Vásárlási segítség

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Balivus írta:Először is, köszönöm a kellemes fogadtatást és a gyors válaszokat a fórumtagoktól! /respect

Lehet, hogy félreérthető voltam, de az új corolla alatt vadonatúj corollát értettem. :) Ezzel kapcsolatban kérnék véleményeket, tapasztalatokat. Nem olyan nagyon régi konstrukció, de ahoz már elég ideje van a piacon, hogy a gyerekbetegségek kijöjjenek (ha vannak).

1.4 D-4D, Luna felszereltséggel

Szívesen fogadok minden tapasztalatot, amit úgy éreznek a szakértők, érdemes megosztani. :)

Köszönöm
Bálint
Hege kollégát keresd mailon. Neki a legújabb szedán, szerintem meseszép corollája van.
Sztem csak jól járhatsz vele. :wink:
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

MMT váltóról lehetett rosszat hallani, hogy szinte mind gariban cserés volt, ám a cserélteknek semmi baja. Ez legalábbis egy klubos tapasztalat egy 4 éves Cori Versoban volt. :roll:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

...és ráadásul elég béna az MMT váltó. Pár napja mentem egy Aurissal 1.4 D4D motoros volt, ezzel a váltóval....háááááát. Lassan vált, közben bólintasz. :) A gázzal mondjuk lehet játszani, és rá lehet érezni, dehát könyörgöm ezen a szinten ne legyenek már ilyen gondok!
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

kleingy írta:MMT váltóról lehetett rosszat hallani, hogy szinte mind gariban cserés volt, ám a cserélteknek semmi baja.
Sógoromnak 3-at cseréltek, aztán eladta a kocsit és vett egy 2007-es Corolla sedant kézi váltóval. Végülis jól járt, szép kocsi. :-)
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
Actommy
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Actommy »

Sziasztok!
Van ez a gép amit meg szeretnék venni,
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280
, de van egy olyan gondja, hogy egyenesben ha elengedi az ember a kormányt akkor jobbra balra jár, oda vissza lötyög. A holtjátéka rendben volt.
Esetleg van valakinek valami ötlete hogy mi lehet? Nyolcas a kerékben vagy komolyabb probléma?
kösz előre is
Tomi
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nagyon jár ide-oda.

Lehet ekkora nyolcas egy lemezfelniben? Dísztatyó volt rajta, őgyh nem láttam. nincs benne szervó, de aznap megnéztünk kettőt is szervó nélkül, + nekem is olyan volt az első corollám és ennek még annál is nehezebben lehet tekerni a kormányát. Fura...
Mi lehet?
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

Actommy írta:Sziasztok!
, de van egy olyan gondja, hogy egyenesben ha elengedi az ember a kormányt akkor jobbra balra jár, oda vissza lötyög. A holtjátéka rendben volt.
Esetleg van valakinek valami ötlete hogy mi lehet? Nyolcas a kerékben vagy komolyabb probléma?
kösz előre is
Tomi
hali.
lehetséges okokról kettővel én is találkoztam már:

-a gumi szálszakadásos
- kimentek a talpasok

mindkettő viszonylag gyorsan leellenőrizhető műszer nélkül is.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

lengőkar gombfejre gondosz?
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Ezt a vasat én is nézegettem.Élőben is ilyen szép?
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Actommy írta:Sziasztok!
kösz előre is
Tomi
Nem igazán értem a kérdést...
Ha áll az autó:
-kormányoszlop
-kormánymű
-kormányösszekötő külső vagy belső axiális csukló
-kerékagy

Menet közben "rázza" a kormányt:
-keréktárcsa
-kiegyensúlyozás
-valamelyik gömbfej...

Szerintem...

Szabber
Shongi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Shongi »

de egy futomü padon mérés is segithet,,,de lehet a gumiktol is ahogy már irták.
KépKép
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Eladó autós topicban ígértem, hogy megírom miket néztem meg, de sztem itt jobb helyen van.

http://www.hasznaltauto.hu/2390325_toyota_corolla_1987

Helyileg: Hernádnémeti (Borsod)
6 éve 1 tulajnál, géptető már akkor is ilyen volt, mikor megvették. Küszöbök és 2 első sárvégőív kicsit, 2 hátsó és a bal oldali B oszlop alja erősen rohad. Belülről semmi különös, egy átlagos huszonéves autó. Váltó pöpec, igaz csak rövid próbautat tettem. Futómű nekem jónak kűnt, nem recsegett, meg semmi ilyesmi. Motor: 1.3-as karbis, bal alul a szűrő környékén (azt hiszem) kissé olajfoltos, valahol nyomja kifelé. Kissé nehezen indult, állítólag rég nem járt, mondjuk eléggé be volt ásva a pajtába, tehát ez hihető. Indításnál minimális kékes füstölés. A motortartó bakokkal is lehet vmi, mert nem volt túl fix a motor, kézzel meg lehetett mozgatni, ha bal oldalt megfogtam.
Munka lesz vele bőven a leendő vevőnek.

http://www.hasznaltauto.hu/2312303_toyota_corolla_1989

Ahogy ez már itt a fórumon is elhangzott nem Gt, hanem Sr.
Benyomásokat már megírtam Pacskernek, most ideollózom a lényeget:

Pénteken meló után elmentem megnézni az SR5-öst. Sajna nem sok időm volt, mert rohannom kellett nekem is meg a haveromnak is aki elvitt, de azért gyorsan körbenéztem. Nem vagyok egy nagy szakértő, de szépen indult a motor, viszont a füstölést nem néztem. Volt vmi egész halk, fura hangja, én vmelyik csapágyra vagy ékszíjra tippelnék így laikusként. Nem sok 1600-ost vezettem még, de egész korrektül húzott 3 emberrel is. kettesben húzattam ki kb 6000ig, ment szépen, viszont ha alacsony fordulaton rúgtam neki egy kövérebbet azt is korrektül tűrte, de egy picit megtorpant. Ez feltételezem a karbi miatt lehet. Injektroshoz vagyok szokva, az meg azért egész más ahogy tudom. Váltója szépen jár, nem recsegett. Igaz csak egy rövid próbakört tettem vele, A fékek korrektnek mondhatók, de ha megveszem. Szervó nincs benne, de ez megszokható, nem túl nehéz a kormánya. A bal tükrét sajna letörték(állítólag nemrég egyik éjszaka, merthogy az utcán van tárolva a kocsi), így az elektronika nem működik, ráadásnak nem is túl szépen lett megcsinálva, mondhatnám, hogy csak úgy odataknyolták vmi ragasztóval.
Ami igazán negatív volt, és elbátortalanított, az a kasztni állapota. Első sárvédő ív rohad, az ajtók és a köszöbök is, pedig a küszöb már volt cserélve. A hátsó sárvédő is volt cserélve, de az is hamarosan újra aktuális lesz. A hátsó szélvédőnél is korrózió nyomai láthatóak. A bal ajtón van egy javításnyom, azt el is felejtettem kérdezni mitől/miért van. A srác maga javítgatta, festegette a kasztnit, ez sajna látszik is. A jobb elejének egy terepjáró nekitolatott, a helyzetjelző cserélve lett, de az indexbúra törött. Ami a legcsúnyább, az a lámpa, mert az csak javítva lett, de az is elég igénytelenül. A hűtő is sérült, az alsó sarka miniamálisan eldeformálódott, de az tényleg nem vészes. A bal oldali ajtókárpit kicsit szakadt
Képek alapján sokkal jobbnak tünt, mint amilyen benyomást élőben keltett. A srác elmondása szerint azért adja el, mert bővül a család, és nehéz lenne berakni hátra a gyerekülést. Állítólag 4 évig amerikában ki volt vonva a forgalomból, és utánna került be magyarországra. Kipufogórendszer nemrég lett scerélve, meg talán 2 vízcső. Váltóolajat állítása szerint lassan cserélni kellene. A lengéscsillapító nekem kicsit puhának tünt, lehet az is a végét járja.
A római fürdőnél van az autó. Állítása szerint oda a környékre hordja vmi gyorsszervízbe, 2!!! hetente átnézetni, merthogy azért ez csak egy öreg autó. Mondjuk ezen falnak mentem. Mondom akkor ez vagy ennyire szar, vagy ennyire idióta/paranoid a gyerek.

Néztem még egy 1.6os 5ajtóst, abban 4AFE volt, ha jól emlékszem, de azt már levették használtautóról, (220ért volt fent), úgyhogy gondolom az már nem aktuális, így nem untatnék senkit, de ha vki igényli privátban természetesen leírom neki.

Egyenlőre ennyi, remélem valakinek hasznára lesz.
Actommy
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Sziasztok, egy haveromnak kéne némi segítség Debrecenben kéne megnézni egy autót. A baj az hogy ez egy E30 :D.
NE kövezettek meg azt mondta fizetne is érte akár.
Szóval ha valaki ráér és tudna segíteni némi jutalomért akkor mindenki örülne a végén.

Ha kell a pénz is akkor fotok is kellenének a gépről.

és az autó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Actommy 2008 okt. 31, 08:45 pm-kor.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Nem sértésként, de szerintem elég lepukkant állapotban van ez a bömös.
Nem vagyok otthon a bmv világában, de eléggé elfáradt az idő során.
Igazi pénznyelő így ránézésre.
De ez csak az én véleményem.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Actommy
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Biagio írta:Nem sértésként, de szerintem elég lepukkant állapotban van ez a bömös.
Nem vagyok otthon a bmv világában, de eléggé elfáradt az idő során.
Igazi pénznyelő így ránézésre.
De ez csak az én véleményem.
Nem sértés, szerintem is egy roncs. De a haversrác valamit a lámpájáról magyarázott hogy más mint a korábbi e30 on. ja és turbosítani akarja szóval biztos felkészült rá hogy elnyelje a vagyonát:D
Válasz küldése