Szervusz,Pacsker írta:Szervusz István!
Na ezt a mondatot nem fogod itt sosem olvasniinoxjewels írta:"mit akarsz egy ilyen öreg csotrogánytól"
A halmozott olajfogyasztás sajnos típushiba, nem az öregedéssel járó probléma.
Ebbena témában sokat olvashatsz a több lépcsőben javított ZZ-s (esetedben 3ZZ-FE) motorok alkatrészeiről.
Ezzel kapcsolatosan több motorfelújítást is találsz a projektek közt. Olvasd pl a legutóbbit, Zolee11-ét.
Az autónak jellemzően más típushibája nem akad (főleg, ha japán gyártású a tied). Futóműve, féke kiforrott, így ha a karosszériája is jó, akkor érdemes lenne szakszerűen javítani a motort és onnantól kezdve biztosan nem kell foglalkoznod ezzel a problémával!
A megbízható szervizek és szakemberek témakörünkben találsz olyat is, aki azon kívül, hogy megcsinálja, látott már Toyotát, sőt nem is ez lenne az első ilyen művelete...
Hajrá!
köszönöm a bátorítást (igazán rám fér).
Valóban nagyon megszerettem ezt az autót, megérdemelné, hogy rendbetegyük, hiszen - ahhoz képest legalábbis, hogy csak 1,6-os szívómotor - kifejezetten virgonc, agilis és csendes motorról van szó, úgyhogy laikusként el sem tudom képzelni, hová tűnik belőle az a rengeteg olaj.
Elolvastam Tőled kapott linken a kommenteket, kicsit bizakodóbb lettem.
Kérlek nézd el nekem az ügyetlenségemet, kezdó fórumozó vagyok itt. Nem tudom hol kellene keressem a "megbízható szervizek és szakemberek témakörünk"-et, segítenél egy linkkel?
Miután olyat is olvastam az imént, hogy akár elkokszolódás, olajsár, azaz banális probléma is okozhat olajfogyasztás növekedést, ezért szeretném egy kifejezetten ebben a típusban jártas megbízható, gondos szakemberrel felméretni a probléma nagyságát.
Nagyon köszönöm ha segítesz!

KE11 Sedan