4ZZ-FE (az 1.4-es 97 lovas) motorom van - egy haverral beszélgettünk a gazdaságos vezetési fortélyokon, és ő azt mondta, hogy nem jól csinálom (ahogy tudok, felváltok (mondjuk 2000-nél) minden fokozatban), hanem ki kell húzatni a maximális nyomatékig és csak akkor kell váltani, és mondjuk ki is lehet (kell?!) hagyni a 3-as fokozatot. Ennél a motornál a 130Nm-t 4400-as fordulatnál adja le. Tényleg gazdaságosabb lenne kettesben kihúzatni aztán 5-ösbe rakni, mint minden fokozatban 2000 körül elváltani?
Nem igazán a fogyasztás miatt fontos, mert 7,2-t eszik a kicsike így is, de nehogy má rosszul tudjam. Vélemények?
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
4ZZ-FE (az 1.4-es 97 lovas) motorom van - egy haverral beszélgettünk a gazdaságos vezetési fortélyokon, és ő azt mondta, hogy nem jól csinálom (ahogy tudok, felváltok (mondjuk 2000-nél) minden fokozatban), hanem ki kell húzatni a maximális nyomatékig és csak akkor kell váltani, és mondjuk ki is lehet (kell?!) hagyni a 3-as fokozatot. Ennél a motornál a 130Nm-t 4400-as fordulatnál adja le. Tényleg gazdaságosabb lenne kettesben kihúzatni aztán 5-ösbe rakni, mint minden fokozatban 2000 körül elváltani?
Nem igazán a fogyasztás miatt fontos, mert 7,2-t eszik a kicsike így is, de nehogy má rosszul tudjam. Vélemények?
Jaaaaaaaj ne. Ezt a kettőből ötbe dolgot ne. Szeintem ki kellene kötni
a fordulatmérődet, és a füledre kéne hagyatkozni.....nem tudom ki
hogy van vele, de nem azért van a fordmérő, hogy állandóan azt bámuld.
Lackó írta:Jaaaaaaaj ne. Ezt a kettőből ötbe dolgot ne.
Ugye, hogy marhaság? Én is ezt mondom.
Lackó írta:Szeintem ki kellene kötni a fordulatmérődet, és a füledre kéne hagyatkozni.....nem tudom ki hogy van vele, de nem azért van a fordmérő, hogy állandóan azt bámuld.
Majd légyszí vess egy pillantást az aláírásomra. Harmony felszereltséghez nem jár fordulatszámmérő, nekem sincsen, naná hogy fülre megyek.
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
six írta:Harmony felszereltséghez nem jár fordulatszámmérő, nekem sincsen, naná hogy fülre megyek.
itthon dettó ugyanez van.
6.2ből megállok, ha 100-110-eket tartok főúton és ésszel gyorsítok, motorfékkel fékezek.
ez azt jelenti, hogy 80 körül már 5.ben van.
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Nekem meg 6.-ban...
Hú de szemétnek érzem most magam!
Hali!
Neked 4E-FE motorod van? Akkor ez a váltó passzol ehhez a motorhoz? Simán felcserélhető lenne pl. az én váltómmal? Vagy van valami különbség pl. rögzítési pontokban?
Amúgy neked 6.-ban 90-nél mennyit forog a főtengely?
Más kérdés: a for.szám mérő alatt van egy kijelző ami a külső hőmérsékletet mutatja. Ez más nem tud mutatni?
sparkle írta:Neked 4E-FE motorod van? Akkor ez a váltó passzol ehhez a motorhoz? Simán felcserélhető lenne pl. az én váltómmal? Vagy van valami különbség pl. rögzítési pontokban?
Igen, a motorkód stimmel! Viszont fogalmam sincs hogy olyan simán menne-e a csere! Ebben szerintem vannak nálam okosabb emberkék is! Én mint hozzá nem értő azt mondom a hasamra ütve, hogy ha a motorkód ugyanaz, akkor elvileg kompatibilisnek kellene lennie a váltónak is!
sparkle írta:Amúgy neked 6.-ban 90-nél mennyit forog a főtengely?
2000-2100 körül. Az 5. fokozatot nagyon ritkán használom egyébként, 4. után 6.-ba rakom. Minek annyit váltogatni?
sparkle írta:Más kérdés: a for.szám mérő alatt van egy kijelző ami a külső hőmérsékletet mutatja. Ez más nem tud mutatni?
Nekem mást nem mutatott idáig. Bár az enyém csak 97-es, de láttam olyan 99-es típust, ami már digitálisan mutatta a megtett km-ek számát! Lehet hogy azokba már egybe tették ezeket a külső hömérséklet jelzővel is! A tied milyen évjárat?
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
decaon16 írta:
2000-2100 körül. Az 5. fokozatot nagyon ritkán használom egyébként, 4. után 6.-ba rakom. Minek annyit váltogatni?
Na ez nem hangzik rosszul...
decaon16 írta:
Nekem mást nem mutatott idáig. Bár az enyém csak 97-es, de láttam olyan 99-es típust, ami már digitálisan mutatta a megtett km-ek számát! Lehet hogy azokba már egybe tették ezeket a külső hömérséklet jelzővel is! A tied milyen évjárat?
Enyém 99-es, de a km számláló nem digitális és az a másik órában van. Csak arra gondoltam, hogy pl. a napi nullázót jobbra-balra tekergetve lehetne léptetni. Nekem nem lehet, de gondoltam megkérdezem hátha valakinek mást is mutat...
Kéne a wagonomba valami rács a csomagtér meg a hátsó ülés közé. A tetőben van kiképezve felfogatási pont, úgyhogy gondolom létezik ilyen. Nincs itt valakinek eladó véletlenül?
Kéne a wagonomba valami rács a csomagtér meg a hátsó ülés közé. A tetőben van kiképezve felfogatási pont, úgyhogy gondolom létezik ilyen. Nincs itt valakinek eladó véletlenül?
Hozzászólásod áthelyeztem azAlkatrészektémakörbe az Egyéb alkatrész... topikba.