E9 alkatrészek (1987-1992)

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

sietnem kell és nem találom.

Nézz utána Gábor légyszíves. NIPARTS ez a cég neve. általában gyári japán lakatrészt forgalmaz. Hátha olcsóbb. Egy telefont megér.

Ja és az elemek fényezése 8 ezer körül. De ezt Kiss Gábortól kérdezd. Még közelebb is van hozzád mint Pest. Szép munka kevés pénzért.

Remélem segítettem. Kérdésed van szólj!
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: paradoxx »

Rendes vagy, nagyon szépen köszönöm :) De nem a karosszéria elemek árával van probléma. Ezekkel eddig is tisztában voltam, a 150e forintot megérné, ha megújult külsőben pompázna. A légtömegmérő a rémálom. Alig van, ott meg vagy válaszolnak és nincs, vagy egy előre mesterien kiszámított ívben tojnak a fejemre. És akkor ehhez jönnek a dolgok: az újonnan vásárolt (gyári!) lengécsillapítóval önálló életet él az autó fara, megint kezd egy örökmozgóra hasonlítani. Szóval az a bajom, hogy összejött minden, ami összejöhet egy autón. Most éppen nem egy életbiztosítás utazni vele, mindenki meg van döbbenve, hogy betartom a sebességhatárokat :D Egyszerűen elszakadt a cérna, mert az én idegrendszeremnek túl sok hiba jött elő, és nem látom azt, hogy ha most adósságba verem magam, és minden pénzem a Corollába ölöm, akkor évekig csak olajra, szűrőkre és benzinre kell költenem :(

Utolsó reményem, hogy egy svéd zenekarral dolgozunk éppen, megkérem őket, hogy hívják fel a bontót Svédországban, és vajazzák le az alkatrészt nekem :D

Update: Nipparts, Ebay kipipálva, sehol semmi. Felhívtam Denso alkatrészeket forgalmazó cégeket is, de ők is csak annyit mondtak, hogy ha találtam, akkor majd meséljem el nekik, hogy hogyan... Napokat telefonáltam végig, és lógtam az internet előtt, tehát nem azonnal dobtam be a törölközőt. Nem szeretném eladni, mert egyszerűen nincs még egy ilyen autó, ami ennyire passzolna hozzám. Egyszerűen ez az etalon, utána max. csak félmegoldásokat találok. Ja, ha nem írnék, akkor megjött a telefonszámla, és a kardiológián vagyok :D
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

paradoxx írta:Rendes vagy, nagyon szépen köszönöm :) De nem a karosszéria elemek árával van probléma. Ezekkel eddig is tisztában voltam, a 150e forintot megérné, ha megújult külsőben pompázna. A légtömegmérő a rémálom. Alig van, ott meg vagy válaszolnak és nincs, vagy egy előre mesterien kiszámított ívben tojnak a fejemre. És akkor ehhez jönnek a dolgok: az újonnan vásárolt (gyári!) lengécsillapítóval önálló életet él az autó fara, megint kezd egy örökmozgóra hasonlítani. Szóval az a bajom, hogy összejött minden, ami összejöhet egy autón. Most éppen nem egy életbiztosítás utazni vele, mindenki meg van döbbenve, hogy betartom a sebességhatárokat :D Egyszerűen elszakadt a cérna, mert az én idegrendszeremnek túl sok hiba jött elő, és nem látom azt, hogy ha most adósságba verem magam, és minden pénzem a Corollába ölöm, akkor évekig csak olajra, szűrőkre és benzinre kell költenem :(

Utolsó reményem, hogy egy svéd zenekarral dolgozunk éppen, megkérem őket, hogy hívják fel a bontót Svédországban, és vajazzák le az alkatrészt nekem :D

Update: Nipparts, Ebay kipipálva, sehol semmi. Felhívtam Denso alkatrészeket forgalmazó cégeket is, de ők is csak annyit mondtak, hogy ha találtam, akkor majd meséljem el nekik, hogy hogyan... Napokat telefonáltam végig, és lógtam az internet előtt, tehát nem azonnal dobtam be a törölközőt. Nem szeretném eladni, mert egyszerűen nincs még egy ilyen autó, ami ennyire passzolna hozzám. Egyszerűen ez az etalon, utána max. csak félmegoldásokat találok. Ja, ha nem írnék, akkor megjött a telefonszámla, és a kardiológián vagyok :D
Húha hallod. Neked aztán rendesen összelyött. Részvétem.
Figyelj csak. Ha gondolod esetleg talizhatnánk valahol. És megnéznéd az én kocsimat. UGyanaz a Gti csak az enyém gyengébb. Csak hogy legyen összehasonlítási alapod. Az meg hogy az autó fara külön életet él, arra asszem van egy megoldás még annyira nem is drága. A legnéscsillapító itt nem dob olyan sokat. Nekem a dupla rugesz miatt alapon kemény a hátulja fekvőfakabáton pattan akkorát hogycsak na. Na szóval ezeknél vannak ilyen kis rudas pálcás futómű stabok amik a kerék dőlését tudják szabályozni. Neked nem szokott kopogni a futómű? Mert ha mondjuk a stabok már nem tartják jól a kereket akkor dőlönget és ha nem is sokat szépen riszálja a farát a drága.
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Kopogás csak a kormányműből jön, de arról két évvel ezelőtt is tudtam. Akkor a Supra-Trendnél a bontott komplett kormányművet javasolták. A fő bajom az, hogy így eladhatatlan, az ára nélkül újabba belevágni nem nagyon tudok. Meglátjuk mi lesz. A jövő héten szerintem kérek egy gyors kárfelmérést a szerelőmtől, hogy pontosan tudjam, hogy mennyit kellene rákölteni. A kipróbálást egyelőre passzolom, mert egy pesti út játszik, csak egy erősen off autóval, és a munkán kívül nem lesz másra időm :(
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Sajnálom, h ennyi minden összejött :cry:

Aztmondom ne add fel. Nagyon sokat buknál rajta, ha eladnád. Megéri megcsinálni. És megpróbáljuk olcsón!!!
A kormánymű egy műanyag belső perslely kikopása miatt kopog főként. Nagy munka kevés pénz viszont sokat dob rajta. Nem fog kotyogni kopogni. Mármint ah arra gondolsz, hogy egy földúton lassan gurulsz akkoris erősen kopog. A kormányban érzed. Nekem a régi corollámnál ez volt. Semmiképp se vegyél új kművet!! :)

Ígérem azon leszek, hoy neked keressek légtömegmérőt! Már próbálkoztam látod, de nem adom fel! :wink:
Ha tudsz, valahogy gyere el 30-án. Ha másképp nem akár egy klubtagunkkal. Hátha beülhetsz hozzájuk. Több Miskolc környéki is van. Szeretném, ha ottlennél velünk. És ha jól tippelem több GTI-is jön. Hátha hátha...

Kitartááás!!!
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Tényleg nagyra értékelem, hogy segítesz, és mindenki próbál megoldást találni :) Azt még nem tudom, hogy fogom meghálálni :)
A kormánymű jelenség: csak ha jobbra tekerem, vagy onnan vissza, mindig ugyanott koppan kétszer, amíg vissza nem áll egyenesbe. Fejlemény a jövő héten lesz, ha a szerelőhöz eljutok, hogy mi az, amit ténylegesen cserélni kell. Hiányozna nagyon, egyszerűen nincs még egy ilyen autó...
A talira igyekszem elmenni, de akkor már nem vagyok szabadságon, és elvileg vizsgáznom is kellene. Annyira azért megpróbálom összetákolni szegény autót, hogy addigra legalább üzembiztos legyen :)
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

paradoxx írta:Tényleg nagyra értékelem, hogy segítesz, és mindenki próbál megoldást találni :) Azt még nem tudom, hogy fogom meghálálni :)
A kormánymű jelenség: csak ha jobbra tekerem, vagy onnan vissza, mindig ugyanott koppan kétszer, amíg vissza nem áll egyenesbe. Fejlemény a jövő héten lesz, ha a szerelőhöz eljutok, hogy mi az, amit ténylegesen cserélni kell. Hiányozna nagyon, egyszerűen nincs még egy ilyen autó...
A talira igyekszem elmenni, de akkor már nem vagyok szabadságon, és elvileg vizsgáznom is kellene. Annyira azért megpróbálom összetákolni szegény autót, hogy addigra legalább üzembiztos legyen :)
Figy nekem meg olyan, hogy most lettek az első futómű stab pálcák cserélve. Mostmá ugyanúgy kopog mintha hozzá se lett vóna nyúlva. És olyan mintha a kerekek akarnának kiesni. Nem tom m a fenétől lehet. mintha az egész lötyögne meg ilyesmi. De csak ha lassan megyek. Ha gyorsan akkor semmi.
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

paradoxx írta:Tényleg nagyra értékelem, hogy segítesz, és mindenki próbál megoldást találni :) Azt még nem tudom, hogy fogom meghálálni :)
A VATERÁN hírdetnek légtömegmérőt! Írtam neki hogy adja meg a cikkszámát és megnézem hogy jó-e a te autódba.

Egyébként szervós a kormányműved,vagy sima?
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Köszönöm, hogy segítesz :) Lehet, hogy egyre gondolunk. Kb. 2 hete én is láttam egyet a vaterán, külsőleg nagyon hasonló volt, de a típusszám nem egyezett :( A légtömegmérő egybe van építve a légszűrőház fedelével. Most végignéztem a vaterát különböző keresőszavakkal, de nem találtam Toyota légtömegmérőt.
A kormánymű szervós.
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

paradoxx írta:Köszönöm, hogy segítesz :) Lehet, hogy egyre gondolunk. Kb. 2 hete én is láttam egyet a vaterán, külsőleg nagyon hasonló volt, de a típusszám nem egyezett :( A légtömegmérő egybe van építve a légszűrőház fedelével. Most végignéztem a vaterát különböző keresőszavakkal, de nem találtam Toyota légtömegmérőt.
A kormánymű szervós.
Azért nem találtad mert már lejárt az aukció.
Hétfőn kapom meg a cikkszámot.
Majd kiderül.
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Sajnos ez az :(
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

paradoxx írta:Sajnos ez az :(
:?
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

paradoxx írta:Köszönöm, hogy segítesz :) Lehet, hogy egyre gondolunk. Kb. 2 hete én is láttam egyet a vaterán, külsőleg nagyon hasonló volt, de a típusszám nem egyezett :( A légtömegmérő egybe van építve a légszűrőház fedelével. Most végignéztem a vaterát különböző keresőszavakkal, de nem találtam Toyota légtömegmérőt.
A kormánymű szervós.
Jaja enyém is egyben van a légszűrőházzal. Ezért még egy direktszűrőt sem lehet rárakni. Tuning szóba sem jöhet.
paradoxx
Gyakori látogató
Gyakori látogató

A problémák közül egy megoldódott: tegnap elvittem futómű tesztre, idézném a szerelőt, aki az első találkozásunk alkalmával mindjárt elég közvetlen hangnemet találtunk: "De b...meg, ez egy Toyota, mi romlana el rajta?". Teszt lefuttat, jó minden. Látta az arcomon, hogy nem egészen értem, úgyhogy még nézelődött egy kicsit, és megvan a nyertes: szálszakadásos a jobb hátsó gumi! (Kicsit elfelejtkeztem arról, hogy a sebességindexe 190-es (T)). Úgyhogy most megoldódott az a kérdés, hogy az autó felújítása során megengedhetem-e magamnak azt a luxust, hogy új gumit és felnit vegyek.

Gumi: Michelin Pilot Exalto 195/50 R15 82 V (talán a V-s sebességindex már elég lesz :D)
Fotó a gumiról
Felni: Borbet LS 6,5x15 4x100
Fotó a felniről

Kicsit még nem érzem magam normálisnak, amiért egy olcsóbb E10-es Corolla árát fogom az autóra költeni, de ellensúlyozza ezt az érzést, hogy autó lesz belőle :)
Válasz küldése