Szép iromány, grat !XJS írta:http://www.ae86.hu/2004/01/08/hachi-tor ... ttekintes/
Itt osszeszedtem sacc/kb a 4AGE variansokat mar 5 eve.
Motorfajták
Azert jo, amiert eredeti lokharitot akarok...mellesleg nem a motortipus van elirva, hanem a tipus megnevezese: Most Toyota Corolla 1.6 van, de elvileg lehetne Toyota Corolla Liftback 1.6 GTi, ami ugye a valos...Ez egy fillerrel tobb kiadast nem jelentene sehol senkinek. Motortipus nincs a forgalmiban, es nekem rossz teljesitmenyadat van bent, 91kw, pedig az auto csak 115le lehetett gyarilag (bigport afm).Actommy írta:Na de neked az miért lett volna jó ha a pontos motor tipus kerül a forgalmiba.XJS írta:Na, en is nyomtam egy kommentet oda.Pacsker írta:A magyar forgalmi adatokban nem hiszek
Oda írnak akármit. Láttam már 1.6 GTit 75 Le-vel, láttam már 1.6 4A motorost 115 Le-vel. Meg ugye láttunk már coupe TE71 forgalmit 5 ajtós wagonként írva. Az okmányirodák leszarják. Amit elsőnek találnak, hogy 1.6 corolla és évjáratban is stimmel azt írják bele.
Amint te is írtad, abban nagyjából biztosak lehetünk, hogy a Bigport AFM 113-115 ló körül volt. Legalábbis az internetes források adatai alapján és a mért adatok alapján.
Egyelőre én több AFM-es Smallportot láttam, mint MAP-osat. Szerintem léteztt mindkettő, de hülyeség is ezen lovagolni. Körülbelüli értékeket tudunk, azzal elégedjünk meg.
A szavad meg legyen Szentírás és válljon valóra:
"Amig a Toyota nem ad ki egy konyvet a 4AGErol"
Bocsánat mindenkitől, ha ma kicsit erősebb a hangvételem, csak Tézé blogján felhúztam magam nagyon, hogy milyen emberek vannak:
http://belsoseg.blog.hu/2009/01/04/kesz ... im_majdnem
Magyar ocsmanyiroda: tegnap irattam at a Remet. Az eredetvizsgas foszerrel korrektul kikerestettem a pontos tipust, le is jegyzokonyveztek az elterest az elozo okmanyhoz kepest. Erre az ugyintezo holgy persze, hogy nem irta bele az uj forgalmiba, mert a Toyota Corolla 1.6 az nagysagrendekkel rovidebb ido alatt begepelheto mint a Toyota Corolla Liftback 1.6 GTi...Faxom belejuk.
Mikor csináltam az eredetvizsgát végig drukkoltam hogy a régi adatokat írja bele ne a valósat.
Amúgy a faszika vágta mi a helyzet ránézett a motorra és mondta hogy ez egész jó kis motor 100 le örül van nem?
mondom ja akörül
Aztán meg kaptam egy levelet a közlekedési hatóságtól hogy a jármű és a járműhöz tartozó okmány vizsgált műszaki adatai eltérnek egymástól de külső beavatkozásnak nincs nyoma.
A jármű típusa COROLLA 1.6 eltér a járműokmányban szereplő COROLLA típustól.
Mondom akkor jó, nem is fellebbeztem
Amúgy 63 kW-os az autóm
bocs ha hosszú lett.
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Megértem, vannak érdekes emberek. Sokmindenki más véleményen van, de.... ezeket a barmokat baszki!!! Az ilyet hagyni kell, az se tudja mi fán terem. Sztem sokuk nem is látott még ilyet élőben. Na mind1!Pacsker írta: Bocsánat mindenkitől, ha ma kicsit erősebb a hangvételem, csak Tézé blogján felhúztam magam nagyon, hogy milyen emberek vannak:
http://belsoseg.blog.hu/2009/01/04/kesz ... im_majdnem
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Tessék beazonosítani!

Kéne egy TE71-be

Kéne egy TE71-be
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
Haaat. Szelepfedel es szivosor alapjan maceras, az biztos, hogy V vagy U szerias motor, de ugy nezem, mintha formaautoban lett volna. Inkabb negyszelepesnek tunik a kipujaratok szelessege alapjan, akkor U, de a szelepfedel meg inkabb V-szeru oldschool. Az is erdekes, hogy outboard injektorok, de elosztos. Viszont a szarazkarter cucc profi. Uh passz. 
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Tényleg nem tom. Fejtsük meg. 2T-G-s mappában találtam. A szelepfedél mintája is hasonlít, tehát szerintem is akorabeli, amit Andrew írt.
Klubelnök

Márpedig annak kell lennie, mert:XJS írta:De az ketszelepes volt, aminek kerek a kipunyilasa, ennek meg negyszelepes szelessegu...Sztem elnok ur tudja a valaszt, csak szivat minket
- ez egy öreg V8-as motor
- V8-asok: V, UZ, UR
- UR nyilván nem lehet, mert azt csak 2006 óta gyártják
- UZ se lehet, mert arról tudjuk, hogy néz ki, és nagyon nem így
- tehát csak V lehet, abból pedig kizárhatjuk a 3V-t, mert az így néz ki:

- marad a 4V és az 5V
- 5V szvsz azért nem lehet, mert azt '98-ig gyártották, és nem hinném, hogy ilyen motort szereltek volna még egy '98-as autóba.
Tehát marad a 4V.
Vagy baromság az egész amit írtam.
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Jó a kis képkivágás és szövegdoboz! Mivel csináltad?XJS írta:
Igen azok a veztengelyek. Sõt általában, azok a szelepfedelek, amibe így felülrõl megy be a gyertyapipa, mind dupla vezérmûtengelyesek.
Ha ezzel arra akarsz utalni, hogy akkor nem érted a szelepek számát, akkor meg van rá a megoldás. A 2T-G, 3T-G... generáció is duplavezérmûs, ellenben tengelyenként 4 szelepes
Klubelnök

- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Biztos többen olvastátok már, de itt van eléggé átfogó leírás az "A"-s
motorokról.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_engine
motorokról.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_engine
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:

Kéne...
Klubelnök