Nem nálam, egy E12 -t javítottam, kábel végig égés miatt.birka007 írta:Baj?Yautja írta:Nos mi ez?![]()
Valószínûleg a vonóhorogtól kapott zárlatot.
Ki kellett kapni a komplett mûszerfalat.
Ilyen burkolat nélkül, belülrõl

Nem nálam, egy E12 -t javítottam, kábel végig égés miatt.birka007 írta:Baj?Yautja írta:Nos mi ez?![]()

A levegõszûrõ az hülyeség, más gond van ott.ksz315 írta:Jogos, annyit megér(ne). Mivel céges autó, nem is én használom, így túlzottan nem izgat. Csak ma kicsit motoszkáltam körülötte, mert reggel a fõnök (vagy a felesége) átvágtatott tolatás közben vmi virágágyás félén, és szóltak, nézzek már rá, mihez kell szakembert hívni, mert vmi folyik a kocsiból. (szélvédõmosó tartály engedte el a lötyit, de nem fedüktem alá, hogy kiderítsem hol pontosan) Mondjuk folyamatosan világít a CheckEngine, állítólag azért, mert nem gyári levegõszûrõ van benne. Hülyének néztek, mikor ezt annakidején szóvátettem, mondván "az ilyen".
100 szónak is 1 a vége. Köszönöm a segítséget.

Nagybátyám Peugeot 307-ese miután megkapta a direkt szûrõt és a sport dobot elkezdte néha kiírni hogy "pollution error". A katalizátort nem bántották. Ha kiütötték a hibakódot akkor egy ideig jó volt, aztán megint elõjött. Azt mondják hogy egy ilyen kis tuning miatt már elõállhatnak olyan szélsõséges esetek amit az ecu már hibának észlel.Yautja írta:A levegõszûrõ az hülyeség, más gond van ott.
Mi francból látná mi van ott...

Nekm E11-em van, de az általad említett "felkeményedõs kuplung" esete nálam is fenn állt, de még azzal az effektel is párosult, hogy az autó már 1 cm kuplungpedál felengedéskor indulni akart (csúszott a kuplung) - szerkezetet és tárcsát cseréltek elvileg! A hidraulikus kuplungok utánállítódnak kopás esetén, ezért a kopás mértékét nehéz ellenõrizni...kw3v865 írta:Lehet valahogy ellenõrzini, hogy milyen állapotban van a kuplung? Azt tudom, hogy ha kemény, az probléma, de ez nagyon relatív, meg szerintem nem fog túl magasan. Amikor fel van engedve a kuplung, akkor is ugyanolyan hangja van mint amikor be van nyomva és gyorsul normálisan az autó. Ezeken kívül hogy lehet még ellenõrizni?