Jól látod kedves Lackó!
Normál használatkor ugyanis jobb ha hamarabb teszem a legnagyobb fokozatba üzemanyagtakarékossági szempontokat figyelembe véve, plussz kímélem a váltó egy fokozatát és a kuplungot is kevesebbszer nyaggatom.
Viszont ha vagizni támad kedvem, jól jön gyorsításkor az a +1 fokozat!
OFF:
Ezzel a 6. fokozattal engesztelem ki magamat amiért az első 3 jogsis évemben egy 4 sebességes Ladát voltam kénytelen hajtani! Pedig úgy örültem volna akkor egy 5. fokozatnak! ON:
decaon16 írta:Tegyük fel, hogy igazad van! De hogy a váltót, és a kuplungot kímélem ezzel a módszerrel, abba nem köthetsz bele!
Nem kötözködés...csak faszság kihagyni fokozatot váltásnál (nem
vissza). Az én autóm is, amit most használok (nem írok márkát )
6-gangos, mégsem hagyok ki soha fokozatot......hülyeség. Nem azzal
kímélsz egy kupplungot, ha kevesebbet váltasz. Normálisan kell
használni, és akkor a váltó túléli a motort. A kupplung meg kopó
alkatrész, sokmindentől függ az élettartama. (városi/országúti használat,
botláb....stb). Részemről ennyi. Tényleg nem akarlak mindenáron
bosszantani.
Lackó írta:Tényleg nem akarlak mindenáron bosszantani.
Ahhoz képest elég jól csinálod!
Részemről el van könyvelve hogy ebben a kérdésben nem értünk egyet!
De tekintettel arra hogy Corollád van és ráadásul kettő, ezért a te búrádat is bírom!
Szerintem............kemények vagytok
Ilyen hülyeségekkel bosszantjátok egymást
A tuti tipp:1.-ből 5.-be kell tenni mert akkor lefullad és qurva keveset eszik .És 3 fokozatot kímélsz
a kuplungot ugy kiméled a legjobban ha minél kevesebbet nyomod , ill. gyorsan váltasz. én sem hagynék ki fokozatot. 10évig volt ladám igy én is tom mi a 4 gang
Lényeg ami lényeg én szeretnék hatos váltót. Jó lenne pályán, országúton még egy fokozat, mivel alapból sokat pörög a 4AGE. Elvileg az 1.6-os G6 E11 Corolla 4AFE-re való váltója jó a 4AGE-re egy az egybe.
Hasonlítgattam már az áttétel arányokat és ott a 6-os nem a másik 5-ösével egyezik meg, hanem tényleg +1 fokozat.
Ha netán tudtok ilyenről, szóljatok!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Lackó írta:Tényleg nem akarlak mindenáron bosszantani.
Ahhoz képest elég jól csinálod!
Részemről el van könyvelve hogy ebben a kérdésben nem értünk egyet!
De tekintettel arra hogy Corollád van és ráadásul kettő, ezért a te búrádat is bírom!
Az E10 sajna nem az enyém, csak gondját viselem....de sajátomként
szeretem őt is.....és akkor OFF end.
Elektromos témához, világításhoz visszatérve lenne egy kérdésem! Hátha tudja valaki a választ!
A szivargyújtónál körben kellene világítania zölden? Nem mintha szükségem lenne rá, csak egy kérdés. Illetve, ha igen, akkor milyen izzó kell oda? Nekem nem világít ezért érdekel a dolog.
Köszi
CCH vezetőségi tag
'97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
Elektromos témához, világításhoz visszatérve lenne egy kérdésem! Hátha tudja valaki a választ!
A szivargyújtónál körben kellene világítania zölden? Nem mintha szükségem lenne rá, csak egy kérdés. Illetve, ha igen, akkor milyen izzó kell oda? Nekem nem világít ezért érdekel a dolog.
Lehúzod a középkonzolról a három tekerőgombot, és a ventilátor illetve a hőszabályozó gombnál látsz két pici csavart! kiszeded, majd csavarhúzóval kibirod pattintani a középkonzol műanyagot!