeem.bubidisc írta:Lentebb fog + elmegy a rásegítés?![]()
Szakik?Azt írtam, hogy néha lentebb fog (pl. indulás után közvetlenül), de néhány fékezés után már jó a helyzet. A fékhatással nincs gond, legalábbis azt hiszem (összehasonlítási alapom nem nagyon van, nem volt másik Corollám). Mûszakin is most volt.
Pl. a kerekek állóra fékezéséhez azért kell pedálerõ, nem az a franciás agyonszervózott fék. Gondolom ez normális. Neked milyen a fék viselkedése az angolodon?
Alfás szaki látta, tesztelte és Õ nem gondolja (tapasztalta) hibásnak, lehet csak én használom keveset az autót.![]()
A szaki még annyit mondott, hogy meg lehetne próbálni egy másik szervódob-vákuumcsõvel és a hozzá tartozó visszacsapószeleppel, hogy mi változik - de szerinte nem hibás a fékszervó.
Csak akkor azt nem értem, hogy járó motornál behasalva a vezetõülés elé a féket lenyomva miért jön a pedál felõl egy halk sziszegõ hang a pedál nyomása mellett, ami a pedál felengedésekor megszünik? Vagy ennek így kell mûködnie?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- Ghee
- Gyakori látogató

bubidisc írta:Az európai típusokhoz képest furcsán de egyértelmûen jobban viselkedik a fékem. Sziszegés nyöszörgés kattogás kerepelés mindig volt és ez nem jelentett komolyabb mûszaki problémát. Ha tényleg aggódsz egy toyota szervizben vizsgáltasd át!Ghee írta: Alfás szaki látta, tesztelte és Õ nem gondolja (tapasztalta) hibásnak, lehet csak én használom keveset az autót.![]()
Azt hiszem nem foglalkozom vele, mert ha az Alfás szaki azt mondta, hogy rendben van, akkor tuti nincs gond, mert Õ biztos látott sok rossz féket az olaszok közt.
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Azért eltelt egy kis idõ mire megszoktam a zajokat. Az offos márkát kérlek ne reklámozd! Az egy másik fórum!Ghee írta:bubidisc írta:Az európai típusokhoz képest furcsán de egyértelmûen jobban viselkedik a fékem. Sziszegés nyöszörgés kattogás kerepelés mindig volt és ez nem jelentett komolyabb mûszaki problémát. Ha tényleg aggódsz egy toyota szervizben vizsgáltasd át!Ghee írta: Alfás szaki látta, tesztelte és Õ nem gondolja (tapasztalta) hibásnak, lehet csak én használom keveset az autót.![]()
Csak akkor azt nem értem, hogy járó motornál behasalva a vezetõülés elé a féket lenyomva miért jön a pedál felõl egy halk sziszegõ hang a pedál nyomása mellett, ami a pedál felengedésekor megszünik? Vagy ennek így kell mûködnie?Az nem annyira jó, de ha mûködik és nem érdekel Téged akkor mindegy.
![]()
Azt hiszem nem foglalkozom vele, mert ha az Alfás szaki azt mondta, hogy rendben van, akkor tuti nincs gond, mert Õ biztos látott sok rossz féket az olaszok közt.
Szakszerviz egyenlõ TOYOTA!
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó