Mivel messze vagyok tudás ügyben a teljes motor mûködésétõl így nemtudom.De szerintem tényleg megfogod találni ha körülnézel.Nagyon sok nincs belõle az 1.3-nál.(nem úgy a Gti-be vazzus:-))Ha már nézelõdtél vagy 10 percet és nem találtad nézz be Fótra és ránézünk ketten.....hátha több szem többet lát alapon meglesz.KovZoo írta:Köszi Zsolti!sprintike írta:Ennyirõl szerintem nehéz rájönni,hogy hova mehet.Valszeg egy vákum csõ.Ha figyelmesen körbenézel biztos meglessz az ellendarabja.Bocs ha nem segítettem sokatMajd a többiek hátha
Ha vàkumcsõ, akkor miszerepe lehet?
Segítség kellene!
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

- KovZoo
- Gyakori látogató

Neked is köszi!Pacsker írta:Furák a képek, de szerintem valami vákuumcsõ lesz. Ez magyarázza azt is, hogy tudsz vele járni, igaz nem ártana, ha a helyén lenne
csinálj pár nagy felbontású éles képet és a környezetrõl is.
De biztos van, aki jobban vágja a 2E-t nálam
A helye megvan, csak letort az aluminium rèsz, amire ràkell húzni.
Vmit megpròbàlok alkotni majd vele.
- KovZoo
- Gyakori látogató

Helló!tvcsaba írta:Hali csaba vagyok az új tag itt nállatok nézegetem ezt az oldalt nagyon sok corolla van itt.
Én nemojan régen vettem egy toyotát sima véletlen.87-es liftbeck-et diselt. Nemtudom tudja-e valaki,hogy annak az autónak mijen a gyári kipufogoja.Mert nagyon gyanus,hogy ami rajta van az maszek.
Itt egy kép, mely a fórumon megtalálható:

- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Ma cseréltem ki így friss az emlék.KovZoo írta:Sziasztok!
Valakinek van képe manuális e9 tükör belsejérõl?
Megvettem Sprintikétõl az övét és az enyémet nem akarom letörni.
Ahogy néztem, nem ugyanúgy van feltéve.
Ha valaki a technikát letudja írni, vagy linkelni tud, megköszönném!
Üdv!
A kép:

A mûvelet:
Kárpit le, egy csavar az ajtó behúzónál, egy belsõ kilincsnél és egy a tükör alatti kis kerek védõburok alatt. Omega kipattintása után ablak tekerõ lehúzása következik és a belsõ kilincs kiakasztása a rudazatból.
Utána kárpitot óvatosan a kipattintani és leemelni.
Tükör belsõ állítójánál, pont a közepébe van egy csavar azt is kicsavarni az állító kis kart lehúzni.
Mûanyag burkolatott lepattintani és ott van 3 csavar amit szintén ki kell csavarni. Aztán kész is.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

No injektor No ABS No Computer No problem

- KovZoo
- Gyakori látogató

Köszönöm szépenBiagio írta:Ma cseréltem ki így friss az emlék.KovZoo írta:Sziasztok!
Valakinek van képe manuális e9 tükör belsejérõl?
Megvettem Sprintikétõl az övét és az enyémet nem akarom letörni.
Ahogy néztem, nem ugyanúgy van feltéve.
Ha valaki a technikát letudja írni, vagy linkelni tud, megköszönném!
Üdv!
A mûvelet:
Kárpit le, egy csavar az ajtó behúzónál, egy belsõ kilincsnél és egy a tükör alatti kis kerek védõburok alatt. Omega kipattintása után ablak tekerõ lehúzása következik és a belsõ kilincs kiakasztása a rudazatból.
Utána kárpitot óvatosan a kipattintani és leemelni.
Tükör belsõ állítójánál, pont a közepébe van egy csavar azt is kicsavarni az állító kis kart lehúzni.
Mûanyag burkolatott lepattintani és ott van 3 csavar amit szintén ki kell csavarni. Aztán kész is.
De nekem nem pont ez kellett, hanem az én saját fényezett manuális tükrömbõl akartam elektromosat. És ennek a belseje érdekelt volna
Én szétszedtem és csináltam képeket is. Meg is lepõdtem néhány dolgon.
Úgy össze tették az egész tükröt...igazi Japcsi megoldások
Egyenlõre csak az egyik tükör van meg, mer a másikba kell még egy tükörlap, vagyis a mostanit valahogy belekell operálni, de ezt majd.
Lehet, hogy csinálok egy kis topicot errõl...
De tényleg köszi az infót
- Szultán82
- Visszajáró

Helló! Egy nagyon égõ kérdésem lenne, de egyszerûen nem tudok rájönni, mi lehet az a kis kar és már az õrületbe kerget. E9 liftback corolláról van szó. A mûszeszerfalon a kormány magasságában bal oldalon van egy kis kihúzható, félig meddig elforgatható kar (bár lehet hogy az már csak én tettem tönkre). Közvetlen a mûszerfal fényerõ szabályzója mellett. Az van ráírva hogy Pull Norm, és egy benzinkútnak a jele van rajta. Nem tudja valaki hogy mire szolgál?
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Az egy kétállású kapcsoló. Pontosan a mûködését nem tudom, de a lényege, hogy a kisebb oktánszámú benzinhez (oktánszám pl. USA-ban van 82-es) lehet átállítani az elõgyújtást, ha ezt a kart kihúzod. Nem célszerû kihúzni, mert sokkal rosszabb lesz a motor teljesítménye, ha normális 95-ös, vagy 98-as oktánszámú benzinnel jársz.Szultán82 írta:Helló! Egy nagyon égõ kérdésem lenne, de egyszerûen nem tudok rájönni, mi lehet az a kis kar és már az õrületbe kerget. E9 liftback corolláról van szó. A mûszeszerfalon a kormány magasságában bal oldalon van egy kis kihúzható, félig meddig elforgatható kar (bár lehet hogy az már csak én tettem tönkre). Közvetlen a mûszerfal fényerõ szabályzója mellett. Az van ráírva hogy Pull Norm, és egy benzinkútnak a jele van rajta. Nem tudja valaki hogy mire szolgál?
Egyszer az asszony véletlenül kihúzta és úgy járt vele néhány napot, én csak azt vettem észre, hogy valamiért nem megy úgy az autó. Mikor visszanyomtam egybõl minden helyreállt.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
- Zsoltee
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2006
- Autód típusa (és generációja): Avensis
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)
Gáz van benne? Érdemes lenne megnézni azt elõször, illetve, hogy a klímahûtõ ventillátor mûködik-e.BillerBack írta:Sziasztok!
Gondom van a klímámmal és segítségre/ötletekre lenne szükségem:
Corollám 98-as, 1332 ccm, és van benne manuális klíma.
Alapjáratban, ha bekapcsolom, a motorfordulat szám rendben felmegy, de kb egy másodperc múlva újra visszaáll az eredetire és a klíma visszajelzõje pedig elkezd villogni.
A klíma tehát nem megy.
Tudja valaki miért van ez és mi a teendõ?
Köszönöm,
Biller
CCH vezetőségi tag
'97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
- Tivoli Rider
- Újonc

Sziasztok,
Az 1,4-es (2006-os) Corollámmal van két gondom,
Ha városban megyek vele 25-30 percet, valamelyik alkatrész annyira megmelegszik, hogy amikor kiszállok, szabályosan megcsap az "A" oszlopnál felszálló hõség.
Megnézettem szerelõvel, azt mondta, hogy a katalizátor melegszik, de attól még jól mûködik, ne törõdjek vele. Na ez télen, hideg, vagy legalábbis hûvös idõben is így volt, mi lesz a melegben? Valaki találkozott már ilyen problémával? Tényleg természetes, hogy a katalizátor annyira melegedjen, hogy "dõl" ki a meleg a kocsi alól?
A másik, hogy tegnap sikeresen lemerítettem az akksit. Vettem vadi újat, kicseréltem. Megy is minden rendesen, de az elektromos ablakok "elfelejtették", hogy autómaták és csak a gomb nyomása közben mozognak. És ezt a hibajelenséget határozottan összefüggésbe hozom az akku kimerülésével/cseréjével, mert az ablak autómatika tegnap reggel még mûködött. Hogy lehet megtanítani vele újra a helyes mûködést? Vagy ehez szerelõ kell?
Köszi a vélaszokat elõre is.
Peti.
Az 1,4-es (2006-os) Corollámmal van két gondom,
Ha városban megyek vele 25-30 percet, valamelyik alkatrész annyira megmelegszik, hogy amikor kiszállok, szabályosan megcsap az "A" oszlopnál felszálló hõség.
Megnézettem szerelõvel, azt mondta, hogy a katalizátor melegszik, de attól még jól mûködik, ne törõdjek vele. Na ez télen, hideg, vagy legalábbis hûvös idõben is így volt, mi lesz a melegben? Valaki találkozott már ilyen problémával? Tényleg természetes, hogy a katalizátor annyira melegedjen, hogy "dõl" ki a meleg a kocsi alól?
A másik, hogy tegnap sikeresen lemerítettem az akksit. Vettem vadi újat, kicseréltem. Megy is minden rendesen, de az elektromos ablakok "elfelejtették", hogy autómaták és csak a gomb nyomása közben mozognak. És ezt a hibajelenséget határozottan összefüggésbe hozom az akku kimerülésével/cseréjével, mert az ablak autómatika tegnap reggel még mûködött. Hogy lehet megtanítani vele újra a helyes mûködést? Vagy ehez szerelõ kell?
Köszi a vélaszokat elõre is.
Peti.
Hali,nekem 1000 km-ként fogy annyitHege írta:Sziasztok!
Egy kedves ismerõsömnek az E11-es Corollájának van egy kis olajfogyasztása....6600km-en kb. 4dl. Alá is feküdt, no meg a motortérben is nézelõdött, de semmi nyom...![]()
Semmilyen egyéb furcsa vagy szokatlan jelenség nincs mellette....ámbár: elõzõleg akinek kölcsönadta az tiltásig forgatta az egyes seb.fokozatokban a mocit...van valami ötletetek???
még hogy csak a puffin adhat erõt mi??