Európai körtúra, Hill Climb, Toyota múzeum - 2014 Nyara

Találkozók, Kirándulások, Összejövetelek, egyéb Rendezvények... Hírek, infok, minden amit tudnod kell
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Re: Svájc, Hillclimb - 2014 Nyara

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Időpontot lassan le kellene fixálnunk! Ez a része nagy mértékben függ a Kis nyaralásunk/kirándulásunk Hill Climb versenyének időpontjától. Ha ez megvan, utána szervezhetjük a többi programot, mert az nem időhöz kötött.

Ötleteljünk közösen:
The 2014 calendars are as follows:

FIA Hill Climb Masters
11-12/10 Eschdorf (LUX)

The Sporting Regulations of the Masters may be consulted by clicking here.

FIA European Hill Climb Championship
11-13/04 Course de Côte Saint Jean du Gard - Col Saint Pierre (FRA)
25-27/04 Grosser Bergpreis von Österreich, Rechberg (AUT)
10-11/05 35ª Rampa Internacional da Falperra (PRT) *
16-18/05 XLIII Subida Internacional al Fito (ESP) *
07-08/06 Ecce Homo Sternberk (CZE)
13-15/06 Limanowa (POL)
27-29/06 53° Coppa Paolino Teodori (ITA)
19-20/07 Dobsinsky kopec (SVK)
27-27/07 ADAC Glasbachrennen (DEU)
16-17/08 Course de côte St. Ursanne - Les Rangiers (CHE)
30-31/08 20. GHD Ilirska Bistrica (SVN)
20-21/09 Buzetski dani (HRV)
*Subject to obtaining guarantees from the organisers via their ASN on safety improvements.

The Sporting Regulations of the Championship may be consulted by clicking here.

FIA International Hill Climb Cup
09-11/05 Bieszczadzki Hill Climb (POL) **
16-18/05 45° Verzegnis Sella Chianzutan (ITA)
24-25/05 Rampa da Covilhã / Serra da Estrela (PRT)
30/05-01/06 Moris Cup Jahodná (SVK)
13-15/06 42° Pieve Santo Stefano-Passo dello Spino (ITA)
21-22/06 GHD Gorjanci (SVN)
05-06/07 Trento Bondone (ITA) *
12-13/07 Sankt Andrae, Kitzeck (AUT) **
03-04/08 Osnabrücker Bergrennen (DEU)
09-10/08 GHD Lučine (SVN)
06-07/09 Rieti – Terminillo (ITA) *
27-28/09 44° Trofeo Vallecamonica (ITA)
04-05/10 Bergrennen Mickhausen (DEU)
*Subject to obtaining guarantees from the organisers via their ASN on safety improvements
**Subject to the inspection of the course

The Sporting Regulations of the Cup may be consulted by clicking here.
Ami kimaradt, az Oberhallau. Gondolom az "csak" az Országos bajnokság része és nem FIA rendezvény.
Augusztus 30-31-re tervezik.

Nekem az első szempont az időpont lenne - Július. Királyrét és Nyári tali közt van félúton, és talán akkor még nem is mennek sokan nyaralni.
Kiemeltem a júliusi rendezvényeket (időpontokat látjátok feljebb), de előre berakom a két Svájci linket is:

Svájc Oberhallau:
http://www.bergrennen-oberhallau.ch/index.php3

Svájc St-Ursanne:
http://www.rangiers.ch/

Szlovák:
http://www.dobsinskykopec.com/en/contact

Osztrák:
http://www.msc-gamlitz.at/fotos/st-andr%C3%A4-kitzeck/

Német (messze van):
http://glasbachrennen.de/de/adac.html

Olasz (Garda tó):
http://www.gsacascoli.org/

Másik Olasz (Trento Bondone és a másik olaszhoz nagyon közel):
http://www.scuderiatrentina.it/notizie2.asp?s=37&l=0

FIA Hill Climb sorozat:
http://www.fia.com/sport/championships/ ... ampionship

Utóbbi linken gyorsan át tudjátok futni a pályákat és az alap infokat, a fentieken, pedig részletesen elemezhetitek a helyet, a versenyt, nézhettek videókat, képeket....
Youtube-on mindegyikről találtok rendgeteg belső és külső kamerás videót.

Személyes véleményem:
Ami legalább annyira fontos számomra, mint a Hill Climb és a Passau Toyota Múzeumos fél-fél napos program, az a nagy esetleg havas tetejű hegyek látványa, a szemtelenül zöld növényzet, a patakok, a vízesések, a gyönyörű tájakon átvezető utak, a Nyugati rend és tisztaság, a gyönyörű települések...
A Svájci időpontok sajnos mind Augusztus végére esnek, ezért eltekintenék tőlük. A többi felsorolt helyszín is hasonló színvonalú és általában gyönyörű helyeken kerül megrendezésre.
Szlovákia és Ausztria (utóbbi számomra újdonság) olyan "közel" van, hogyha rákapunk az ízére, oda jövőre akár könnyebben ki is szaladhatnánk csak a verseny kedvéért.
A németországi helyszín nagyon az Ország szíve fele van, relatív messze. Végig pálya, és nem érzem olyan izgalmasnak azt a régiót, így ezt is talomba tenném.

Ami nekem nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szimpatikussá vált és kezdek hihetetlenül ráizgulni: :)
A két olaszországi verseny. Egy helyen vannak 1 hét eltéréssel, így szabadon választhatunk. (pl: melyik pálya jobb és beláthatóbb)

Útvonal: Magyarország - Szlovénia - Olaszország - Ausztria - Németország - Ausztria - Magyarország
Google Maps link Érdemes belenagyítgatni.
A legfontosabb, hisz a költséghatékonyság a cél: Mint látjátok 1950km-t ír az egész útra. Az előző költségbecslésnél 2500-al számoltam! Jön plusz 1 hetes Szlovén pályamatrica (4500Ft) és egy kapus Olasz pályamatrica (Trieste - Verona 5800Ft; Trento - Ausztria 3000Ft). Ha számolunk +200km kóborlással, akkor is ~3000Ft/fővel olcsóbbra jön ki az egész utazás! :) :twisted:

A Hill Climbon
Kép
Kép

és a Toyota Múzeumon
Kép
Kép

kívül pedig pár apróság, hogy még több kedvet csináljak hozzá:
- Tenger ...
Kép

- Garda-tó. Életem eddigi legszebb tava. Gyönyörű, álomszép, nem hiszed el. Olvassátok róla Zoo beszámolóját. Hatalmas turizmus, aqua park, strand, luxus yachtok, kristálytiszta édes víz, csomó szálláslehetőség, hatalmas hegyek lanovka, minden...
Kép

- Olasz dolomitok. Az egyik leggyönyörűbb, hegyes-völgyes, Alpos része Olaszországnak. Csodálatos...
Kép

- Belerejtettem egyik régi vágyamat. Ausztria legmagasabb útszakaszát. A Glossgrockner-i hágó... Gleccser, alagút, végtelen kanyar, hihetetlen táj.
Alap, hogy el kell ide menni, hisz E9 van a képen :D Link
Kép
Kép

Ha pedig nagyon nyaralóssá, barátnőzőssé bővül a dolog, akkor Velence és egyéb turisztikai látványosságok.
Mondanám, hogy kis kitérővel érintsük Svájcot is, de itt is lesz bőven nagy hegy és szép táj ;)

Időterv:
Találjuk ki, hogy melyik Olasz pálya a szimpatikusabb, ettől függ az időpont (Júni 27. - Júli 1. / Júli 4-8.). Mind a kettő 3 szabadnapot igényel.
Nézzük az elsőt.
- Júni 27 Péntek hajnalban (3 óra körüli) indulás. Délelőtt már a tengernél vagyunk. Csobbanáááás, szieszta, Bohi amorf dobálás a sziklákról :lol: Ejtőzés után indulás tovább a Garda-tóhoz. Szállásfoglalás (sok Camping is van), majd egy víz fölé benyúló sziklán elhelyezkedő, teraszos Pizzériában csorgatjuk a nyálunkat az esti látványban.

- Szombat nomád reggeli és irány a pár 10 km-re levő verseny helyszíne. Élvezkedünk, majd délután vissza a tóhoz. Pancsi-pancsi, vízalatti halkamerázás, motorcsónakokban való gyönyörködés.

- Vasárnap kiadós alvás után irány Ausztria. Út közben persze nem bírjuk ki pár kisebb megálló nélkül. Fotózás, könnyezés, miközben pár embert elveszítünk, hisz ők végleg letelepednek az Olasz dolomitokban / Osztrák Alpokban :) Este a hágó tövében (Lienz?) megszállunk valahol.

- Hétfőn irány a HEGY. Frool is szimpatizál az eseménnyel. Azt mondta, ha nem jöhet a hachival, akkor szomorú lesz, ha nem tud kanyarogni. Teljesen érthető. Az új programoknak köszönhetően vagy többen megyünk és ő is jön az AE86-al 2-3 fővel, vagy megyünk lassan 3-4 személlyel, ahogy megbeszéltük és akkor csak a tájban gyönyörködünk (főleg, ha a fogyasztás a cél). Azért szerintem kibírható lesz így is :) Van sok megálló, esetleg elmehetünk egy 1-2 órás sétára a "csúcson". Lassú ereszkedés után Németországba érve elgurulunk Passau-ig. :vezet:

- Kedden nyitáskor megnézzük a múzeumot, elvagyunk 2-3-4 órát, majd irány haza.

Az ütemterv persze módosítható, csak gyorsan ilyesmit vázoltam. Így nincsenek hatalmas távolságok és élvezhető az út.
Természetesen vinnénk PMR-eket, hogy utazás alatt is fáraszthassuk egymást :)

Visszatérve a fő kérdésre.
Kinek melyik verseny szimpatikus? Van egyéb teljesen eltérő ötlete?
Ha tetszik az Olasz körtúra, akkor a kettőből melyikre menjünk? Pályák, nevezők, stb.
Segítsetek, hogy tudjuk fixálni az időpontot.
Utána beszélhetjük a részleteket!

Kérlek vegyétek ki a részeteket lehetőségeitekhez képest a szervezésből is, mert ez nem nagy CCH találkozó, így egyedül nem biztos, hogy bírni fogom.

Ne feledjétek!
Hatalmas élmény lesz. Ha kihagyjátok, a fényképeket nézve zokogni fogtok :) :burnout:
Fiatalon kell megélni. Feledhetetlen emlék lesz! ;)
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Közlekes
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Re: Európai körtúra, Hill Climb - 2014 Nyara

Hozzászólás Szerző: Közlekes »

A versenyekhez, az időponthoz nem tudok hozzászólni, mivel számomra minden megfelelő. :D
Frissítve: Úgy tűnik, a Júni 27. - Júli 1. egyelőre jobb
A kajára szívesen csinálok egy gyors becslést, ezért kérdezném:
- lesz-e szivargyújtós hűtő? (pl sörnek)
- mennyire akarunk koleszosok lenni? Vifon, konzervkaja, stb mennyire mehet?

Zsebmerülőforralót tudok vinni, ha lesz valakinek a kocsijában inverter, illetve gázfőzőt nagy valószínűséggel tudok kölcsönbe szerezni.
BMW M1, Porsche 935 (slot car) http://carrera-servo.blog.hu/
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Srácok!

A nyár eleje nagyon szívós lesznekem anyagilag, de annyira pörgök a témán, hogy mindenképpen el szeretnék menni :)
Konvojozós autózás, Tengerparti fürdés, Garda-tó, Dolomitok, Ausztriai hágó, Toyota Múzeum, Hill Climb, Képeslapokra illő tájak... Magyarországgal együtt 5 Ország.

Nem szabad kihagyni :) Nagy feltöltődés lesz egy ilyen a szürke hétköznapok után.

Költségvetésre visszatérve.
- Autó/4fő, 1 főre jutó utazása: 18-22 ezer Ft mindennel
- 4 éjszaka kempingben/olcsó szálláson (ha kell én sátorban, sőt kocsiban is alszok): 15-20 ezer Ft
- 5 nap kaja. (hozunk, szendvicselünk, turistagázon konzervezünk, sütögetünk és 1-2x pizzázunk): ~ 20 ezer Ft?

Toyota Múzeum belépő a fentiekben benne van.
Emlékül meg ott lesznek a fotók, videók és a kövek, amiket begyűjtünk.

Menni kell, nincs mese :)
Esténként meg tábortúz mellett a kocsikból szól a zene, és bandázunk éjszakába nyúlóan 8)

Közlekes, írhatsz kajás összefoglalót.
Gondolom ventis hűtődobozt tudunk vinni. Ezek maximum 1 nap szintentartásig jók jégakukkal együtt. Szerintem üdítőnek, szendóknak max. Ha esténként van lehetőség fagyasztani, akkor jó lehet.

Invertert is vihetünk! (Telefonok, PMR akkumlátorok, fényképező akksik...)
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ha más nem eladok pár kincsemet, de ott leszek.
3 hétvégi nagybevásárlás ára, az élmény, amit szerzünk, megfizethetetlen.
Klubelnök

Kép
to4m5i
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: to4m5i »

en tartom magam! reg ota nem voltam mar sehol! kaja, szallas nem lesz gond, eleg kreativak vagyunk. max elalszom en is a GTI uleseimben :)
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.”
Kép 1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE
Zoo.HUN
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zoo.HUN »

Szerinte a Júni 27. - Júli 1. es időpont jobb lenne.
Én támogatom a dolgot, bár én nem mennék le Triest fele, de gondolom a víz miatt van betervezve. Én nem voltam még arra, viszont szüleim mikor a diesellel mentek spanyolba, arra mentek, és ott forrt meg a víz és lett hengerfejes a kocsi... Be tudták fejezni az utat végül, de nagyon macerás volt a hazajutás.

Én Gondolkoztam azon, hogy Ausztrián keresztül kéne menni, Salzburgnál letérni Matyi féle Glossgrockner részt útba ejteni, majd Olaszországban elérni a célt. Onnan meg hazafele Timmelsjoch-on keresztül jönni haza,(az az a rész, ahol én mentem végig tavaly, és az is beszarás!!! ) majd végig Innsbruckon keresztül az autópályán a Toyota múzeumot útba ejtve hazaérkezni BP. Így lenne Kb 9-10 óra Olaszországi célig az út, visszafele meg +12 óra az általam javasolt útvonalon, összesen 22óra nyers vezetés, élvezkedős részek +1 óra.( Ez a nyers vezetési idő, ahogy én vezetnék. ) Budapesttől Salb ig 4.5 óra alatt oda lehet érni. Viszont arra lefelé ez többszöröse lesz időben + a terep sem ugyan az, kis falvak hegy emelkedő, meleg, ezt be kell kalkulálni. Az a 20 óra amit a google ír az legalább 28.
De ez csak amolyan ötletvélemény.

Viszont az én verzióm hosszabb kilométerben + amit tudok, hogy az ilyen hegyi határátkelőkön fizetni kell, nem sokat, de autónként 4 euró az átkelés. Timmelsjochnál ez fix, a másik helyről nem tudok. Így viszont csak oszták matrica kéne, meg az olasz kapuk, de simább az út, cserébe nincs tenger. Amúgy tavaly csak innen:

http://www.google.hu/maps/dir/45.72784, ... !3e0?hl=hu

Veronáig illetve a Júlia teraszig mentünk, én erre egy órát kalkuláltam, lett belőle 3, 11.00 - 14.00-ig kb 60 km. Szóval olaszba autópályán kívül (bár ebbe volt az is), nyári időszakba meg lehet budapestelődni, olyan dugók vannak, hogy én leállítottam a motort és lábbal löktem a kocsit... végig a garda mellett... És akkor ez még nem nagyváros volt, csak üdülőrész. A tó meg olyan hideg nyáron is, hogy bele lehet fagyni :)

Szépségre szuper lesz a Matyi féle körtúrás változat, de desztivizet meg ilyen felszereléseket minden autós hozzon. Nekem nem volt bajom a GT vel, én is mentem felfele, mint a barom a hegyen, és lefele se kíméltem, lent 40, helyen 0 fok volt. Szállás amit én tudok 1 szoba 2 főre 23euro volt a legolcsóbb helyen osztrákoknál, meg 6 személyes apartman 60ért/éj. Kempingeket nem ismerem, de oda is minimum sátor kell, vagy alszunk a hálózsákba a földön. Olaszba mindenütt ami üdülő övezet keményen kell fizetni parkolást, és a kaja is olyan drága, mint Ausztriába (persze lehet okosba negyedéből kihozni :P )

Én vállalok vezetést, Osztákoknál csak autópályán, máshol vezethetek bárhol.
4-5 napra nem tudom ki mennyi cuccal számol, de 3 embernél több ne üljön egy autóba, csak ha muszály, mert a csomagoknak is kell hely, nem? ha kaját is viszünk meg pár váltás ruhát, fényképezők esetleg hálózsák. Persze ezek nem nagy dolgok, de összejön szépen. De majd alakítják az igények, tőlem alhatunk a fűbe is. :)

Kaja költségre mit akartok előre számolni? Az elég egyéni, és előre nem lehet mindent bekalkulálni sztem. Vagy viszünk otthonról inni ennit, amit csak elfér?
Esetleg írjak pár gyors kaja ötletet ár szerint, amin el lehet lenni. (osztrák árakat tudok naprakészen, olasz meg uaz. )
E8 1.8D liftback+ ---> Seca :jdm:
E8 1.6GT AE82 HB ---> FX
Kép + Kép
Közlekes
Gyakori látogató
Gyakori látogató

​​Kaja árak
Elvégeztem egy gyors és viszonylag részletes számítást. Első körön köszönet Zoo.HUN-nak az osztrák Spar árakat, a sok egyéb hasznos tippet. Szállásról és benzinárakról is váltottunk pár szót, mindenesetre most csak a kajás részt foglalom össze.

Próbáltam olcsó, de azért választékos ételeket összerakni. Reggeli kakaó, péksüti, stb. Aztán rájöttem, hogy túl naiv voltam, a valóság visszarántott a földre. Szép hosszú, és választékos listát csináltam, aztán le is csökkent, látva a különbségeket (pl 105 Ft-os zsömle, 10 euro/kg-os virsli...)
Az első táblázatban csak azokat tüntettem fel, amik reálisan összemérhető áron vannak idehaza és külföldön. Ebből főképp a toast kenyér és a víz érdekes. Utóbbi igaz, hogy drágább, de sok helyet foglal a kocsiban.
Árfolyamnak 310-et számoltam 1 euróra.
Kép

A magyar árakat Tesco-sak, az online bevásárlással nagyon kényelmes volt keresgélni. Belevettem néhány kaját, amit én vennék/vinnék, egy 5 napos túrára, persze mindenkinek egyéni preferencia, de valahol el kell indulni.
Kép

Tavaszi talis tapasztalat szerint (E11-ben) az első ülések alatt forrósodik fel legkevésbé az ital, ott jégakkuk nélkül is tudunk folyadékot tárolni, iható hőmérsékleten.
A jégakkuk jók lennének, ha első este virslizni akarunk, utána viszont a helyet foglalják a kocsiban.
Zoo szerint az olasz pizza 10 euro, és nem volt finom... Meg lehet úszni olcsóbban, csak nem a vendéglátós gócpontokat kell becélozni. Ehhez lenne jó a helyismeret.

Végezetül itt az összesített kajálás:
  • Napi 3szori kajálást számoltam, plusz innivaló és rágcsa
  • Napközben hideg szendvicsezés pástétommal/májkrémmel/sajttal, stb...
  • Első nap mindenki otthon reggelizik, és szendvicset hoz, este pedig virslizés, utolsó nap este már mindenki otthon eszik, ott sincs meleg kaja, egy este pizzázás lenne (ez dobja meg legjobban a költségeket), így két konzerves estet tartanánk
  • Egy gázpalack ára kb. 2200 Ft, bátyám szerint két embernek elég egy 5 napra
  • A sört nem számítottam bele, azt mindenki magának intézi, és az idényárak jobban befolyásolják.
  • Kólát, energiaitalt nem vettem bele, reggeli kávékat igen
  • Zöldségkonzerv minek? Csak, ha megkívánná az ember :D Ugyan ez igaz a sajtra is.
  • Gyümiszörp azért, hogy legyen íze az italnak. Én tuti viszek házi szörpöt, de annak felbecsülhetetlen az értéke. :)
Kép

Tehát összességében a becsült kajaköltség kb. 17 000 Ft. Ezt lehet még csökkenteni vagy növelni, attól függően, mennyire akarunk olcsón/választékosan enni. A legnagyobb tétel a pizzázás, de egyszeri bűnözés még beleférhet(?).

Vásárlás:
Bátyám külföldi tapasztalata, hogy ahol csak lehet, érdemes kártyával fizetni, mert a bank középárfolyamon váltja a valutát.

Mindenesetre én nagyon várom, tuti jó lesz, remélem félre tudok tenni annyit, hogy biztosan menjek.
Közlekes
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Zoo.HUN írta: anyám tudna csinálni(biztos felajánlaná ha tudna róla) :D fasirtot. Az jól eláll és finom, kenyérrel sztem jó ötlet, az lezárva beteszem kis hűtőtasiba eláll másnapig 2napig kb nincs baja, már többször ettünk így. Ez is lehetséges variáció. HA gondoljátok megcsinálja nekünk, minden finom amit csinál :) Összegbe az nemtom mennyi, de kb a virsli itteni kilós ára alatt van. Ezt tudjuk vállalni, majd az árát szétdobni esetleg, ha kell megkérdem kb mennyi kéne 8 embernek 1 evésre és az mennyi.
Nekem tettszik az ötlet.
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Re: Svájc, Hillclimb - 2014 Nyara

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Pacsker írta: Annyira nagy laufokkal számoltam, hogy biztos vagyok benne, hogy a fogyasztással, út hosszával, jó helyen tankolásokkal, akár még 10-20%-ot is le tudunk ebből faragni.
Ha jőhetek az Alfával, fogyasztási rekordot dőntők. :D
A Toyotákkal viszont számolhatok felfelé.

DE: 3 személlyel biztos jelentkezek, és akkor a busz után csapok egy trailert is, hozok pár motort hazafelé. :agyadnalvagy:
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Jah hogy már nem Svájcról van szó... :(
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Miért? Szlovénia-Olaszország-Ausztria-Németország már nem menő?
Gyertek!
Klubelnök

Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Csak némi svájvi motorbiznisszel redukálni tudtam volna az amúgy nem csekély benzinköltsiégem. :)
Corolla TE51 Liftback
Model F_ 1986

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Slampixxx!
Legutóbb azt mondtad, jó ideig nem akarsz így bizniszelni... :) "Eleged van a szívásból"
Ha busszal jösz, akár arról is lehetne szó, hogy abba összeülünk páran (ha sikerült "regadóztatni").

Közlekes!
Köszi a kalkulációt. Ezek szerint mindketten hasonlóképp tippeljük.
Magyarul, ha nagy a csóróság, olcsón megúszható. Természetesen mindenki maga dönti el, mi fér bele.
Klubelnök

Kép
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Nagyon lenne kedvem hozzá, de teljesen bizonytalan az anyagi háttere a dolognak. Tudom, hogy "fillérekből" megvan, de egyelőre minden forintot meg kell fognom. Eddig három fix programunk van kiscsaláddal tavaszra-nyárra, és abból egy igen nagy költségvetésű. Az a prioritás elején van. Sőt, gondolom lesz nyári CCH tali, arra is szeretnénk menni (feltéve hogy augusztus 20 előtt, vagy 31-e után lesz :oops: ).

Persze ha beüt addig valami, akkor ott a helyem. Egyelőre csak figyelem a topikot. :)
Közlekes
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Zoo-val folytatott levelezés összefoglalója:
Zoo.HUN írta: Olaszba drágább a benzin, mint osztrákba, átlagba 40 centtel.. ezen én is akkor döbbentem meg mikor már üres volt a tankom.. :D

Anyám mondta Skype-on, hogy ők 30 napot voltak ilyen túrán egy Ford Transittal, és 100 ezerből megvoltak, diesellel és mindennel együtt. Persze a kocsiba aludtak matracos ágyon, kb 2 szer ha aludtak valahol.

Tippek:
  • benzinkútnál lehet éjszakázni útközbe, máshol nem tolerálják az ilyesmit, ez Ausztriába és olaszba is igaz
  • olaszba szeretnek csórni is
  • itt lehet fürdeni tisztálkodni ( vagy strandon )
  • wc és kávé is van, mert azt ugye mindenki fog gondolom, az kútnál 1 euro automatából.
  • az olasz autópályán szívás ha rossz felé mész fel vagy le, mert csak kapunál lehet lejönni...és 30 km-enként van néhol...
  • olaszba tengerparton, városba nagyon kell vigyázni az értékekre
Ha adtok útvonalat, meg pontokat ahol majd állunk, szállásnak is utána tudok nézni.
Lezárt