Nos ez így is van és a motortartó bakok elgyengülése, szakadása a vétkes.
A jelen esetben szereplõ 1.6os corollákban 5 db motortartó bak van:

Itt meg a bakok formái és cikkszámai (kicsit térbe meg van csavarva, de kivehetõ):

Megpróbáltam orvosolni a problémát. Számunkra a két lenti kereszttartón fekvõ kerek bak lényeges a továbbiakban, mivel az autó hosszanti irányában fellépõ lötyögés megállításáért ezek felelõsek.
Az Intercars nevû új cégnél vásárolt utángyártott motortartó bak viselkedésérõl fogok írni.
Ezen kívül van még a szilent besütõs megoldás és a szélvédõragasztós. Az utóbbi egy ideig megteszi, a szilentes meg mondhatni verseny körülményeket okoz. Beindítod a kocsit és úgy ráz, mintha kávédarálóba ülnél. Sportos, de utcára felesleges.
Motortartó bakról vélemények a saját autómban:
Amikor kivettük a régit (szélvédõragasztóval annó Tibcsinél bekeményítettük) sokkal masszívabbnak, erõsebbnek tûnt még kézre is, mint az új utángyártott sima gumi. Kicsit elszomorodtam. De azért beraktuk...
Most már két hete járok vele, ne kérdezzétek miért, mert szerintem a fizikával ellentétes tüneteket produkál (bár ennél a kocsinál már megszoktam), de javult a helyzet. 3-asba pl 30nál lehelletnyi gáznál, tudjátok, amikor "belötyög" a motor, sokkal kevésbé érezhetõ. Szerintem sokat javított rajta.
Nos tudom mindenkinek ajánlani!
Következõ bakot cseréltem:
Szembe állsz a motortérrel. és az 5 bakból a hozzád legközelebb esõ. Magyarul közép tájékon a hûtõ aljánál elhelyezkedõ.

Cseréje rém egyszerû. Olyan 9 ezer pár száz forint az ára újonnan (gyári huszonezer...
Igazából úgy lenne pöpec, ha a tûzfal felöli párját is cserélnénk, de az megint legalább ennyi pénz (talán egy-két ezressel több is) és kicsit nehezebb kicserélni.
Az utóbbi:

Mégis azt mondom, akinek van 12-13 ezer forintja erre a problémára, és ha XJS rábólint, akkor szánja rá és megveszem ennyivel olcsóbban. Engem iszonyatosan idegesített! Mostmár picit megnyugodtam.
(nem ültem még olyan 92 elõtti fwd corolla-ba, amiben ne lötyögött volna a motor, kivéve amelyikbe orvosolták már ezt a gondot)
Hogy mihez is jó ez a bak?:
Összes 4A motoros autóhoz:
- 83-87 E8 1.6 4A
- 87-92 E9 1.6 4A-F, 4A-FE, 4A-GE
(- 92-97 E10 1.6 4A-FE)
(- 97-00 E11 1.6 4A-FE)
Talán még az 1.8 benzinesekhez is, sõt a 12, 16 szelepes 1.3asokhoz is jó, de ezeket tényleg nem tudom, nézzetek utána. Ha 1.3asotok van, és nem ez a bak az, akkor nézzetek utána, keressetek képet, vagy fotózzatok és megnézzük, hogy van-e hozzá (biztos lesz).
Tartósságról még nem tudok semmit sem mondani!
Felelõsséget nem vállalok

KE11 Sedan