Segítség kellene!
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
Akkor én vagyok a te embered!!!!AndrewGL írta:Keresek valakit, aki digitális technika tárgyból (főleg aszinkron sorrendi hálózatok témakörből) okosítana. Természetesen nem ingyen kívánom.
Köszi
Ebből a tárgyból két diplomám, egy oklevelem és még egy fém kitűzőm is van.
Kettő másodperc alatt átadom az összes ismeretemet
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
kazi cd csere
Sziasztok!
Teljesen új corollás vagyok. Egy 2002-es évjáratú hatchbacket vettem. Olyan segítséget szeretnék kérni - első körben - hogy a gyári kazis rádiót szeretném kicserélni cdsre, és tudnátok javasolni olyan vkit aki korrekten meg tudja oldani ennek a cseréjét? (tehát nem gányolja össze semmilyen téren). Továbbá hogy 25k-t megér-e egy cd-s fejegység. Köszönöm szépen a segítségeteket srácok,
Üdv,
P.Z.
Teljesen új corollás vagyok. Egy 2002-es évjáratú hatchbacket vettem. Olyan segítséget szeretnék kérni - első körben - hogy a gyári kazis rádiót szeretném kicserélni cdsre, és tudnátok javasolni olyan vkit aki korrekten meg tudja oldani ennek a cseréjét? (tehát nem gányolja össze semmilyen téren). Továbbá hogy 25k-t megér-e egy cd-s fejegység. Köszönöm szépen a segítségeteket srácok,
Üdv,
P.Z.
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

Sziasztok,
amikor vezérlést cserélnek a kocsin, mondjuk (AE92 Toyota Corollán), mit szoktak pontosan cserélni a vezérműszíj, feszítő görgőn kívül?
Kell-e, vagy szokták-e mindig cserélni a segéd görgőt, vagy vízpumpát? milyen gyakran szoktátok cserélni?
motor típusok: 1.6 4AGE, és 1.8 D.
Kb. mennyibe jön ki?
előre is köszi a választ.
amikor vezérlést cserélnek a kocsin, mondjuk (AE92 Toyota Corollán), mit szoktak pontosan cserélni a vezérműszíj, feszítő görgőn kívül?
Kell-e, vagy szokták-e mindig cserélni a segéd görgőt, vagy vízpumpát? milyen gyakran szoktátok cserélni?
Kb. mennyibe jön ki?
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Ezt mind nem árt egybe cserélni.Feszítő(ha van,vezető görgő),szíj és vízpumpa.Tipusfüggő a csereperiódus de idősebb autóknál nem árt 10-15000-rel elöbb cserélni mint ami elő van írva..(okosok mondták) Álltalában 80000-110000Km-között mozog a csereintervallum.De ezt majd pontosan megmodja az akinek ilyen van....Remélem egy kicsit tudtam segíteniBalanyi Krisztián írta:Sziasztok,
Kb. mennyibe jön ki?
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
60 ezernél cserélnék. És csakis gyári toyotát raknék ezekből a cuccokból!
Vízpumpa, szerintem nem fontos, ha csak nincs vele baj. vezérműszíj, feszítő görgője, (vezetők nincsenek egyik típusnál sem, ha jól tudom), na meg az összes szimering, amihez így már könnyen hozzáfér az ember. főtengely, vezérműtengely(ek), vízpumpánál tömítés
Az ár csak attól függ hol szerzi be az ember a gyári alkatrészt. 1.8D szerintem anyagárba 35 környéke, 4AGE 45. Ennél persze lehet kevesebb.
Vízpumpa, szerintem nem fontos, ha csak nincs vele baj. vezérműszíj, feszítő görgője, (vezetők nincsenek egyik típusnál sem, ha jól tudom), na meg az összes szimering, amihez így már könnyen hozzáfér az ember. főtengely, vezérműtengely(ek), vízpumpánál tömítés
Az ár csak attól függ hol szerzi be az ember a gyári alkatrészt. 1.8D szerintem anyagárba 35 környéke, 4AGE 45. Ennél persze lehet kevesebb.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

Köszi a válaszokat, holnap viszem a szakihoz az 1.8 D-t vezérés csere, olaj csere, szelepszár szimeringek cseréje, szürők cseréje, hátsó rugó csere és a hátsó kutyacsontok cseréje lesz. Egy szerelő azt mondta, hogy mindent szoktak cserélni, ami a bordás szíjjal kapcsolatban van és forog, de akkor a vízpumpát nem kérem most. A szimeringek cseréjére nem is gondoltam.Pacsker írta:60 ezernél cserélnék. És csakis gyári toyotát raknék ezekből a cuccokból!
----------------------------------
Forró Fecske
Forró Fecske
- szullosz
- Aktív fóruméletet élõ

Re: kazi cd csere
Helló!ZPapp23 írta:Sziasztok!
Üdv,
P.Z.
Szerintem korrekt ár, ha szép és jó...
A beszerelésnél arra figyelj, hogy a rádiócsatlakozó függ a felszerelhetőségről és az évjárattól:
-kormányról vezérelhető rádió
-"digit" klíma
-évjárat
Eltérés esetén a csatlakozókat ki kell cserélni ill. átvezetékelni!
Szabber
- decaon16
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1997
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: G6
vikike írta:Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki?
Corolla 2004 Hatchback középső műszerfal, a levegő állító gombok mögött kiégett mindkét led, vagy talán csak valami érintkezési hiba van. Tudja valaki hogyan kell leszedni ezt a burkolatot?
Köszönöm a segítséget!
Viktor
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
-
sprintike
- Fanatikus fórumozó

Kicsit meglepődtem mert most válaszoltam volna és erre:errrrrrrrrr Zárt támadecaon16 írta:vikike írta:Sziasztok!
Corolla 2004 Hatchback középső műszerfal, a levegő állító gombok mögött kiégett mindkét led, vagy talán csak valami érintkezési hiba van. Tudja valaki hogyan kell leszedni ezt a burkolatot?
Köszönöm a segítséget!
Viktor
- szullosz
- Aktív fóruméletet élõ

Helló!vikike írta: Sziasztok!
Hagyományos értelemben egy LED nem tud "kiégni", maximum nem világít, de ez itt nem is lényeges...
2db rizsszem izzó (1,2W) van ott! Az kiéghet...
Tehát:
A váltógombot letekered a helyéről, utána hamutartót vedd ki, majd a váltószoknyát a kézifék felöli végén megtéped felfele és az elejét kibuktatod. A szivargyújtó csatlakozókat lehúzod a helyéről és az egész burkolatot félreteszed. A középső gombot magadfelé megrántod, az alatta lévő csavart kiveszed. A fűtéspanel alját megfogod és megrántod magad felé, ha kipattant a tetejét is megrántod. Figyelej a külső-belső befúvást állító karra! Kösd le az AC, az elakadás/ablakfűtés, a Security/Passanger Bag csatlakozókat és alul a hamutartóvilágítást! Tedd félre a panelt! Most már láthatod a hibás izzókat...
a., ügyes kéz és a helyén kicseréled őket egy fogóval
b., 4 helyen van rögzítve a fűtéskapcsoló, ha kipattintod őket akkor a kapcsolót ki tudod buktatni hátra felé és könnyen az izzókhoz férsz
Ha még nem volt a műszerfal szétszedve kb.: 80% az esély arra, hogy az AC vagy az elakadás/ablakfűtés "ikonvilágítása" utána nem fog működni: NYALÓKA!
Venned kell gyári izzókat a kapcsolókba kb.: 1500 pénz...
Az összeszerelés a szétszereléssel ellentétes sorrendben...
Röviden ennyi...
Szabber