Szervusz!
Ismerem a típust, bevallom, de azért kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
Hogy mikre érdemes odafigyelni?
- Gátlók (viszonylag drágák hozzá)
- Jéghidegen és melegen a motor hangja, kipufogó füstölése
- Hűtővíz színe (túlfolyóban is!)
- Olaj színe
- Hátsó stabilizátor gömbfejek "kutyacsontok' (jó alkualap 5-6000-ből megvan a kettő)
- Első fényszórók és helyzetjelzők állása, zárhíd egyenessége, görbesége, hézagok párhuzamossága....
- tengelytáv oldalanként a két kerék mértani közepénél (így meg tudod állapítani, mászott-e nagyon a torony, ah össze volt törve rendesen)
- Tudom nem volt kérdés, de kasztnin típushibák: szokásos hátsó kerékjáratok, küszöbök, ajtók csücskei.. Szélvédő körüli foltok, csomagtartó kinyit, jobb oldali kis rekesz ajtó levesz, így látod a dob hátulját. Sokszor kilátsz a földre. Pótkeréknél megnézni mennyire gyűlik össze a víz.
- Kormányholtjáték, kotyogás esetleg (nem jellemző)
- Menj vele egy kört lépj is oda neki, ráncigáld meg a kormányt, menj bele kisebb gödörbe és fülelj.
Nem jut eszembe más. nincs típus hibája, ha csak nem az, hogy a hátsó rugók ülnek. Ez van ki kell cserélni. De van itt a klubon belül olcsó megoldás. Mászerek működni szoktak, futómű rendbe van általában, jó a kocsi súlyeloszlása, nagyon szépen terelgethető, motorok általában bírják. Olajsapkát is vedd le azért, hátha hengerfejes és habos az olaj, de ez se jellemző. Porlasztónál figyelj a torpanásokra, nem szabad lennie, injektorosnál a hidegindítóra. Pöccre kell indulnia mindkét variációnál. Ha van üléshuzat szedd le és nézd meg mennyire van kiszakadva a vezető ülés beszálló oldala. Mind olyan apróság, amint spórolni lehet.
Nem tudok szériahibát. Szerintem a legfontosabb a rohadás és hogy ha volt törve, akkor mennyire és hoyg van kijavítva. A motorban legyen erő 1.3asban is! és ne legyen mögötted kék felhő. 200ezer alatt nagyon gyanús, ha 250 van benne, ne olyedj meg, szépen bírják a motorok, d elegalább nem tekerte vissza. Futóművet rángasd meg, elengedett kormánynál fékezz intenzívet, ne húzzon el.
Nagyon jó kis autó és szerethető! Tudom ajánlani

Én is boldog tulajdonosa vagyok egynek. Nézd meg a projectek menüpontot. Több ilyen autó is le van írva a vásárlás napjától.
Motorok:
Ajánlanám első sorba a 90-92 között gyártott 4A-FE 1.6 motoros injektoros 16V-eseket. Jó a nyomatékeloszlása, korszerű (2000-ig pakolták toyotákba) és nagyon gazdaságos! Emellett ezekben nagyonjó felszereltségűeket kapsz: Centrál, 4 el. ablak (új kezelő panellel), szervó, el.tükrök, el. napfénytető, fordszámmérő, 1-6os kormány, plüss kárpit, gerinctámasz, ülésmagasság állítás. Nagyon megbízható és ezzel a felszereltséggel könnyen megszerethető!
Emellett ajánlanám az ugyanekkor gyártott 2EE 1.3-as injektorosokat (ha nincs a 88-90-ig gyártott 1.3-as porlasztósokat). Mindkettő nagyon gazdaságos motor, meglepően jól megy (1.6os golf volt akkoriban ennyi lóerő és azthiszem ennek ellenére nem pálya neki! Emellett városba max 7 körül eszik.) Sajnos alacsonyabb felszereltségűek.
Igaz utoljára hagytam a 88-90ig gyártott 4A-F motorosokat. ez a porlasztós kivitel volt. Kicsit többet esznek, jóval gyengébbnek érződnek az injektoros testvéreiktől. Ettől függetlenül ha nem találsz másikat egy jó állapotú ilyen motorral is bátran megveheted!
Azt mondom mindegy a motor 8-9 fölé egyik sem megy fogyasztásban, az 1.3asok is emberesen szaladnak, de a magasabb köbcentiben általában jobb felszereltségűeket találsz! Szerintem ez nagyon fontos. Árban nincs sok különbség és utána csak bánod, hogy mégsincs benne szervó vagy központi, vagy elektromos...
ja két verzió kimaradt
Ha dieseles vagy tudom ajánlani. 1.8D 1C motorkód 4-5 liter

Azthiszem elég ennyi
Gt-i felszereltség. Szerelem első látásra. Ha beleülsz, el sem engeded többé. Persze, ha ilyet vennél, mi ennek örülnénk a legjobban. Kérdés mennyire engedi a pénztárcád.
Amit tényleg tudok ajánlani, a most hirdetett Humby klubtagunk GT-i je! 450 es irányárral szerintem bőven elfogadható, ahhoz képest mit nyújt cserébe. Szép autó jó autó. És ugye ez a típus teteje.
Bárhogy is dönts, drukkolunk, hogy sikeres legyen a vásárlás!