E10 - (1992-1997)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

Kalmi írta:...l az ajtó nyitó kar keretét karral együtt, ahogy van elõre kellett tolni és úgy kiakasztani,
...
Valami miatt már szét volt szedve (a díszléc meg volt nyomorgatva egy kicsit, pedig le se kell ugye szedni), néha szokott zizegni benne valami, és ha rákönyöklök elhallgat, az a nejlon lifeghet valahol, illetve találtam két vezetéket a centrálzár gombok vezetékére toldva, elvezették a riasztóhoz. Ezért kár volt megbontani, a lábtérben hozzáférhetõek azok a vezetékek.
...
Lambdaszonda, nem gondoltam, hogy annyira hátrateszik, végülis jó hely az ott, kisebb az igénybevétel, tovább bírja, fûtött úgyhogy nem kell neki nagy forróság. Annyira nem vagyok kíváncsi, hogy aláfeküdjek ebben a hidegben, nekem a testnedv csere (vér vs. olaj, zsír) is elég volt erre a két napra. :D
Tegnap cseréltem olajat, ahhoz is le kellett szedni a kereket és rendesen oda kellett hajolni, hogy elérjem a leeresztõcsavart.
Na, pont emiatt gondoltam leszedni, mert erre pl. már nem emlékeztem, hogy tolni is kell a nyitót, most, hogy írtad, már szinte látom is magam elõtt :D Nekem amiatt szokott zizegni, hogy a nyitó alu rúd hozzáér valami fémhez; ráhúztam egy szilikon (vagy mi) csövet, most már kussol.
Olajcserénél én elölrõl szoktam támadni, (178 cm vagyok), egyszer kellett óriás csõfogóval meglazítani, azóta ésszel húzom meg, nem szivárog, stb. Lassan mondjuk ki kellene cserélni, mert a fogós mutatvány kicsit "megtámadta"...

Lényeg, hogy sikerült, ha tudtam segíteni, annak meg külön örülök!
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Kalmi »

MFerenc írta:Nekem amiatt szokott zizegni, hogy a nyitó alu rúd hozzáér valami fémhez; ráhúztam egy szilikon (vagy mi) csövet, most már kussol.
...
Lényeg, hogy sikerült, ha tudtam segíteni, annak meg külön örülök!
Köszönöm a segítséget, hasznos volt, ha nincs a leírásod, tuti bele se kezdek!

Van egy mûanyag vezetõ gyárilag, amibe bepattintható a pálca, akkor elvileg nem zörög mármint nem tud a fémhez verõdni, amúgy jó ötlet az a szilikoncsõ is. Ha majd összerakom kíváncsi leszek, mi lesz a zizegéssel. Vagy rosszabb lesz, vagy jobb :) Amit hallani szoktam az ajtóból az nem fémes, inkább olyan, mintha a nejlonhoz dörzsölõdne valami. Vagy a nejlon az ajtóhóz, vagy a pálcához vagy vezetékhez vagy a kárpithoz, akármi lehet. Az utólagos vezetéket az ajtó és a nejlon közé dugták... Biztos ami biztos alapon teszek oda ablak szigetelõ szivacsot, hátha segít.

Amikor mentem bevásárolni és már le volt szedve a burkolat, akkor igazán kussban volt minden 8) , errefelé elég rázósak az utak. A hátsó ajtónál is szokott nyekeregni néha, már nézegettem, de mintha nem az ajtó lenne, hanem a kalaptartót alátámasztó burkolat ott oldalt, de lehet, hogy a hátsó ajtó burkolata.
Ha a napon parkol a kocsi nyáron, akkor utána a kormánykerék tekergetésekor nyikorog. Minden évben csinálta, tudtommal ez is típushiba!
E10 Hatchback 1994 4E-FE Kép
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Kalmi írta: ...
Van egy mûanyag vezetõ gyárilag, amibe bepattintható a pálca,...

Amikor mentem bevásárolni és már le volt szedve a burkolat, akkor igazán kussban volt minden 8) , errefelé elég rázósak az utak. A hátsó ajtónál is szokott nyekeregni néha, már nézegettem, de mintha nem az ajtó lenne, hanem a kalaptartót alátámasztó burkolat ott oldalt, de lehet, hogy a hátsó ajtó burkolata.
Ha a napon parkol a kocsi nyáron, akkor utána a kormánykerék tekergetésekor nyikorog. Minden évben csinálta, tudtommal ez is típushiba!
Persze, ha megvan, akkor be lehet pattintani a mûanyag vezetõkbe :lol:
Nekem azért nyikorog a kormány tekerés közben, mert a duda rugós érintkezõje ("plate, horn contact", ~ 8 EUR, talán rendelek egyet...) úgy elkopott, hogy a kormány hátsó mûanyag burkolatát alátétekkel kiegészítve kellett felraknom, így "hátrébb" került, és szól a duda...
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Mitõl tud az úgy elkopni? Raliautó vagy taxi volt?
Még szerencse, hogy nem annyira vészes az ára.

Arra a nyári nyekergésre meg azt találtam, hogy valami "bushing" tán porvédõ gumi a kormányoszlop körül, ami csinálja? Nemhiszem, hogy a csapágy, mert hidegen mindig jó, de ha a napon parkol, akkor minden körbefordulás közben fél fordulatik nyikorog. Valahol az utastérben, szóval nem a kormánymûbõl jön.

Ja ha már a kormánynál tartunk, nekem pl. nem középen van a "kormányzár állás" hanem jobbra kb 45 fokkal. Mindig is ilyen volt. A kormány jól áll úgy megy egyenesen ahogy kell, meg az egyenesfutás is jó, kistarcsától nagytarcsáig, kb hozzá se kell érni és a sávban marad :). Biztos szét volt szedve és szarul rakták össze. Vagy direkt eltolták egy kicsit, mert középen kit tud kopni és holtjátéka lesz, vagy ez nem jellemzõ csak a régebbi kocsikra? Jobb nem foglalkozni vele.
zoli99
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: zoli99 »

Hali!

Úgy láttam már szétszedted közben a kárpitot, gondolom nem kell fotó... Egy picit viaskodnom kellett vele, a legkritikusabb talán az alsó patentok illetve az ajtónyitó rudazat volt.

Az ajtónyitó-kapcsoló trükkös, a gumi borítást félig fel tudod emelni óvatosan, és akkor a csavart eléred csavarhúzóval. Utána ha kint van már le tudod húzni a gumit az egészrõl sérülés nélkül. Tipp: van egy pici lyuk a mûanyag házán én ott úgy fújtam be mindbe a WD40-et, hogy a kupakját leszedtem a spraynek és a csövet nyomtam rá közvetlen. Fél másodperc és már tocsog bent a kapcsoló olajban...

Elfuserált szegény kapcsoló: fém alja van és mûanyagba van "beleolvasztva" 3 pöttyel... Szóval javítani elég macerás lehet, nekem WD40 óta szuper!

Az én autómban még tökéletesen világít a fûtésnél a lámpa. Bár ha ilyen konstrukciós hibás, akkor már nem sokáig :( Nagy macera kiszedni az izzóját, hogy mondjuk led-esre cseréljem (ami nem fût)?

A hõfokszabályzó dettó olyan sz*r ahogy írtad... :( Teljesen jobbra tolva ad meleget (attól sem olvad le a fejem :) fél centivel balra már langyos, utána végig hideg... Szóval gyárilag eltolták az arányt valahol a keverõnél, azt gyanítom (vagy dugulás, majd megmondom ha szétszedtem a fújómotort).

Kalmi írta:Az enyémben a bal elsõ hangszórónak van repedtfazék hangja, fõleg a mélyeknél zizeg, már amikor egyáltalán szól. Van amikor meg se mukkan, akkor a lejobb. Ki kellene cserélni. Mondjuk amiket hallgatok ott nem zavaró, de ha egy utas felcsavarja, akkor élég ciki, ahogy szól.

Tudsz esetleg feltenni képet az ajtó belsejérõl? Ahol látszanak a kis patentok amik a panelt tartják, illetve a hangszóró. szóval 4 füles 16.5cm kell, gondolom a mágnes mélységi mérete is be van határolva.
Olvastam itt és le is mentettem MFerenc segítõ leírását, de ha van fénykép is, akkor kisebb az esély, hogy valamit elrontok a szétszerelésnél.
Van a panel tetején egy króm díszléc, azt ugye nem kell leszedni, hanem a panellel együtt vehetõ le?

Az ajtó kapcsoló az enyémen is KH-s (kontakt hiba), de csak annyira, hogy vibrál egy kicsit a lámpa, az utas oldali és hátul valamelyik. Van az a védõ gumi rajta, nem mertem lefeszegetni, nehogy kiszakadjon, szóval milyen irányba kell húzni, hogy lejöjjön, mi a titka? Mert ha 5 perc alatt végezni lehet, akkor én is megcsinálom.

Nekem a belsõ lámpa nem mûködött középen a tetõkárpitban, úgy vettem, hogy csak néha világít, azt már megjavítottam. Vas és réz lemez van alu szegeccsel összeszegecselve benne... Nem szoktak ilyen baklövést elkövetni a japánok, de itt mégis.
Szétszedtem és tettem a szegecsek helyére 2-es csavart rugós alátéttel, azóta jó. A pici 10W-os japán méretû szofita izzó is KH-s volt benne, abban a méretben nem találtam (rövidebb a szokásosnál, azt hiszem 31.5mm) helyette egy 3x3 ledes fehér bepasszoló lámpát tettem bele, na annak nagyon jó fénye van, simán lehet olvasni hátul.

A fûtés kezelõ szerveknél a Tiedben milyen a világítás, látni ott valami világosságot? Elvileg világít a 4db kapcsoló csúszkán egy kis vonal (ami ventilátor erõsségét állítja, illetve külsõ belsõ keringetés, hideg/meleg, és hogy hova fújja a levegõt). 1db kis izzó van ott ami egy prizmát világít meg az szórja a fényt mindenhova, de nekem nagyon halvány volt (értsd vak sötétben is alig lehetett halványan látni). az az izzõ bele is olvadt a prizmába és megbarnult körülötte gondolom azért romlott így le. Ott én 4db kis leddel oldottam meg a kérdést. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy az 50 ezres Corollában gyári állapotban tud e jó lenni az a megoldás!

Illetve még egy kérdés. Van a fûtés levegõ hõmérséklet állító csuszka. Koppon jobb oldalt jön a meleg kb. 1cm-re balra tolva langyos, középen már ugyanolyan hideg jön, mint bal oldalt (tehát az egész bal fele úgymond azonos levegõ hõmérsékletet ad, úgymond felesleges), tehát csal a jobb oldali tartomány használható és ott elég érzékeny.
Neked milyen?

A fóliára 3 ötletem van:
-Melegíteni a ragasztásnál (hajszárító) és spaklival óvatosan lassan megpróbálni felszedni.
-Megérdeklõdni, hogy egy új fóliát mennyiért ad a Totyota
-kivágni és a végén befoltozni olyan ragasztószalaggal, mint amit a tetõtér párazáró fóliájánál is használnak

A fûtés motorra nincs ötletem, nekem kifogástalan, még nem találkoztam vele. Van Haynes könyved? Ha nincs, megnézzem mit ír a ventilátor elérhetõségérõl?
E10 Liftback 4E-FE 1993 GTK :(
E12 1.6
zoli99
Gyakori látogató
Gyakori látogató

nekem se középen van kormányzáron, hanem a Toyota logó kb. 45fokot zár be a vízszintessel, ahogy írtad!

Nekem is jó az egyenesfutás, most állítattam be futómûvesnél, még soha nem volt asszem :D (küzdött a srác a csavarokkal elmondása szerint)
E12 1.6
zoli99
Gyakori látogató
Gyakori látogató

OK, asszem nem fogom feszegetni a dologot! :D Nincs probléma egyik motorral sem, csak rutinból szerettem volna beolajozni, átnézni, hogy sokáig ne is legyen.

Ha ennyire macerás, isten ments, hogy hozzányúljak...

MFerenc írta:
zoli99 írta:Sziasztok!
...
Lenne még két kérdésem: amikor a kárpitot leszedtem szerettem volna be-WD-zni/kitisztítani a központizár motorját illetve az ablakemelõ motortját. Viszont úgy tûnt, hogy a mûanyagfóliás védõborítást (ami mögött van az egész) nem lehet pusztítás nélkül eltávolítani... Van erre valami módszer, hogy kultúráltan le és feltegyem?

A másik kérdésem hogy a fûtés motorja nagyon hangosan dolgozik, mintha valami szálakat, kórót felcsavart volna a csapágytengely mellé... Nagy mûvészet kioperálni és megtisztítani? Kesztyûtartó körül kell támadástintézni, merre van? Biztos csináltátok már...

Köszi!
És BUÉK mindenkinek! ;)
Zoli
Zoli99, én úgy emlékszem, a központi zár és az ablakemelõ motorja is elég zárt dolog, ha nincs vele gond, ne szedd szét (a központi zár motorját ráadásul mire kiszedtem, úgy néztem ki, mint akit megtámadott egy bengáli tigris...) Ablaknak inkább a mozgó sínét, bowdenjét lehet kenni, arra viszont nem adnék tanácsot, mivel (teflonos kenõanyag, zsír, olaj?)
Haynes könyv szerint ha óvatosan szeded le a fóliát, akkor újra fel lehet ragasztani (ezt nem tudom megerõsíteni, egyik oldalon sincs meg :lol: ) (ha jól értelmeztem, ToyoDIY szerint ~23 EUR, per db)
Fûtõmotort jól gondolod, a kesztyûtartó felõl lehet megközelíteni, Kalmit megelõzve itt van néhány kép, nem saját:
Kép
Kép
Kép
Utolsó képen látszik, hogy lefelé lehet kihúzni a motort, a csavarok oldása után.
E12 1.6
zoli99
Gyakori látogató
Gyakori látogató

No, a 16.5cm az pontosan 6.5inch :
http://www.google.hu/search?q=16.5cm+in ... =firefox-a

Legalább is lyuktól-lyukig a rögzítõfüleken én ennyit mértem. Odáig még nem jutottam, hgoy vegyek is bele másik hangszórót sajna, egyenlõre a jobb oldali ki van mûtve...

Kalmi írta:Köszi, a leírtak alapján menni fog.
A hangszóró kérdéses még, honnan és milyet vegyek. Van ahol az írják, hogy a gyári 4" valahol 5,25"

gyárilag ilyen van benne?
http://www.ebay.ca/itm/93-94-95-96-97-C ... 0428877534
Ránézésre egy 10-13cm kis hangszóró lehet és mögötte egy lezárt térfogat. Az egészet kiszerelted és simán betettél egy 16,5cm-es-t a helyére?
E12 1.6
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

zoli99 írta:Hali!
...
Az én autómban még tökéletesen világít a fûtésnél a lámpa. Bár ha ilyen konstrukciós hibás, akkor már nem sokáig :( Nagy macera kiszedni az izzóját, hogy mondjuk led-esre cseréljem (ami nem fût)?

A hõfokszabályzó dettó olyan sz*r ahogy írtad... :( Teljesen jobbra tolva ad meleget (attól sem olvad le a fejem :) fél centivel balra már langyos, utána végig hideg... Szóval gyárilag eltolták az arányt valahol a keverõnél, azt gyanítom (vagy dugulás, majd megmondom ha szétszedtem a fújómotort).
...
Ki kell szedni a szivargyújtót és hamutartót, a kazettatartót (ez utóbbit nem biztos, pedig pár hete szedtem szét), le kell venni a fûtés tolókáit, autórádiót kiszedni, középkonzolt óvatosan kiszedni, közben óvatosan le kell venni a vészvillogó és a hátsó ablak fûtés, valamint a digitális óra csatlakozóit, ezután hozzáférsz a rizsszem izzó fényét szóró mûanyaghoz, azt kipattintva tudod kicserélni az izzót... Jó meló...

Fûtés nekem teljesen jobbra tolva forró, a piros csík kezdeténél pedig meleg (jellemzõen ebben az állásban van, 1. fokozaton megy a venti, láb-szélvédõ kombón; így nem párásodik, és egy szál pulcsiban lazán elvagyok télen, de még a gyerek is.
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

MFerenc írta:
...

...
Fûtés nekem teljesen jobbra tolva forró, a piros csík kezdeténél pedig meleg (jellemzõen ebben az állásban van, 1. fokozaton megy a venti, láb-szélvédõ kombón; így nem párásodik, és egy szál pulcsiban lazán elvagyok télen, de még a gyerek is.
Fûtés olyan, amilyen, ezek szerint nem a bovden állítódott el, hanem ilyenre sikerült, legalább egyformák. Ettõl eltekintve elég jó a fûtés. Van hideg, van meleg és langyos is.
Ja és nem kell 10-20km-t menni, hogy már fûtsön. 500m után már nem hideg levegõ, emiatt már többen is irigykedtek! (OFF C5 és OFF H Astra tulajok). A kis motor hamar átmelegszik, meg amúgy is olyan rossz hatásfokkal mûködik hidegen, hogy csak úgy termeli a sok meleget! :)
Ha igazán bemelegszik a víz, akkor kb. a fehér középen jön a langyos levegõ. Én is a piros elején használom, a szélvédõ-láb kombóval.
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

zoli99 írta:No, a 16.5cm az pontosan 6.5inch :
http://www.google.hu/search?q=16.5cm+in ... =firefox-a

Legalább is lyuktól-lyukig a rögzítõfüleken én ennyit mértem. Odáig még nem jutottam, hgoy vegyek is bele másik hangszórót sajna, egyenlõre a jobb oldali ki van mûtve...
Ezek szerint többféle méretû hangszóróval szerelték és a hangszórótól függõen más a fekete mûanyag keret.

Nekem is ki van szerelve, megvizsgáltam és be van állva már a lengõrésze.
Az a 6,5" = 16,5cm az csak egy névleges méret, a problémát a gyári hangszóró kosarának speciális alakja okozza.
Pont bele passzolót nem találtam. A 16.5 centisekre nem jellemzõ a "4 füles" kialakítás, körbe van egy 1cm-es felfogató rész az összesen ami fel tudtam lelni. Azt a fekete mûanyagot szerintem faragni kell majd egy kicsit az egyik oldalon, talán elég belefûrészelni a hangszóró rögzítési síkjában.
Arra is gondoltam, hogy fából csínálni egy illesztõt hozzá, egy kerek kivágás köré 4 csavar a hangszórónak és a 3 csavar az ajtón lévõ rögzítési helyekre.
Amit még nem néztem meg, hogy mennyire lapos hangszórót kell nézni (nehogy ütközzön a mágnes a leengedett üveggel).
kori
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kori »

Sziasztok!Kinek ilyen tipus dieselben?
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Az ajtónyitó-kapcsoló trükkös, a gumi borítást félig fel tudod emelni óvatosan, és akkor a csavart eléred csavarhúzóval. Utána ha kint van már le tudod húzni a gumit az egészrõl sérülés nélkül. Tipp: van egy pici lyuk a mûanyag házán én ott úgy fújtam be mindbe a WD40-et, hogy a kupakját leszedtem a spraynek és a csövet nyomtam rá közvetlen. Fél másodperc és már tocsog bent a kapcsoló olajban...

A kapcsolót azóta megnéztem. A gumit félre húztam és konstatáltam, hogy nem elég a csavarhúzó hozzá így majd legközelbb térek rá vissza.

Ha világít a lámpa és látod az ábrákat stb. akkor nincs mit javítani rajta.
Nekem két okból nem volt jó. Az izzó már be volt feketedve (de még halványan világított és melegedett. A prizma meg megbarnult és elolvadt körülötte. Utána meg már nem nagyon szórta a fényt az izzó eredeti helyérõl...

Szereztem a foglalatba passzoló ledet, de attól meg nem fért oda a prizma és nem is volt elég fénye, így végül azt csináltam, hogy a prizma hátuljára felragasztottam egyenletesen elosztva 4db kb 4x4mm-es SMD ledet (2-2 sorba kötve és áganként 1-1 elõtét ellenállással). A bedugós LED-bõl csináltam vezetékes kivezetést ami passzol az izzó helyére és onnan vezettem oda a 12V-t. Nem lett rossz, de legközelebb kihagynám a középsõ 2db LED-et. Most a szélén jó a világítás a közepe meg túl világos. Ne mondom, hogy vakít, nem zavaró, de lehetne egyenletesebb/visszafogottabb a megvilágítás. Mondjuk az az elõnye megvan, hogy jól látható melyik csuszka hol áll, mert a kis vonal is jól ki van világítva rajtuk.

Emiatt én nem szedném szét (mégegyszer) csak ha valami más miatt muszáj. Nekem pl a hátsó ablakfûtés jelzõfénye is ki volt égve, illetve a kazettás rádiót is cseréltem, meg a hozzá tartozó beépítõ keret se passzolt elõször, onnan már nem kellett sokat szerelni, hogy hozzáférjek.
Ez is olyan, hogy 5 perc alatt hozzá lehet férni ezekhez, ha már felderítette az ember.

A mûszer egységben a sebesség mérõnek csak az egyik fele volt megvilágítva a másik két lámpa már ki volt égve. Oda nem ledet tettem, hanem a hagyományos W3W izzótt. GYárilag is 3W-os, nem mertem megkockáztatni az 5W-ost (a melegedés miatt). LED-el is próbáltam, de úgy egyenletlen volt a megvilágítás a km számlálót alig lehetett látni. Izzóval se tökéletes, de úgy sokkal jobb. Az a lényeg, hogy mindent látni.
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

dízel E10 annyira nem gyakori, én már láttam egyet a tököli reptér parkolójában. Szép állapotban volt. Az is 1993-1994 körüli volt a rendszám alapján.

zoli99
Tõled nem is kéreztem, a kipufogó csöve neked fémtiszta vagy kissé kormos?

Neked milyen a fogyasztás?
város és környéke?
országút 90?

Még egy furcsa dolog van, mióta megvettem mindig csinálja:
melegen alapjárat: 700rpm. egyenletes csendes járás stb.
felkapcsolom a lámpát, vagy szellõzést vagy ablakfûtést, akkor megemelkedik 800-ra (vagy 850). Teljesen stabil a fordulatszám. Az emelt alapjárati fordulatszám normális dolog ennéla típusnál, hogy a generátor jobban tudjon dolgozni és ne terhelje le a motort ha a fenti 3 fogyasztó valamelyike be van kapcsolva.

Ilyenkor (szinte mindig ez a helyzet mert a lámpát mindig használni szoktam, télen a ventilátort is) viszont sokkal jobban rázkódik a kasztni, ha kicsit rálépek a gázra és 1000-1100 fordulaton újra simán jár. Eleinte azt hittem, hogy egy henger kihagy, vagy csörög a motor vagy ilyesmi, kipuff gázt a jelenség közben mértünk, mindent rendben találtunk. Gyertyát is cseréltem elõtte de a régiek is szépek voltak, nem is változott semmi. Ez is mindig ilyen volt, mióta megvan.

Amikor a próbakörre vittem megvétel elõtt és ki volt nyitva az ajtó az is remegett láthatóan elsõ ránézésre feltûnt, szóval elég észrevehetõ jelenségrõl van szó. A magasabb alapjárat olyan, hogy már kérdezték, hogy dízel-e, utasnak is fel szokott tûnni.
Olyankor nem szoktam mit mondani, elég egy elindulás, kicsit várni kell a váltással és hamar kiderül mirõl is van szó. (Még senki nem tippelt 1.6l alá).

Gondolom ezzel a rezonanciával nem nagyon lehet/érdemes mit kezdeni.
Kalmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Visszatérve a hangszóróra, én megpróbálkozok egy bontott használt gyári hangszóróval, az a legegyszerûbb és végülis az utóbbi két napban a 3 hangszóróval is elvagyok, ha a kiszedett rossz hangszóró nem szól, az már önmagában is óriási javulás.
Néztem jobb fajta hangszórókat, ha már szét van szedve jó lenne valamit fejleszteni is, de a beépítési mélység méret nagyon behatárol. A gyári hangszóró 48mm mély és a leeresztett ablaküveg is ott van kb 2mm-re mögötte ha jól mérem, tehát a csökkentett mélységû 44mm-es hangszórók biztos jók, de az 56mm vagy annál is nagyobb mélységi méretû már nem megfelelõ. Talán kijebb lehet emelni egy kicsit (betenni a hangszóró és a keret közé egy gyûrût) és úgy talán befér, de elöl a kárpit távolságát még nem sikerült kimérni lehet hogy ott is ki van már így is centizve.

A kerek perem miatt a tartót is faragni kellene, mondjuk az nem olyan nagy probléma.
Válasz küldése