Ma kaptam egy levelet az Állami Autópálya Kezelő Zrt-től.
Történt ugyanis, hogy Budáról, Fótra kellett menjek, úgy gondoltam irány a nullás. Én észak felé vettem az irányt, (nem akartam nagyot kerülni, de aztán mégis kellett) abból a célból, hogy Buda kerülésével jutok el Fótra.
Ritkán járok arra, meg nem is tudtam pontosan merre megyek, de belevágtam.
Sajnálatos módon kikeveredtem az M1-re. Matrica nélkül.
Az első lehetséges lehajtónál letértem és fordultam vissza, de akkor már nagyon izzadtam.
Vissza a 0-ra és nagy kerülés Fótig...
Mai nappal kézhez is kaptam a fizetési felszólítást, szándékomban is áll fizetni. Hisz használtam a pályát.
DE!
Kérdem én: Ezen az agyonkamerázott úton, biztos látják a monitor előtt ülők, hogy MAX csak egy kameraképen vagyok rajta-hisz az első adandó alkalommal visszafordultam. Akkor az is 15300 forintot fizet aki szánt szándékkal fizetés nélkül lerombol Győrig, meg az a balf@sz is aki 10 km-t sem ment?
Ja a levélíráson gondolkoztam, hogy egyéni elbírálást kérjek, de jobban elolvasva a nekem írt levelet, ez állt benne:
¨amennyiben a gépjármű nem rendelkezett a díjas utak használatára érvényes jogosultsággal, függetlenül annak okaitól (pl.eltévedésből eredő úthasználat), az ÁAK Zrt-nek nem áll módjábna pótdíjmentességet biztosítani ¨
Muszáj volt leírnom.