Autó Hi-Fi / Kihangosítók / Navigációk

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Skumi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Skumi »

Sziasztok,

Sok mindent nem tudok hozzáfûzni. Eladóvá vált, Corolla-mból kiszerelt komplett hangrendszer, az ár irányár!
http://racing-bazar.hu/egyeb/zene/komplett_hangrendszer
zsocacorolla
Újonc
Újonc

Gyári hangszórók cseréje

Hozzászólás Szerző: zsocacorolla »

Akkor itt folyt. köv.
Szóval a gyári fejegységet már kicseréltem egy ilyenre Web Page Name,vagyis ennek egyel régebbi változatára.
Az oszlopban lévõ csipogókat nem akartam bántani. Az elsõ ajtókban lévõ hangszórók cseréjére gondoltam, elsõsorban a hangminõség javítása és a mély hangok jobb kicsalogatása érdekében...
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Sajnos nem jó a link. :?

De a sima fejegységek 99%-ára igaz amit írtam. (4x 10-12W-nál többet nem tudnak leadni, és azt is borzasztó minõségben.)
Ha ez a cél, szerintem a helyes sorrend: erõsítõ beszerzése (~10-15e Ft), ajtó szigetelése(~10e Ft), és ha még így is kevesled, akkor lehet hangszórót is cserélni.

Esetleg még ami megoldás lehet, az egy AudioSystem (vagy már Gladen) MX 165, ennek elég nagy az érzékenysége. De mélyekben, hangerõben ez se fog érezhetõen többet adni a gyári hangszórónál sajnos. :?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Re: Gyári hangszórók cseréje

Hozzászólás Szerző: Jorn »

zsocacorolla írta:Akkor itt folyt. köv.
Szóval a gyári fejegységet már kicseréltem egy ilyenre Web Page Name,vagyis ennek egyel régebbi változatára.
Az oszlopban lévõ csipogókat nem akartam bántani. Az elsõ ajtókban lévõ hangszórók cseréjére gondoltam, elsõsorban a hangminõség javítása és a mély hangok jobb kicsalogatása érdekében...
Én is próbáltam a meglevõ (nem gyári) csipogókhoz új mélyközepet, de furán szól, hiszen nem ugyanaz a gyártó, nem ugyanahhoz a hangváltóhoz vannak tervezve, összelõve, más az érzékenység, a frekvenciamenet... Persze biztosan lehet találni megfelelõt, de macera, szerintem egyszerûbb csipogóval és hangváltóval együtt cserélni...

Mindenesetre, a gyári szórók tényleg nem rosszak, és elég érzékenyek (hangosak). Egy új, de érzéketlenebb hangszóróhóz nagyobb teljesítményû fejegység (esetleg erõsítõ) is kellhet, hogy elérd ugyanazt a hangerõt.

Persze ez attól is függ, ki milyen hangosan akar zenét hallgatni :)

Az biztos, hogy ha radikális változást szeretnél, akkor több kell annál, minthogy bedobunk egy pár új hangszórót. Érdemes profikat megkeresni.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Cautionline
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Cautionline »

Üdv!
Nem rég vagyok Corolla (e11 ferdehátú) tulaj, a kérdésem az lenne, hogy rettentõen zúgnak/recsegnek a hangszórók a fejegység csere óta.
Ez van most benne , szeretném jobb minõségûre cserélni a hangszórókat, hátha ezzel megoldódna a probléma. Kérdés.:

Mit lenne érdemes beépíteni az ajtókba, illetve a kalaptartó mellé, valamint, ha már belefognék a cserélgetésbe, akkor beszereznék mélynyomót is, de nem tudom ehhez kell e autómatikusan erõsítõt is venni? Melyik az a márka amelyik jó ár/érték arányú?

Elõre is köszönöm!
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hát ezt a fejegységet elsõnek dobd ki. Semmire való, ipari hulladék sajnos... :twisted:

Fejegységbõl: Pioneer, Clarion, Kenwood, JVC ami jó. Ha újat keresel ~20e körüli kategóriában, akkor kb mindegy melyiket veszed, a belsejük kb egyforma. Olyat keress amin legalább 1, de inkább 2 pár RCA kimenet van. Ezekre szükséged lesz erõsítõ beépítéskor.

Hangszórót nem cserélnék a helyedben, nemrég leírtam miért. Ha mélynyomót is akarsz, akkor egy 4 csatornás erõsítõt lenne érdemes venned, aminek 1-1 csatornája hajtaná az elsõ hangszórókat, a másik kettõ pedig hidalva egy mélynyomót.

Nemrég láttam egy Rockford Fosgate nyomót ~16e-ért, az igen jó cucc, meg valami márkásabb 4 csatis erõsítõt érdemes beszerezni. (Alpine, JBL, stb...) Vaterán van fent egy JBL 60.4 ~16 körül van az is, az jó lehet.... Kelleni fog még egy 5m-es kábelszett, az is egy 10-es kb. Használtan meg lehet csípni féláron kb...

Keresgélj, nézelõdj, aztán ha találsz valami szimpatikusat tedd be ide, megszakértjük. :wink:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1992
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: IceRocko »

Üdv.
Gratula az Új Corolládhoz. :)
Nem lehet, hogy maga a fejegység amit vettél, az rossz és attól recsegnek? Új vagy használt volt? Ne érts félre, de ha hangszórókat is szeretnél cserélni, akkor nem volt épp jó választás egy 4x25W-ot tudó SAL fejegység. :roll:
De szerintem még a gyári hangszóróknak is kevés. Elképzelhetõ, hogy azért recseg.
A mélynyomó vásárláshoz mindenféleképpen venned kell erõsítõt is.
Kicsit olvasgasd ezt a topicot, nagyon sok hasznos infót találsz a kérdéseidre.
EE101 Sedan, 7A-FE
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A fejegységek 99%áról 4x10-12W jön le max. Itt most épp kisebbet mertek csak hazudni. :lol:

De ettõl függetlenül használhatatlan az a kütyü... :?
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Ízlések és pofonok... Szerintem lehet mélynyomó nélkül is élni, és minõségi hangzást elérni. Alpine fejegységem van (régebbi cucc), és nem cserélném le semmi másra... Még autóhifis is dícsérte, mondván, hogy hiába tenne be erõsítõt stb. annyival nem szólna jobban. Gyakorlatban az Alpine is csak 4x17...20W, de mégis jól meg tudja hajtani a hangszórókat, semmi torzítás, imádom a hangját. Ja, érzékeny hangszórókat kell venni. Legyen csak pár dB a különbség, aztán tolhatod bele a dupla teljesítményt ugyanazért a hangerõ érzetért... :)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Igen, érzékeny hangszórót meg lehet hajtani fejegységrõl is, de minõséget akkor sem szabad várni tõle. Sem az erõsítõ oldalról, sem a hangszórótól. Ahhoz hogy érzékeny legyen, nagyon "gyengére" kell méretezni a lengõ tömegeit (membrán, csévetest, bevezetõ szálak, pille, stb...), kis hangerõn, jó erõsítõvel pontos lesz, de "dögös" hangzást nem fog produkálni. Bizonyos zenékhez valószínû jó, és fel se tûnik, de egy dob leütést nem fog tudni visszaadni pl, de a nagybõgõt se nagyon... Kompromisszum...

Ezért szoktam mondani, hogy elõbb erõsítõ, és onnan könnyebb továbblépni. Ha veszel egy nagy érzékenységû hangszórót, azt hamar ki lehet nõni szerintem. :roll:

Amúgy a "wattoktól" nem lesz hangosabb egy adott hangszóró. Inkább pontosabb, precízebb, dinamikusabb.

Nekem a Carpowernél kb 10db különbség van 80W, és 270W-al hajtás között. De minõségben kijön a különbség. :P És a szemét még ezt is simán bírja, nem koppant még le 1x sem... :shock: :D
Persze 20W és 80W között nagyobb lenne a különbség, de ha már elérted a minimálisan szükséges teljesítményt, onnan nem nagyon lesz hangosabb. :wink:

Mélynyomó nélkül pedig szerintem nem tudsz rendes hangképet csinálni. Nekem most 40Hz tartományban dolgozik csak kb, de nélküle nagyon hiányos... Ráadásul az elsõ szett le van engedve 50Hz-ig. Szóval csak 25-30Hz esik ki, de letisztítja a teljes tartományt. Érdekes, de ez van. :)
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az biztos, hogy stílusfüggõ a dolog. Én ha otthon zenét hallgatok, akkor sem használok mélynyomót, nekem fura 5.1-ben hallgatni egy CD-t, bár mint zenész valószínûleg másra figyelek zenehallhatás közben, nem hagyom, hogy a mélyekkel levegyenek a lábamról... :)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Zenét csak stereo-ban. A stúdióban se 5 hangsávra kevernek... :wink:

Nekem nagyon tud hiányozni az a kis alsó tartomány.
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Cautionline
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Cautionline »

PiciPeti írta:Hát ezt a fejegységet elsõnek dobd ki. Semmire való, ipari hulladék sajnos... :twisted:

Fejegységbõl: Pioneer, Clarion, Kenwood, JVC ami jó. Ha újat keresel ~20e körüli kategóriában, akkor kb mindegy melyiket veszed, a belsejük kb egyforma. Olyat keress amin legalább 1, de inkább 2 pár RCA kimenet van. Ezekre szükséged lesz erõsítõ beépítéskor.

Hangszórót nem cserélnék a helyedben, nemrég leírtam miért. Ha mélynyomót is akarsz, akkor egy 4 csatornás erõsítõt lenne érdemes venned, aminek 1-1 csatornája hajtaná az elsõ hangszórókat, a másik kettõ pedig hidalva egy mélynyomót.

Nemrég láttam egy Rockford Fosgate nyomót ~16e-ért, az igen jó cucc, meg valami márkásabb 4 csatis erõsítõt érdemes beszerezni. (Alpine, JBL, stb...) Vaterán van fent egy JBL 60.4 ~16 körül van az is, az jó lehet.... Kelleni fog még egy 5m-es kábelszett, az is egy 10-es kb. Használtan meg lehet csípni féláron kb...

Keresgélj, nézelõdj, aztán ha találsz valami szimpatikusat tedd be ide, megszakértjük. :wink:
AJándék volt. Ennek is 2 RCA kimenete van papírja szerint. Erre a fejegységre, csak magamnak, hogy legyen mély, se érdemes mélynyomó beszerzésével bajlódnom/ nem bírná?

Az ismertetõt köszi mindenkinek!
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hát nemtudom, én aköré nem építenék semmit, de végülis egy próbát megér. Ha nagyon nem jó, akkor azt is ki kell cserélni. Kalkulálj vele úgy, hogy jó eséllyel cseréni kell majd, és akkor nagy meglepetés nem érhet. :wink:
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Válasz küldése