E11 - (1997-2002)
- pézsé
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1999
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Luna
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Segtséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy fotora a hátso hosszlengkarrol beepitett allapotban. Az a vege kellene amelyik a kasznigoz csatlakozik. Olyan foto kellene, amin latszik a szilent és a külso részén a kis gumicsecsek. (csecs: a szintent láthat részén sugariranyban kiall ketto kis felkörives gumiful, egymással 180 fokot zarnak be.)
Elore is köszönöm.
Elore is köszönöm.
-
Hidymester
- Újonc

Sziasztok!
Friss Corolla-s vagyok ezért egy kis segítséget kérnék tõletek. Egy hete vettem az autót, most hétvégén megnéztem a légszûrõ betétet hogy milyen állapotban van (szinte új) és a légszûrõház tûzfal felõli oldalán a szûrt oldalon van egy kb 1-2 cm-es lyuk körbe gumi szigeteléssel. Keresgéltem a motortérben, hogy mi csúszhatott ki onnan, de nem találtam semmit. Itt minek kéne lennie?
Friss Corolla-s vagyok ezért egy kis segítséget kérnék tõletek. Egy hete vettem az autót, most hétvégén megnéztem a légszûrõ betétet hogy milyen állapotban van (szinte új) és a légszûrõház tûzfal felõli oldalán a szûrt oldalon van egy kb 1-2 cm-es lyuk körbe gumi szigeteléssel. Keresgéltem a motortérben, hogy mi csúszhatott ki onnan, de nem találtam semmit. Itt minek kéne lennie?
'98 Toyota Corolla Liftback 1,3 (4EFE) Aut. Linea Terra
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Már azért is mert azon a kis nyíláson rengeteg "szûretlen" levegõt szív be a motor. Amíg nem tudod beszerezni a szenzort dugózd le. Lehetõleg olyan dugóval amit nem tud beszívni.PiciPeti írta:Beszívott levegõ hõmérséklet szenzor. Nem ártana pótolni, akár bontóból...
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
-
Hidymester
- Újonc

Rögtön le is dugóztam mikor észrevettem. Szerzek majd ilyen szenzort, de honnan kéne jönnie a csatlakozó kábelnek, mert egyenlõre nem találtam kósza vezetéket a környéken.bubidisc írta:Már azért is mert azon a kis nyíláson rengeteg "szûretlen" levegõt szív be a motor. Amíg nem tudod beszerezni a szenzort dugózd le. Lehetõleg olyan dugóval amit nem tud beszívni.PiciPeti írta:Beszívott levegõ hõmérséklet szenzor. Nem ártana pótolni, akár bontóból...
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Szerintem nézd át a projektek motortér képeit. Kell lennie egy DIAGNOSTIC feliratú doboznak a légszûrõháztól jobbra. Mintha abból menne a kábel a szenzorba.Hidymester írta:Rögtön le is dugóztam mikor észrevettem. Szerzek majd ilyen szenzort, de honnan kéne jönnie a csatlakozó kábelnek, mert egyenlõre nem találtam kósza vezetéket a környéken.bubidisc írta:Már azért is mert azon a kis nyíláson rengeteg "szûretlen" levegõt szív be a motor. Amíg nem tudod beszerezni a szenzort dugózd le. Lehetõleg olyan dugóval amit nem tud beszívni.PiciPeti írta:Beszívott levegõ hõmérséklet szenzor. Nem ártana pótolni, akár bontóból...
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
-
Hidymester
- Újonc

Megtaláltam a csatlakozót a légszûrõház alatt lógott és a végén ott figyelt a szenzor is! Visszadugtam a helyére.bubidisc írta:Szerintem nézd át a projektek motortér képeit. Kell lennie egy DIAGNOSTIC feliratú doboznak a légszûrõháztól jobbra. Mintha abból menne a kábel a szenzorba.Hidymester írta:Rögtön le is dugóztam mikor észrevettem. Szerzek majd ilyen szenzort, de honnan kéne jönnie a csatlakozó kábelnek, mert egyenlõre nem találtam kósza vezetéket a környéken.bubidisc írta: Már azért is mert azon a kis nyíláson rengeteg "szûretlen" levegõt szív be a motor. Amíg nem tudod beszerezni a szenzort dugózd le. Lehetõleg olyan dugóval amit nem tud beszívni.
Köszönöm a segítséget!
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Ha nem túl sürgõs, akkor én a hétvégén cserélek hosszlengõkarokat, és akkor megfotózom neked...pézsé írta:Segtséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy fotora a hátso hosszlengkarrol beepitett allapotban. Az a vege kellene amelyik a kasznigoz csatlakozik. Olyan foto kellene, amin latszik a szilent és a külso részén a kis gumicsecsek. (csecs: a szintent láthat részén sugariranyban kiall ketto kis felkörives gumiful, egymással 180 fokot zarnak be.)
Elore is köszönöm.
(addig nincs aknám, szerintem anélkül nem lehet lefotózni rendesen, meg hát csupa kosz is biztosan...)
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Nos, az egyik csecs mutasson a rúd (a hegesztés felé), a másik pedig a legtávolabb attól. Másképpen mondva, a csecsek egy vonalba esnek a rúddal.Jorn írta:Ha nem túl sürgõs, akkor én a hétvégén cserélek hosszlengõkarokat, és akkor megfotózom neked...pézsé írta:Segtséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy fotora a hátso hosszlengkarrol beepitett allapotban. Az a vege kellene amelyik a kasznigoz csatlakozik. Olyan foto kellene, amin latszik a szilent és a külso részén a kis gumicsecsek. (csecs: a szintent láthat részén sugariranyban kiall ketto kis felkörives gumiful, egymással 180 fokot zarnak be.)
Elore is köszönöm.
(addig nincs aknám, szerintem anélkül nem lehet lefotózni rendesen, meg hát csupa kosz is biztosan...)
Beszereléskor pedig a csecsek essenek befelé, a benzintank felé.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
felni.
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok segítségért E11 felniválasztással kapcsolatban:
Az elsõ: Mekkora az agyméret?
Második: 15" Borbet BS garnitúrát szeretnék az autó alá tenni, elõl 7 hátul 8 vagy 8.5 szélességgel ET 20. 195/50 gumival lenne. Elférne-e ez rendesen az autó alatt?
Köszönöm elõre is.
Két kérdéssel fordulnék hozzátok segítségért E11 felniválasztással kapcsolatban:
Az elsõ: Mekkora az agyméret?
Második: 15" Borbet BS garnitúrát szeretnék az autó alá tenni, elõl 7 hátul 8 vagy 8.5 szélességgel ET 20. 195/50 gumival lenne. Elférne-e ez rendesen az autó alatt?
Köszönöm elõre is.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
A kerékagyátmérõ 54,1 mm.
Az általad írt ET és felniszélesség egészen biztosan nem fér el. Túlságosan kilógna a kerékdobból és rugózáskor beleérne a kerékdobba.
Ha nem volt sérülve különösebben a hátsó íved (tehát gyári az elem elhelyezkedése), akkor egy 6x15-ös ET35 méretû felni az említett 195/50 R15 gumival jól elfér és nem kell kompromisszumot kötnöd.
Nekem 7x16-os, ET40 jelzésû felnim volt, azért adtam el, mert csak peremezéssel fért volna rendesen az autó alá, amit meg én nem akartam megtenni.
Az általad írt ET és felniszélesség egészen biztosan nem fér el. Túlságosan kilógna a kerékdobból és rugózáskor beleérne a kerékdobba.
Ha nem volt sérülve különösebben a hátsó íved (tehát gyári az elem elhelyezkedése), akkor egy 6x15-ös ET35 méretû felni az említett 195/50 R15 gumival jól elfér és nem kell kompromisszumot kötnöd.
Nekem 7x16-os, ET40 jelzésû felnim volt, azért adtam el, mert csak peremezéssel fért volna rendesen az autó alá, amit meg én nem akartam megtenni.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- pézsé
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1999
- Autód felszereltségi jelölése: Luna
Este 10 után kimentél megnézni?Jorn írta:Nos, az egyik csecs mutasson a rúd (a hegesztés felé), a másik pedig a legtávolabb attól. Másképpen mondva, a csecsek egy vonalba esnek a rúddal.Jorn írta:Ha nem túl sürgõs, akkor én a hétvégén cserélek hosszlengõkarokat, és akkor megfotózom neked...pézsé írta:Segtséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy fotora a hátso hosszlengkarrol beepitett allapotban. Az a vege kellene amelyik a kasznigoz csatlakozik. Olyan foto kellene, amin latszik a szilent és a külso részén a kis gumicsecsek. (csecs: a szintent láthat részén sugariranyban kiall ketto kis felkörives gumiful, egymással 180 fokot zarnak be.)
Elore is köszönöm.
Beszereléskor pedig a csecsek essenek befelé, a benzintank felé.
Érdekes, mert nekem a szilenten 4 csecs volt. A cserét akna nélkül is jól meglehet oldani, csak nem vagyok biztos benne hogyan kell gyárilag állni a szilentnek, ezért kérdeztem. Szóval nem mindegy hogy megy bele mert ha 45 fokot elforgatva van benne akkor sokkal nagyobbat rugózik. Hazamegyek jól megnézem jól raktam-e bele.
Ha kell segítség (ilyen referenciák alapján
Köszi a választ! Hátul semmiképp nem férne el 8" széles? esetleg más ET-jû? Az se baj ha hátul 1centit kilóg a felni pereme. Egyik barátomnak is ilyen volt fent, igaz neki Toledo-n. azért tetszett meg nagyon. Ez a rugózásnál beleér téma mondjuk igaz, mivel ha 3-4en beleülünk akkor már a hátulja sokkal lentebb van mint az eleje. Lehet valamit cserélni kellene?bepi81 írta:A kerékagyátmérõ 54,1 mm.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Az a legbiztosabb, ha felpróbálod gumistól együtt a felnit, ha van rá lehetõséged.lallr360 írta:Köszi a választ! Hátul semmiképp nem férne el 8" széles? esetleg más ET-jû? Az se baj ha hátul 1centit kilóg a felni pereme. Egyik barátomnak is ilyen volt fent, igaz neki Toledo-n. azért tetszett meg nagyon. Ez a rugózásnál beleér téma mondjuk igaz, mivel ha 3-4en beleülünk akkor már a hátulja sokkal lentebb van mint az eleje. Lehet valamit cserélni kellene?bepi81 írta:A kerékagyátmérõ 54,1 mm.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i