Mindenről, akármikor, akárkivel

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Jól beszélsz Misel! :)
Köszönöm!

A nagy klubtalik, mindig elõre ki vannak találva általában. A lényeg, hogy pont a vidéki tagok miatt megpróbáljunk minden régióba eljutni.
Voltunk már Nyugaton, Keleten, Északon és Délen többször is. Igyekszünk egymás után nem egy irányba menni, és ezt a jó szokást gyakorolnánk a jövõre is!
Talán idén lesz még Szilveszter elõtt egy vagy két találkozónk, de azok valószínû 1 naposak lesznek.
Bõvebben errõl majd a Találkozók témakörben!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

Én az országos turné alatt azt értettem,hogy csapatosan körbejárjuk az országot...mondjuk egy hét alatt...vagy valami ilyesmi...nem a találkozók menetéröl van szó...
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

gecsa írta:Én az országos turné alatt azt értettem,hogy csapatosan körbejárjuk az országot...mondjuk egy hét alatt...vagy valami ilyesmi...nem a találkozók menetéröl van szó...
Ez elsõre nagyon szépen hangzik gecsa! Csak aztán az ember elõbb-utóbb elkezd reálisan gondolkodni.
Mi is kellene egy "országos talihoz"?
- Megyénként (legalább 1) checkpoint -> Ahol találkozunk az adott megye klubtagjaival (ha van rá idejük és ígényük).
- Szállás -> 6 helyre, ha egy hetes talit akarsz, és ez napi 2-3 megyelátogatást tartalmazna. Ja és kellene valami elfoglaltsággal is készûlni, nehogy a tagok egy idõ után megunják hogy X megyében vagyunk (és akkor mi van?).
- Szabadidõ, szabadság -> Mivel a tagok (többsége) saját autóval rendelkezik, amit fenn is kell tartani, ezért dolgozni jár a jónép nagy része! Nevezzetek pesszimistának, de kétlem hogy túl sok tag lenne, aki (minimum) 5 nap szabadságot kivenne ez miatt! Azt inkább a családra, barátnõre/barátra fordítják. Nembeszélve a diák tagokról! Bár nekik nyáron szabad a terep... :wink:
- Pénz -> Nem kell ecsetelnem szerintem nagyon részletesen ennek az anyagi hátterét! Benzin, kaja, szállás, hogy csak az alapokat említsem! Szerintem ha bescsülettel csinálnánk, akkor közel egy (átlagos) havi fizu kellene egy ilyennek a megvalósítására (fejenként, külön autóval)!

Szal nevezzetek pesszimistának, de "átlagember" legyen a talpán, aki ezt hajlandó lenne bevállalni! :oops:

Majd ha esetleg átalakulunk Lexus klubbá, akkor visszatérhetünk a témára sztem! :)
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

persze,igazad van...én is tudom...bár én biztos kocsiban aludnék...:):) csak egy felvetés volt,de majd akinek kipattant az agyából,elmondja,mire gondolt...:):):)
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

gecsa írta:...bár én biztos kocsiban aludnék...:):)
Hát szállás szempontjából ez a legtakarékosabb, el kell ismernem! :) Parkolót is biztosan találna a csapat, viszont ezzel a megoldással autónkét 2 (max. 3) ember jöhetne szóba! Amikor meg a természet szólítana, csak végigmutatnánk a tájon, mint Bodrogi Gyula az Üvegtigris c. filmben! :P

Aki esetleg nem látta volna a filmet:
http://www.youtube.com/watch?v=zKWPgNjW ... re=related
Az említett rész 2:16-tól látható! :)
És mielõtt OFF-olással vádolnátok, figyelmetekbe ajánlanám 3:44-nél az E10-es Taxit :D
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

decaon16 írta: És mielõtt OFF-olással vádolnátok, figyelmetekbe ajánlanám 3:44-nél az E10-es Taxit :D
De felkészült itt valaki!
:lol:
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

inkább nézzük a forma 1et és szurkoljunk...:)

Timo-ban az összes reményünk....
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

decaon16 írta:
gecsa írta:Én az országos turné alatt azt értettem,hogy csapatosan körbejárjuk az országot...mondjuk egy hét alatt...vagy valami ilyesmi...nem a találkozók menetéröl van szó...
Ez elsõre nagyon szépen hangzik gecsa! Csak aztán az ember elõbb-utóbb elkezd reálisan gondolkodni.
Mi is kellene egy "országos talihoz"?
- Megyénként (legalább 1) checkpoint -> Ahol találkozunk az adott megye klubtagjaival (ha van rá idejük és ígényük).
- Szállás -> 6 helyre, ha egy hetes talit akarsz, és ez napi 2-3 megyelátogatást tartalmazna. Ja és kellene valami elfoglaltsággal is készûlni, nehogy a tagok egy idõ után megunják hogy X megyében vagyunk (és akkor mi van?).
- Szabadidõ, szabadság -> Mivel a tagok (többsége) saját autóval rendelkezik, amit fenn is kell tartani, ezért dolgozni jár a jónép nagy része! Nevezzetek pesszimistának, de kétlem hogy túl sok tag lenne, aki (minimum) 5 nap szabadságot kivenne ez miatt! Azt inkább a családra, barátnõre/barátra fordítják. Nembeszélve a diák tagokról! Bár nekik nyáron szabad a terep... :wink:
- Pénz -> Nem kell ecsetelnem szerintem nagyon részletesen ennek az anyagi hátterét! Benzin, kaja, szállás, hogy csak az alapokat említsem! Szerintem ha bescsülettel csinálnánk, akkor közel egy (átlagos) havi fizu kellene egy ilyennek a megvalósítására (fejenként, külön autóval)!

Szal nevezzetek pesszimistának, de "átlagember" legyen a talpán, aki ezt hajlandó lenne bevállalni! :oops:

Majd ha esetleg átalakulunk Lexus klubbá, akkor visszatérhetünk a témára sztem! :)
Szerintem semmiképpen sem kell eltemetni az ötletet. Mert ilyen turnék vannak. Mivel én vetettem fel, jár hozzá egy kis magyarázat. Félig meddig viccnek szántam.... de... ez természetesen nem olyan mint egy találkozó és teljesen más struktúrát, gondolkodásmódot és hozzá állást igényel. Feltételezem, hogy akkor mûködik csak ha valami nagy anyagi érdek áll mögötte.
Mivel a klub nem akar semmit eladni ill. nem tudok róla, de a célja növekedés ezt valahogyan ( gondolonm én ) el is akarja érni.
Ez csak egy lehetséges módszer, de nem vagyok biztos benne, hogy a klub növekedésének ebben a fázisában alkalmazható. Szerintem nem vagyok az egyetlen aki marketinget is tanult, és néha jobban kibújik belõlem mint kéne, ezért elnézést kérek... tényeg csak viccnek indult de ha merünk "nagyban gondolkodni", támogatókat szerezhetünk és egyszer majd sikerülhet.

Bocs az OFF-ért ha az volt...

Üdv.,

Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

azért Timo is megmutatta,hogy nem véletlenül van ott...
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Huhh.Milyen sokan vagyunk.Mi történt?.Senkinek nincs kedve aludni? :lol:
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

bubidisc írta:Szerintem semmiképpen sem kell eltemetni az ötletet. Mert ilyen turnék vannak. Mivel én vetettem fel, jár hozzá egy kis magyarázat. Félig meddig viccnek szántam.... de... ez természetesen nem olyan mint egy találkozó és teljesen más struktúrát, gondolkodásmódot és hozzá állást igényel. Feltételezem, hogy akkor mûködik csak ha valami nagy anyagi érdek áll mögötte.
Mivel a klub nem akar semmit eladni ill. nem tudok róla, de a célja növekedés ezt valahogyan ( gondolonm én ) el is akarja érni.
Ez csak egy lehetséges módszer, de nem vagyok biztos benne, hogy a klub növekedésének ebben a fázisában alkalmazható. Szerintem nem vagyok az egyetlen aki marketinget is tanult, és néha jobban kibújik belõlem mint kéne, ezért elnézést kérek... tényeg csak viccnek indult de ha merünk "nagyban gondolkodni", támogatókat szerezhetünk és egyszer majd sikerülhet.

Bocs az OFF-ért ha az volt...
Írtam én ilyet hogy el kell temetni az ötletet? :) Csupán az az apró bibi van, hogy qrvára nem engedhetik meg a klubtagok magugnak az ilyesfajta "kiruccanást" (jelenlegi állapotban). Ehhez több aktív tag szügségeltetik, aki fizetné böcsülettel a klubpénzt, amibõl talán ki tudnánk egy ilyesfajta utat gazdálkodni! Mivel azonban hivatalos formában nem számítunk klubnak, ezért nem is várhatjuk el senkitõl, hogy havonta vagy évente X összeget fizessen, mert az APEH jól megfingatná a "pénztárost" a klubvezetõséggel egyetemben! Ha viszont hivatalos klubbá alakulnánk, akkor adózni kellene, és azt meg általában senki sem akar! :) Az pedig már csak mellékes, hogy a vezetõségi tagok dolgoznak vagy suliba járnak (de ezt már említettem)! Szerintem kevés önkéntest találnánk, aki a könyveléssel, és az adóbevallással eltökölne a mindenapi "gondjai" mellett!
Jó pojén, de ötletnek sem rossz, csak mint már írtam, reálisan kell gondolkodni, és láthatjuk hogy ez nagyon felejtõs téma (jelenleg).
Ami a nagyban gondolkodást illeti, szerintem ha ismered a fõnök urat, akkor tudhatod, hogy az õ (okos :D) fejébõl pattant ki ez az egész, és pár taggal a háta mögött megalapították a klubbot!
A növekedés szempontjából elkezdték a szórólapozást, majd létrehozták ezt a honlapot, és még a totalcar is megemlítette õket anno (én speciel így találtam rájuk :wink: ). Azóta már jónéhány találkozón túl vagyunk határainkon innen és túl, ami szerintem nem kicsiben gondolkodásra vall...
Szal ez a két "fegyverünk" van amit a növekedés érdekében bevethetünk (szórólap, net), mert jelenleg ez a legolcsóbb, és talán a leg célravezetõbb! Akinek van netje, és valóban tartozni akar egy közösséghez, az biztosan rátalál a honlapra! A szórólap csupán figyelem felkeltés. Az hogy utánna néz a klubnak vagy sem, ez már mindenkinek a maga dolga! Erõszakkal nem rakhatunk senkit a klubba! :D
Megmondom õszintén, és pesszimistán, hogy nehezen tudom eképzelni, hogy nagy csinnadrattával végigvonulunk az összes megyén, és mire végig érünk, az ország Corolla tulajainak a (legalább) fele mögöttünk díszelegne, akárcsak Forest Gump mögött mikor megunta a futást, és ott figyeltek mögötte a kilóméter hiányban szenvedõ jó népek! :D

Ami az OFF-ot illeti, itt kevés dologban tudsz OFF-olni, mert ez a mindenes topik. Itt az sem baj, ha hangyák nemi életét kezdel el ecsetelgetni, max. nem fognak rá sokan reagálni! :P
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

decaon16 írta: Itt az sem baj, ha hangyák nemi életét kezdel el ecsetelgetni
Misel mesélj! :) Engem érdekel! Mikrokuki, mikronuni? :D

A klubunk lassan 3 éve megy hivatalosan, azaz nyilvánosság elõtt. Most már több, mint 150 tagunk van, aki elküldte a regisztrációs levelét az oldalhoz és lassan 500, aki regisztrált a fórumra (nem botok). Ebbõl azt mondhatom, hogy van olyan 100-120 tag, aki, ha nem is csak mindennapos fórumozással, de idõnként hallat magáról, megjelenik egy találkozón, e-mailezik velünk... Amikor kipattant a buta kis fejembõl már annak örültem volna, ha 10-15 Corollást sikerült volna hosszú hónapok alatt összeverbuválni, akikkel egy találkozó alkalmával vonulhatunk konvojban és eszmét cserélhetünk a közös elmerottyanásunk mivoltából. Hihetetlen, de ezt az elsõ 1-2 hónapban már túlszárnyaltuk. Igaz és most már mondhatni tartós barátságok alakultak ki, voltunk már közel 40 autóval is találkozón, volt már rendõri felvezetésünk, volt már 2 sõt 3 napos talink is. Az interneten is sok helyen írtak rólunk, egyre több Japán és Toyota-s emberkétõl hallom vissza a klubot, mielõtt megemlíteném, hogy van hozzá közöm...
Összegezve így is felülmúlta a várakozásaimat és szerintem beszélhetek az õstagok nevében is. Létszám növelés az elején volt cél. Boldog boldogtalant megállítottunk, szórólapoztunk, interneten ráírtunk... Lehet így is tagokat szerezni, csak úgy vettem észre ebbõl lesznek az inaktívak. Mostmár úgy vagyok vele, hogy, ahogy Misel papa is mondta, aki akar ránk talál és úgyis csatlakozni fog. Természetesen ha látok egy szép ápolt Corolla-t, amibõl rögtön lejön, hogy a tulaj törõdik vele, szereti, kiegészítõket vesz rá, otthonosabbá teszi, akkor rögtön rakok rá szórólapot. Néha már azt érzem kicsit sokan is vagyunk. Elvesztette a klub a családias körét, ami nem is gond, meg elkerülhetetlen, csak ez egy-két nagyobb szabású de 1 napos találkozón az új tagok rovására mehet, amit igencsak a szívemre veszek. Megpróbálunk, mi vezetõk az újakkal is beszélgetni, bevonni a tevékenységekbe, tanácsot adni autóikhoz, de néha annyian vannak, hogy már szinte kivitelezhetetlen. Pedig ugyanannyira kíváncsiak vagyunk rájuk is és eddig 99%-ban nem csalódtunk senkiben! Ezért, ha néha elhanyagolva éreztétek magatokat ezúton is elnézést kérek/ünk, kicsit több ideig tartsatok ki, csalódni nem fogtok ;) !
Magyarul, már maguktól is jönnek a tagok szép számmal, ráadásul õket nem kell noszogatni, nagy valószínüséggel komolyan is gondolják és aktív klubéletet fognak élni. Én ennek nagyon örülök és egyelõre szerintem nem is kell nagyobb taghajhászati akcióba fognunk. Ha az új honlap elkészül (tudom már közhely), akkor úgyis többen ránk fognak kattanni, akkor nekünk vezetõknek kicsit szorosabbra kell fogni a gyeplõt ismét.
Ha láttok ettõl függetlenül olyan tagot, aki látszik, hogy ide való, akkor állítsátok meg, szórólapozzátok meg, szorítsátok le :) , de most a toborzó turnét én is kicsit meggondolatlannak látom. Anyagi részét nem is firtatnám. Misel mindent leírt tökéletesen!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Pacsker írta:
decaon16 írta: Itt az sem baj, ha hangyák nemi életét kezdel el ecsetelgetni
Misel mesélj! :) Engem érdekel! Mikrokuki, mikronuni? :D
Nem is tudtam, hogy ennyire odavagy a biológiáért! :D
Hát tudod ezt kétféleképp lehet magyarázni. Van ugye a méhecske és a virág sztori, meg a meztelen valóság! Melyik verziót írhatom a fórumba? :P
Pacsker írta:Jól beszélsz Misel! :)
Köszönöm!
Pacsker írta:Mostmár úgy vagyok vele, hogy, ahogy Misel papa is mondta....
Pacsker írta:Misel mindent leírt tökéletesen!
Vigyázz miket írsz fõni! A végén még a rossz nyelvek elterjesztik hogy én vagyok a klub elnöke, csak olyan szégyenlõs vagyok, hogy inkább egy bábembert tartok a klub élén! :lol:
Amúgy jól esik a vállveregetés! :wink:
1997 E11 Liftback 1,3 G6

Kép
neragi
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: neragi »

Zsoltee-t hétvégén baleset érte. A könyökére esett, meg is kellett mûteni. Jelenleg kórházban fekszik, így bizonytalan ideig kimarad a körforgásból.
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Zsoltee-nak mielõbbi jobbulást kívánok!!!:(
Válasz küldése