Fogyasztás
- CindR
- Gyakori látogató

Ha már belemerülünk...
A cikk végefelé írják, hogy kedvezőbb E85-tel a károsanyag-kibocsájtás. Ezek szerint, ha mondjuk zöldkártya elött 1-2 tankkal elkezdenénk ilyet tankolni, jobb értékeket kapnánk?
Ez most mind elméleti síkon kérdezem.
Mi van, ha keverjük a normál benzinnel úgy, hogy mondjuk 2:1 arányban legyen a benzin, és az etanol. Egy korábbi Totalcar cikkben azt olvastam, hogy erősebb tisztító hatása van a motorban is. Sokunk örülne, ha legalább egy kicsit is tisztulna az egész üzemanyag-rendszer beleértve az ac pumpát, karbit/injektort...
Ha valaki talál használható fórumot ez ügyben (akár angolt), linkelje be, érdemes lehet utánajárni ennek az anyagnak...
Szerk: az e85 kft. írásában többször kihangsúlyozza, hogy a 20 évnél öregebb autóknál lehet gond az akkori technológiák miatt, de főleg a gyengébb anyagminőség miatt. Ezek szerint itt legtöbbünk elfelejtheti?
A cikk végefelé írják, hogy kedvezőbb E85-tel a károsanyag-kibocsájtás. Ezek szerint, ha mondjuk zöldkártya elött 1-2 tankkal elkezdenénk ilyet tankolni, jobb értékeket kapnánk?
Ez most mind elméleti síkon kérdezem.
Mi van, ha keverjük a normál benzinnel úgy, hogy mondjuk 2:1 arányban legyen a benzin, és az etanol. Egy korábbi Totalcar cikkben azt olvastam, hogy erősebb tisztító hatása van a motorban is. Sokunk örülne, ha legalább egy kicsit is tisztulna az egész üzemanyag-rendszer beleértve az ac pumpát, karbit/injektort...
Ha valaki talál használható fórumot ez ügyben (akár angolt), linkelje be, érdemes lehet utánajárni ennek az anyagnak...
Szerk: az e85 kft. írásában többször kihangsúlyozza, hogy a 20 évnél öregebb autóknál lehet gond az akkori technológiák miatt, de főleg a gyengébb anyagminőség miatt. Ezek szerint itt legtöbbünk elfelejtheti?
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Igaz még nincs meg a kütyü, de bizakodva várom már.
Csinálok róla képeket és részletes beszámolókat is.
A cikkben ügyebár leírják, hogy az új RS Fiestába átalakító nélkül rakják az E85-t, mert ezeket már úgy csinálják, hogy kompatibilis legyen.
Pontosan ezért egy (jelen esetemben) '97 Ford Ka(ka)-ba azért kell, mert akkor még szó sem volt ilyenről...
Halkan jegyezném meg, hogy viszont kiszúrás (öreg autósokkal), mert csak közvetlen befecskendezősbe építhető ez a kis szerkezet.
Igen szerintem CindR, ha elötte 2-3 tank etanolos üzemanyaggal tankolsz akkor a károsanyag vizsgálaton (zöldkártya) jobb értéket ad.
Erről egy fórum bővebben:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9147555
Csinálok róla képeket és részletes beszámolókat is.
A cikkben ügyebár leírják, hogy az új RS Fiestába átalakító nélkül rakják az E85-t, mert ezeket már úgy csinálják, hogy kompatibilis legyen.
Pontosan ezért egy (jelen esetemben) '97 Ford Ka(ka)-ba azért kell, mert akkor még szó sem volt ilyenről...
Halkan jegyezném meg, hogy viszont kiszúrás (öreg autósokkal), mert csak közvetlen befecskendezősbe építhető ez a kis szerkezet.
Igen szerintem CindR, ha elötte 2-3 tank etanolos üzemanyaggal tankolsz akkor a károsanyag vizsgálaton (zöldkártya) jobb értéket ad.
Erről egy fórum bővebben:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9147555
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

- CindR
- Gyakori látogató

Köszi Balázs, jó dolgokat (is) írnak, azért nem fenékig tejföl...
Kiszámoltam durván, hogy ha 2:1 arányban tankolunk benzint és etanolt, a lehetséges fogyasztás többlet miatt nem biztos, hogy megéri a dolog.
Így (2:1 aránnyal), és csak 95-ös benzinnel is 25 forintra jött ki kb egy kilóméter. Hangsúlyozom, ez nem pontos számolás, sőt ha nem töményen etanolt tankol az ember, valószinű, hogy nem lesz több kerek 1 literrel az átlagfogyasztás sem, én viszont azzal számoltam.
Kiszámoltam durván, hogy ha 2:1 arányban tankolunk benzint és etanolt, a lehetséges fogyasztás többlet miatt nem biztos, hogy megéri a dolog.
Így (2:1 aránnyal), és csak 95-ös benzinnel is 25 forintra jött ki kb egy kilóméter. Hangsúlyozom, ez nem pontos számolás, sőt ha nem töményen etanolt tankol az ember, valószinű, hogy nem lesz több kerek 1 literrel az átlagfogyasztás sem, én viszont azzal számoltam.
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Jelen állapot és benzinár mellett igazad lehet, hogy nem sokkal, de gazdaságosabb. Sajnos a benzin nem lesz olcsóbb és a bioetanol előre jelzések szerint pedig nem olyan ütemben és mértékben drágul, mint a kőolaj. Így mindenképpen csak hosszútávon éri meg.
kb. 5-10%-os többletfogyasztást eredményez az E85 tankolása, de ha eléri a benzin a 350 Ft-ot akkor már igenis a különbség (a haszon) máris nő.
kb. 5-10%-os többletfogyasztást eredményez az E85 tankolása, de ha eléri a benzin a 350 Ft-ot akkor már igenis a különbség (a haszon) máris nő.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Új magyar autó?
Miről maradtam le? Szutyuki Splash?
Miről maradtam le? Szutyuki Splash?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Nem is rossz!
A formát még nem tudnám megszokni, de egész jó ötletek vannak benne.
A taposó pedálokkal, nagy áttétellel a kocsit hajtanánk direktbe, vagy csak valami lendkerékre szerelt mágnessel töltenénk az akksit, amiből a villanymotor dolgozna? Mit gondoltok?
Már majdnem frédibéni
A formát még nem tudnám megszokni, de egész jó ötletek vannak benne.
A taposó pedálokkal, nagy áttétellel a kocsit hajtanánk direktbe, vagy csak valami lendkerékre szerelt mágnessel töltenénk az akksit, amiből a villanymotor dolgozna? Mit gondoltok?
Már majdnem frédibéni
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Amcsiknak kéne eladni jópárat. Úgyis nagy a túlsúly arrafele 
"Kisfiam kapsz kocsit, de neked kell hajtanod
"
"Kisfiam kapsz kocsit, de neked kell hajtanod
Klubelnök

- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Biagio írta:Hát elszomorodtam egy kicsit!
Ma jöttünk meg és utána számoltam a fogyasztásnak!Nem kellett volna!
![]()
Két bicikli + oldalszél (legfőképp) oda vágta az autópályás átlagomat!![]()
6,9!!!![]()
![]()
![]()
A tied 1.6-os, nem ? Bicikli+autópálya+oldalszél...azért az nagyaságrendekkel megnöveli. A 6.9 már a "nagy" fogyasztás, vagy ennyi szokott lenni ?