sede7 írta:Na, a dolgok OFF-os részére nem reagálok, mert soványak az elméleteim - nekem elég annyi, hogy igyekszem legalább két lépéssel az autó tûréshatárain és a saját képességeim korlátain belül maradni vezetés közben. Plusz egyelõre a múltkori 30-as csekk is igenis könnyít a lábamon...

Ami viszont a gyári, opcionális és utólagos felszereltséget, kiegészítõket illeti. Szerintem te keversz pár dolgot, amivel semmi gond, hiszen neked a család egy eléggé másik karakterû tagja van - bár ötajtósban is van G6-os kivitel.
Megpróbálom összeszedni a háromajtós (európai) elsõ generációs (békalámpás) E11-eket ~sportosság szempontjából.
"Alap"
Itthon többnyire 4E-FE motorral (1.3) szerelt autók járnak, de azért nem ritkaság az 1.6-os, 4A-FE szívû példány sem.
Az "alapmodelleken" sem koptató, sem komolyabb hátsó légterelõ nincs, csak egy kis elem. Lásd:
alap.
"G6"
A G6 nem igazi sportkivitel, inkább amolyan játszós-sportos, hiszen ugyanaz az 1.3-as vagy 1.6-os motor van benne, a hatfokozatúvá bõvült váltó pedig nem egy újabb fokozatot jelent pályázáshoz, hanem csak "szétdobja" az hagyományos ötöt hat felé.
Ami az optikát illeti, a beltéren több a változás (huzatok, mûszerfal számlapja, stb.), mint kívül: egy sportosabb hûtõmaszk és egy diszkrét koptató (elsõ lökhárító alá toldat, 3 darabból áll). Az
alufelni továbbra is opcionális tartozék, a ködlámpa lehet, hogy benne volt (ebben nem vagyok biztos). Példa:
G6.
"G6R"
Limitált széria, csak 4A-FE motorral (és csak a békalámpás kivitelben).
A G6-hoz képest van plusz csomó minden (lásd G6R admiral projektjét!), amibõl a lényeg a gyári 15"-os alufelni (külön ehhez lévõ hatküllõs, csavarháztakarós polír), egy bivalyabb koptató (két darabból összeillesztve), oldalsó szoknya és hátul is tárcsafék. "Szárny" ezen sincs. Példa:
G6R.
"TTE"
A Toyota Team Europe többféle kiegészítõt is gyártott az autóhoz, ezeket külön-külön, illetve bizonyos országokban (pl. Anglia) csomagban lehetett megvenni. Ezek voltak többek között: a nagyon komoly, mélyre lógó elsõ lökhárító, hatalmas, kerek ködlámpákkal, az egyáltalán nem ormótlan hátsó szárny, ültetõ rugók, kipufogóvég, különbözõ alufelnik 15-17"
Például:
fekete,
kék,
piros,
fehér.
"Carlos Sainz"
Ha jól tudom, a WRC-szabályok miatt piacra kellett dobni - mélyen áron alul -, és kb a kerékjárat szélesítésén és a bukócsöveken kívül minden stimmelt.
A
WRC szárnyát, ami tényleg idétlen lenne egy városi autóra, nem tudom, hogy bármelyik szériaautó megkapta-e vagy egyáltalán megkaphatta-e. Persze
talán utángyártottak vannak.
Hangsúlyozom, hogy pontosan nem vagyok tisztában én sem ezekkel spéci a csomagokkal, kivitelekkel, de hasznosnak tartottam leírni, amit tudok, a lehetséges félreértések számát leszûkítendõ.