Lengéscsillapító

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Zsoltee írta:Sziasztok!

Megejtettem ma egy látogatást autószerelőnél, hogy kicserélje a kormányösszekötőt és a gombfejet egy szép nagy kátyú miatt. Elszomorító dolgokat hallottam tőle a lengéscsillapítóimmal kapcsolatban.
Konkréten a bal első mintha nem is lenne, és a jobb hátsót sem ártana cserélni, de ezeket ugye mind párban kell.
Egy gyors körbetelefonálás után végeztünk egy kis kalkulációt. Az elsőnek darabja 23.000, a hátsónak pedig 27.000Ft/darab az ára.
Kicsit elkeseredtem ezek hallatán, és a segítségeteket szeretné kérni Tőletek! Tudom, hogy fontos ezek cseréje, de valami megoldást keresek amivel ki lehetne húzni egy ideig. Gondoltam arra, hogy az elejét megcsináltatom mindenképpen, arra tudok szorítani pénzt, de a hátsót elnapolnám vagy 2 hónappal. Szerintetek ez jó megoldás lenne?
Illetve még egy kérdés: a szerelő Monroe és Lipp márkájú lengéscsillapítókat nézett nekem. Monroe-ról hallottam már, de a Lipp mond valakinek valamit? Ismeri valaki ezt a márkát? Szerelő azt mondta h valami német cucc.

Bocs a hosszú írásért és előre is köszönöm a segítséget!

Zsoltee
Hi!

Én idén tavasszal estem át a négy lengéscsillapító cserén.
Sajnos el kell, hogy keserítselek, hogy igen ennyi az ára. :evil:
Lehet rablásnak tűnik, de igen igen megéri.
1: Biztonsági okokból. (féktáv, út tartás, ...)
2: a lágy lengéscsillapító koptatja a gumikat
3: nagyobb terhelésnek van kitéve a futómű alkatrészek (pl. gömbfej), mint, ha normál állapotú lenne.
Nagyon fontold meg, mert esetlegesen vészfék vagy húzósabb kanyarnál el is lehet szálni. :? Majdnem olyan, mintha fék nélkül közlekednél.
Monroe-t nem a legjobb, és drága is.
Nekem Magnum típusú van bent ez Monroe leányvállalata csinálja kóreában és jobban fel vannak keményítve gyárilag, mint társai és nem olyan drága sem.
Jól fontold meg én azt mondom és inkább szánd rá a pénzt ha tudod.
Nem fogod megbánni! :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Robesz
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Robesz »

Megejtettem ma egy látogatást autószerelőnél, hogy kicserélje a kormányösszekötőt és a gombfejet egy szép nagy kátyú miatt. Elszomorító dolgokat hallottam tőle a lengéscsillapítóimmal kapcsolatban.
Konkréten a bal első mintha nem is lenne, és a jobb hátsót sem ártana cserélni, de ezeket ugye mind párban kell.
Egy gyors körbetelefonálás után végeztünk egy kis kalkulációt. Az elsőnek darabja 23.000, a hátsónak pedig 27.000Ft/darab az ára.
Kicsit elkeseredtem ezek hallatán, és a segítségeteket szeretné kérni Tőletek! Tudom, hogy fontos ezek cseréje, de valami megoldást keresek amivel ki lehetne húzni egy ideig. Gondoltam arra, hogy az elejét megcsináltatom mindenképpen, arra tudok szorítani pénzt, de a hátsót elnapolnám vagy 2 hónappal. Szerintetek ez jó megoldás lenne?
Illetve még egy kérdés: a szerelő Monroe és Lipp márkájú lengéscsillapítókat nézett nekem. Monroe-ról hallottam már, de a Lipp mond valakinek valamit? Ismeri valaki ezt a márkát? Szerelő azt mondta h valami német cucc.

Zsoltee
Én a hátsókat cserélném először, mert a kocsi stabilitását az biztosítja jobban (ne törjön ki határhelyzetben a hátulja), az elejére meg vigyáznék, hogy a rossz csillapító ne tegyen tönkre több cuccot, amíg nem tudom cserélni azokat is.
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Én is átestem kb 3 éve a hátsók cseréjén. Nagyon fontos valóban a megfelelő futómű, főleg ha sportosan vezet az ember. Nekem sikerült majdnem elszállnom.
Mostmár máshogy csinálnám a dolgokat, mert akkor a két hátsó fájt munkadíjjal együtt 50 valamennyibe. Én inkább felújítattnám, ha ebben a szituban lennék. Bár lassan az elsőkkel kell valamit kezdenem. Felújításnál tudják egy kicsit keményíteni, ahogy kéred, új becsúszószár, szinte egy új lengéscsillapítót kapsz 1 év garival. Kb 20-25ből megvan a pár. De persze meg kell nekik mutatni. Pl Kárászy meg van egy pár. Én elég jókat hallottam róluk. A klubban is sokan jártak már ott...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: gaborbol »

Zsoltee

ÜDV!

Én kb 1 hónapja cseréltem a hátsókat, akkor elég alaposan körbejártam a témát. Kárászy mestert hívtam 13,5-15k / darab áron újjítja fel.
Katona mester csinált egy ismerősnek, 1 év elteltével ismét kifolytak...

Lip a szerelők szerint a világ sz@ra, az a hír járja, hogy "újabbak állítólag" már jobbak, de itt senki nem akarja már kipróbálni. Elkapálta magát a márka...

Pécsett 2 félét ajánlottak kajaba és magnum.Az első állítólag überbrutál jó igaz 37k/darab áron kínálgatták míg a másodikat 11k/darab áron sikerült elhozni. (szerencsére volt rá 30-40% kedvezmény)

1 hónapja van bent így sokat nem tudok róla mondani, érzésre kb olyan mint a gyári, tartósságra meg majd kiderül. Ennyi pénzért inkább maradt az új a felújított helyett,ki tudja hány éves és milyen ami a kocsiban van.
Márc 29. ->USA
Zsoltee
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Avensis
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Zsoltee »

gaborbol írta: ÜDV!

Én kb 1 hónapja cseréltem a hátsókat, akkor elég alaposan körbejártam a témát. Kárászy mestert hívtam 13,5-15k / darab áron újjítja fel.
Katona mester csinált egy ismerősnek, 1 év elteltével ismét kifolytak...

Lip a szerelők szerint a világ sz@ra, az a hír járja, hogy "újabbak állítólag" már jobbak, de itt senki nem akarja már kipróbálni. Elkapálta magát a márka...

Pécsett 2 félét ajánlottak kajaba és magnum.Az első állítólag überbrutál jó igaz 37k/darab áron kínálgatták míg a másodikat 11k/darab áron sikerült elhozni. (szerencsére volt rá 30-40% kedvezmény)

1 hónapja van bent így sokat nem tudok róla mondani, érzésre kb olyan mint a gyári, tartósságra meg majd kiderül. Ennyi pénzért inkább maradt az új a felújított helyett,ki tudja hány éves és milyen ami a kocsiban van.
Hello

Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! A válaszok, hozzászólások alapján tehát kilőve a Monroe és a Lip is. Kajaba is kilőve, mert annyi pénzt sajnos nem tudok előteremteni rá. Marad a Magnum nekem is.
Remélem sikerül valahol olcsóbban hozzájutnom, körbetelefonálok egy-két helyet, hogy mennyiért tudnak adni. Meg aztán Biagio és Gaborbol is mondta ezt a márkát. Remélem nem faragok rá vele én sem!

Üdv: Zsoltee
CCH vezetőségi tag

:e11hb: '97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Ráfaragni nem! Én teljes mértékig meg vagyok vele elégedve! Már lassan fél éve bent van és stabil úttartást biztosít.
Hozzátenném nem vagyok egy Miss Dase soffőrje tipus. :lol:

Ha sikerült és bármi további info van róla akkor szólj és várjuk a véleményed is. :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Szia!

Ha nagyon pénz szűkébe vagy, tényleg újíttasd fel! Ha kiszereled őket, mégolcsóbban megszámítják. HAllottam én fél éve 6-7 ezerről /db. Ha 10 is db-ja, elviszed és 40ből megvan a 4. Ugye ezekre 1-2 év gari van és addig gyűjtögethetsz majd újakra.

Ha még kevesebb a pénzed én Robesszel(bocsi) ellentétben az elsőkre állnék rá. Azt mondtad az jobban kivan már és mivel ott a motor a súly, így nagyobb kátyúknál nagyon nagy kárt is tehetsz a futóművedben! A hátsó meg azt mondtad nem teljesen kuka. Óvatosan el lehet még vele közlekedni. A kanyarokat, meg lassabban venni, nem határon autózni!

Emellett ha újat akarsz, nézz körül a Bárdinál, mit kínálnak. Ott minden termékre van 25% kedvezményem. Szívesen megosztom veled. És ilyen összegnél akár 10 ezer forintot is jelenthet, ami ugye nem kis pénz.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Zsoltee
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Avensis
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Zsoltee »

Pacsker írta:Szia!

Ha nagyon pénz szűkébe vagy, tényleg újíttasd fel! Ha kiszereled őket, mégolcsóbban megszámítják. HAllottam én fél éve 6-7 ezerről /db. Ha 10 is db-ja, elviszed és 40ből megvan a 4. Ugye ezekre 1-2 év gari van és addig gyűjtögethetsz majd újakra.

Ha még kevesebb a pénzed én Robesszel(bocsi) ellentétben az elsőkre állnék rá. Azt mondtad az jobban kivan már és mivel ott a motor a súly, így nagyobb kátyúknál nagyon nagy kárt is tehetsz a futóművedben! A hátsó meg azt mondtad nem teljesen kuka. Óvatosan el lehet még vele közlekedni. A kanyarokat, meg lassabban venni, nem határon autózni!

Emellett ha újat akarsz, nézz körül a Bárdinál, mit kínálnak. Ott minden termékre van 25% kedvezményem. Szívesen megosztom veled. És ilyen összegnél akár 10 ezer forintot is jelenthet, ami ugye nem kis pénz.
Szia!

Nem vagyok nagyon eleresztve pénzügyileg, ugyanis sajnos most munkanélküliként melót keresek, de arra gondoltam, hogy mindenképpen újat szeretnék belerakni, az azért mégiscsak biztosabb szerintem. Azt a tanácsot megfogadom, hogy először az elsőt csináltatom meg! A hátsót pedig majd idővel, ha sikerül munkát találnom és anyagilag renbejövök valamennyire. Különben sem vezetek sportosan, inkább kímélem az autót :)
A 25% kedvezményed felajánlását nagyon szépen köszönöm!!! Örök hálám, ha sikerül így valamit intézni majd!!! Neten megnéztem, ott láttam Sachs és Lip márkájú lengéscsillapítót, de mivel a Lip-ről nem hallottam jókat, ezért a Sachs lenne jó, csak arról meg nem tudok semmit se :( Esetleg Te ismered ezeket? Hallottál már róla valamit?
CCH vezetőségi tag

:e11hb: '97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

norbee0816 írta:hello! 89-es corollámhoz káne 2 darab hátsó lengéscsillapitó! ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném!!
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Nagy József
Újonc
Újonc

Re: Gumibakot keresek

Hozzászólás Szerző: Nagy József »

Sziasztok nekem egy 87-es évjáratú corollához kellene s?rg?sen egy bal hátsó gumibak akár párban is mert vinném m?szakira és már csak az kellene ha valakinek lenne érdekelne nagyon köszi emailem:n.jozsef@freemail.hu vagy telsz. 06302445148
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Bal hátsó gumibak...

Mármint? lengéscsillapítóba? Vagy egy szilentre gondolsz? Nem értem, ne haragudj.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Nagy József
Újonc
Újonc

Pacsker írta:Bal hátsó gumibak...

Mármint? lengéscsillapítóba? Vagy egy szilentre gondolsz? Nem értem, ne haragudj.

Igen lengés csillapítóra gondoltam és kezd sűrgős lenni mert már nincs jól az autókám és nem nagyon merek vele közlekedni
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Az első lengéscsillapítóshoz menj be és ad neked 500ft-ért. De gondolom ha az szétütődött, akkor a lengéscsillapítód is kuka... Inkább emiatt dobtak vissza téged a vizsgán, nem?
A lengéscsillapító két darabja (mert ugye csak párban cseréljük... ) 30-35 ezer körül van + szerelés (vagy ezt megoldod magadnak) Ha nem akarsz így új gólyalábat venni. Elviszed felújíttatni őket. kb 6000 egy darab. Szereléssel is tudok annyiért. De ezek max 1 évet bírnak
Klubelnök

Kép
Nagy József
Újonc
Újonc

Pacsker írta:Az első lengéscsillapítóshoz menj be és ad neked 500ft-ért. De gondolom ha az szétütődött, akkor a lengéscsillapítód is kuka... Inkább emiatt dobtak vissza téged a vizsgán, nem?
A lengéscsillapító két darabja (mert ugye csak párban cseréljük... ) 30-35 ezer körül van + szerelés (vagy ezt megoldod magadnak) Ha nem akarsz így új gólyalábat venni. Elviszed felújíttatni őket. kb 6000 egy darab. Szereléssel is tudok annyiért. De ezek max 1 évet bírnak
Az elsőkkel nincs gond csak a bal hátulja ül egy kicsit mert a gumibak ki volt szakadva és most ideiglenesen van megoldva de ez se tartós sokáig de még nem volt műszakin mert most akarom vinni és ez a gumibak a kasznira van felszerelve és az ment gajjraezért is keresek hátsót és nem baj ha párban van az még jobb is lenne.
Válasz küldése