Eladó autós topicban ígértem, hogy megírom miket néztem meg, de sztem itt jobb helyen van.
http://www.hasznaltauto.hu/2390325_toyota_corolla_1987
Helyileg: Hernádnémeti (Borsod)
6 éve 1 tulajnál, géptető már akkor is ilyen volt, mikor megvették. Küszöbök és 2 első sárvégőív kicsit, 2 hátsó és a bal oldali B oszlop alja erősen rohad. Belülről semmi különös, egy átlagos huszonéves autó. Váltó pöpec, igaz csak rövid próbautat tettem. Futómű nekem jónak kűnt, nem recsegett, meg semmi ilyesmi. Motor: 1.3-as karbis, bal alul a szűrő környékén (azt hiszem) kissé olajfoltos, valahol nyomja kifelé. Kissé nehezen indult, állítólag rég nem járt, mondjuk eléggé be volt ásva a pajtába, tehát ez hihető. Indításnál minimális kékes füstölés. A motortartó bakokkal is lehet vmi, mert nem volt túl fix a motor, kézzel meg lehetett mozgatni, ha bal oldalt megfogtam.
Munka lesz vele bőven a leendő vevőnek.
http://www.hasznaltauto.hu/2312303_toyota_corolla_1989
Ahogy ez már itt a fórumon is elhangzott nem Gt, hanem Sr.
Benyomásokat már megírtam Pacskernek, most ideollózom a lényeget:
Pénteken meló után elmentem megnézni az SR5-öst. Sajna nem sok időm volt, mert rohannom kellett nekem is meg a haveromnak is aki elvitt, de azért gyorsan körbenéztem. Nem vagyok egy nagy szakértő, de szépen indult a motor, viszont a füstölést nem néztem. Volt vmi egész halk, fura hangja, én vmelyik csapágyra vagy ékszíjra tippelnék így laikusként. Nem sok 1600-ost vezettem még, de egész korrektül húzott 3 emberrel is. kettesben húzattam ki kb 6000ig, ment szépen, viszont ha alacsony fordulaton rúgtam neki egy kövérebbet azt is korrektül tűrte, de egy picit megtorpant. Ez feltételezem a karbi miatt lehet. Injektroshoz vagyok szokva, az meg azért egész más ahogy tudom. Váltója szépen jár, nem recsegett. Igaz csak egy rövid próbakört tettem vele, A fékek korrektnek mondhatók, de ha megveszem. Szervó nincs benne, de ez megszokható, nem túl nehéz a kormánya. A bal tükrét sajna letörték(állítólag nemrég egyik éjszaka, merthogy az utcán van tárolva a kocsi), így az elektronika nem működik, ráadásnak nem is túl szépen lett megcsinálva, mondhatnám, hogy csak úgy odataknyolták vmi ragasztóval.
Ami igazán negatív volt, és elbátortalanított, az a kasztni állapota. Első sárvédő ív rohad, az ajtók és a köszöbök is, pedig a küszöb már volt cserélve. A hátsó sárvédő is volt cserélve, de az is hamarosan újra aktuális lesz. A hátsó szélvédőnél is korrózió nyomai láthatóak. A bal ajtón van egy javításnyom, azt el is felejtettem kérdezni mitől/miért van. A srác maga javítgatta, festegette a kasztnit, ez sajna látszik is. A jobb elejének egy terepjáró nekitolatott, a helyzetjelző cserélve lett, de az indexbúra törött. Ami a legcsúnyább, az a lámpa, mert az csak javítva lett, de az is elég igénytelenül. A hűtő is sérült, az alsó sarka miniamálisan eldeformálódott, de az tényleg nem vészes. A bal oldali ajtókárpit kicsit szakadt
Képek alapján sokkal jobbnak tünt, mint amilyen benyomást élőben keltett. A srác elmondása szerint azért adja el, mert bővül a család, és nehéz lenne berakni hátra a gyerekülést. Állítólag 4 évig amerikában ki volt vonva a forgalomból, és utánna került be magyarországra. Kipufogórendszer nemrég lett scerélve, meg talán 2 vízcső. Váltóolajat állítása szerint lassan cserélni kellene. A lengéscsillapító nekem kicsit puhának tünt, lehet az is a végét járja.
A római fürdőnél van az autó. Állítása szerint oda a környékre hordja vmi gyorsszervízbe, 2!!! hetente átnézetni, merthogy azért ez csak egy öreg autó. Mondjuk ezen falnak mentem. Mondom akkor ez vagy ennyire szar, vagy ennyire idióta/paranoid a gyerek.
Néztem még egy 1.6os 5ajtóst, abban 4AFE volt, ha jól emlékszem, de azt már levették használtautóról, (220ért volt fent), úgyhogy gondolom az már nem aktuális, így nem untatnék senkit, de ha vki igényli privátban természetesen leírom neki.
Egyenlőre ennyi, remélem valakinek hasznára lesz.