Visszaeső fordulatszám
Visszaeső fordulatszám
Kedves Fórumozók!
1997-es 1.3-as benzines Corollám van (4E-FE). Egy ideje csinálja, hogy hidegindításnál alapjáraton kb. 2-3 percig megy rendesen, aztán hirtelen visszaesik a fordulat kb. fél percre, ilyenkor a motorhiba jelző lámpa is kigyullad. Majd ugyanilyen pillanat-szerűen visszaáll a normál alapjárat. Ezt minden hidegindításnál csinálja óramű pontossággal. Ha sebességben van az autó érzem, hogy ilyenkor megtorpan. A szervizben kiolvasták a hibakódot és azt mondták a légszűrő házban lévő hőmérséklet szenzort cseréljem és a vízhőfok jeladót, de ez nem segített. Ha valakinek van hasonló tapasztalata vagy tippje kérem, hogy segítsen.
Köszönöm!
Balázs
1997-es 1.3-as benzines Corollám van (4E-FE). Egy ideje csinálja, hogy hidegindításnál alapjáraton kb. 2-3 percig megy rendesen, aztán hirtelen visszaesik a fordulat kb. fél percre, ilyenkor a motorhiba jelző lámpa is kigyullad. Majd ugyanilyen pillanat-szerűen visszaáll a normál alapjárat. Ezt minden hidegindításnál csinálja óramű pontossággal. Ha sebességben van az autó érzem, hogy ilyenkor megtorpan. A szervizben kiolvasták a hibakódot és azt mondták a légszűrő házban lévő hőmérséklet szenzort cseréljem és a vízhőfok jeladót, de ez nem segített. Ha valakinek van hasonló tapasztalata vagy tippje kérem, hogy segítsen.
Köszönöm!
Balázs
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Re: Visszaeső fordulatszám
Villogtasd ki a hibakódot, házilag is egyszerű, keress rá itt a fórumon.
Hogyan reagál hiba közben, ha nyomsz egy kis gázt ?
Hogyan reagál hiba közben, ha nyomsz egy kis gázt ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Ha gázt adok felpörög a motor, de nem olyan vehemensen, mint normál esetben. Sebességben is gyorsul, de kisebb a nyomaték, jobban kell a gázt nyomni. Én lambda szondára gyanakszom, talán lassabban melegszik be, 230e van az autóban és még nem volt cserélve. Köszönöm a tippet, meg fogom próbálni kivillogtatni a hibakódot!
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Nem lehet, hogy csak 3 hengered megy ?
(egy gyújtáskábel nincs megrágcsálva nyest által ?
Nekem volt lambdahiba, de igazából észre sem vettem, amíg ki nem villogtattam a hibakódokat...
A fűtése ment el, de hidegindítás után tudtommal úgysem veszi figyelembe a rendszer a szondát, amíg be nem melegszik... fordulatszám problémát nem okozott.
(egy gyújtáskábel nincs megrágcsálva nyest által ?
Nekem volt lambdahiba, de igazából észre sem vettem, amíg ki nem villogtattam a hibakódokat...
A fűtése ment el, de hidegindítás után tudtommal úgysem veszi figyelembe a rendszer a szondát, amíg be nem melegszik... fordulatszám problémát nem okozott.
Előfordult már, hogy nyest elrágta a gyújtáskábel (azóta használok nyestriasztó sprét), amikor csak három henger ment más hangja volt. Mindenképp valami hőmérséklettel kapcsolatos, mert a vízhőfok mérő mindig ugyanúgy áll, amikor leesik a fordulat. Kivillogtatom a hibakódot, talán kiderül. Köszönöm a tippeket!
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Szia !
Nem volt mostanában valami javítva, cserélve az autón ? Én pl figyelmetlen voltam egy javítás alkalmával, és a lambda-szonda kötege hozzá tudott érni a kipufogóhoz, megolvadt a szigetelés ....
Villogtasd ki a hibát. Bal rugótoronynál a diag csati. Felnyitod, és E1-Te1 - et összezárod, gyújtást adsz, és figyeled a check engine lámpa villogását. Ha folyamatosan villog, akkor nincs hiba. Ha van hibakód, akkor az egy kétjegyű szám, amit úgy kell a villogásból kiolvasni, hogy pl. villan kettőt, majd kis szünet, villan egyet, megint szünet, és újra kezdi. Kettő villanás, szünet, egy villanás.....ez 21-es hibakód, ha jól tudom az pont a lambda szonda hibára utal. Lehet más hibakód is persze. Gugli a barátod, írd be pl, hogy "Toyota fault codes".....de mit pofázok, itt az első találat :
http://www.troublecodes.net/toyota/
Nem volt mostanában valami javítva, cserélve az autón ? Én pl figyelmetlen voltam egy javítás alkalmával, és a lambda-szonda kötege hozzá tudott érni a kipufogóhoz, megolvadt a szigetelés ....
Villogtasd ki a hibát. Bal rugótoronynál a diag csati. Felnyitod, és E1-Te1 - et összezárod, gyújtást adsz, és figyeled a check engine lámpa villogását. Ha folyamatosan villog, akkor nincs hiba. Ha van hibakód, akkor az egy kétjegyű szám, amit úgy kell a villogásból kiolvasni, hogy pl. villan kettőt, majd kis szünet, villan egyet, megint szünet, és újra kezdi. Kettő villanás, szünet, egy villanás.....ez 21-es hibakód, ha jól tudom az pont a lambda szonda hibára utal. Lehet más hibakód is persze. Gugli a barátod, írd be pl, hogy "Toyota fault codes".....de mit pofázok, itt az első találat :
http://www.troublecodes.net/toyota/
Szia!
Kivillogtattam a hibakódot. Kettő is volt, 22 és 24. Hűtőfolyadék hőmérséklet szenzor és léghőmérséklet szenzor. A léghőmérséklet szenzort már cseréltem is, a hibakódok törlése után már csak a 22-t villogja, vagyis a hűtőfolyadék hőmérséklet szenzort. Itt majd megnézem a kábelezést, a szenzort nemrég cseréltem más okból kifolyólag, kicsi az esélye, hogy rosszat cseréltem rosszra, persze lehet, hogy rossz típust kaptam, talán egy próbát megér a csere. A hibajelenség megmaradt, de legalább egy okot ki lehet zárni. Majd kipróbálom hogy reagál, ha lehúzom a kábelt a szenzorról.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Kivillogtattam a hibakódot. Kettő is volt, 22 és 24. Hűtőfolyadék hőmérséklet szenzor és léghőmérséklet szenzor. A léghőmérséklet szenzort már cseréltem is, a hibakódok törlése után már csak a 22-t villogja, vagyis a hűtőfolyadék hőmérséklet szenzort. Itt majd megnézem a kábelezést, a szenzort nemrég cseréltem más okból kifolyólag, kicsi az esélye, hogy rosszat cseréltem rosszra, persze lehet, hogy rossz típust kaptam, talán egy próbát megér a csere. A hibajelenség megmaradt, de legalább egy okot ki lehet zárni. Majd kipróbálom hogy reagál, ha lehúzom a kábelt a szenzorról.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Hűtőfolyadék szenzorból több is van ám.
Egy megy a műszerfalra, egy megy az ECU-hoz és egy kapcsolja a ventillátort. A középsőt érdemes cserélni
Úgy rémlik, szobahőmérsékleten kb. 2 kOhm az ellenállása, ha tudsz mérj rá.
Egy megy a műszerfalra, egy megy az ECU-hoz és egy kapcsolja a ventillátort. A középsőt érdemes cserélni
Úgy rémlik, szobahőmérsékleten kb. 2 kOhm az ellenállása, ha tudsz mérj rá.
Értem. Akkor amelyik a műszerfalhoz megy, az valószínűleg jó, a mutató beáll szépen középre. Amelyik az ECU-hoz megy kb. hol található?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

A Toyodiy-en írd be az alvázszámod, és utána keress rá a sensor szóra.
Nekem az 1.6-oson itt van:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199807 ... l?hl=89422
Nekem az 1.6-oson itt van:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199807 ... l?hl=89422
Nagyon hasznos oldal, sikerült is megtalálnom a szenzort, holnap megrendelem.
Köszönöm!
Köszönöm!
Úgy néz ki megszűnt a hiba! Annyit tettem, hogy kitekertem a szenzort, letisztítottam és visszaraktam. Valami lerakódás volt rajta. Úgy tűnik emiatt lassabban melegedett be, ez okozta, hogy hirtelen leesett a fordulat hideg motornál. A tanulság, hogy ki kellene tisztítanom a hűtési rendszert.